Şimdi Ara

Define işinden anlayanlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

hocam şu bağlı olma durumu gerçek mi acaba ya böyle şeylere pek inanmam ama;
    bizim burada bir inşaat şirketi var. 3 kez gömü buldular ve değerleri öyle böyle değil. 2. gömüyü bulup içini açtıklarında tuhaf birşeyler olmuş gibi hissetmişler ama sahibi daha sonradan yok birsey biz öyle sanıyoruz falan demiş. bu bulunduktan 1 ay sonra oğlu bir trafik kazasında yanlış hatırlamıyorsam bir kaç uzvunu kaybetmişti. yani kol bacak falan. bilmiyorum gerçek mi.

Bu anlattığınız hikaye gibi yüzlercesi ve çok daha trajikleri var.bunların hepsi yalan veya tesadüf olamaz.sonuçta büyü denen bir gerçek var.inansakta inanmasakta bu bütün dinlerde var.bildiğim kadarıyla eskiden defineyi gömenler başkası tarafından çıkarılmaması için büyüyle bağlıyormuş,büyü çözülmeden çıkarılırsa büyünün laneti çıkaranları bir şekilde yakalıyor,definenin bir faydasını göremedikleri gibi çok büyük can ve mal kayıpları yaşanıyor.
    Zaten bağlı defineyi çıkarmak çok zor.çıkarmaya çalışanlar korkunç halisünasyonlar görüyor,genelde büyük yılanlar,ejderhalar sık görülüyor.define,çıkaranlara değersiz birşey olarak gösteriliyor.toprak altında definenin yerini bile değiştirebiliyorlar.hatta cinlerle pazarlık edenler bile var,bildiklerimin hepsini anlatsam bana kafayı yemiş dersiniz.toprağı daha kazmaya başlarken birden kaskatı kesilip 3 gün kendine gelemeyen insanlar tanıyorum.hatta hocayla define çıkarmaya gidip yamulan hocaları da biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

hocam şu bağlı olma durumu gerçek mi acaba ya böyle şeylere pek inanmam ama;
    bizim burada bir inşaat şirketi var. 3 kez gömü buldular ve değerleri öyle böyle değil. 2. gömüyü bulup içini açtıklarında tuhaf birşeyler olmuş gibi hissetmişler ama sahibi daha sonradan yok birsey biz öyle sanıyoruz falan demiş. bu bulunduktan 1 ay sonra oğlu bir trafik kazasında yanlış hatırlamıyorsam bir kaç uzvunu kaybetmişti. yani kol bacak falan. bilmiyorum gerçek mi.

Bu anlattığınız hikaye gibi yüzlercesi ve çok daha trajikleri var.bunların hepsi yalan veya tesadüf olamaz.sonuçta büyü denen bir gerçek var.inansakta inanmasakta bu bütün dinlerde var.bildiğim kadarıyla eskiden defineyi gömenler başkası tarafından çıkarılmaması için büyüyle bağlıyormuş,büyü çözülmeden çıkarılırsa büyünün laneti çıkaranları bir şekilde yakalıyor,definenin bir faydasını göremedikleri gibi çok büyük can ve mal kayıpları yaşanıyor.
    Zaten bağlı defineyi çıkarmak çok zor.çıkarmaya çalışanlar korkunç halisünasyonlar görüyor,genelde büyük yılanlar,ejderhalar sık görülüyor.define,çıkaranlara değersiz birşey olarak gösteriliyor.toprak altında definenin yerini bile değiştirebiliyorlar.hatta cinlerle pazarlık edenler bile var,bildiklerimin hepsini anlatsam bana kafayı yemiş dersiniz.toprağı daha kazmaya başlarken birden kaskatı kesilip 3 gün kendine gelemeyen insanlar tanıyorum.hatta hocayla define çıkarmaya gidip yamulan hocaları da biliyorum

uzak durun siz de bence bu ne böyle yahu

• Devlet-i Aliyye kullanıcısına yanıt
    Cin değil de tılsım tarzı bir şey varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcats

Cin değil de tılsım tarzı bir şey varmış

Hocam sonuçta tılsım , büyü de cinlerin kullanılması sonucu ortaya çıkıyor
    Haklıksın ama sakat define işleri şimdiye kadar o definleri gönül rahatlığı ile harcıyanları görmedim
  • quote:

Haklıksın ama sakat define işleri şimdiye kadar o definleri gönül rahatlığı ile harcıyanları görmedim

Aynen öyle , benim tanıdıklarımdan da var kafayı bu işlerle bozmuş olanlar , adamlar bulamadıkça hırslanıyor hastalık halini alıyor adeta
    Bizim burdan defineye gittiler sonunda hep ölüm hastalık çıktı sonunda bizim köyde var ama kimse çözemedi daha
  • quote:

Bizim burdan defineye gittiler sonunda hep ölüm hastalık çıktı sonunda bizim köyde var ama kimse çözemedi daha

En son çıkan dabbe bir cin çarpmasında da bu konu işleniyor , ona benzer musallat 2 var bir de. Hocam sıkıntılı işler ya insanın herşeyini riske atması lazım , akıllı adamın yapacağı iş değil pek
  • Yok bağlıymış yok biri bulmuş trafik kazası geçirmiş yok defineye gitmişler hep ölüm hastalık çıkmış..

Ne garip insanlarsınız.
    Aynen akıllı adam yapmaz o filmi izlemedim onlar kaçarken hep gözleri falan kalmış o yüzden tılsımlamışlar
  • Bizim bi mükremin abi vardı o da böyle defineye gitti 3 gün sonra helvasını yedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu birazda şans meselesi.tesadüfen define bulup zengin olanlarda var.her define tılsımlı diye birşey yok.birde definenin buluduğu boşlukta yıllar içinde biriken zehirli gaz var.acemi defineciler bunu bilmediği için hemen defineye atlıyor.bu gaz yüzünden ölen birçok defineci var.

Bu işin çekici gizemli bir yönü var.tabii şans yaver giderse sonunda da zenginlik var.bu uğurda tüm hayatını dağda taşta define peşinde harcayan saplantılı birçok insan var.
    İndiana Jones'culuk oynamak hoş olabilir,ama risk çok ve ne ile karşılaşacağını bilemiyor insan.bu yüzden bir çok gömü varlığı tahmin edilse de korkudan yanına yanaşılamıyor.
  • ben bu işten gerçekten köşe olmuş insanda tanıyorum, yıllardır bu aşk uğruna kendini dağa taşa adayan insanda.
    bizim memleket biraz eski olduğu için bu olaylar çok yaşanır o tarafta.Birkaçsene önce bilinen biyeri kazmaya gittiklerinde 3harfli gördüklerini söyleyip köyden kaçan adamlar biliyorum, bembeyaz kesilmişlerdi.
    Definenin gömülme sebebi genelde savaş yada göç sonucu geri gelinirse tekrardan kullanılma düşüncesidir.Tabi geri gelinmeyincede kalır yerinde.
    Bunları 3 harflilerin sahiplendiği yada bilerke emanet edildiği söyleniyor.
    Gerçekten işaretler olsun söylentiler olsun insanı cezbediyor ama risk'i çok yüksek bir iş.
    dini yönden sakıncası olduğnu pek sanmıyorum bu define olayının,
    resmi olarakta define olayını bildiğim kadarıyla anlatayım.
    tam olarak hatırlamıyorum ama galıba bır muze mudurlugune muracaat edılıyordu,
    size bu iş sırasında eşlik edecek arkıolog,işçi,iş makınası, polıs/jandarma falan tahsıs edıyorlar.
    bu ınsanların gunluk yeme ıcme maas masrafları sıze aıt oluyor, vs. teferruatlı ısler,
    bişeybulunursada alıp goturuyolar degerının yarısını sıze verıyorllar.
    sakın ben bulurum daha sonra gotururum dıye dusunmeyın bayua basınız agrıyabılır

• Tamda dün dabbe bir cin vakasını izledim yerimizi alalım konuda bakalım neler çıkacak

Not: Bilet alırken "pardon bizi cin çarpmasını istiyoruz" diyin "Tabi efendim çarpsınlar sizi" diyolar
  • ararsın aramazsın bilmem ama dedektorlere fiyatı ne olursa olsun güvenmeyin.çünkü dedektorler hazineyi gömůyü aramak için uretilmezler.

• Ben bu zamana kadar dedektörle define bulan kimseye rastlamadım.tamam,gerçekten define bulabilen profesyonel dedektörler var.ama onlar gazete ilanlarıyla satılmıyor.ve bir araba parasına satılıyor.Türkiyede umut tacirleri bu işe meraklı olanları çok fena sömürüyor.
    Define işinin bir ilmi var.bunun için dedektör gibi oyuncaklara gerek yok.ben o kadar prof değilim.olsam zaten bu konuyu açmazdım.bu işten anlayanlar önce bir etrafı inceler,izleri takip eder,işaretleri çözer ve bir dedektif gibi iz sürerek sonuca ulaşır.
    Bizimkisi bir macera,ya tutarsa hesabı.ülen şaka maka zengin olursam çok süper olacak ha
  • bağlıymış cin varmış anakonda kadar yılanmış

ne acayip insanlarsınız.nasıl inanıyo bu kadar kişi böyle saçmalıklara
  • izin alabilecegini sanmiyorum. alsan da yol olmayan yere nasi kepce indireceksin?
    %de100 emin olup izin alabilirsen devlet imkanlariyla cikarip sana bi komisyon verebilir ki, rivayetler uzerine boyle zor bi ise gireceklerini sanmam...
    kendi arazinde tesadufen bulsan bile buyuk kismini devlet alirken, sana burdan ekmek cikacagini sanmam...
    ciddi isen kolay gelsin...

• MaRKeRs M kullanıcısına yanıt
    İnanmasan inanma ama örnekler var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.