Şimdi Ara

DayZ [ANA KONU] (228. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
65
Favori
237.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Likeaboss1905

Açıkçası o oyunları oynamadığım için bilmiyorum öyle mi değil mi... P2W değildir belki ama o oyunlara pazarda harcanan paranın haddi hesabı yok. En kötü ihtimalle bu şekilde olur. Bedava oyun verip de sonrasında oyuncuyu yolmayan bir firma olduğunu zannetmiyorum.

Ki asıl önemli olan kısım P2W olup olmaması değil zaten... Oyunun nasıl olduğu. Ben bu kadar abartılmasının anlamadım H1Z1'nin. Oynamadım oyunu evet ama yani izlediğim videolarda hiçbir olayını göremedim... Klasik Sony pazarlama A.Ş. gibi geliyor. WarZ'nin vaadedip yapamadığı ucuz survivor olayını yapma çalışıyor gibi.

Açıkcası rekabeti DayZ oyun engine i değiştikten sonra göreceğiz eğer güzel bişey çıkarsa orataya
    H1Z1 daha duyurulmadan solmaya yüz tutabilir ,
    Çünkü DayZ çok kişi aldı ve H1Z1 den daha çok şey vaad ediyolar
    bakalım şimdi ikimizinde böyle yorumlar yapması boş bence zaman herşeyi göstericek.

belki 1-2 sene sonra alıntılarız bak gördün mü millet h1z1 oynuyo yada dayz oynuyo diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weed Man -- 23 Haziran 2014; 14:16:02 >

• Hehehe Hangisi daha çok The Walking Dead gibi olursa o kazanacak, bakalım artık.
  • Arkadaşlar intel core i7 2630 QM CPU 2.00 ghz 4 gb ram nvidia gt 550m ekran kartı ile oynuyorum oyunu ancak very low da dahi oyun kasıyor sistemden kaynaklanan bir sorun mu?Sistemim yeterli değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ownerplus

Arkadaşlar intel core i7 2630 QM CPU 2.00 ghz 4 gb ram nvidia gt 550m ekran kartı ile oynuyorum oyunu ancak very low da dahi oyun kasıyor sistemden kaynaklanan bir sorun mu?Sistemim yeterli değil mi ?

Very lowda kasması çok zor yav o sistemin . Belki işlemci hızından kaynaklanıyordur . Ekran çözünürlüğünü 1024 civarına çekmeyi dene belki çözünürlük yüksektir . bende GT220 var very lowda 20-30 fps alıyorum .
  • Takım arıyorum !!!!

Steam:canbeklifatih2
  • quote:

Abartıyorsun bence. Dediğim gibi DayZ'nin potansiyeli çok büyük... H1Z1 ise tam sürüme geçtiğinde f2p olacak bir oyun. Büyük ihtimalle WarZ'deki gibi 'Pay to Win' de olacak. Survivor oyunu dediğin bu mu oluyor. Animasyonlar, grafikler, vs. bence çoğu şeyi kötü H1Z1'in... Craft sistemi demişsin de DayZ'ye de gelecek o sistem. Sırf Craft için oynuyorsun Minecraft oyna zaten.

Oyunlara para veriyoruz, dolayısı ile hiç birine boş yere methiyeler düzecek değilim, paramın karşılığını almak isterim.

Potansiyel' den kastınız nedir?
    Hangi özelliği ile bu potansiyeli sundu, onlarca hata saymak mümkün, 15 güncelleme alıp, hiçbirinde adam akıllı birşey sunamaması mı potansiyeli yoksa saçma-sapan hataları çözememeleri mi?

Bana söyler misin, dayz' in neresinde survivor var? Forest desen anlarım, yerliler ve açlık gibi öğeler var ve bunlar oyun boyunca seni rahat bırakmıyor. O kadar saat oynadım dayz' de açlıktan öldüğümü hatırlamıyorum, dayz' deki survivor öğesi sanırım şehirler arası koşu yapmak.

Atıyorum en basitinden H1Z1 isimli oyunda ki çiğ toplama aracı ile su toplamak bence potansiyeli hakkında fikir veren bir şey,

Free to play olması survivor olmayacağı anlamına gelmiyor, çıkmayan oyunun grafik, animasyon kalitesini kötü diyorsan, 1 senedir piyasada olan dayz' deki zombi animasyonlarına bir bak. Bilmiyor olabilirsin belki ama dayz' de hali hazırda craf sistemi var, bilmiyorsan konuşma bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

Arkadaşım halen ezber konuşuyorsun. Videolarda animasyon şöyleymiş böyleymiş. Adamlar dayz gibi simülasyon yapmaya çalışmıyor. Sitesini bir zahmet açıp oku lütfen.

F2p diye kalite düşecek, hack çoğalacak diyorsun. Adamlar Planetside 2 gibi bir oyunu ücretsiz oynatıyor. 6-7 ay boyunca 1 kez hacke denk geldim.

Halen planetside 2 nin motorunu ve durumunu bilmeden, grafik ve oyuncu kalitesi warz diyorsun. Ben bu oyunu oynamadım ama bu oyunu biliyor olmam planetside 2 den geliyor. Adamlar o motoru geliştirip bu oyunu yapıyormuş. Kısaca orada olan oyun sistemi burada da olacak. Planetside da aynı yerde 3 farklı grup toplamda 2000 kişi lagsız vs. çarpışabiliyor. Adamlar h1z1 içinde buna benzer bir sistem yapıyor. Ben dayz oynarken 30 kişi bir araya geldiğimizi görmedim henüz. Bırak aynı yeri server limitleri belli zaten. Burada sayı olayını söylemeye çalışmıyorum yanlış anlama. Söylediğim şey oyunlardan bir tanesi simülasyon üzerine kurulu. Diğeri mmo yapmaya çalışıyor. 2 sinin içeriği birbirinden baya farklı. Mmo yapılıyorken, performans sorunları olmaması için model ve doku kalitesi ilk etapta düşük tutulur. Dayz nin performans sorunları olabilir bu konuda en fazla ağlarlar. Fakat mmo da performans sorunu olursa bu intihar demektir.

f2p hitap ettiği kesime bakar. Eğer ergenlere hitap ediyorsa hack eksik olmaz. Fakat daha üstleri hedefliyorsa, oyununa zorluklar koyar. Bu nedenle hack kullanacak kişi bile kullanamaz çünkü hesabı gider. Steam forumlarından planetside 2 bölümüne git ve oku müsaitsen. Hatta hack varmı, f2p diye korkuyorum hack olabilir diye sor. Alacağın cevaplar ön yargını gidermeye yeterde artar bile.

Ayrıca herşey yapımcıya bakar malesef. Yapımcı iyiyse, oyunu tutar. Çünkü oyunlarını geliştirirler ve ilgilenirler (+ oyuncularını dinlerler). Koskoca SONY yani. İyi birşey yapacaklarına güveniyorum.

ek:

sayı yükselince oyunun heyecanı azalır diye yanlış bir izlenime kapılma. Ben isterdim bir türk ittifağında olmak, bir şehri komple bizim yapmak. Yollara barikatlar kurmak. Orayı bizim ilan etmek kimseyi sokmamak :P. Ufak gruplar ile sağa sola ajan yollamak. Onları başka grupların içine sokmak. Diğer gruplardan bize bilgi sağlamaları, ilk fırsatta arkalarından vurup mal varlıklarına konmak. Tabi bunlar (söylediklerine göre) zor şeyler. Öyle git silahı kap aksiyona git gibi bir yapısı olmayacakmış (dediklerine göre). Bilddiğin hayatta kalmaya çalışacaksın.

dahada araştırmadan, gördüğün bir videodaki animasyon ve kaplamadan konuşacaksan lütfen artık zahmet edipte yazma. Seninde vaktin gidiyor, okuyanların da.

Bu oyun planetside 2 değil Hayatta kalma zombi oyunu !!! Eminim birçok yaşı küçük arkadaş planetside2 yi bilmiyordur bile bende bilmiyorum ve oynamak için cazip değil.

Ama H1Z1 daha çok tutulacak çünkü bu zamanlarda zombili olan bütün oyunlar neredeyse full satılıyor.H1Z1 de çıkışını yaptığında göreceksin olanları bütün çocuklar oyuna doluşmazsa bende birşey bilmiyorum arkadaş.

Hileden geçilmiyecek oyun öldürdüğünde küfürlermi dersin daha neler neler her free to play oyunun sonu budur tabi popüler bir oyun olursa.Tabi bu iş birazda sony nin elinde eğer oyuna güzel bir koruma sağlarsa hiç hack yapılmaz ise her ne kadar çocuk dolsada güzel bir oyun olabilir.

Ancak ben oynanış stilini beğenmedim animasyonlar grafikler çok yapay.Ben yapımcısına kusur bulmuyorumki oyuna buluyorum sende bana Sony çok iyi firmadır öyle oyun yapmaz hile olmaz planetside 2 H1Z1 kadar popüler değil.

Şuanda gir WarZ nin çakma oyunlarına (RigorZ) vs çoluk çocuk kaynar hemde %95 çocuktur düzgün oyuncular zaten orjinalini oynar hoş ordada hile var ama bu biraz WarZ nin yapımcısıyla alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

quote:

Abartıyorsun bence. Dediğim gibi DayZ'nin potansiyeli çok büyük... H1Z1 ise tam sürüme geçtiğinde f2p olacak bir oyun. Büyük ihtimalle WarZ'deki gibi 'Pay to Win' de olacak. Survivor oyunu dediğin bu mu oluyor. Animasyonlar, grafikler, vs. bence çoğu şeyi kötü H1Z1'in... Craft sistemi demişsin de DayZ'ye de gelecek o sistem. Sırf Craft için oynuyorsun Minecraft oyna zaten.

Oyunlara para veriyoruz, dolayısı ile hiç birine boş yere methiyeler düzecek değilim, paramın karşılığını almak isterim.

Potansiyel' den kastınız nedir?
    Hangi özelliği ile bu potansiyeli sundu, onlarca hata saymak mümkün, 15 güncelleme alıp, hiçbirinde adam akıllı birşey sunamaması mı potansiyeli yoksa saçma-sapan hataları çözememeleri mi?

Bana söyler misin, dayz' in neresinde survivor var? Forest desen anlarım, yerliler ve açlık gibi öğeler var ve bunlar oyun boyunca seni rahat bırakmıyor. O kadar saat oynadım dayz' de açlıktan öldüğümü hatırlamıyorum, dayz' deki survivor öğesi sanırım şehirler arası koşu yapmak.

Atıyorum en basitinden H1Z1 isimli oyunda ki çiğ toplama aracı ile su toplamak bence potansiyeli hakkında fikir veren bir şey,

Free to play olması survivor olmayacağı anlamına gelmiyor, çıkmayan oyunun grafik, animasyon kalitesini kötü diyorsan, 1 senedir piyasada olan dayz' deki zombi animasyonlarına bir bak. Bilmiyor olabilirsin belki ama dayz' de hali hazırda craf sistemi var, bilmiyorsan konuşma bari.

Hocam uğraşma bu bebelerle bunların bilgisi yok fikri var malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Oyuna girerken ki yazıyı okudun mu hiç? Nelerden bahsettiğini anladın mı? Alpha sürümündeki bir oyuna çok hata var demek nasıl bir mantık anlayamadım yani... DayZ, Online Zombie-Survivor oyunlarının atası durumunda şuan... Her şeyi o başlattı ve diğerleri de bu oyundan yola çıkarak kendi oyunlarını yapmaya başladı. Oyun şuanki haliyle bile oynatıyor bence... Bir kere Arma asıllı olduğu için üst düzey gerçekçilikte bir oyun... Grafikleri iyi, animasyonları Arma 3'ten bile iyi bence (ki tam versiyon bile değil)... Daha fizik eklenecek üstelik... Hayvanlar gelecek, buglar düzelecek, ekipmanların sayısı azalacak, zombiler çoğalacak yani oyun zorlaşacak ve işte o zaman tam anlamıyla oyun potansiyelini göstermeye başlayacak. Şuan çocuk oyuncağı gibi bulduğun şeyleri oyun tamamlanınca bulamayacaksın ki... Oyun tamamlanınca Deathmatch havasında geçmeyecek oyun. Kamplar gelecek, tıpkı TWD'deki gibi kendi grubunu korumak için binaları geliştirerek kendi yerini yapabileceksin.

Benim dediğim şuan için oyunu eleştirmek çok saçma. Oyunun yavaş geliştiğini eleştirebilirsin buna bir şey demem kesinlikle... Ama oyun kötü paramı geri istiyorum falan diyorsan DayZ'den daha iyi bir ortam sunacak bir oyun varsa git onu oyna kardeşim. Zorla oynatmıyor kimse sana...

H1Z1'deki çiğ aracıyla su toplama olayına tav oluyorsan ne diyeyim zaten sana. DayZ'de de yağmur sularını mataraya doldurabiliyorsun. Ama ben bu özelliği hiç umursamamıştım bile. Herhalde H1Z1'in tek özelliği o çiğ aracığıyla su toplama şeysi... Ondan böyle çok süpermiş gibi attın önümüze.

Craft sistemi var öyle mi? Ne yapıyorsun peki? 2 odun ve 1 parça bezi mi birleştiriyorsun? Ve buna craft mı diyorsun? Kardeşim harbi komik oluyorsun, ciddiyim bak. He ayrıca DayZ'den de bir Minecraft bekleme... Eğer sırf craft yapmak istiyorsan dediğim gibi git Minecraft oyna, DayZ craft yapma oyunu değil. Survivor oyunu.

Edit: Bu arada ''çıkmayan oyunun grafik, animasyon kalitesine kötü diyorsan'' diye bahsetmişsin de DayZ çıktı tabii şuan tam sürüm zaten o yüzden sen bunları eleştirebiliyorsun. Evet. Ayrıca evet H1Z1'in grafik kalitesi ve animasyonları 'videolardan görüldüğü üzere' kötü. DayZ'nin yanında rezil kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 23 Haziran 2014; 16:51:29 >

• Senin kafa iyiymis, cevap vermeyecegim cunku hicbirseyden haberin yok, hicbirsey bilmiyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Hea aferin sana. Cevap vermeyeceksin çünkü verebilecek bir cevabın yok. Saçmalayıp duruyorsun sadece. Cevap vermemen dahada saçma durumuna düşmemen açısında faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Trex

valla ilk cümleni bile okumadım kusura bakma zamanında ne diyor bi diye okuduk bir şey olmadı şimdi oturup bu 1 sayfa yazını okuyamam

Ne oldu birader sesin cikmiyor banmi yedin?
    Sana demistim sikayet ettim seni diye.Ip adresim kontrol edildi, yurt disinda oldugum ve beni benzettigin arkadas Turkiye'de cikti.Ne oldu simdi burada bürsürü insana gaz verip saklabanlik yaptin.Suan acayip zavalli duruyorsun biliyormusun:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altarın Oğlu Tarkan

quote:

valla ilk cümleni bile okumadım kusura bakma zamanında ne diyor bi diye okuduk bir şey olmadı şimdi oturup bu 1 sayfa yazını okuyamam

Sana demistim sikayet ettim seni diye.Ip adresim kontrol edildi, yurt disinda oldugum ve beni benzettigin arkadas Turkiye'de cikti.Ne oldu simdi burada bürsürü insana gaz verip saklabanlik yaptin.Suan acayip zavalli duruyorsun biliyormusun:D

yav ne boş konuşuyon hiç anlamıyorum seni tartışacak adam bulamadıkca bana sarıyon forumda adam mı kalmadı ? senle uğraşmak zorundamıyım bilader ? ne halt yiyorsan ye şaklabanlık yapan sensin zavallı duranda sensin farkında değilsin
    çoluk çocukla uğraşcak zamanım yok dedim neresini anlamadın ? ayrıca ban falan yemedim yiyecek bir durum yok. Bu şekilde tacizlerine devam edersen asıl ben şikayet edecem seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 23 Haziran 2014; 18:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Altarın Oğlu Tarkan

quote:

bende kaç sayfadır yazmıyorum bende banlandım bilader
    ayrıca hala boş konuşuyon biz senin hangi yöneticiyse artık ne halt yediğini mi takip ediyoruz ? şöyle cıktı böyle cıktı boş sözlerine değil gördüğümüze inanıyoruz resimlerde ortadaydı
    + var yada yok hala burda gelip boş laf döndürüyon sıkılmadın mı milletle tartışmaktan ?
    senle uğraşmak zorundamı buradaki insanlar ? yetmedimi uğraştığımız ? çıkıp gitsen artık şu konudan ? yada kendi halinde takılsanda bloklayıp takmasak seni ? durduk yere saçma sapan konusup duruyon sağda solda millete bizde ergen olduk senin gibi olmadık garip bir insansın forumdan soğuttun be giresim gelmiyor sizin gibileri görünce ban yemek için adminlere sövüp gidesim geliyor forumu kirletiyorsunuz anca başka bi iş yaptığınız yok
    edit: bu arada heralde diğer hesabından tartıştığın adamdan sıkıldın şimdi başkasına sarıyon post mu kasmaya çalışıyon yeni hesabına yoksa zevk mi alıyon milletle uğraşmaktan anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komşu çocuğu -- 23 Haziran 2014; 19:01:45 >

• ArmA III mü, DayZ mi beyler yorum yapabilir misiniz?
  • ARMA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencbeyiin

ARMA

ArmA III'ün genel konusu var mı arkadaşlar?
  • DayZ SA'dan başka nerdeyse herşey tartışılıyor . Böyle devam edin gereksiz konuşmalarınızla GG
  • Millet kavga etmekten 0.46 experimental'ın geldiğinin farkına bile varmamış(gerçi oynamıyorum ama twitchden takip ediyorum)

0.46 güncellemesi yenilikleri;http://www.dayztv.com/news/2014/06/dayz-0-46-update-new-features-items/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assassino!

Millet kavga etmekten 0.46 experimental'ın geldiğinin farkına bile varmamış(gerçi oynamıyorum ama twitchden takip ediyorum)

0.46 güncellemesi yenilikleri;http://www.dayztv.com/news/2014/06/dayz-0-46-update-new-features-items/

Zombilerin yol bulması , işaret fişeği , çadır ve eşya saklama gelecekmiş diye yazılıyor.Bu sistemler biraz olsun oyunu oynanabilir yapar.Bunların üstüne 0.46 da bisiklette gelirse çok güzel olur.

• 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.