Şimdi Ara

DC YÜKSEK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LM317 tipi ayarlanabilir 100v civarı girişli regülatör var mı?

• Bir önerisi olan yok mu arkadaşlar? smps yapmadan tek bir entegre ile 100 volta voltaj ayarı mümkün mü?
  • Mesela Triyaklar dc olarak çalışır mı?
  • Merhaba,,açtığım PFC..başlığında sormuşsunuz ama yapmak istediğinizi burada anlıyorum.
    Yine buradan da sorayım;çekilen amper önemli yüksek ise smps devre gerekir yok ma.ler seviyesindeyse işlem gayet basit.
    Bu arada triyak DC akımda sönüme gitmez,iletimde kalır.Bu sebeple triyak,tristör olmaz.

Her neyse,eğer toplam çekilen ve kayıp yük;50-60wattlarda ise;
    2SC5200'lü seri regüle devresi net sonuç verir.Bunun için 1 ad. 100K'luk telli pot ve 1 ad. 2SC5200 TR.si yeterli.Bu TR.nin max. voltajı 230V'dur, isteğinize çok rahat cevap verir.Ama bu tavsiye ettiğim düşük tüketimli,basitçe yapıması istenilen yerlerde kullanılır.100V giriş 12V çıkışlı bir devrede çok yüksek kayıp ve ısı söz konusu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Merhaba,,açtığım PFC..başlığında sormuşsunuz ama yapmak istediğinizi burada anlıyorum.
    Yine buradan da sorayım;çekilen amper önemli yüksek ise smps devre gerekir yok ma.ler seviyesindeyse işlem gayet basit.
    Bu arada triyak DC akımda sönüme gitmez,iletimde kalır.Bu sebeple triyak,tristör olmaz.

2SC5200'lü seri regüle devresi net sonuç verir.Bunun için 1 ad. 100K'luk telli pot ve 1 ad. 2SC5200 TR.si yeterli.Bu TR.nin max. voltajı 230V'dur, isteğinize çok rahat cevap verir.Ama bu tavsiye ettiğim düşük tüketimli,basitçe yapıması istenilen yerlerde kullanılır.100V giriş 12V çıkışlı bir devrede çok yüksek kayıp ve ısı söz konusu olur.

Abi ilgin için teşekkür ederim, 2sc5200 yerine elimde 2n3055 var olurmu? Sanırım transistörün beyzini potla sürerek çıkış alacağım değil mi? Çekeceğim akım 100-200 ma seviyesinde.
    Allah razı olsun bu çözüm işime yarayacak. Hakkını helal et...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah cumlemizden razı olsun.
    Giriş voltajı yüksek olduğundan 3055'in max. Voltajı yetersiz kalabilir. Ama 2SC5200'un 230V max Kapasitesi yönünden tercih edilmeli diye düşünüyorum.
    Benden yana helaldir.

• quote:

Allah cumlemizden razı olsun.
    Giriş voltajı yüksek olduğundan 3055'in max. Voltajı yetersiz kalabilir. Ama 2SC5200'un 230V max Kapasitesi yönünden tercih edilmeli diye düşünüyorum.
    Benden yana helaldir.

Haklısın abi, 2n3055 'in max. gerilimi 70v yazıyor kataloğunda, sanırım dediğin gibi daha yüksek voltajlı olanı tedarik etmem şart. Bu arada bu güç transistörünü beyz bacağından pota bağlayacağız değilmi? Yani beyze uygulanan gerilim arttıkça çıkış gerilimi de artacak, doğru mudur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Voltaj Regülatörü
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba,,açtığım PFC..başlığında sormuşsunuz ama yapmak istediğinizi burada anlıyorum.

Abi ilgin için teşekkür ederim, 2sc5200 yerine elimde 2n3055 var olurmu? Sanırım transistörün beyzini potla sürerek çıkış alacağım değil mi? Çekeceğim akım 100-200 ma seviyesinde.
    Allah razı olsun bu çözüm işime yarayacak. Hakkını helal et...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Haklısın abi, 2n3055 'in max. gerilimi 70v yazıyor kataloğunda, sanırım dediğin gibi daha yüksek voltajlı olanı tedarik etmem şart. Bu arada bu güç transistörünü beyz bacağından pota bağlayacağız değilmi? Yani beyze uygulanan gerilim arttıkça çıkış gerilimi de artacak, doğru mudur?

Evet doğru.Potun orta ucunu TR.nin base ucuna bağlayacağız.Aslında voltaj farkı böyle çok olacaksa mosfet'de işinizi görür.Hem mosfet kullanırsanız telli pot yerine normal pot kullanabilirsiniz.
    TR.ler akımla,,,mosfetler gerilimle sürülür.
    Giriş voltajı max. 100V'u bulmazsa IRF530 yeterli ama bu nokta tehlikeli gibi,bence en az max. 150V mosfet kullanın.Ör;IRFP250gibi...
  • Devre 100 volt girişte çıkışta 12-70v. max 300 ma çıkış almak için uygundur söğutucu kullanın.. çıkış gerilimi ayarlı olmasını isterseniz 8k2 yerine 10 k koyun 2k2 yerine de 100 ohm serisine 2k2 trimpot koyun.

• Hemen bir devre çizdim.Giriş-çıkış voltaj farkı çok olacak ve düşük akımlı devrelerde mosfetler çok rahat kullanılır.Hem TR:base akımı gibi mosfetler süümde akım çekmezler.Aynı TR. gibi mosfetlerde çok kararlı çıkış verirler.
    Unutmadan mosfeti iyi bir soğutucuya bağlamak gerekir.Tabi TR. kullanılacaksa TR.de soğutucu ister.

• Çizdiğiniz şemalardaki fetler elimde olmadığından tedarik edene kadar sadece deneme amaçlı olarak elimdeki 2n3055 ile çıkış almaya çalıştım. 75 voltluk giriş voltajı 100k pot ile 30-70v arası ayarlanabiliyor fakat çıkışa bağladığım ledler pırpırlayarak yanıyor. Sanki transistör sürekli kesim ve iletim haline geçiyor gibi, ac akımla çalışır gibi... Giriş çıkışa kutuplu ve kutupsuz kond. ekledim ama tam fayda etmiyor. Sanırım yalın halde 3055 bu işi görmeyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 22 Ocak 2015; 11:31:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.