Şimdi Ara

dc motor hız azaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi aksamlar benim sorum çalışmakta olan dc motorun yani devreye bağlı çalışan motorun hızını biraz azaltmak için motorun girişine bağlayıp hızını biraz düşüreceğim bir olay varmı arkadaslar cok hızlı dönüyor.
    kameraya bağladım araba uzaktan kumanda devresini ama cok hızlı dönüyor ben yavaş yavaş dönmesini istiyorum yardmınız için şimdiden teşekkürler

• arkadaşım motor voltajını azaltman dc motorlarda hızı düşürür....
  • eet motor voltajını düşürmen gerek ama kamera döndürmek istiyosan dc motor yerine step yada küçük güçlü servo motor kullanman daha mantıklı olur...
  • motorun miline ufak çaplı dişli ve kameranın oturacağı yere büyük çaplı dişli takılırsa hız düşer tork artar.
  • Basit bir yolu yok. DC voltajı düşürerek devri düşürebilirsin ama aynı oranda güc kaybedersin. Bu nedenle ya kendin hurdacılardan eski kasetçalar bulup içinden plastik çarklarını alacaksın. motorun miline bağlı küçük çark kameraya bağlı büyük çarkı çevirecek şekilde ayarlarsın. Çarklar arasında kaç kat fark varsa o oranda hızı azaltıp gücü arttırırsın. Yada arkadaşın dediği gibi servo motor veya step motor senin için ideal.

Veya ac kullanıp frekansı düşürürsün. son olarak karaköyde hazır redüktörlü motorlar satılıyor dk 10devir filan ama küçücük şey 7kg kaldırabiliyor havaya. 25YTL 12V
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.