Şimdi Ara

Dc motor şaft değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir proje üzerinde çalışıyorum bu projede dc motorun şaftını uzatmam gerekiyor. Bir tamirci tanıdığıma sordum değişmez dedi ama ufak dc motorları değiştirenleri youtube ta gördüm. Varmıdır bilgi olan, değiştirilebilinir mi ?
    Eğer değiştiriliyorsa dikkat edilmesi gerekn hususlar nedir ?

Not: rs-997 gibi dc motorlar üzerinde çalışacağım.

• şaft uzatmak pek mümkün değil çünkü sargılar vs hep onun üzerinde. benin tavsiyem şöyle bir mandren ile uzatma yapmak.

bu sadece örnek tabi , size uygun olanını bulursunuz

urun.n11.com
    El Matkabı Mandren - Man01 - n11.com
    https://urun.n11.com/mandren/el-matkabi-mandren-man01-P293808490

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı çapta şaft bulunabilirse, yapılabilir ama, asıl zorluk, yerine takma kısmındadır. takarken, milde milimetrik bir eğrilme olursa, o motor iflah olmaz. çok ince bir işçilik gerektirir. aynışey saç paketler içinde geçerlidir. onlar en ufak bir darbede bile gevşeyebilir ve hem verimi düşer, hemde gürültülü çalışmasına yol açar.
  • Motorun milini uzatmak bir hayli sıkıntılı bir konu. Ancak ucuna kaplin adlı parçayı takarak ek bir mil ile istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Bu parçalar vasıtasıyla çıkış milinizin çapını da değiştirebilirsiniz.
    Dc motor şaft değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 25 Haziran 2020; 18:12:24 >
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum. Büyük ihtimal ya kaplin kullanacağım yada üretilerden uzun milli motor bulmaya çalışacağım. Cevaplar için teşekkür ederim
  • Metal boru da olabilir bence. Tercihen iç çapı iki milin çapına eşit ya da çok çok az küçük bir demir boru alırsın. Boruyu iyice ısıtırsın. Isınan boru genleşince çapı artar. Sonra motor milini ve ek mili birleştirecek şekilde üzerine geçirirsin. Boru soğuyunca büzülüp küçülür, iki mili saglamca tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Haziran 2020; 12:12:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor bloğu değişimi acil
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.