Şimdi Ara

ddr4 1600mhz vs. 2400mhz vs. 3000mhz vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allasen nedir bu mhz olayları ? Elimde 2400mhz ram var yeterli değil mi?
    Ne işe yarıyor ram'in kapasitesinden çok bu mhz?
    ddr3'den ddr4'e geçilmiş bu da yetmemiş kendi içinde hız farkı var..
    Toplama yapıyorum da..
    farklı hızlarda iki ram olur mu mesela?
    veya kaç mhz bir şey lazım ?
    çok bir şey yapmıcam bilgisayarda. en fazla film izleme, spss.

• Bant genişliği kardeşim aynı anda daha fazla data(veri) aktarımı demek mhz olayı anakartınla uyumlu olan frekansı almalısın verim almak için yoksa en minimum donanım seviyesinde çalışır. 2400 mhz günümüz için yeterli bir bant genliği lakin ki eskimektedir... Eyyorlamam bu kadar
  • vay arkadaş 2400 eskiyor mu?
    ben de şu anki bilgisayarda ddr3 var yetiyor :) hey gidi günler hey.
    teşekkürler.
  • ramlerin tepkime sürelerine etki ediyor gibi bir şey araştırmalarıma göre, azda olsa fps farkı yapıyor, kullanımları %1 %2 azaltabiliyor cpu'da. low end, mid end cpular için nimet sayılır :)

burada g4560'ta ve diğer cpularda, 2133 ve 2400 mhz fps farkları yer alıyor :)

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-intel-pentium-g4560-budget-cpu-king-review

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    biraz araştırdım ve geri geldim :)
    günümüz için yeterli derken?
    yani dediğim gibi bende ddr3 ramli makina var yetiyor bana.
    günümüzün canavar bilgisayarları için mi mesela?
    bir de baktım mesela 3200,3000mhz filan fazla anakart yok gibi. OC yapmadan destekleyen en azından.
    Mesela 2133mhz destekeleyn bir anakart ve ram kaç sene gider? oyun/tasarım bilgisayarı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetwarrior

biraz araştırdım ve geri geldim :)
    günümüz için yeterli derken?
    yani dediğim gibi bende ddr3 ramli makina var yetiyor bana.
    günümüzün canavar bilgisayarları için mi mesela?
    bir de baktım mesela 3200,3000mhz filan fazla anakart yok gibi. OC yapmadan destekleyen en azından.
    Mesela 2133mhz destekeleyn bir anakart ve ram kaç sene gider? oyun/tasarım bilgisayarı değil.

Günümüz için yeterli derken yüksek grafik yoğunluklu uygulamalarda dar boğaza sebebiyet vermez çoklu arkaplan uygulamalarında sistem hız kesmez yani makine ağırlaşmaz.

DDR3 şu an olağan donanım seviyesi zaten DDR ve DDR2 öleli çok oldu DDR5 standardının 2020 li yıllarda geleceğini düşünecek olursak DDR3 daha en azından bi 2-3 sene daha götürür sistemleri. (öldü derken üretimden kalktı yada kullanılmıyor demek istemedim sadece artık tercih edilen donanım seviyesi değil daha düşük sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan işletmelerde halen kullanımda bu donanımlar.)

3000-3600 mhz arası kesinlikle öyle extreme sistemler için kaldı ki 4200 de bile çalışan ramler var.

XMP desteği varsa anakartta uygun RAM profili ayarlanıp anakartın desteklediği max frekansta kullanılabilir. Tabi RAM inde bu frekansta olması lazım.

DDR3 ise 2020 ye kadar rahat idare eder hocam. zaten ddr3 için ortalama olan 1600mhz. sizin ram ortalama olanlara nazaran daha iyi frekans olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 5 Temmuz 2017; 21:35:9 >

Çok teşekkürler.
    Çoklu arkaplan uygulamalarına da birkaç örnek verebilirseniz çok sevinirim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CORSAİR DDR4 2400MHZ RAM SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetwarrior

Çok teşekkürler.
    Çoklu arkaplan uygulamalarına da birkaç örnek verebilirseniz çok sevinirim :)

İşletim sisteminin kendi uygulamaları, antivirüs ve kendi içindeki uygulamaları,Tarayıcı açıksa onun hizmetleri falan fişmekan Kısacası görev yöneticisinde görünen herşey hocam bunlar ram ve işemci gücü düşmanıdır hatta grafik kartı için bile gereksiz olanları sonlandırmak gereklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 5 Temmuz 2017; 20:49:4 >
  • Hocam ram işlemci frekansı konusunda XMP faktörünü unutmuşum artık bu teknoloji sayesinde işlemcinin desteklediği frekansların üstündeki hızlarda ramler kullanılabiliyor sadece anakartın xmp uyumlu ve Ram in frekansının anakartın desteklediği max frekansla uyumlu olması yeterli 2. mesajdaki 4. maddeyi bu yüzden editledim bilginize.

Tabi eskiden hep manuel OC olunca kafa karışıklığı oldu biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 5 Temmuz 2017; 21:41:43 >
  • Kimse CL degerine takilmiyor, 2400mhz ile goz boyaniyor fakat aralarindaki performansi farkedemiyosun bile.

2400mhz RAM takiyorsun fakat CL15 hic bir manasi yok.

1600Mhz CL9 olan DDR3 RAM, DDR4 2133Mhz CL15ten daha performansli.

Kullanimda farkedilmez fakat performansli isin ozeti. Mhz arttikca CL de artiyor fakat siz olabildigince CL degeri dusuk olan Ram'i tercih etmeye bakin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ben de dün apple'ın son bilgisayarlarına mesela hala ddr3 ram koyduğunu gördüm!
    yani CL değeri düşük mhz'si fazla olan bir ram mi almak lazım?
    marka vs. tavsiyeniz var mı?
    çok teşekkürler.
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.