Şimdi Ara

DC motor hakkında ufak bir yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendime yeni bir masa yaptırıyorum ve bu masanın üst cam kısmının bir tarafını masaya menteşe ile sabitleyip diğer tarafını tek eksende buton ve dc motor yardımıyla indirip kaldırmak istiyorum(bir nevi araba kaputu gibi)...

Kullanmayı istediğim buton bu, işe yarar mı bilmiyorum...
    aliexpress.com
    US $0.71 10% OFF|HOT SALE 19mm high quality Metal Power L type brass Push Button Switch flat round illumination latching 1NO 1NC 19FXHX-in Switches from Lights & Lighting on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/HOT-SALE-19mm-high-quality-Metal-Power-L-type-brass-Push-Button-Switch-flat-round-illumination/32901806573.html

Motoru dişli ile uygun uzunlukta metal bir çubuğa bağlayıp o çubuğu kaldırarak camı hareket ettirmeyi düşündüm, cam yaklaşık 120cm'e 80cm olacak, bu camı tek eksende kaldıracak ne kadar güçte ne tarz bir motor almam lazım? Motoru sadece kablolama ile 2 farklı butona bağlayarak ileri geri yönde hareket ettirebilir miyim yoksa başka bir şey daha mı lazım...

Genel olarak yapmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir, bu konuya çok uzak olduğum için yol gösterebilen olursa sevinirim...

• Ben de merak edip baktim da şöyle bir konu gördüm

https://forum.donanimhaber.com/10-kg-yuk-kaldirabilecek-elektrik-motoru--23034484

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kısa yol;1 adet 36V çanak anten motoru(kollu piston motor),,,1 adet DC voltaj yönü çeviren 10-16 amperlik 6 pinli anahtar ve 1-2 amperlik yazıcı adaptör.
    Çanak motoru rediktörlüdür extra bir malzeme istemez,üzerinde malzeme olmayan bir masayı çok rahat indirir,kaldırır.6pinli anahtarla da yön değiştirerek istediğiniz konumda ve istediğiniz yerde durdurursunuz,ince ayar yapabilirsiniz.

Bu bahsettiğim malzemeler elimde mevcut isterseniz uygun maliyetle satabilirim.Siz sadece motor montajını yaparsınız ve kullanırsınız.
  • Aktüatör limit siviç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler, lineer aktüatör almaya karar verdim anladığım kadarıyla çok daha rahat ve sağlam olacak...
  • Başarılar dileriz hocam tamamlandıktan sonra bizim ile paylaşırsanız sevınırız
  • Motor ve mekanizma için ayırdığınız bütçe endir?
    çanak anten motorunu öneririm içinde limit sviçler de var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.