|
Esad Davutoğluna "biz güneyden siz kuzeyden girip bunları bitirelim" diye teklif ediyor. Bizim maşa kabul etmiyor tabiki. Bunların hangi zihniyette olduğu eskiden beri belliydi. Amaçları Türkiye Cumhuriyetini yıkıp osmanlı benzeri kürt-arap ağırlıklı, Türklerin köle statüsünde yaşadığı bir ümmet devleti kurmak. Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Independent Türkçe’ye konuştu.
Davutoğlu, Esad'ın "Birlikte Kuzey Irak'a girelim, bitirelim bu işi' dedi. Şiddetle karşı çıktım" teklifini ilk kez anlattı.
Beşar Esad'ın 2000'li yılların ortasında Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusu ve Irak'ın kuzeyine ortak askerî operasyon teklif ettiğini söyleyen Davutoğlu, bu teklifin, özellikle Kamışlı olayları sırasında gündeme geldiğini belirterek, öneriye "şiddetle karşı çıktığını" vurguladı.
Davutoğlu, 2005'te Kamışlı'da yaşanan olaylar sonrası Esad'ın kendisine açık şekilde bir operasyon önerisi getirdiğini anlatarak, Beşşar Esad, 'Birlikte Kuzey Irak'a girelim, bu işi bitirelim' dedi. Biz oradan, siz kuzeyden girin diye bir teklif oldu. Buna şiddetle karşı çıktım. Böyle bir adım Türkiye'de Türk–Kürt çatışmasını tetiklerdi" dedi.
Röportajın tamamı Independent Türkçe’de.
@ahmet_davutoglu
@nevzatcicekofficial
@deniz_zeyrek https://www.youtube.com/watch?v=8QRkYoKETiI |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı