Şimdi Ara

ddr2-ddr3 bu ana kartta aynı anda çalışırmı yardım lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam arkadaşlar.Şu an hali hazırda kullanmakta olduğum pc mi biraz daha upgrade etmenin derdindeyim.

kullanmakta olduğum anakart G41C-GS alttaki fotoda farklı renklerde slotlar var.
    ben ddr2 2x2 Toplamda 4gb kullanmaktayım.Aynı şekilde 2x2 4gb daha ram alacağım ama bu ddr2 mi olmalı ddr3 mü...

sitede açıklama şu şekilde...

- Dual Channel DDR3/DDR2 memory technology
    - 2 x DDR3 DIMM slots
    - Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory
    - Max. capacity of system memory: 8GB*
    - 2 x DDR2 DIMM slots
    - Supports DDR2 800/667/533 non-ECC, un-buffered memory
    - Max. capacity of system memory: 8GB*

*DDR3 and DDR2 are supported separately.

**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.

***In order to maximize the system memory, please install 4GB memory module with 16 cells or 2GB memory modules with at least 8 cells.

sarı slotlar dolu ddr2 ile
    mavi slotlara ne takmalıyım?

yardımcı olursanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzinguard -- 16 Mart 2016; 2:46:07 >

• güncel arkadaşlar...bilen varsa bi el atsın... :)
  • yorumlayacak bilir kişi arkadaş yokmu.
  • Hayır çalışmazlar birini şeçmelisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş olan mavi ddr3 slotlara ddr2 takamam nasıl olacak bu iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzinguard -- 16 Mart 2016; 17:17:40 >
  • Öğrendiklerim. Aynı anda ddr2 ile ddr3 kullanamıyorum. yani 2 slot boş kalmak zorunda ddr2 veya ddr3 ne kullanacaksam.şimdi maksimum 8gb kullanabilirim. ddr2 4gb x2 veya ddr3 4gb x2. lutfen yardım.

Nasıl bir ram alıp maksimum seviyede kullanmalıyım.

yorumlarınıza ihtiyacım var.
  • Anakart eski ve desteklediği ram modülleri 4gb şeklinde olmayabilir. Sizin sistem de eğer qx9770 extreme ya da q9650 oc gibi bir işlemci değilse ve render almıyorsan zaten 4gb aşabilecek bir kapasite günlük kullanımda pek olmaz o seviyelerde . Dolayısıyla sanmayın ki ram 4gb değil de 8gb olunca pc 2 kat hızlı olur. 4gb ram ha Ddr3 olmuş ha ddr2 lga775 te bu durum fark yaratmaz. Bellek kontrolü farklı.

Ram alırken anakart ın ile uyumlu olup olmadığını mutlaka teyit et. Ddr3 al daha güncel ve sonraki sisteminde kullanma ihtimalin ve satma kolaylığı daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 17 Mart 2016; 0:20:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ddr 2 ve 3 desteklenkr ayri bir sekilde yaziyor. Ya 2 ya 3 takabilirsin karisik olmaz.

Islemcin ve ekran kartin ne onlari yaz da ram eklemek sana bir sey kazandirir mi biz de onu soyleyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim...

kullandığım cpu q9300 ama q9450 alacağım

ekran kartım GeForce GTS 450.

anakartımın bios update si son versiyon ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzinguard -- 17 Mart 2016; 0:23:11 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    ilgin için teşekkürler. Aslında rhinoceros vray ile render işlerim oluyor. cihaz boşta yükü 2,5 gb oluyor.

sıtesindehttp://www.asrock.com/mb/memory/G41C-GS.pdf bir liste var ama anlayamıyorum.

bikaç gune q9450 işlemci kullanacağım. şimdi ramleri alırken ram anakart uyumunu teyit edebileceğim
    mercii nere olmalı.muhtemelen netten alacağım için ram lari. o yuzden sizden yardımınızı istiyorum.
    ramları aldığımda elimde kalmasın :) artık olmazsada adresini ister sana gonderirim... :))
  • Q9300 ü sat, anakart ı da sat, sonra da daha üst seviyede bir ikinci el sistem topla bence. Bu işlemcilere para harcanmamalı artık.

Bende 16gb ram var ancak pc yi açtığımda ki kullanım 1.5gb bile değil ki bende mühendislik çizim ve analiz programları oldukça fazla. Bu konuda msconfig ile başlangıçta gereksiz programları kapatabilirsiniz.

Almayı düşündüğünüz ramleri ve anakartınızı Google da aratın kullanan var mı bakın. İnternet den alırsan zaten iade hakkın var. Uyumsuz ise uyumsuz olmadı deyip iade edebilirsin.

içten samimi msj için teşekkürler kardeşim.liseden 1999 da mezun oldum o zamanlar program yazmada kullandığımız makinalar win 3.1 idi cok vakit gecmiş ya.
    uni ogrencisiyim deyince senden biraz buyuk olduğumu anladığım için geçmişe gittim.:) şimdi yazdıkların da gayet haklısın ama ben inan uğraşmak istemiyorum
    beni 2 sene daha ileri atsın kafi. yoksa al sat oldu olmadı ugras sıkıntı.diyorum ya elimde olanı degerlendırmeye calısıyorum.
    ana kartım en son desteklediği q9650 x6800 cpular sınır. ama bana q9450 yetecek bide ramlari 2 katına cıkarıyım bana 2 sene çiçek gibi yeter.
    sadece ne yapmalıyım ddr3 4gbX2 alırsan anakartım calıstırırmı.
  • Memory support listte KVR1066D3N7/4g 4gb lık bir modül ve 2x4gb alınabilir bulunursa. Bu garanti çalışır.

Güncel bir ram alıp da şansını deneyebilirsin tabi internet de araştır var mı kullanan.

Bulamazsan ben bakarım yarın pc başına geçince.

cok teşekkur ederim alakan için bi araştırıyım

KVR1066D3N7/4g bulursam alırım ddr3/1066

bulamazsamda araştırıyım.aksi bişey olursa yazarım. tekrardan teşekkur ederim
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim...

kullandığım cpu q9300 ama q9450 alacağım

ekran kartım GeForce GTS 450.

anakartımın bios update si son versiyon ...
    http://tr.aliexpress.com/item/New-4GB-DDR2-800MHz-PC2-6400U-Desktop-Memory-ram-for-A-M-Ds-chipset-motherboard-only/32423484510.html?spm=2114.13010208.99999999.261.MxBbYJ

listeyi inceledim KVR800D2N6 4g DDR2 800 başlığı altında mevcut.

linkteki alınabilirmi sence?
  • ayzinguard A kullanıcısına yanıt
    gelmesi uzun sürer, güvenilirliği de tartışılır. Bilmiyorum.

ikinci el baksan daha iyi olur. Forumun 2. el bölümünden vs.

ddr3 ram kullanan arakdaşlarınız varsa onlardan onların ramleri ödünç alıp deneyebilir, olursa aynılarından da alabilirsiniz.
    2.el bolumune ilan verdim bekliyorum. Bakalım bişey çıkacakmı.
    Teşekkür ederim.
  • elbette satmayı :) su q9450 ulaşıyım ardından q9300 satacağım
  • ayzinguard A kullanıcısına yanıt
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Quad-Q9450-vs-Intel-Core2-Quad-Q9300

aralarında %10 bile fark yok, tamamen amiyane tabirle amelelik olur yapılan iş emek olarak yani. al sat uğraşı takıp çıkarmaya değmez yani yanında olsa :) Q9300 ile devam. 30 40 lira farkla Q9650 bulunursa ancak değer değişime onun dışında LGA775 te en iyilerden biri zaten sizde. Bu sisteme daha fazla masraf yapılmaz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.