Şimdi Ara

DDR RAMlerle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim sistemde 2 adet 512 DDR RAM takılı (Corsair Dual Kit). Bunların yanına ayrıca aynı hızda 256'lık bir ram takarsam toplamda sitemim 1280(512*2 + 256) ram oluyor. Fakat bu 256lık ramı takmam sitemin hızı düşürür mü ?

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 30 Eylül 2005, 15:01:17 >

• tam bilmemekle birlikte düşürür

çünkü onlar birbirleriyle uyumlu olarak çalışıyor

o ramler seni idare eder
  • aynı ramden takman lazım çünkü sistem en düşük hızda çalışan rame göre kendini ayarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxtreme66

aynı ramden takman lazım çünkü sistem en düşük hızda çalışan rame göre kendini ayarlar

benim ekstradan taktığım ram 256 MB ama diğer 512'liklerle hızı AYNI (hepsi 400 mhz hızında). Buna göre kesin bir şey söyleyebilir misiniz ?
  • öyle bişey yapma corsair lar yeterli performansı saglar sana aynı zamanda gereksiz bişey bu Corsairların modeli ne *
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lonesoldier

quote:

Orjinalden alıntı: maxtreme66

aynı ramden takman lazım çünkü sistem en düşük hızda çalışan rame göre kendini ayarlar

benim ekstradan taktığım ram 256 MB ama diğer 512'liklerle hızı AYNI (hepsi 400 mhz hızında). Buna göre kesin bir şey söyleyebilir misiniz ?

Ramlerin hızlarındaki tek gösterge mhzları değildir. Gecikme süreleri vardır. Muhtemelen yeni takacağın ram'in gecikme süreleri daha yavaş olacaktır. Bu da hızlı gecikme süreleri olan corsair ramlerinin yavaş olan ram'e ayak uydurmasını sağlayacaktır. Yani performans düşecektir.

Yeni takacağın ram sendekilerle aynı gecikme sürelerine sahipse yavaşlama olmaz.

• 256 lık ramin markası ve özellikleri ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    radeon için bi soru
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki o 2*512 dual kitin yanına 2*1GB lık aynı marka bir dual kit daha takılırsa, performans ne olur, bu mantıklı olurmu (3gb gereksiz olabilir ama performans ne olur?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur7 -- 1 Ekim 2005, 1:51:38 >
  • soylemiştim ama acele ile eksik söylemişim
  • Mümkün olduğunca birbirine yakın kapasite, hız ve gecikmedeki ramler tercih edilmeli.
  • dual kite muhalefet olur
    yani dual kit in özelliği cpu nun ramlare saniyede transfer ettiği bigi miktarı atıyorum 6 mb/sn ise
    sen 256 takarak bu miktarı 4 mb/sn düşürürsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.