Basit bir pitch sistemi için 9-10 RPM civarında 0,77 Nm tork üretecek kitleme özelliği olan bir motora ihtiyacım vardı. Servo sistemler pahalı olacağından Sonsuz dişli kullanan bir redüktörlü DC motor bulmaya çalıştım. 2 Nm-180 RPM lik 4.8 volt bir redüktörlü dc motor buldum. Bu değerler üzerindeki etikette yazıyordu. üzerindeki değerler boyutuna göre fazla uçuk geldiğindan denemek istedim ve 0,3 NM torku çok düşük devirlerde ancak sağlıyordu. Bir kaç elektronik parça satan siteyi incelediğimde aynı motor için bir site voltaj, rpm ve tork değeri verirken başka bir site voltaj amper ve rpm değerini vermiş. İşin içinden basit bir güç eşitliği formülüyle çıkılabilse de dediğim gibi gerçek sonuç hesaplardan çok uzak oluyor. https://www.robiduck.com/12V-10-Rpm-L-Reduktorlu-Dc-Motor,PR-867.html
Burada ise benzer bir motor hakkında daha detaylı bilgi vermiş. Sizce ürün elime geçtiğinde ilk paragrafta bahsettiğim gibi bir sonuçla karşılaşır mıyım? Bahsettiğim ihtiyaçlar için nasıl bir motor önerirsiniz?
Tork: 0,77 Nm - 7,85 kgcm (Sürtünme-Atalet dahil) Devir: ~10 RPM Kendini Kitleme Özellikli, çalışırken duraklama ve yön değiştirme yapacak ama yüksek ivme gerekli değil.