Şimdi Ara

Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
16
Favori
24.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]


    Steam Linki:
    https://store.steampowered.com/app/1190460/

    Epic Linki:
    https://www.epicgames.com/store/tr/product/death-stranding/home

    8 Kasım 2019'da PS4 için piyasaya sürülen Death Stranding, 14 Temmuz'da Steam ve Epic Games Store için çıkacak. Üstelik Türkçe dil desteğiyle.



    Sistem gereksinimleri açıklandı

    720p 30 FPS için:
    OS: Windows 10
    CPU: Intel Core i5-3470 / AMD Ryzen 3 1200
    RAM: 8 GB
    GPU: GeForce GTX 1050 3 GB / AMD Radeon RX 560 4 GB
    DirectX 12
    HDD: 80GB

    1080p 30 FPS için:
    OS: Windows 10
    CPU: Intel Core i5-4460 / AMD Ryzen 5 1400
    RAM: 8GB
    GPU: GeForce GTX 1050 Ti 4 GB / Radeon RX 570 4 GB
    DirectX 12
    HDD: 80GB

    1080p 60 FPS için:
    OS: WIndows 10
    CPU: Intel Core i7-3770 / AMD Ryzen 5 1600
    RAM: 8GB
    GPU: GeForce GTX 1060 6 GB / AMD Radeon RX 590
    DirectX 12
    HDD: 80GB

    Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 14 Temmuz akşamı başladığım Death Stranding'i an itibariyle bitirdim.Yaklaşık 60 saat sürdü ve unutamayacağım bir deneyim oldu.Hikayesi,karakterleri,oynanış detayları,görsel kalitesi ve müzikleriyle birlikte son dönemde oynadığım en iyi oyunlar arasında yer aldı.Özellikle son iki saatlik kısmı oldukça özeldi.Bu tarz sıra dışı ve yenilikçi bir oyunu Kojima gibi bir dehadan başkası yapamazdı.Oyun boyunca bir noktadan başka bir noktaya kargo taşımaktan başka bir şey yapmasakta o kadar güzel bir hikaye sunumu var ki oyunu bambaşka bir seviyeye taşıyor.Ayrıca ilerleme sırasında elde ettiğimiz yeni ekipmanlarda oynanışı geliştiriyor.Oyunda aksiyon,gizlilik,yapı kurma ve bir çok sürpriz yer alıyor.Yeri geliyor 1.Dünya savaşında yeri geliyor Vietnam'da kendimizi buluyoruz.Ara sahneler oyunda yer alan isimlerin ve kullanılan teknolojilerin etkisiyle oldukça başarılıydı.Kojima'ya olan saygım ve hayranlığım bu oyunla birlikte katbekat arttı.Böyle bir oyunu Türkçe arayüz ve altyazı eşliğinde PC de oynadığım için son derece mutluyum.İmkanı olanlara belki şu an olmasada daha uygun bir fiyata geldiğinde mutlaka kütüphanelerine ekleyip oynamalarını öneriyorum.Oyundan aldığım birkaç görselle birlikte konudaki son mesajımı paylaşmış olayım.

    Death Stranding sıradışı bir yapım,herkese göre olmadığı kesin ya çok sever saatlerinizi harcarsınız yada hiç beğenmez kısa süre içinde sıkılırsınız.Oyunu Steam'den ön siparişle alıp çıktığı dönem oynamıştım.Steam'den baktığımda yaklaşık 70 saatte tamamladığımı görüyorum ve oynayalı epey olsada halen birçok sahnesi aklımda olan bir oyundur.Sinematik sunumu ve uzun ara sahneleri bazı oyunculara sıkıcı gelebilir fakat ara sahnelerdeki oyunculuklar o kadar iyi ki her birini sonuna dek izlemiştim.Oyun zaten adeta ünlüler geçidi bu kadar ismi bir oyunda toplamakta açıkcası Kojima'nın uzmanlığı olsa gerek,böyle bir yapımı tamamen Türkçe olarak oynamakta son derece keyifliydi . 


    Oyunun asenkron çoklu oyuncu sistemide gerçekten faydalı,malum sürümlerde bu sistem nasıl çalışıyor bilemiyorum ama gerek diğer oyuncuların gereksede bizlerin yaptığı yerler,bıraktığı eşyaların başka oyuncular tarafından kullanılması oyunda oldukça işlevseldi.Bunun dışında oyuncuların bıraktığı işaretlerde bir çok kez yararlı,bazen spoiler olabilecek işaretler bırakılsada oyun içinden bunlar kapatılabiliyordu.Oyundaki unutamadığım anılardan birinde yoğun bir KV bölgesinde zor bela çıktıktan sonra üzerimdeki kargoların zaman yıkımı yağmurları ile kullanılmaz hale gelmesi ve güç iskeletinin şarjı kalmaması ile adeta ilerleyemez haldeyken bir anda karşıma yıkan bir jenerator sayesinde o bölgeden çıkabilmiştim.Üzerimde bunun için gerekli eşya olmadığından dolayıda yapı sahibine epey bir beğeni bırakmıştım.Oyunun bu tür çoklu etkileşimi sayesinde üzerinizde ihtiyaç duyduklarınız dışında fazlasını bulundurmuyor ve bu sayede daha fazla teslimat yapabiliyorduk.


    Oyun bir yerden sonra açıldığından bu kısma kadar biraz sıkıcı gelebilir fakat oyunun ilerleyen kısımlarında araç kullanımının başlaması ve diğer yeniliklerle oynanış olarak epey gelişiyor.Death Stranding ağır ilerleyen bir oyun bu nedenle bir an önce bitmesi amacıyla değilde hikayenin,manzaranın keyfini sürerek oynanmalı diğer türlü oyundan alacağınız keyif büyük oranda azalacaktır. 


    Son olarak Death Stranding gibi bir oyunu hile vb programlar kullanarak oynayanlar hem oyuna hemde harcadıkları zamana yazık ediyorlar.Hiç bir oyunda hile kullanılmasını doğru bulmasamda bu oyunda bile hileye başvuranlar ya oynamayı bilmiyorlar yada hilesiz oynamaya alışkın olmadıkları için kullanıyorlar.Hile kullananları açıkça oyuncu olarak görmüyorum ve bu oyunda bile kullanılıyorsa söyleyecek başka bir söz bulamıyorum. 


    Yeni başlayanlara iyi oyunlar,keyfini çıkarın :)

    Ne zamanda beri çalıntı hesapların satıldığı Plati gibi yerler ucuza oyun temin edilebilen bir yer oldu da bunu normal olarak görüyorsunuz ?Oyunun nereden ucuza alınacağı vs burada konuşulmuyor ki buna yorum yapalım.Oyunun resmi olarak satıldığı yerler belli,fiyatıda belli bu nedenle nerede uygun fiyatta olursa elbette konuda yazılır.İskenderle yoğurtla konuyu saptırmayın ne demek istediğimİ gayet iyi anlıyorsunuz ama işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz.PC oyunları bölümünde fiyatta konuşulur oyunda kimsenin buna bir itirazı yok ama Plati gibi yerlerin linklerini paylaşmak sizin için sorun değil,mobilden yazdığım ve benden kaynaklı olmayan bir nedenle -da yı ayrı yazmam mı bu kadar mesele oluyor.Burada kimseye ne konuşacağını söylemiyorum sadece forumda açıkça belirtilmesine rağmen PC oyunları konusunda oyundan çok bu tür muhabbetlerin yapılması nedeniyle yazdım.Oyun PC ye çıktı ve oyunla ilgili yorumlar,görüşler okumayı beklerken yazılanlar crack çıkmadı,Plati de şu kadar vs yani bunlar sizin için normal.Her neyse ben oyunumu aldım keyiflede oynuyorum ne diye gelip de burada boşuna vaktimi harcıyorum değil mi :)
    Oyunun PC sürümüne özel olarak ilk haftasında bir fotoğraf etkinliği düzenlediler ve Steam'de paylaştığım aynı zamanda konudada yer verdiğim görsellerden biri haftanın en iyileri arasına seçildi.Bu kadar güzel görsellerin arasından seçilmek güzel bir duygu tabi ayrıca oyunda görsel almaya son derece uygun neredeyse her anın ayrı bir güzelliği var.Etkinlik ve diğer oyuncuların görsellerine göz atmak isteyenler için linkini paylaşıyorum.


    https://deathstrandingpc.505games.com/share-your-first-photo-showcase/

    Oyuna başlayalı 7-8 saat civarı oldu. 4'er saat arayla oynadım ve insan bir gram sıkılmaz mı yahu , oynadıkça oynayasım geliyor. Hele etrafta bulunan kargolara yetişeyim "tüüh ulan ağır oldu hemen posta kutusu yapayım bunları teslim edeyim alamadıklarıma gideyim" düşüncesi bana acayip keyif veriyor.


    Grafikler zaten efsane düzeyde. Hele müzikler , bir yerden bir yere giderken kameranın uzaklaşıp müziğin devreye girmesi resmen insanı başka diyarlara götürüyor. büyük ihtimal 80-90 saatimi gömecek gibiyim daha da açıldığında neler olacak şimdilik beklentimi fazla fazla karşılıyor oyun.

    Bu oyunun adını koyamadığım şekilde beni etkileyen bir yanı var. Bu hissi daha önce hiçbir oyundan filmden vs almadım.
    Tuhaf, sürreal, üzücü, ağızda buruk bir tad bırakan ama etkisinden çıkamadığın bir rüya/kabus gibi.

    Sanırım oyundaki kv konsepti bu etkiyi ortaya çıkaran.

    İnanılmaz bir kafanın ürünü yahu..
  • Beklenen bir haber ama sıkıntı çıkışı daha ps4'de dahi yapmamış bir oyun niye pc için tarih veriyor. Kojima ne yapmak istiyor Sony buna nasıl izin verdi anlamak zor daha en son Conan tanıtım videosu içinde dev gibi Only One Playstation yazıları gördük peki bu neyin kafasıdır. Ne olursa olsun ps4 pro sahibi olarak oyunun ön siparişini bekletmeye aldım, nede olsa pc'ye zaten gelecek bir çıkış yapsın iyi notlar alır ise yine düşünürüm ne yapacağıma.
  • Yerimizi önlerden alalım.
  • PS4'ü boşa aldım ya
  • yılın patlak yapımı olacak gibi geliyor...

    4-5 senedir haberi var kendi yok.. çok PR çalışması oldu.. beklentileri arşa çıkardılar bakalım nasıl olacak..
  • Pc oyuncuları için bir güzel haber daha. Last of us'da gelse tadında yenmez.
  • Bu oyun zerre umurumda değil keşke spiderman lous ufc falan pce gelse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faramir kullanıcısına yanıt
    Onun gelmesi imkansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

    Onun gelmesi imkansız.
    bu oyunada aynısını diyordu ps fanları
  • Bekliyoruz ilginç bir oyun bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, keşke pc için çıksa ama Naughty Dog oyunları her zaman PS exclusive olarak kaldı, zaten o da olmasa konsol fanlarının Uncharted ve Last of Us'ından başka savunacakları oyun kalmayacak, asıl devrim gelecek nesil konsol oyunlarında olacaktır, yine de konsol benim tarzım değil pc'de daha mutluyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Ekim 2019; 18:54:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

    Doğrudur hocam, keşke pc için çıksa ama Naughty Dog oyunları her zaman PS exclusive olarak kaldı, zaten o da olmasa konsol fanlarının Uncharted ve Last of Us'ından başka savunacakları oyun kalmayacak, asıl devrim gelecek nesil konsol oyunlarında olacaktır, yine de konsol benim tarzım değil pc'de daha mutluyum.
    buyuk ihtimalle (tabii bu benim gorusum) sony yavas yavas butun oyunlarını pcye getirecek. mesela Spider-Man 20milyona yakın sattı sanırım ps4 de. eger oyun bugun pc ye gelsin bi okadar daha satar bence
  • Yılın ilk yarısı doldu. Herkes yeni nesil konsollardan önce bütün kozlarını sürüyor. Umarım Quantic Dream oyunları gibi PC tarafında da Yerelleştirmeli şeklinde çıkar. Bekliyoruz Kojima-san.
  • yurtiçi kargo simi diyorlar
  • Death Stranding (2020) [PC ANA KONU]




    oyunun pc e de çıkacağını duyan konsolcular oyunu kötülemeye gelmiş bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 28 Ekim 2019; 21:35:9 >
  • PC için dağıtımcısı 505 Games olacaksa fiyatı da ülkemiz için çok uygun olacaktır diye düşünüyorum. Control tarifesiyle Epic Games Store üzerinden falan çıkış yaparsa çok güzel olur. PS4 için almayı düşünüyordum ancak bu haberden sonra PC için yazı bekleme kararı aldım. Zaten o döneme kadar çıkacak birçok oyun var, acele etmeye gerek yok.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 28 Ekim 2019; 23:31:57 >
  • 1080ti ile 4k 60 fps de oynanırmı acep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel haber oldu bu... ps5 çıkana kadar zaten ps ye dönme niyetim yoktu çıkınca onda daha yüksek kalitede oynarım zaten diyordum her türlü şimdi ona da gerek kalmadı...belliki benim i9-9900k+rtx 2080 bileşimi ps5 den de daha iyi iş çıkaracak konsolun açıklanan özelliklerine bakılırsa...Ama şu The Last of Us 2 yok mu işte o her türlü aldırtacak bi ps5...
  • 505 dağıtımını yapacaksa kesin epic exclusive olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.