Şimdi Ara

Dead Cells 'i anlamamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyuna ısındım yeni kılıç vesaire üretme kısmına da aşina oldum ancak tam güzel gidiyor derken bir ölüyorum hoooop en başa her şeyim gitmiş daha oyunun ilk dakikasında beni fırtlattıkları yere yolluyor. Şu kısımın mantığını gerçekten o kadar anlamadım ki neyi anlamadığımı bile tarif edemiyorum. Oyunun bu yapısını ve aklıma neyin takılmış olabileceğini düşünüp yardımcı olabilecek var mı? Ben oyuna başlarken sekiro souls tarzı bir şey sanmıştım bonfire vesaire olacak oradan başlayacağız. Ben mi körüm ben mi bulamadım anlamadım ki.

• bu bahsettiğiniz oyunla ilgili değil oyunun türü ile alakalı bence
  • lyldz kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyle ama yanlış hatırlamıyorsam souls benzeri diye geçiyordu oyun yanlış hatırlıyor olabilirim. Hiç checkpoint noktası bonfire ne bileyim herhangi bir save hiç olmaz mı ya nerede ölürsem öleyim en baştan başlıyor oyun sürekli

En son bir boss gelmişti karşıma acaba onu öldürdükten sonra mı save alıyor? O bossa kadar ben 15 dakika civarı oyunu oynuyorum çok uzun bir süre gibi geldi bana
  • Oyun Souls benzeri değil Rogue-lite diye geçen öl-farklı silahalrla tekrar dene-öl tarzı bir sisteme sahip. Oyunda save diye bir şey yok, her öldüğünüzde en başa dönüyorsunuz.

Başlangıçta amacınız silahları-mutasyonları açmak, ne işe yaradıklarını öğrenmek olmalı. Sonrasında her silah yavaş yavaş kafanızda şekillenmeye başladığında farklı silah komboları deneyebilirsiniz.

Başlarda kalkan kullanımını kavramanızı öneririm. Çünkü kalkan sizi her türlü hasardan korur, ama bol pratik yapmanız gerekmekte. Çünkü hem rakibin saldırma hızlarını öğrenmeniz hem de tam zamanında "parry" yapmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enes-_- E kullanıcısına yanıt
    Açıkçası oyunu oynadığım 4 saat içerisinde kalkan en kullanmaktan zevk almadığım ekipman olmuştu :) Biraz daha kullanmaya çalışacağım. Benim anlamadığım nokta şu, silahları vesaire açıyoruz tamam da, ben istediğim zaman o silahı bulup da kullanamıyorum ki? Şans eseri karşıma çıkarsa takıyorum. Öldüğüm zaman bir daha o silahı bul bulabilirsen. Şu an bir bu kısmı anlamadım.

Bir de bir bölümdeki her kapı oyunun ilerleyiş kısmı mı, yoksa keşif kısmı mı böyle bir ayrım var mı varsa bunu nasıl anlayabiliyorum? Çünkü bazen haritanın yarısında bir giriş çıkıyor, girmiyorum devamında bir giriş daha çıkıyor, gibi. Teşekkürler.
  • Oyunda Boss Cells denilen (BC) diye geçen bir şey var. Oyunda 3. yani son bossu yendiğinizde bu hücreden düşüyor. Bundan sonra oyunun en başında bunu kullanıma alırsanız oyun hem zorlaşıyor hem de daha fazla geliştiremeler ortaya çıkıyor. Mesela ilk yendiğinizde 1BC zorlugunu aciyorsunuz. 1bc de bitirince 2 aciliyor gibi.

Oyunda 2BC veya 3BC(tam hatirlamiyorum) zorluğunda bitirince geri donusum tüpleri diye bir sey geliyor koleksiyoncuya. Onu actiginizda oyun basinda random silahlar veriyor. Baslangicta ordan silahlar alabiliyorsunuz.

Onun haricinde sanırım dediğiniz kapılar şu fotoğrafını koyduğum kapılardan bahsediyorsunuz. Bunlar da yukarıda söylediğim BC lere sahip olmanız gerekmekte. Bu kapıların ardında fazladan market, yiyecek marketi, mavi hücre, sandık gibi odalar oluyor. Bunun dışında normal durumda gittiğiniz sıralamaya göre geçemeyeceğiniz odalara geçme imkanı sağlayan bazı kapılar da olabiliyor. (Map sıralaması için Dead Cells wiki sitesine bakabilirsiniz.)

Aslında forumda düzgün bi Dead Cells rehberi göremedim, vaktim olursa yapıp paylaşmayı düşünüyorum.

Dead Cells 'i anlamamak

Dead Cells 'i anlamamak

• Hocam vaktim varmış :D rehberi paylaştım, başlangıç için fazlasıyla işinizi görecektir.

https://forum.donanimhaber.com/dead-cells-ayrintili-rehber--144638342

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes-_- -- 21 Temmuz 2020; 9:6:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The God of Education'a ne oldu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Enes-_- E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam baştan sona okudum. Biraz daha aşina oldum. Oyunu tek seferden fazla oynayamıyorum :D 1 saat kadar sürüyor ölmeden oynamam, ölünce de çıkıyorum tekrar başlayamıyorum :D Bir bölümde bir mob var hem elindeki bazuka gibi bir şeyle yuvarlak bi top atıyor o patlıyor bir de parçaları patlıyor, hem de 3 kez melee atak yapıyor sağa sola. O mob çok zorluyor. Bu oyunda bir bossun patternini nasıl çözeceksin ki abi bir bossa gelmek bilmem kaç saat sürüyor ölüyorsun ve o bilmem kaç saat siliniyor :D
  • Demek istediğiniz düşmanı anladım hocam, onu kalkanla kesmek kolay veya arkasindan bir anda çıkıp hızlıca kesmeniz herekiyor.

Oyunda bir taktik de şöyle bir sey var. Tarret vb şeyi adama vuracak sekilde yerleştirip yakındaki halat, zincir vb seylere tirmanarak orda bekleyebilirsiniz.

Boss konusunda da youtubede bir çok rehber var, iste şu bos nasıl yenilir, taktikler vb.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.