Şimdi Ara

Daylux 12000 Sezonsal İnverter ( Beğendim) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
40.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kysis kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptin sen direkten hattmi cektin
    sürekli calisiyo dediniz gözümüz korktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odanin icindeki prizden aldik hatti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barut78

    hocam ne yaptin sen direkten hattmi cektin
    sürekli calisiyo dediniz gözümüz korktu


    Hocam biraz araştırma yaptım. Inverter tamamen durmuyormus zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle ben de sipariş verdim.

    1529 TL'ydi.
    20 TL Gittigidiyor indirimi.
    25 TL Shell Puan
    40 TL Garanti Bonus Kampanyası
    100 TL Garanti Bonus GittiGidiyor Kampanyası

    Umarım sorunsuz bir işlem olur. Yazın maks. 35 derece sıcakta, kışın 5 derece soğukta kullanılacak. 18 m2 kadar yalıtımsız oda.
    Alabileeğim en iyi fiyata diye düşünüyorum. %5 kupon beklesem 40 TL ve 20 TL yerine 75 TL olacaktı ama çek geleceği meçhul. %10 gelirse bugün yarın ağlarım.
  • 12000 btu'luk bir ürün ne kadar etkilidir bilmem hocam ama beğenmişseniz satın alın

    Bizde geçenlerde bir arkadaştan toplam maliyeti 1.350 ye getirerek bir Beko inverter aldık 15.000 btu, şu ana kadar güzel.
  • hocam rica etsem kargo gelince nasıl geldiğini (sağlam mı yoksa hasar almışmı) birde montajdan sonra montaj deneyimini yazar mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zigzagger

    hocam rica etsem kargo gelince nasıl geldiğini (sağlam mı yoksa hasar almışmı) birde montajdan sonra montaj deneyimini yazar mısınız?

    Tamamdır hocam.
  • Merhaba, Ben bu ürünün 9000 btu olanını 15m2 odam için aldım. Ürün geldikten sonra 444 lü Daikin servis numarasını aradım kurulum istedim. Bilgilerimi alıp, randevu için servisin arayacağını söylediler. Yarım gün bekledim arayan yok tekrar aradım, ekrandan kontrol edip A servisine yönlendirdiklerini söyleyip oranın numarısını vediler. A servisini aradım durumu anlattım, telefondaki şahıs Daylux'a biz değil Kumtel bakıyor dedi, daha neye baktıklarını bilmiyorlar, ayrıca yoğunluk bildirdik merkeze o yüzden gelemeyiz dediler.

    Neyse tekrar merkezi aradım durumu anlattım, yakınımdaki B servisine yönlendirmelerini onlardan randevu alacağımı söyledim, tamam dediler. B servisini aradım durumu anlattım üç gün sonraya randevu verdiler. Randevu saatinde gelip temiz bir şekilde hızlıca kurulum yaptılar, vakum işini sorduğumda vakumsuz montaj olmayacağını söyleyip, vakumu da yaptılar. Drenaj borusunu, çatıdan gelen gider uzak olduğu için boşluğa bırakmalarını söyledim, öyle de yaptılar.

    Kurulumdan bir sonraki gün C servisi aradı, kurulum için geleceklerini söylediler. Ben de dün B servisi tarafından kurulduğunu söyledim. Şaşırdılar merkez bize bildirdi diye. Muhtemelen merkez A kabul etmeyince hem benim istediğim B'ye hem de C'ye bildirmiş.

    Cihazı kullanmaya başlayınca drenaj borusunu boşluğa bırakmamın yanlış olduğunu farkettim çünkü aşağı dairelerin camlarına rüzgarla birlikte su gidiyordu. Kurulum yapan ekibi arayarak boruyu aşağı doğru 10mt uzatamaz mıyız diye sordum. Onlarda yapılabileceğini servis randevusu yazdırmamı söylediler. Fakat cumartesi akşam saati olduğu için B servisinin merkezine ulaşamadım. Ben de nasıl olsa ikinci geliş paralı C'de kazansın diye onları aradım. Telefondaki sekreter önce B'yi aramamı söyledi, ben ücreti mukabilinde yaptırmak istediğimi söyleyince yetkilisi ile görüştü ve garanti kapsamında benden ücret almadan yapacaklarını söyleyip 5 gün sonraya randevu verdi. Ben de vay be müşteri memnuniyetini nasıl düşünüyorlar filan diyorum.

    Servis randevu günü saat 19 da geldi. Bir kişi girdi eve sorun ne dedi, ben şaşırdım tabi, drenaj hortumu uzatmak için randevu aldım, bana sorun ne diye soruyor. Neyse dedim drenaj hortumu 10mt uzatılacak, dedi montajı kim yaptı? B yaptı dedim, onları arayın ben karışmam dedi. Benim şalter attı tabi, karışmazsan niye randevu verip 5 gün bekletiyorsun, hem de garantinden yapacağız diyorsun dedim. Öyle şey demeyiz dedi, ara sekreteri dedim, aradı sekreter dediğimi onayladı, ona da kızdı.
    Bana diyorki B size golü atmış, ben zaten onları sevmem, niye onların eksik montajını düzelteyim. Ortada eksik montajda yok. Ben bunun parasını firmadan alamam diyor. Kaç para hortum dedim ben vereceğim dedim, 10 mt 30 TL dedi. Tamam yap dedim, oflaya poflaya yalandan yaptı.

    Bu kadar ayrıntılı yazmamın nedeni , kararı sizin vermenizi istemem. Daikin gibi büyük firmasın servislerini saldım çayıra mevlam kayıra bırakmışsın. İşte bu yüzden mal ne kadar vasat olursa olsun Arçelik, Vestel alınır. Bu tiplerle uğraşmamak için.

    Bu arada cihaz oldukça güzel, soğutması sessizliği iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRhero -- 15 Ağustos 2016; 21:05:57 >




  • Bugün benim de montajım az evvel tamamlandı. Daha önceden Airfel Daylux Kullanıyordum ve son derece memnundum. Ancak eve klima alma ihtiyacı hasıl olunca inverter alıp işyerine takalım eskisini eve taşıtalım dedik.
    Klima bana ulaşınca Daikin müşteri hizmetlerini aradım, kayıt açtırdım ve servis yönlendirmesi yapıldı. Hangi firma olduğunu sorup görüşmeyi sonlandırdım ve servisi aradım. Bana bir saate kadar dönüş yapacaklarını söylediler ve 1 saat sonra arayıp gelemeyeceklerini yeniden Daikin'i aramam gerektiğini söylediler (iyi ki de gelmediler böyle mıymıy iş yapan adamları sevmem).

    Daikin yeni yönlendirme yapınca onun da bilgilerini isteyerek servis ile görüştüm ve randevu aldım. Telefonda vakum yapılıp yapılmayacağını sordum, görevli standart prosedür beyefendi cevabı verince daha da kanım kaynadı.
    Bu sabah randevu saatinde geldiler güzelce kurulumu yaptılar en son vakum makinesini bağladılar çay içip sohbet ederken işlem tamamlandı. Sohbet esnasında diğer klimanın eve kurulumunu konuştuk. Eve takacağımıza da yapılacak dedi.

    Şimdi tek endişem ofisten sökülen ve benim performansından memnun olduğum klimam aynıya yakın performansı verebilecek mi?




  • pileki kullanıcısına yanıt
    Makine performansı, Montaj performansına eşdeğerdir. Usulünce monte edilirse yakın değil, birebir aynı performansı alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koylav

    Aynı problem bende de vardı. Balkonun ışığını iptal ettim ve direk tavandan aldım.

    İstanbuldayım. Bugün bir test daha yaptım. Odanın kapısı yok, 25m2 ve akşam güneş almıyor.

    Dışarısı 27C iken düşük fanda 7.9-9.9C arası değişti. Yüksek fanda 11C. Klima yaklaşık 4 saattir çalışıyordu.

    Odanın sıcaklığı 26.7 dereceye iniyor ve rahat bir ortam oluyor. Klimanın bulunmadığı diğer odalar ortalama 29 derece.

    Bunların üzerine kesinlikle 24C civarı bir ortam sağlayamıyorum.



    Sizin Kumtel Daylux klimanız 12.000 btu mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. 12000BTU
  • Kargo geldi. Kargo dışında ufak tefek zedelenmeler var gibi görünüyor ama içinde problem olduğunu sanmıyorum. 444 99 90 üzerinden talep oluşturdum ve bekliyorum.
    Şimdiye kadar öğrenebildiklerim,

    * Vakumlama işlemi min. 20 dk. maks 30 dk. şart ve standart prosedür.
    * Seyyar bir kabloyla çalışabilirliği kontrol ediliyor ve o şekilde montajı yapılıyor. Elektrik tesisatını montaj sonrası yaptırabiliyoruz.
    * Servis montaj kitindeki boru mesafesini aşmadıkça ekstra ücret gerektiren bir durum yok dendi.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Dün akşam emektar klimamın montajı eve yapıldı. Usta aklımdaki bütün soruları cevapladı. Montaj gayet temiz oldu, ben çok memnun kaldım.
    Evde vakum olayı için süre tutmadım ancak. Usta bağlantıları yapıp geriye ufak tefek işleri bıraktı ve vakuma başladı. Vakum sırasında kablo bağlantısı, bantlama, cırt takma gibi işleri halletti.
    En sonda ise gaz vanalarını açıp cihaza elektrik verdi.
    Sonuç: Gayet başarılı. Sizin dediğiniz gibi ofisteki haliyle çalışmaya kaldığı yerden devam ediyor.

    Vakum konusunda forumda konuşulanları okuttum. Verdiği tepkiyi yazmasam iyi.
    Bana söylediği; Vakum klimayı duvara asmak, boru bağlantılarını yapmak gibi standart bir iştir. Yani bunu konuşmaya bile gerek görmüyorum.
  • pileki kullanıcısına yanıt
    Ustamızın ellerine ve emeğine sağlık.
    Bunu defalarca yazdım daha önce, tam da sizin vurguladığınız üzere, işi bilen usta, iç/dış ünite bağlantıları bittiğinde vakum motorunu bağlar ve kalan elektrik bağlantısı vb gibi işlerini halleder, zaten bu işler ortalama 15-20dk sürer bu süre içinde vakum işi otomatikman bitmiş olur.
    Sorun şu ki piyasa işgüzar dolu. vakumdan 15 dakika, alçıdan 10 dakika, kroşeden 5 dakika, bantlamadan 5 dakika diye hesap yapar ondan sonra da arkadaş sohbetlerinde ''Olm 45 dakikada klima montajı bitiririm ben'' diye mal mal hava atarlar üzerine. İyi de sen o montajı yapmadın ki, yarım boraktın gittin. üstelik müşterinden de tam iş parası aldın. yazık..
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Bende 9 binlik aldım 1170 tl 100 lira bonus 1070 tl :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı oldu daikini aradım sorun çıkarsa yenisiyle degisiyoruz kutu hasarı bizim dediler kutuları ince olduğu için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulum yapıldı. Şu an için 22-23 dereceye yarım saatte indirebiliyor. Hava ortalam 30 derece ve güneş alıyor.
    Vakum işlemini 12 dk yaptılar. Kablo mesafesine göre vakum süresi artabilir dediler. 3,5-4 mt bakır boru söz konusu.
    Daikin müşteri hizmetleri çok ilgiler, sağolsunlar.
    Şu an bi problemim yok ama iç ortam sıcaklığını göremiyorum sanırım. Harici termostat almam gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün akşam saat 8:30-11 arası kullanma deneyimim oldu; ilk 1 saat 23 derecede sabit çalıştırdım yarım saat sonra kompresör kendini düşük devire aldı. 25'e çıkarttım 1 saat kadar bu şekilde düşük devirde çalıştı. Otomatik moddaydı, inverter devrede şeklinde anlıyorum bunu.

    Elektrik sarfiyatını tam deneyemedim henüz. Yarın gün içerisinde daha sağlıklı veriler elde etmeye çalışacağım.
    6 mt. kablo, 25 amper sigorta ve işçilikle 50 TL'de elektrik için harcama yaptım. Tertemiz oldu benim için.

    Sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Nem moduna alınca iç ortam sıcaklığını gösteriyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.