Şimdi Ara

DAV-DZ 740 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Sony DAV-DZ 740 ses sistemi aldım.Sorum ise bu sistemden en iyi ses performansını almam için neler yapmam gerekiyor.Mesela müzik konusunda hangi formatta daha kaliteli müzik dinlerim.Okuyabildiği format mp3, wma m4a yazıyor ama wma'yı okumuyor ve m4a'yı da çok az çalıp reset atıyor.Acaba hangi Hz hangi bit daha kalitelidir**** ü dts veya 5.1 yapabilirmiyiz.Yine aynı şekilde filmlerde de hangi ayarları yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

• @sama
    Sistemin usb den wma okuma özelliği olmayabilir, sadece cd den okuyordur.Cihazın oynatım özelliklerinde yazması lazım.Bu tip sistemlerde en güzeli 5.1 DTS müzik dinlemek.Çok güzel ses alınmakta.Forumda araştırısan ses sistemlerinden 5.1 DTS müziklerin nasıl dinleneceğine dair bilgiler ve indirme linklerini bulabilirsin.
  • DTS müzik bazı sitelerden indirdim ama çalmıyor.Mesela bu sitehttp://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2445 Sadece fısıltı ve zırıltı geliyor.Neden acaba.
  • Kafayı yedirecek ama bu işi yapacağım.Yardım ederseniz tabiiki.CD den ve USB den M4A,WAV görüyor ama çalmıyor niye...
  • DTS gibi kaliteli sesler USB deb veya CD den oynatılamazmı.Optik giriş şart mı.
  • güncel....
  • dts veya dolby nin uzantıları nedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar lütfen cevap verin,o kadar soru sorduk bir cevap bile yok.
  • Arkadaşım,
    Elindeki müziklerin uzantılarına bak, doğrudan wav olması gerekiyor.İndirdiğin bazı 5.1 müzikler nrg, iso gibi kalıp dosyası şeklinde olabilir.Bunları üstüne çift tıkladığında pc, cd ye yazmak isteyecektir.Bazılarının uzantısında dts yazar, bunları pc de sağ tıkla ad değiştirle uzantısını wav yaparsan, sistem usb den okur.Bazılarını okumayabilir, dönüştürme programıyla encode etmen gerekiyor.
    Bu konuda forumlarda araştırırsan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sama

Kafayı yedirecek ama bu işi yapacağım.Yardım ederseniz tabiiki.CD den ve USB den M4A,WAV görüyor ama çalmıyor niye...

Niye? Çünki CD'den ve USB'den M4A veya WAV dosyaları çalarım dememiş. Kullanım kılavuzunu okuyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Arkadaşım,
    Elindeki müziklerin uzantılarına bak, doğrudan wav olması gerekiyor.İndirdiğin bazı 5.1 müzikler nrg, iso gibi kalıp dosyası şeklinde olabilir.Bunları üstüne çift tıkladığında pc, cd ye yazmak isteyecektir.Bazılarının uzantısında dts yazar, bunları pc de sağ tıkla ad değiştirle uzantısını wav yaparsan, sistem usb den okur.Bazılarını okumayabilir, dönüştürme programıyla encode etmen gerekiyor.
    Bu konuda forumlarda araştırırsan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Araştırıyorum arkadaşım sadece bu forumda değil internette bile araştırıyorum.Uzantısı wav derken zaten cihaz wav okumuyor wma okuyor yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

quote:

Orijinalden alıntı: sama

Kafayı yedirecek ama bu işi yapacağım.Yardım ederseniz tabiiki.CD den ve USB den M4A,WAV görüyor ama çalmıyor niye...

Niye? Çünki CD'den ve USB'den M4A veya WAV dosyaları çalarım dememiş. Kullanım kılavuzunu okuyun.

Sağol.Kılavuzda yazanları aynen yazıyorum.

Dosya Dosya Uzantısı
    mp3 mp3
    wma* wma
    aac* m4a

* USB aygıt sadece.

Sadece müzikle ilgili olanları yazdım.

• Probleminizi netleştirelim. Sorunuzda WAV okumuyor demişsiniz ama okunabilen dosyalar arasında WAV yok. WMA tarafına baktığımızda ise, telif hakkıyla korunmuş olanları çalmaz diyor. USB'den çaldırmaya çalıştığınız WMA'lar bu tür dosyalar mı?
  • Hayır birçok wma yı denedim okumadı:Hatta kendimde wma dönüştürerek denedim. olmadı.Bu arada haklısınız wav demişim wav değil wma olacaktı.Haklısınız.
  • Aynı USB içindeki WMA dışında okuyup çaldığı dosyalar var mı? Örneğin, o USB içinde mp3 leri okuyor ama WMA ları okumuyor gibi bir durum mu söz konusu yoksa o USB içinden hiçbir dosyayı mı çalmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Aynı USB içindeki WMA dışında okuyup çaldığı dosyalar var mı? Örneğin, o USB içinde mp3 leri okuyor ama WMA ları okumuyor gibi bir durum mu söz konusu yoksa o USB içinden hiçbir dosyayı mı çalmıyor?

Evet mp3 okuyor ama wma yı bırak okumayı adı bile çıkmıyor.m4a yı ise çok az çalıp cihaz reset atıyor.
  • Kullandığınız USB'nin içeriğini bilgisayarınıza kopyalayıp, USB'yi tekrar FAT32 olarak formatlayıp, aynı içeriiği bilgisayarınızdan USB'ye kopyalayıp bir deneme yapabilir misiniz?
  • Denedim olmadı cihazda mı arıza var acaba.Sadece CD den okuyor olabilir mi?
  • Tam tersi, WMA ve M4a lar için sadece USB demiş.
  • Teknik servisiyle bir görüşün isterseniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.