Şimdi Ara

DC++ İLE SORUN YASAYAN TUM ARKADASLARA DUYURULUR!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oho ölme eşşeğim ölme bune ya forum açıyorsun sorun çözerken sorun oluşturuyorsunuz, Ya biliyormuş gibi konuşmayın yada susun da zararınız dokunmasın. Hem ne gerek var bu kadar ayarla uğraşmaya. Kafanız rahat download yapmak varken
  • quote:

Orjinalden alıntı: Volayer

oho ölme eşşeğim ölme bune ya forum açıyorsun sorun çözerken sorun oluşturuyorsunuz, Ya biliyormuş gibi konuşmayın yada susun da zararınız dokunmasın. Hem ne gerek var bu kadar ayarla uğraşmaya. Kafanız rahat download yapmak varken

senin de bi faydan dokunsun foruma! kapat çeneni!!!! ben dc kullanmıyorum ama millete yardım etmeye çaLışıyorum... sende salak salak konuşmaktan başka bişey yapmıyorsun!!!
    sen git download'unu nasıl yaparsan yap! boş konuşma!!! millet burda bişeler soruyor. bende kullanmamama rağmen yardım ediyorum.. bu forumda senin gbiLeri görmek istemiyorum.
    boşmusun nesin anlamadım!

git post arttıracağın başka topic bul!!!

• Evet beyler ben sorunumu çözdüm.Bendede en büyük sorun olan active olamama problemi vardı fakat yanlış yaptığım nokta şuymuş : Ben port açarken sadece TCP olarak açıyordum,bugün farkettim birde UDP olarak açınca problem çözüldü.Ayrıca no-ip.com felan gerekmiyor.İP adresimim yazıp direk giriyorum.Emeği geçen herkese teşekkürler.Bu arada uğraştığınıza değiyor inanın buna.Hızı hiçbirşeyle kıyaslanamaz
  • D-LİNK g500 PORT ACMAK İCİN YAPİLMASİ GEREKEN İSLEMLER
    Bu yaziyi yazmadan once memos'a duyarliligi icin tesekkur ederim,ayrica bir atasozunu hatirlatmak isterim bu basliga girip
    insanlara ELİNDEN GELDİGİNCE YARDİM ETMEK İSTEYENLERİ gereksiz yere,yeren elestiriler yapan arkadaslara
    ''İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR''
    Once insanlara yararli bilgiler verip daha sonra onlari elestirecek seviyeye cikmak gerekir
    yoksa her gelen bu foruma elestiri yapsin kimse takmaz
    umarim asagidaki bilgiler bu tip modemi olan insanlara yardim edecegi gibi
    bu tip modemi olmayanlarada ufuk acar,birazda olsun fikir verir
    anlayisla karsilarsiniz ki,bu baslik altinda her modem icin ayri ayri anlatim yapabilmem imkansizdir
    ancak diger modemlere sahip arkadaslarda bu baslik altinda
    kendi modemlerinin ayarlarini anlatarak
    paylasimin guzelligini yasarlar....

1)Öncelikle internet explorer'in adres cubugunahttp://192.. ile baslayan adresi yazdigimizda karsimiza SEKİL1 sifre soran bir kutucuk cikar bu kutucuga gerekli bilgileri yazdiktan sonra modem ayarlari ana sayfasina gecmis oluruz
    2)Bu sayfanin sol üst kosesinde bulunanSEKİL2 menu cubugundan services basligini tiklayacagiz
    3)Services basligi altinda acilan yeni menuden SEKİL-3 NAT menusunu sececegiz
    4)Bu menuye gecince SEKİL4 NAT options yazan kisimdan,NATs rule entry basligini sececegiz
    5)Bu basligi secip karsimiza cikan yeni pencerenin en altinda bulunan ADD secenegini tiklayinca karsimiza SEKİL5 port acma ayarlarini yapacagimiz kucuk pencere cikar
    6)Burda ayarlar soyle yapilacak
    A)RULE FLAVOR:RDR
    B)RULE İD:Buraya bir sayi verecegiz mesela 5-6-8743568-22 gibi onemli olan daha once buna benzer bir sayi vermemis olmaniz
    C)İF NAME:ALL
    D)PROTOCOL:Butun port acma ayralarini iki kere yapacagiz birisi TCPicin digeri UDPicin ornegin acacagimiz port 5000-5555 ise buraya once TCP isaretleyip 5000 portunu acacagiz bununla ilgili port ayarini tamamladiktan sonra sonra UDP icinde bastan port ayari yapip bu kutucuktan UDP isaretleyip 5555 portunu acacagiz,TCP isaretledigimizi varsayalim
    E)Local adres from ve lokal adres to kisimlarina 192 .. ile baslayan bir numara verecegiz ornegin 192.168.1.2
    F)Global adres from ve global adres to kisimlarina su anki ip numaramizi yazacagiz
    G)Destination port from,destination port to,local port kisimlarinin numara yazan kisimlarina 3'une birden 5000 yani acacagimiz portu yazacagiz
    H)Daha sonra submit yapip ayni ayarlari 5555(bu port numarasi bir ornektir) portu icin udp kullanarak yapacagiz,eger sadece 4111 diye bir port acacaksak 4111 icin hem tcp hemde udp ayarlari yapacagiz unutmayalim
    6)Tebrik ederim portlari acmayi basardiniz ancak bu sekilde birakirsaniz hic bir ise yaramayacaktir,SEKİL6 da ki menuye gelin ve Commit&reboot secenegini tiklayin
    7)Karsiniza cikan SEKİL7 sayfadan save secenegini secin ve modemin ana sayfasini kapatin artik yeter diyin:)

Sevgili arkadaslarim artik portunuz acik
    Sizlere elimden geldigince ve zamanim el verdigince bir kaynak olusturmaya calsitim
    umarim sizde bu kaynaktan yararlanir
    sorun yasayan arkadaslariniza tavsiye edersiniz
    GORUSMEK UZERE

• DEVAMI!!!

• gorusmek uzere

• quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Evet beyler ben sorunumu çözdüm.Bendede en büyük sorun olan active olamama problemi vardı fakat yanlış yaptığım nokta şuymuş : Ben port açarken sadece TCP olarak açıyordum,bugün farkettim birde UDP olarak açınca problem çözüldü.Ayrıca no-ip.com felan gerekmiyor.İP adresimim yazıp direk giriyorum.Emeği geçen herkese teşekkürler.Bu arada uğraştığınıza değiyor inanın buna.Hızı hiçbirşeyle kıyaslanamaz

işte benim sallama yöntemimde atladığım nolkTa buydu:)

dikkat et ama bağlantın her koptuğunda o anki ip numaranı yazacaksın... statik ip'ler 1 defa yazınca oluyor ne güzel. no-ip her seferinde ip girmemek için(dinamik ipLer)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memosss -- 3 Aralık 2004, 1:17:52 >

• evet memos guzel nokyaya degindin
    eger dinamik ip ise her ip degistiginde port ayarlarini
    yeniden yapman gerekir
  • Sizin modemin ayarları çok karışıkmış....
    Ben emule'de port açıp yönlendirmeyi biliyorum....
    açtığım portlar
    Tcp 1000 ve udp 1100
    port tigering ile bunları yönlendiriyorum
    dmz host alıyorum....
    Dc++ için hangi portları açıp yönlendşrme yapacağız....
    yani açılacak portlar nelerdir ayarları ben sorayım....

DC++ = TCP= ? UDP= ?
  • udp ve tcp icin ayri ayri ayni numaraya port acilacak
  • örneğin: 4661 udp 4661 tcp
  • bende seni görmek istemiyorum travestimisin nesin memooos abla. O dediğin senin gibi tohumlara denir. Bak bakim yazdıklarınıza biriniz çözmeye biriniz karıştırmaya yarıyor.
  • netlimiter kullanıyorum ve bundan en ufak pişmanlık duymuyorum upload 3 yeter bence daha fazlasını vermeye gönlüm el vermez. İster 3 tutarım ister 8 bu benim sorunum. Daha iyisini düşünen downloadı 3 yapsın upload 20 yapsın ki paylaşımcı olsun
  • quote:

bende seni görmek istemiyorum travestimisin nesin memooos abla. O dediğin senin gibi tohumlara denir. Bak bakim yazdıklarınıza biriniz çözmeye biriniz karıştırmaya yarıyor.

ne saçma yazılar yazıyorsun sen ... bak bakim yazdıklarının konuyla bi alakası war mı??
    uLan bilmiyoruz ama en azından yardımlaşarak doğruyu bulmaya çalışıyoruz... sen de gereksiz saçmalamalarınla araya giriyorsun..

bu arada lafLarıNa dikkat et!!! zaten yeterince boş konuşuyorsun. bi de saçma laflarınla ortalığı kirletme!

boş konuşuyorsun arkadaşım laf kalabalığından başka bi bişey yapmıyorsun..
  • quote:

netlimiter kullanıyorum ve bundan en ufak pişmanlık duymuyorum upload 3 yeter bence daha fazlasını vermeye gönlüm el vermez. İster 3 tutarım ister 8 bu benim sorunum. Daha iyisini düşünen downloadı 3 yapsın upload 20 yapsın ki paylaşımcı olsun

ezikmisin? kim senin gırtlağına yapıştı da netlimiter kulllanma dedi? niye pişman olasın? netlimiter konusunun ne alakası war?

ayrıca yazdığın şu şaçma yazı ne demektir biliyormusun:

Daha iyisini düşünen downloadı 3 yapsın upload 20 yapsın ki paylaşımcı olsun

abi bende bişey söyLeyim yaa. benimde bi yazım olsun....
    ezikLik belirtisi:)

kendine gel birader! faydan dokunacaksa konuş! boş oLma!!! boş insan oLmak iyi bişey değiLdir... tekrar söylüyorum burda daha fazla laf kalabalığı yapma. PM'den mesaj atarsın söyLeyecek birşeyin warsa...

• Arkadaşlar siz kavga etmeye başlamışsınızda benim sorum arada kaynayacak mı ?
    Bir universitede calısıyorum, rektörlük binasındayım bu yuzden diger personellere gore daha degisik bir firewall sistemi var sanırım. Dcplusplus adlı programı kullanamıyorum. Giriyorum, herkes bendenden birşeyler alıyor hemde cok hızlı ama ben kimseden liste bile alamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? Bir kaç kere aktif pasif dedim denedim ama olmamıstı sanırım. Makinanın winipcfg ve ipadresimne.com gibi adreslerde gateway ip si cikiyor yani x.x.x.2 gibi bir ip. Yardımınızı bekliyorum..
  • gereklLi portları açman lazım arkadşım. ama oranın sistemi nasıL bilemem..
  • niye ezik olacağım ki bak ben senin gibilerine az cevap veriyorum ama sana bak kendini adamdan sayıp boyuna yazıyorsun
  • rogen
    universitelerdeki baglanti hakkinda sana biraz bilgi vermek isterim
    universiteler avrupada kullanilan bir yontemle
    universiteler arasi optik baglanti ile baglanirlar
    bu baglanti sana port acma gibi bir imkan tanimaz ve daha degisik ayarlar gerektirir
    biliyorum ki sikintini bu baslik altinda cevaplayamayacagim ancak
    sana tavsiyelerim olacak!!!
  • dc++ için bahsedilen ayarları yaptım.(geek modem) modemde port açtım.dosya paylaşımı falan filan ayarları yaptım.

ama daha bişey indiremedim, get file list deyince bile bişey yazmıyo,anca bekliyorum.

neyi eksik ya da yanlış yapmış olabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.