Şimdi Ara

DECK MÜZİK SİSTEMLERİ BİLGİSİ ACİL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar beyler... Elimde tamamı technics marka 6 kat deck müzik sistemi mevcut, bana parçalar hali
    nde geldiğinden bağlantılarında zorlanıyorum ,normal olarak ampli girişlerine gerekli girişleri verip sistemi çalıştırıyorum fakat equalizer ve sound processör'ü devreye alamadım bağlantılarla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. sistem şöyle:
    CASETTE DECK: RS-TR165
    CD PLAYER: SL-PG200A
    DİJİTAL SOUND PROCESSÖR: SH-GE90
    TUNER: ST-G570L
    DİJİTAL EQUALİZER: SH-GE70
    AMPLİFİER: SU-V470

• Beyler cevap yokmu?
  • Kaset, Cd Player ve Tuneri DSP (Digital Sound Processor)'e gir. DSP'den alacağın çıkışı amfinin girişine bağla. Bu kadar basit.

Ha, ekolayzerın da varmış. O halde, DSP'den alacağın çıkışı ekolayzerına gir. Ekolayzerdan da alacağın çıkışı amfine gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 13 Mayıs 2005, 22:41:34 >
  • Hocam senin bağlantıya göre yapmıştım zaten doğrusuda öyle olmalı çünkü dsp de cd,tape,tuner girişi diye bişey yok ama genede power ampli direct tuşuna basınca dsp ve eq devreye giriyor.bi daha uğraşayım..
    quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

CD, tuner, teyp gibi cihazları anfiye RCA jakları ile bağlayacaksın.EQ ve DSP ise muhtemelen kendi özel jak ve kabloları ile anfiden çıkış=>EQ ya giriş =>tekrar anfiye dönüş şeklinde bağlanacak.Anfinin üzerinde EQ out veya monitor out şeklinde çıkışlar olması gerekli.
  • +10000 BUKADAR BASİT BU sony deck sistemde bende var
    quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Kaset, Cd Player ve Tuneri DSP (Digital Sound Processor)'e gir. DSP'den alacağın çıkışı amfinin girişine bağla. Bu kadar basit.

Ha, ekolayzerın da varmış. O halde, DSP'den alacağın çıkışı ekolayzerına gir. Ekolayzerdan da alacağın çıkışı amfine gir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhunS -- 14 Mayıs 2005, 23:37:18 >

• Bide cihazları görsek + ÖYLE BİR BAĞLANTI OLAMAZ
    quote:

Orjinalden alıntı: seyhunS

+10000 BUKADAR BASİT BU sony deck sistemde bende var
    quote:

Kaset, Cd Player ve Tuneri DSP (Digital Sound Processor)'e gir. DSP'den alacağın çıkışı amfinin girişine bağla. Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax -- 15 Mayıs 2005, 0:44:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oto ses sistemi soru
    5 yıl önce açıldı
    Oto Ses Sistemi Yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendinden bu kadar eminsen olmaz diyorsan neden yardım istiyorsun

sen o halde tesisatın resmini gonder bizde daha doğru ve senin tesisatına gore yorum yapalım

benim cihaz ole calısıyor

sana sacma gelecek ama 220 elektirk bağlantısını bile amfiden alıyorum ben sen şimdi bunada olamaz dersin sen

• Ağabeycim elindeki DSP ünitesinden kullanmadım ama çoğu cihaz bu mantıkla çalışır. Sen tam çıkışlarını yaz buraya daha fazla yardımcı olalım. 8 sene Sound & Light koordinatörlüğü yaptım. Tüm sistemler böyledir. Sanırım senin DSP ünitesinde yeterli audio in ve out yok.

Kasetçalarını, CD çalarını ıvırını zıvırını artık neyin varsa DSP’nin uygun audio in kısımlarına girersin. DSP'den alacağın çıkışı ekolayzırına girersin. Ki sanrım ekolayzırın da iki kanal girişe sahiptir. Buradan alacağın çıkışı da amfine bağlarsın. Cross-over ve diğer ayarlarını akustiği iyi sağlayacak şekilde yaparsın.

İstersen aygıtlarının çıkışlarını fotoğrafla, buradan herkes yardımcı olur. Eğer DSP üniten aşağıda verdiğim gibi çıkışa sahipse, yeterli giriş ve çıkış desteğine sahip değil demektir. O halde ya sadece tek bir kaynaktan gelen sesi alıp işleyeceksin (DSP ile) ya da sana şöyle bir yol öneriyim:

Aygıtlarını (CD çalar, radyo artık neyse) elektronikçiden alacağın uygun adaptör sayesinde çift RCA girişe indirgersin. Biri sağ biri sol kanal. Bu sağ ve sol girişi IN kısmından girersin. Böylece çıkan sesi de OUT yazan kısımdan alırsın. Bu çıkışı da ekolayzır girişine bağlarsın. Tabi böyle bir designda tek bir aygıt çalışıyor olmalı. Misal radyo dinlerken CD çaları kapaman gerek.

Yok bu da olmaz dersen, sana önerim bir mikser almandır. Hem daha profesyonel olur. Evini stüdyoya çevirirsin.

Sana birşey söyleyeyim mi? O elindeki Technics set aslında en güzel mikser ile iyi olur. Bazı oteller hala o sistemlerden kullanıyor. O set biraz profesyonel işi aslında. Madem herşeyin Technics o halde al bir tane Technics SH-MZ1200 4 Channel Mixer, evde DJ'lik bile yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 15 Mayıs 2005, 3:33:35 >

• Resimleri unutmuşum. 1. si senin DSP'nin arkası olabilir. Normal Line in ve Out ile ayrı olarak tape in ve out giriş ve çıkışları da var.

2. resim de 4 kanallı Technics mixere ait..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 15 Mayıs 2005, 11:26:47 >
  • +100 keşke benimde mikserim olsaaaaaaaaaaaa
    quote:

Ağabeycim elindeki DSP ünitesinden kullanmadım ama çoğu cihaz bu mantıkla çalışır. Sen tam çıkışlarını yaz buraya daha fazla yardımcı olalım. 8 sene Sound & Light koordinatörlüğü yaptım. Tüm sistemler böyledir. Sanırım senin DSP ünitesinde yeterli audio in ve out yok.

Kasetçalarını, CD çalarını ıvırını zıvırını artık neyin varsa DSP’nin uygun audio in kısımlarına girersin. DSP'den alacağın çıkışı ekolayzırına girersin. Ki sanrım ekolayzırın da iki kanal girişe sahiptir. Buradan alacağın çıkışı da amfine bağlarsın. Cross-over ve diğer ayarlarını akustiği iyi sağlayacak şekilde yaparsın.

İstersen aygıtlarının çıkışlarını fotoğrafla, buradan herkes yardımcı olur. Eğer DSP üniten aşağıda verdiğim gibi çıkışa sahipse, yeterli giriş ve çıkış desteğine sahip değil demektir. O halde ya sadece tek bir kaynaktan gelen sesi alıp işleyeceksin (DSP ile) ya da sana şöyle bir yol öneriyim:

Aygıtlarını (CD çalar, radyo artık neyse) elektronikçiden alacağın uygun adaptör sayesinde çift RCA girişe indirgersin. Biri sağ biri sol kanal. Bu sağ ve sol girişi IN kısmından girersin. Böylece çıkan sesi de OUT yazan kısımdan alırsın. Bu çıkışı da ekolayzır girişine bağlarsın. Tabi böyle bir designda tek bir aygıt çalışıyor olmalı. Misal radyo dinlerken CD çaları kapaman gerek.

Yok bu da olmaz dersen, sana önerim bir mikser almandır. Hem daha profesyonel olur. Evini stüdyoya çevirirsin.

Sana birşey söyleyeyim mi? O elindeki Technics set aslında en güzel mikser ile iyi olur. Bazı oteller hala o sistemlerden kullanıyor. O set biraz profesyonel işi aslında. Madem herşeyin Technics o halde al bir tane Technics SH-MZ1200 4 Channel Mixer, evde DJ'lik bile yaparsın.

• Hocam olay bu işte ..bizde bu işlerle uğraşıyoruz ama işin elektronik kısımlarıyla ,dolayısıyla diskolara barlara ses sistemleri kurmuyorum onun için zaten aletin orijinal bağlantılarını bilen birilerinin yardımcı olmasını istedim.yoksa o kadar lık bağlantıları bende yaptım dsp ye gir ordan çık eko ya gir ,en son anfiye gir bitti ,bumu yani?ayrıca seyhunS benim dsp de bahsettiğin kadar input olduğunu kim söyledi?..senin bu işlerde uzmanlaştığını sanmıyorum.
    quote:

Ağabeycim elindeki DSP ünitesinden kullanmadım ama çoğu cihaz bu mantıkla çalışır. Sen tam çıkışlarını yaz buraya daha fazla yardımcı olalım. 8 sene Sound & Light koordinatörlüğü yaptım. Tüm sistemler böyledir. Sanırım senin DSP ünitesinde yeterli audio in ve out yok.

• +10 000 sen benim bilgimi sorgulamaya kalkma yanarsın
    Orjinalden alıntı: seyhunS

sen o halde tesisatın resmini gonder bizde daha doğru ve senin tesisatına gore yorum yapalım

kimse soylemedi input kaçtane olduğunu sorun bu işte yazmaya zorlanıyorsunuz ayrıntılı yazın madem bizde ayrıntılı cevaap vereliım sen ole bir anlatmısınki tesisatı bende profesyonel bir sey sandım 15 dakikalık iş için ne kadar cok uğraştık yawwwww

benim cihaz ole calısıyor bende işin tesisat kısmını bilirim bu işten para kazanıyorum hemde cokkkk
    malesef sert kayaya carptın

alıntıAğabeycim elindeki DSP ünitesinden kullanmadım ama çoğu cihaz bu mantıkla çalışır. Sen tam çıkışlarını yaz buraya daha fazla yardımcı olalım. 8 sene Sound & Light koordinatörlüğü yaptım. Tüm sistemler böyledir. Sanırım senin DSP ünitesinde yeterli audio in ve out yok.

Tüm profesyonel sistemler boyle calışıyor istersen yanıma gel işi öğretiyim sana teknik yönleri fazladır bu işin kolonların yerleştirilmesi ortama gore muzik sesinin ayerlanması ortamın sıcaklığı bile etkiler ses kalitesini tabii pro sistemler için gecerli bu dediğim seninki gibi amatör sistemlerde pek farketmez ama odanda koltuk halı filan varsa hepsini cıkar deri koltuk filan al sesi emmesin ve acilen bir mikser bul kendine gorusuruz

amatör seyhundan sevgilerle sana Amatör dedi bana YAWWWWW
    Artık bu gece uyuyamammmmmmm

Amatörde olduk sayende butun arkadaşlara bu forum sayfasını gosteriyorum sağolasın herşey için sorunun devam ederse yardım herzaman ama yanlız bole amator filan dememen lazım bence istersen de ama pek farketmez. gorusuruz.....................

• seyhuns.. sana sadece gülüyorum madem o kadar uzmansın neden diğer arkadaş gibi yorum yapamıyorsun.?neyse çoluk çocuk muhabbeti istemiyorum..bu arada fotoğrafları veriyorum.
  • bende sana guluyorum
    elindeki tesisat baya eski tahminen 96 97 yapım belki dahada eski ama neyse o zamanlarda dsp fazla sayıda gırıs olmaması normal DVD filan yoktu sadece cd girisini bağla

yani en temiz kaliteli sesi adımlar aynı outdan ekoya dan amfiye ooke

goremiyorum ama eğer amfide video 1 video2 tarzı bağlantı girişleri varsa yani gunumuzde dvd bağlamak amacıyla alakalı girişler ona bağla hem ses

temiz cıkar dolby yapabilirsin belki ama gercekten eski ise yani girişler yoksa cd inden bağla yani sadece cd dinliyebilirsin diğer aygıtları direkt amfiye

bağla radyo kaset verecekleri en iyi sesi verecektir zaten oke +

dsp bir adet tos coğaltıcı alırsan bilgisayar yada dvd bağlaya bilirsin doby özelliği varsa yani 2 adet girişten 5+1 ses alabilirsin oke

coluk cocukta olduk sayende gorusuruz

• 96- 97 değil m.ö den kalma.. seninki en yenisi en iyisi ...ya kardeşim burda eski yeni tartışması yaptığımızı sanmıyorum alt tarafı bilgi istedik ,gülmekten başka herşeyi yapıyorsun bide senin cihazları görelim dedik ses seda yok!,(komple benim çektiğim gibi yakından),ayrıca o tarz bi bağlantı niye yapayım,tape2 out'undan anfiye bağlı tüm cihazların öndeki komitatörden seçerek çıkışı alınabiliyor dolayısı ile aldığım çıkışı ,dsp ye dsp den eq ya eq dan tekrar anfiye girerek(power anfi direct girişi) işi bitiriyorsun.bundan daha iyi bi bağlantı varsa yazarsanız sevinirim..
  • Konu eskiymi? hortlatayım
    Technics toplayacağım ekolayzer olarak ge 70 veya ge 90 dusunuyorum bu ikisini de kullananlar varsa ikisininde ekolayzer olarak (ge90 da + dsp var) + ve - lerini belirtebilirmi ge 90 icin natural sesten uzak diyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kesinlikle naturel sesten uzak değil amfi technics SA-GX910 modelinde kullanırsan çok profesyonel bi ses çıkıyor başka hiç bir şeye ihtiyacın yok derim eğer kule hoparlör sisteminide technics kullanıyorsan 15 yıldır kullanıyorum hala daha iyisini duymadım hem technics cihazların bakımada ihtiyacı yok hem çok kaliteli hemde fonksiyonlu cihazdan daha çok makina gibi duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.