Şimdi Ara

DDR3 RAM ile DDR3L ram birlikte çalışırlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar aşağıya ekleyeceğim fotoğraftaki gibi RAM'a sahibim.

Monster marka olduğu içinde aynısını bulamıyorum.Bir sorum olacak ben bir ürün buldum ayni mhz ve voltaj değerlerine sahip elimdeki ramle, fakat bu alacağım ram DDR3L ayrıca Cl değeri 11,çift slot yeri var notebookta

birinde bu görselde ki takılı digerinede onu alıp taksam calisir mı yoksa hata verir mi?

DDR3 RAM ile DDR3L ram birlikte çalışırlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DDR3 ve DDR3L RAM'ler Birlikte Çalışır mı?

DDR3 ve DDR3L Farkı

DDR3 ve DDR3L, DDR (Çift Veri Hızı) RAM'in iki türüdür. Aralarındaki temel fark, DDR3L'nin daha düşük voltajda (1,35 V yerine 1,5 V) çalışmasıdır. Bu, DDR3L'nin daha az güç tüketmesine ve daha az ısı üretmesine olanak tanır.

DDR3L Nedir?

DDR3L, DDR3'ün düşük voltajlı bir sürümüdür. DDR3 ile aynı performansı sunar ancak daha az güç tüketir. Bu, özellikle dizüstü bilgisayarlar ve diğer taşınabilir cihazlar gibi pil ömrünün önemli olduğu durumlarda önemlidir.

DDR3 vs DDR3L

DDR3 ve DDR3L arasındaki temel farklar şunlardır:

• Voltaj: DDR3L, DDR3'ten daha düşük bir voltajda (1,35 V) çalışır.
    • Güç Tüketimi: DDR3L, DDR3'ten daha az güç tüketir.
    • Isı Üretimi: DDR3L, DDR3'ten daha az ısı üretir.

DDR3L ve DDR3 Birlikte Çalışır mı?

DDR3 ve DDR3L RAM'ler farklı voltajlarda çalıştığından, aynı anakartta birlikte kullanılamazlar. Farklı voltajlar, RAM modüllerine zarar verebilecek kısa devrelere neden olabilir.

Bu nedenle, DDR3L RAM kullanmak istiyorsan, DDR3L'yi destekleyen bir anakartın olduğundan emin olmalısın. Anakartın DDR3L'yi destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için anakartın teknik özelliklerine bakabilirsin.

Özetle, DDR3 ve DDR3L RAM'ler birlikte kullanılamaz çünkü farklı voltajlarda çalışırlar. DDR3L kullanmak istiyorsan, DDR3L'yi destekleyen bir anakartın olduğundan emin olmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bunun cevabını kimse denemeden kesin veremez. bu ramin çalıştığı denenmiş ama başka hangi rami alırsan al çalışıp çalışmayacağı bilinemez. bu ram 1,35v ve alacağım dediğin ram de ddr3l 1,35v olsa gerek ve teoride birlikte çalışacaklardır ama dediğim gibi pratikte garantisi yok. tamamen anakarta bağlı. al dene ve gör.

• ddr3l düşük voltajlı mı ne oluyor elindeki 1.35 normal ddr3 birlikte çalışmaz.monster marka diye bulamazsın zaten onlar da marka basmış.1.35v cl9 1600 mhz 8gb sodimm özelliklerde bir ram takıp deneyeceksin çünkü arkadaşın dediği gibi notebooklarda ram işi çok gıcıktır denemeden bilemezsin ama cl11 ddr3L alma koyu gösterdiğim ram ara.

• Teşekkür ederim yardımlarınız için benimde zaten kafamı karıştıran konu o oldu ddr3 ram normalde 1.5v oluyor bu hem ddr3 yazıyor hemde 1.35v.O yüzden dedim Ddr3l taksam olurmu acaba mavi ekran alirmiyim diye.

• Birde arkadaşlar bu Cl değeri o kadar önemli mi yani bu ram Cl9 yeni alacağım ram Cl değeri 11.

• Kardeşim büyük ihtimal çalışır.

Şöyleki bırak cl değeri ,voltajı Mhz değeri dahi farklı olsa çalışır,tabi büyük oranda anakart ve işlemci uyumuda önemli

Geçen hafta eniştemin 7 senelik Casper laptopu vardı ramleri Ddr3 4 Gb 1333 Mhz hızındaydı, yavaş diye yeğen şikayet ediyordu.Bende eski laptoptan kalan Ddr3 4Gb 1600mhz olan rami taktım ,hiçbir sıkıntı çıkarmadı kontrol ettim dual olarakta çalışıyordu. Tabi benim taktığım ram 1600 mhz değil anakartın desteklediği 1333 mhz hızında çalışıyor sonuçta 8 gb dual olarak çalışıyor.hiç yoktan iyidir.

• Anladığım kadarıyla birazda şans işi teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iki ramin de aynı cl çalışması gerekir 1.35v voltaj arttıramazsın bu yüzden cl11 ram cl9 çalışmaz.cl9 ramin cl11 çalışması gerekir onu da makine ayarlayacak mı kendi biraz kumar.notebookta ram işi çok gıcıktır hata affetmez profesyonel yardım alın notebook tamircisi bulun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.