Şimdi Ara

(Ddr5) amd expo profillerinde oyundan atma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta dediğim gibi 6000mhz ddr5 expo destekli ramlerimi 4000mhzde kullanıyorum. Sebebi ise

JEDİ SURVİVOR
    RATCHET & CLANK
    STARFİELD

oyunlarında herhangi bir expo profili ile veya manuel olarak 6000 mhz çektiğimde oyunlardan dakika başı atması. Anakartı default ayarlarda kullandığımda herhangi bir sıkıntı çekmiyorum.

SİSTEM imzada yazılı (7600x, 4070 vs.)
    kasayı topladığımdan beri anakartı default ayarlarda kullanıyorum bu sebepten ötürü pişman oldum ddr5 sistem topladığıma ramleri bile tam performans kullanamıyorum.

Yardımcı olabilicek varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahanyy -- 17 Eylül 2023; 15:42:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bazen expo profili açılsa da anakart otomatik olarak biosta istenilen mhz e ye getirse de ramleri , otomatik bazı anakartlarda ramin istediği voltajı vermiyor.

Mesela 6000 mhz 1.35 v isterken 1.25 te bırakıyor bu da sistem açılmaması, windows a girerken mavi ekran hatası veya windows da iken herhangi bir işlem yapılırken mavi ekran hatası alması gibi.

Manuel olarak voltaj düşükte kalıyorsa ramin istediği voltajı ayarlamak gerekiyor. Bunları yaptınız mı hiç. Varsayılan ayarlarda bırakılırsa ramler genelde 4800 mhz çalışır.

Voltaj 1.10 da cl de 40 falan olur genelde. Biosunuz falanda günceldir diye düşünüyorum. Güncel deilse de bios update yapılmalı.

İntel İ5 12600K / Asus Prime Z790 P DDR5Anakart - Xfx Merc 7900GRE 16 GB - Gskill ripjaws M5 white Rgb 2*16 32 Gb 6000 mhz CL 36 DDR5 Ram dual kit - AOC Gaming 27g2spu/BK 27 IPS full HD Monitör -Crucial P5 Plus 500 GB Gen 4 M2 Ssd - 1 TB Wd Black SN 770 Gen 4 M2 SSD - Lianli
    Lancool 2 mesh beyaz argb kasa - Nzxt C750 gold modüler psu - Logitech Z333 2+1 Speaker - ID cooling se-214-xt beyaz argb hava soğutma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.