Şimdi Ara

DC MOTOR YARDIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

resimde gördüğünüz dc motor bağlantı şekilleri nasıl yapılıyor.
    acıkcası ben hep klasik dc motor gördüm 2 ucu olab, birine artı diğerine - verince donuyordur eleman
    ama bunun hangi ucuna elektrik versem de genede donmuyor sadece inceden bir titreme tarzı hareketlenme oluyor.

Motor Link

biliyorum cok ilginc soru ama :D
    kabloları nasıl bağlıycam, hangi noya artı veya eksi ?

NOT: zaten bu 3-6 ve 4-5 birbirine degiyor, yani aynı kutup gibi

DC MOTOR YARDIM ?

DC MOTOR YARDIM ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisma -- 23 Kasım 2011; 19:03:45 >

• Diğer uçların bir amacı var mı bilmiyorum ama DC motor 2 noktadan güç alır.Onlar da fotoğraftaki 4 ve 6 zaten.

Yeterli gücü veremiyor olabilir misin?
    Boşta 2A çektiği yazmış.Başlangıçta çekeceği akım daha da yüksektir.Bu yüzden sorun çıkarıyor olabilir.
  • Hocam bu motor sürücü kartı olmadan çalışmaz diye biliyorum ben
  • 4-6 dır.diğer uçlar 3-5 kömürleri basan uç,1-2 de motoru herhangi bir yere sabitlemek için olabilir.yükte 30A kadar çıkar diyor.bu yüzden en 10A lik adaptörle denemen gerekir.
  • psu ile dene bakalım ne olacak.
  • sagolun arkadaslar,

evet bosta cektigi 2a ya pek dikkat etmemistim benim dededigim adaptor 650mA mis :D
    neyse daha sonra laptop bataryası ile denedim 19V 4.7A ile, dediginiz gibi 4 ve 6 inci uclardan bagladim motor dondu

ancak bu seferde sanki adım adım donermis gibi, vinn vinn vinnnnn vinnnnn gibi ses cikariyor :D kesilmeler var, arada guc gidoyor sonra geliyor gibi

surucu devresinine filan mi ihtiyaci var acaba
  • Kardeş resimdeki motor step motora benziyor ve stepler iki kutuplu çalışmaz ve bir sürücüye ihtiyaç duyar
    Özür dilerim daha önce ön yargılı cevap vermişim 4-6 nolu uçlarda fırçalar var demekki step motor değil dc motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 25 Kasım 2011; 13:12:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 fazlı fırçasız motor sanırım elinizdeki

genelde esc (electronic speed controller) devresi ile sürülüyorlar. Çektikleri akım fazladır ona göre denemenizi öneririm

Kolay gelsin
  • eywallash arkadas, dedigin gibi bu motor birazcik gucluymus, bu sebeble esc ile caliscak

ancak esc ler 3 kablo ile motora baglaniyor, ancak burda hangi notları bagliyacam, cikaramadim
    ben laptop bataryasi ile 19V 4.74A ile motorun 4 ve 6 nolarına bagladim ve calisti ama verimli degil, duraksamalı sekilde
    bu noktada 3. kablo olarak hangisini bagliycam ki ?

• benim bildiğim bu tip motorlarda hep 3 çıkış vardı.. sizinkinde de aslında 3 çıkış var sanırım şöyle ki resimden gördüğüm kadarıyla 3-6 ile 4-5 birbirine bağlı.. tahminim 1-2 de kendi içerisinde bağlıdır. Elinizde bir multimetre varsa short test (kısa devre testi) ile hangisi hangisine bağlı görebilirsiniz ve o birbirine bağlı bacaklardan herhangi bir tanesini kullanarak esc ye bağlayıp sürebilirsiniz

Pilinizin yüksek C değerine sahip lipo olmasını öneririm (C değeri deşarj akım kapasitesini belirtir, örneğin motorun 20 amper max stall akımı varsa, ve piliniz 1mAh'lık kapasitede 20C lik ise, sürekli olarak kapasitesinin 20 katı kadar akımı = ki burada 20 amper oluyor = çekebilmenizi sağlar. C değerinin yada amper saat değerinin büyük olmasında bir sakınca yoktur)

Laptop bataryası yeterli gelir mi bilmiyorum açıkçası ama sizin bu motoru kullanmak için yüksek güce ihtiyacınız olduğu kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

benim bildiğim bu tip motorlarda hep 3 çıkış vardı.. sizinkinde de aslında 3 çıkış var sanırım şöyle ki resimden gördüğüm kadarıyla 3-6 ile 4-5 birbirine bağlı.. tahminim 1-2 de kendi içerisinde bağlıdır. Elinizde bir multimetre varsa short test (kısa devre testi) ile hangisi hangisine bağlı görebilirsiniz ve o birbirine bağlı bacaklardan herhangi bir tanesini kullanarak esc ye bağlayıp sürebilirsiniz

Pilinizin yüksek C değerine sahip lipo olmasını öneririm (C değeri deşarj akım kapasitesini belirtir, örneğin motorun 20 amper max stall akımı varsa, ve piliniz 1mAh'lık kapasitede 20C lik ise, sürekli olarak kapasitesinin 20 katı kadar akımı = ki burada 20 amper oluyor = çekebilmenizi sağlar. C değerinin yada amper saat değerinin büyük olmasında bir sakınca yoktur)

Laptop bataryası yeterli gelir mi bilmiyorum açıkçası ama sizin bu motoru kullanmak için yüksek güce ihtiyacınız olduğu kesin

cok tesekkurler,

bu kısa devre tesi internetten baktıgım kadarıyla diyot testi olarak geciyor herhalde

dedginiz gibi 3-6 ve 4-5 i kontrol ettigimde 0.01 sonucunu aldim. aynı sekilde 1-2 dede aynı sonucu aldım.

galiba bu 2liler benim 3 kablomu belirtiyor.
    motor max 30A ya kadar cıkıyormus.
    36A ESC almayı dusunuyorum.
    yanınada pil olarak su isimi gorur sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisma -- 26 Kasım 2011; 1:03:11 >

• Motorunuz 30A ise dediğiniz gibi 30 un üzerinde değeri olan bir esc almanız güzel bir seçim olacaktır ki öyle yapmışsınız

Pil içinse dediğim gibi mAh*C değeri 35-40 civarlarında bir model seçerseniz sıkıntı yaşamazsınız ancak lipo piller şarj konusunda uygun cihazlarla şarj edilmediklerinde sıkıntı yaratabilirler, ek bilgi olarak söylemek istedim.

Bir de bataryanın ağırlığı sizin için önemli değilse şöyle bir şey önerebilirim
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7453__Rhino_1750mAh_3S1P_25C_Lipoly_Pack.html
    yada
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9274__Turnigy_1800mAh_3S_20C_Lipo_Pack.html

• motorların tipleri resimleriyle değil, etiketlerinde yazanlarla anlaşılır. etiket değerlerini girdikten sonra daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • Fırçalı DC motor, RC araçlarda kullanılan cins, 540 size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.