Şimdi Ara

DEDENİZDEN ÖĞÜTLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oyle boyle değil gerçek dedeyim..hepiniz zarflarınızı aldınız imtihanlara gireceksiniz.İmtihan ve sonrası için birebir yaşayan ve çok deneyimliyim. Allah rızası için yardımcı olacağım, abartısız ve gerçek.
    Başlangıç için konu açıyorum.
    1-İmtihana 1.2. veya 3.gün girmenin hiç bir önemi yok, çünkü 3.günden sonra sıralamalar ve seçimler yapılıyor(bazı meslekler için) gerisi bilgisayara bir tıklamakla oluyor, gidilecek yer kısa veya uzun dönem.
    Mühendisler, ing.öğretmenleri veterinerler, eczacılar,bilgisayar ve eloktronik mühendisleri ve tabii ki doktorlar kesin uzun dönem, diğerlerinden ihtiyaç duyulan bazı meslekler (hukukçulardan, beden öğretmenlerinden, başka yabancı dil öğretmenlerinden) de uzun dönem olabiliyor. AÖF mezunları istisnasız kısa dönem.
    2-Kısa veya uzun dönem ilk gideceğiniz yerin önemi yok, dağıtım olacağınız yer önemli.
    3-Sakın olaki memleketinize veya oturduğğunuz yere yakın çıktı diye sevinmeyin, dağıtılacağınız yer tam tersi olabilir.
    4- Aralıkta olduğu gibi nisandada doğu ve güneydoğu -özellikle KD için- çoğunluktadır. KD lerdoğu veya güneydoğuda dağıtım olacağı yer aynı çevrededir. Kısa dönemler sakın çekinmesinler kısa dönemlere ençok değer verilen yerler oralarıdır. Örneğin İstanbulda yapacağına, Mardinde askerlik yap rahat edersin.
    Özellikle ilk gittiğinizde o bir ay çok güzeldir, saygındır, öyle poşet moşet lafları hikayedir. Uzun dönemler size saygılıdır, komutanlardan ağır laf gelmez size yardımcı olurlar. Zaten silahlı bir eğitim yoktur, marş marş yürü kalk, esasduruş falan filan.
    5- Birde en önemli şey nedir biliyormusunuz...eğer en rahat ve torpilli gibi bir bölüğe katılmak istiyorsanız, ilk katılanlardan olun 12 sinde gideceğine 11 nde git ama sakın 13 nde gitme ilk gelenler 1.bölüğe alınırlar onlar daha saygındır hatta ilk 5 e ödül bile verirler..sanki iltimaslı bölüktür bunu sakın unutmayın.
    6-askere giderken birkaç arkadaş birlik olup beraber giderseniz çok iyi olur. Aileniz tarafından götürülürseniz ayrılmak zor oluyor.Ayrıca o ilk aydaki arkadaşlığı hiç bir yerde bulamıyacaksınız. Dağıtım olduğunuz zaman(yemin merasiminden sonra onbaşı oluyorsunuz) çavuş olacaksınız. Muhtemelen o yerde senden başka çavuş olmayabilir. Onun için diğer askerlerin ağabeyi olacaksın sakın onlara üst gibi muamele yapmayın arkadaş gibi davranın onların çok faydasını göreceksiniz. Kimse gözünüzü korkutmasın
    kısa dönemler en tatlı askerliği yaparlar..daha gitmeden kötü duygularla gitmeyin moralli olun neşeli olun askerlikta çok mantıksız gibi gördüğünüz şeyler veya komutlar bilerek yapılır sakın kızmayın sinirlenmeyin riayet edin. Ayrıca "ben yüksek tahsilliyim" diye astsubay veya uzmanlara kafa tutmaya kalkmayın. Netice itibariyle onlar komutanınızdır, yaşı sizden küçük de olabilir tahsilide. Genede KOMUTANIM lafını mutlaka kullanın. Aksi olursa zararını siz çekersiniz. Onlarada hak verin ve onları sevin, dolduruşa gelmeyin. Düşünün siz 5,5 ay yaparken onlar ömürboyu asker....
    7-Giderken eşyayı çok abartmayın, istediğiniz herşey kantinlerde var ve daha ucuz. Cep telefonu kesinlikle YASAK, amagideceğiniz yerde duruma göre idare ederler, görmemezlikten gelirler. oda sizin tutumunuza bağlı. NETİCE OLARAK..çok tecrübeli ve epey kısa ve uzun dönem askere gerçek dedelik yapmış birir olarak
    yapacağınız askerlikle alakalı yardımcı olabilirim ASKERDE SAKIN HÜZÜNLÜ, NEŞESİZ, MORALSİZ OLMAYIN. KOCAMAN ÖMRÜNÜZDE GEÇECEK BU 5,5 AY BELKİDE EN ANILI AYLARDIR, SAKIN KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEYENLERE İNANMAYIN ÇÜNKÜ YALAN..ZİYARETÇİLERİNİZ EN UZAK YERDE OLSANIZ BİLE 1-2 SAATTE YANINIZDALAR HELE UÇAKLARDAKİ PROMOSYONLAR OTOBÜSLERDEN UCUZ.....GÜLE GÜLE GİDİP GÜLE GÜLE GELECEKSİNİZ YETERKİ SAĞLIĞINIZ YERİNDE OLSUN SİZİ SEVİYORUZ

• Dostum dediklerine katılıyorum bi kaç düzeltme yapacağım.
    Artık kısa dönemler çavuş olmuyorlar onbaşı bile şüpheli biz 124.kişi geldik van jandarma asayiş komutanlığına toplasan onbaşı olan 15-20 kişi yoktur bi çavuşumuz var doktor başkada rütbe yok mesela ben kolluk tutuyorum gece çavuşuyum ama rütbe yok sadece kolluk var o kadar bide astsubay uzmanla ilgili kurduğun cümleyi yanlış buluyorum zaten birebir muhattap olacağın komutanlar onlar öyle bi demişsinki sanki tınlamayabilme şansımız varmış gbii
    Neyse geri kalanların çoğuna katılıyorum acemiliğin kıymetini bilin o kadar rahatsınızki dağıtımdan sonra apışıp kalma şansınız olabilir
    Şafak 52 artık 327.leri bekliyorum gelsinler bi hafta sonra kimse beni burda bulamaz saygılar

• bizde bütün kısa dönemler çavuş
  • Valla ben gelmeden iki dönem önceki arkadaşım demişti kısa dönemlerin hepsini artık çavuş yapmıyolar kalktı o diye geldim gördüm gerçekten öyleymiş.
    Sen nerdesin dostum kaç KSD var?
  • urfa 3. hudut alayı. biz alay karargahında 15 kısa dönemiz ama taburlarda ve bölüklerde olan kısa dönemleri de sayarsak 300 350 arası kısa dönem var. onlar da çavuş
  • Bizi kandırmışlar o zaman
    Demekki yerine göre değişiyor çünkü ben bi kaç yerde bu uygulamaya şahit oldum neyse artık zaten kalan şafak 52 gerisi cart curt
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedeniz

Mühendisler, ing.öğretmenleri veterinerler, eczacılar,bilgisayar ve eloktronik mühendisleri ve tabii ki doktorlar kesin uzun dönem,

böyle bir kesinlik yok...
    tamam doktorlar istinasız uzun dönem asteğmen olarak yapıyor ancak ing öğretmeni, eczacı ve elektronik mühendislerinde böyle bir kesin sonuç her zaman gerçekleşmiyor. sizin gittiğiniz dönemde belki böyle bir yığılma olmuş olabilir. bu her zaman olacak anlamına gelmez.

ayrıca 1. bölük olmak konusunda yapılan tespit başta olmak üzere burada anlatılanların geçerliliği gittiğiniz yere göre değişiklik gösterecek şekildedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askere gideceklere tavsiyeler
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çavuşluk olayo denizcilerde de yok, çok nadiren rütbe alıyosun, biz 8 kişiydik er gittik er döndük :)

acemilikteki arkadaşlarımdan da 2-3 tanesi çavuş olabilmiş :)

1. bölk olayına vs de katılıyorum, bizde 5 ten başladılar dağıtmaya 5-6-13-19 şeklinde. biz 6 ydık en çok eğitimi temizliği vs biz yaptık acemilikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

Çavuşluk olayo denizcilerde de yok, çok nadiren rütbe alıyosun, biz 8 kişiydik er gittik er döndük :)

acemilikteki arkadaşlarımdan da 2-3 tanesi çavuş olabilmiş :)

1. bölk olayına vs de katılıyorum, bizde 5 ten başladılar dağıtmaya 5-6-13-19 şeklinde. biz 6 ydık en çok eğitimi temizliği vs biz yaptık acemilikte

Evet denizcilerde çavuşluk yok,sadece kolluk nöbeti gelir o kadar,yazıcıyı kafalarsanız o bile gelmez.

Acemilik bölümüne katılmıyorum,benim acemilik ustadan daha kötüydü,ustada çok daha rahattık,kafana göre takılma olayın var,acemide böyle birşey yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: nopasaran

quote:

Orjinalden alıntı: dedeniz

Mühendisler, ing.öğretmenleri veterinerler, eczacılar,bilgisayar ve eloktronik mühendisleri ve tabii ki doktorlar kesin uzun dönem,

böyle bir kesinlik yok...
    tamam doktorlar istinasız uzun dönem asteğmen olarak yapıyor ancak ing öğretmeni, eczacı ve elektronik mühendislerinde böyle bir kesin sonuç her zaman gerçekleşmiyor. sizin gittiğiniz dönemde belki böyle bir yığılma olmuş olabilir. bu her zaman olacak anlamına gelmez.

ayrıca 1. bölük olmak konusunda yapılan tespit başta olmak üzere burada anlatılanların geçerliliği gittiğiniz yere göre değişiklik gösterecek şekildedir.

325.KSDyim devrelerimde diş doktoru vardı eczacı vardı bilgisayar mühendisi vardı yazılım mühendisi vardı ingilizce öğretmeni vardı ve bunların hepsi kısa dönemdi dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.