Şimdi Ara

DC Motor Hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basit bir pitch sistemi için 9-10 RPM civarında 0,77 Nm tork üretecek kitleme özelliği olan bir motora ihtiyacım vardı. Servo sistemler pahalı olacağından Sonsuz dişli kullanan bir redüktörlü DC motor bulmaya çalıştım. 2 Nm-180 RPM lik 4.8 volt bir redüktörlü dc motor buldum. Bu değerler üzerindeki etikette yazıyordu. üzerindeki değerler boyutuna göre fazla uçuk geldiğindan denemek istedim ve 0,3 NM torku çok düşük devirlerde ancak sağlıyordu. Bir kaç elektronik parça satan siteyi incelediğimde aynı motor için bir site voltaj, rpm ve tork değeri verirken başka bir site voltaj amper ve rpm değerini vermiş. İşin içinden basit bir güç eşitliği formülüyle çıkılabilse de dediğim gibi gerçek sonuç hesaplardan çok uzak oluyor.
    https://www.robiduck.com/12V-10-Rpm-L-Reduktorlu-Dc-Motor,PR-867.html

Örneğin bu yukarıdaki motor için 12 Volt 10 RPM ve 2A değerleri verilmiş. Bu değerlerden yola çıkarak 20-24 Nm bir tork oluşturacağı sonucu çıkıyor ve pek olası görünmüyor. Böyle bir motorun taşıyacağı torku nasıl hesaplayabilirim?
    https://tr.aliexpress.com/item/ZGY370-DC12V-Azaltma-Motor-Turbo-Solucan-Di-li-Motor-DC-12-V-2-RPM-100-RPM/32844017439.html

Burada ise benzer bir motor hakkında daha detaylı bilgi vermiş. Sizce ürün elime geçtiğinde ilk paragrafta bahsettiğim gibi bir sonuçla karşılaşır mıyım? Bahsettiğim ihtiyaçlar için nasıl bir motor önerirsiniz?

Tork: 0,77 Nm - 7,85 kgcm (Sürtünme-Atalet dahil)
    Devir: ~10 RPM
    Kendini Kitleme Özellikli, çalışırken duraklama ve yön değiştirme yapacak ama yüksek ivme gerekli değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    12 v dc motor sarımı hak.
    10 yıl önce açıldı
    DC motor kontrolü için devre
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.