Şimdi Ara

DARWİNİST BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTEMEM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "... orada kullandığınız bir kalıp hoşuma gitti. içinde yaşamak isteyebileceğimiz türde bir toplumdan bahsettiniz. size son derece özgürce şunu söyleyebilirim ki darwinist prensipler üzerine kurulmuş bir toplum tam olarak benim içinde olmak istemeyeceğim türde bir toplum. bu berbat bir toplum olurdu.
    darwinist bir dünyada yaşamak istemem. doğanın dünyası darwinist bir dünya ve bu çok çirkin bir dünya, bütün yönleriyle çirkin bir dünya, bizim yaşamak isteyeceğimiz türden bir dünya değil... işte bu yüzden gelin bu dünyayı anlayalım. öyle ki yaşamak isteyeceğimiz türden bir toplumu inşa edelim ki bu darwinist olmayan bir toplum olacaktır. darwinist pensiplerden tamamen uzak bir toplum olacaktır. darwinist prensiplere dayalı bir toplum zenginin fakiri ezdiği, acımasız, serbest piyasa ekonomisinin egemen olduğu bir toplum olacaktır ki bu esas itibariyle liberal sosyalist toplumun tam tersi bir toplum olacaktır.

konuşma metni, ünlü darwinist richard dawkins' e aittir.

video linkini bulabilirsem konuya ekleyeceğim.

değişim rüzgarına o da kapılmış görünüyor. kapılmaması da mümkün değil zaten.

• eksisözlükten hemen eleştiri gelmiş.. " işte inkarcıların ruh hali böyle karmaşık oluyor. tutarlı bir tarafları olmuyor. "

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=dawkins+darwinist+bir+toplumda+ya%C5%9Famak+istemiyor

videonun bulunduğu link:
    https://plus.google.com/112627228158125930006/posts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 10 Temmuz 2011; 18:08:54 >

• Sosyal yaşam ile denkleştirilen pozitivizmin eleştirisi Richard Dawkins doğmadan önce vardı ve bu muhtemelen daha önce bir çok kez özellikle onun gözüne iliştirilmiştir. Bir bilim adamı için objektif olmanın vicdanını rahat ettirmeye yetmediğinin örneğini vermek, popülist bilim camiasında ve Dawkins' in konumunda pek rastlanmaz, övgüsüz bırakılmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

"... orada kullandığınız bir kalıp hoşuma gitti. içinde yaşamak isteyebileceğimiz türde bir toplumdan bahsettiniz. size son derece özgürce şunu söyleyebilirim ki darwinist prensipler üzerine kurulmuş bir toplum tam olarak benim içinde olmak istemeyeceğim türde bir toplum. bu berbat bir toplum olurdu.
    darwinist bir dünyada yaşamak istemem. doğanın dünyası darwinist bir dünya ve bu çok çirkin bir dünya, bütün yönleriyle çirkin bir dünya, bizim yaşamak isteyeceğimiz türden bir dünya değil... işte bu yüzden gelin bu dünyayı anlayalım. öyle ki yaşamak isteyeceğimiz türden bir toplumu inşa edelim ki bu darwinist olmayan bir toplum olacaktır. darwinist pensiplerden tamamen uzak bir toplum olacaktır. darwinist prensiplere dayalı bir toplum zenginin fakiri ezdiği, acımasız, serbest piyasa ekonomisinin egemen olduğu bir toplum olacaktır ki bu esas itibariyle liberal sosyalist toplumun tam tersi bir toplum olacaktır.

konuşma metni, ünlü darwinist richard dawkins' e aittir.

video linkini bulabilirsem konuya ekleyeceğim.

kafanızdaki bu darwin duvarını yıkmadıkça siz darwinist bir dünya bile değil üçüncü bir dünya ülkesi olarak ilelebet yaşamya devam edeceksiniz.sadece teorileri kişilerden ve onun düşüncelerinden ibaret sayanlar oldukça siz üçüncü dünya ülkesi olacaksınız.bilimsellikten ve objektiflikten uzak olarak sadece dini kaynaklara bakarak dünya aşağı yukarı 5000 10000 yıldır var diyenler olarak kalacaksınız.dinozorlar yaşadı diyenlere de öyle saf saf bakacaksınız sayglarımla.

• ya ben birşey demiyorum, alıntı yaptım sadece.. büyük bir haber bu, hemen eleştiriye de muhatap kalıyoruz.. ne güzel.
  • anladığım kadarıyla günümüz dünyasında diğer canlılardan belirgin şekilde farklılaşan biz insanların sosyal yaşamımızda doğadaki evrimsel mekanizmaların acımasızlığına mahkum olmadığımızı dile getiriyor.
  • quote:

ya ben birşey demiyorum, alıntı yaptım sadece.. büyük bir haber bu, hemen eleştiriye de muhatap kalıyoruz.. ne güzel.

alıntı yaptığınız kısmın hemen altına yazdığınız şey yeterli oluyor eleştirilere muhattap olmanız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de yorum yapayım..
    böyle bir röportaj yapmayabilirdi. bence bu röportajı ile önemli bir mesaj iletiyor. anladığım kadarıyla, insan faktörünü ön plana çıkarıyor ve zulme karşı olduğunu vugulayarak, darwinist bir yaşamın zulmün serbestliği anlamına gelmemesi gerekir diyor. birlikte yaşanabileceğini, insanlara hiçbir şekilde eziyet edilmemesi, hoşgörülü davranılması gerektiğini, yanılmıyorsam da yaşanabilecek türden bir dünyanın birlikte yaratılabileceğine vurgu yapıyor. ben bu açıdan röportajı çok beğendim. yanılmıyoruz inşaAllah..

ekşi sözlükte farklı yorumlar da var. ben aynı düşüncede değilim. forumda beni takip eden az buçuk nasıl bir politika izlediğimi bilir. ama bazıları bu açıklamaya çok agresif tepki gösterecektir. bu da gayet doğal. sözlükler biraz acımasız davranıyor.. neyse i diyecektim bu konu da gme gitmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 11 Temmuz 2011; 0:18:11 >

• Videoyu o linkte bulamadım. Burada varhttp://www.youtube.com/watch?v=zS7DWmLbSIA

Genel olarak gördüğüm kadarıyla yaratılışçılar atlamış bu konuşmanın üzerine, ama tam olarak Dawkins in neden bahsettiğini anlayabildiklerini sanmıyorum. Ben evrime ters bir yanını göremedim, evrimden bahsetmiyor bile. Darwinist bir dünyadan kast ettiği sosyal darwinizm yani serbest piyasadaki rekabet ortamıdır. Rekabet olan bir dünyada ben de yaşamak istemem, kim ister ki acımasız rekabet ortamında savaş vermeyi? Ancak doğadaki bu acımasız rekabet canlıların evrilmesine yol açmış ve milyarlarca yılda bugünkü canlıların oluşumuna imkan vermiştir. Bu yüzden bazıları da bu rekabeti savunuyor. Ancak ben rekabetin gelişim sağlayan tek yol olmadığını düşünüyorum ve rekabetin acımasızlığının yanında birçok olumsuz yönünü de görüyorum. Rekabet zorunluluktan (örneğin bir ihtiyacın kıtlığı) ortaya çıkabilir, ama rekabet yaratılmamalıdır.

• quote:

eksisözlükten hemen eleştiri gelmiş.. " işte inkarcıların ruh hali böyle karmaşık oluyor. tutarlı bir tarafları olmuyor. "

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=dawkins+darwinist+bir+toplumda+ya%C5%9Famak+istemiyor

videonun bulunduğu link:
    https://plus.google.com/112627228158125930006/posts

Su elestiri yapanlarda birazcik noron olsada adamin ne dedigini anlasalar sonra elestiri yapsalar. ::cc:: nin dedigi gibi, adamin ne dedigini anlayan yok ama mal bulmus magripli gibi konusmanin ustune atlayan cok. Bununla darwini veya evrimi elestirdigini zanneden ve pirim yapmaya calisanlara akil sagligi diliyorum.

• Dawkins' in dem vurduğunu, bilim felsefesi alanında, "bilimi anlamak" deyimiyle "Frankfurt Okulu" herkesin anlayabileceği şekilde yayım yapmakta ve ihtimal veriyorum ki Türkçe çevirileri de mevcuttur.

Burada da bunu açabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

Videoyu o linkte bulamadım. Burada varhttp://www.youtube.com/watch?v=zS7DWmLbSIA

Genel olarak gördüğüm kadarıyla yaratılışçılar atlamış bu konuşmanın üzerine, ama tam olarak Dawkins in neden bahsettiğini anlayabildiklerini sanmıyorum. Ben evrime ters bir yanını göremedim, evrimden bahsetmiyor bile. Darwinist bir dünyadan kast ettiği sosyal darwinizm yani serbest piyasadaki rekabet ortamıdır. Rekabet olan bir dünyada ben de yaşamak istemem, kim ister ki acımasız rekabet ortamında savaş vermeyi? Ancak doğadaki bu acımasız rekabet canlıların evrilmesine yol açmış ve milyarlarca yılda bugünkü canlıların oluşumuna imkan vermiştir. Bu yüzden bazıları da bu rekabeti savunuyor. Ancak ben rekabetin gelişim sağlayan tek yol olmadığını düşünüyorum ve rekabetin acımasızlığının yanında birçok olumsuz yönünü de görüyorum. Rekabet zorunluluktan (örneğin bir ihtiyacın kıtlığı) ortaya çıkabilir, ama rekabet yaratılmamalıdır.

Dediğiniz doğru ve böyle bir düzenin pek rağbet göreceğini sanmıyorum. Aslında büyük oyuncuların tamda istediği bir ortam

Bazen aklıma şöyle bir fikir geliyor belki sizlerde düşünmüşsünüzdür. Dünya düzeninde etkisi olan zengin şirket sahipleri bir düşünceyi ideolojiyi savunarak veya bir şekilde reklamını yaparak o düşüncenin hakim olmasını istiyorlar gibi ve bundan pirim elde ediyorlar.

• quote:

Videoyu o linkte bulamadım. Burada varhttp://www.youtube.com/watch?v=zS7DWmLbSIA

Aynısını yazacaktım. Darwinist bir dünya demek evrimin doğru kabul edildiği, evrime "inanılan" bir dünya demek değil; vahşi doğada geçerli olan acımasız rekabet ortamının toplumsal yaşamda da görüldüğü bir dünya.

• quote:

Orijinalden alıntı: SSH

quote:

Aynısını yazacaktım. Darwinist bir dünya demek evrimin doğru kabul edildiği, evrime "inanılan" bir dünya demek değil; vahşi doğada geçerli olan acımasız rekabet ortamının toplumsal yaşamda da görüldüğü bir dünya.

Su an liberal hatta neo liberal ekonomi ile kuresellesme ile icine kosar adim yuvarlandigimiz dunya yani! Kime neyi anlatiyorsun ya...

• quote:

Dawkins neyin degisimini yasiyor yoksa evrimin yalan oldugunu mu soyledi? Hangi degisim ruzgari? Dawkins bu ruzgarin neresinde ?

Artik anlamadan etmeden yazan insanlara karsi tahammulum kalmadi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Dawkins neyin degisimini yasiyor yoksa evrimin yalan oldugunu mu soyledi? Hangi degisim ruzgari? Dawkins bu ruzgarin neresinde ?

Artik anlamadan etmeden yazan insanlara karsi tahammulum kalmadi

anlama konusunda bence bir sorun yok. mesele kabullenme noktasında başlıyor. cımbızlama tekniği ile kendi görüşlerinin doğru ve hakim olduğuna dair kanıt sunduklarını zannediyorlar. konuyu açan arkadaş için söylemiyorum tabi, bunu yapan grup belli. yazmaya gerek yok. yalnız tüm dünyada gülünç bir duruma düştüğümüzü bilmiyorlar, işte buna üzülüyorum.

• quote:

kafanızdaki bu darwin duvarını yıkmadıkça siz darwinist bir dünya bile değil üçüncü bir dünya ülkesi olarak ilelebet yaşamya devam edeceksiniz.sadece teorileri kişilerden ve onun düşüncelerinden ibaret sayanlar oldukça siz üçüncü dünya ülkesi olacaksınız.bilimsellikten ve objektiflikten uzak olarak sadece dini kaynaklara bakarak dünya aşağı yukarı 5000 10000 yıldır var diyenler olarak kalacaksınız.dinozorlar yaşadı diyenlere de öyle saf saf bakacaksınız sayglarımla.

Tamam ama, sonuçta Darwin'in teorisi adı üstünde bir "Teori". Bu %100 doğrudur, eleştirilemez bir olgu değilki. Kaldıki her bilim adamı Darwin'in evrim teorisini desteklemek zorunda da değil.

Dogmatizm'e karşıyız, Din'e karşıyız diyen insanlar nedense Darwin ile ilgili en ufak bir eleştiriyi dahi kabul edemiyorlar. "Hayır efendim, o ne derse doğrudur". Kraldan çok kralcılık yapılması, işleri kötü bir yöne götürür...

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Tamam ama, sonuçta Darwin'in teorisi adı üstünde bir "Teori". Bu %100 doğrudur, eleştirilemez bir olgu değilki. Kaldıki her bilim adamı Darwin'in evrim teorisini desteklemek zorunda da değil.

Dogmatizm'e karşıyız, Din'e karşıyız diyen insanlar nedense Darwin ile ilgili en ufak bir eleştiriyi dahi kabul edemiyorlar. "Hayır efendim, o ne derse doğrudur". Kraldan çok kralcılık yapılması, işleri kötü bir yöne götürür...

asıl sorun evrim teorisine yöneltilen eleştirilerin bilimsel bir tabanı olmaması. teorinin zayıf yönleriyle ilgili bilimsel arenada zaten tartışmalar yapılıyor. yeni öneriler getirilmekte, kanıt bulundukça modeller üzerinde oynamalar yapılmakta. yani teori tartışılamaz, değiştirelemez değil.
    teoriyi tümden reddeder bir çıkış noktasından hareketle ordan burdan alıntılarla eksik yakalamaya çalışmaktan başka bir şey görmedim ben. evrim teorisine tümüyle alternatif oluşturabilecek bilimsel bir teori varmıdır. varsa bildiğiniz bir yayın okumaya hazırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdener Ağa

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

asıl sorun evrim teorisine yöneltilen eleştirilerin bilimsel bir tabanı olmaması. teorinin zayıf yönleriyle ilgili bilimsel arenada zaten tartışmalar yapılıyor. yeni öneriler getirilmekte, kanıt bulundukça modeller üzerinde oynamalar yapılmakta. yani teori tartışılamaz, değiştirelemez değil.
    teoriyi tümden reddeder bir çıkış noktasından hareketle ordan burdan alıntılarla eksik yakalamaya çalışmaktan başka bir şey görmedim ben. evrim teorisine tümüyle alternatif oluşturabilecek bilimsel bir teori varmıdır. varsa bildiğiniz bir yayın okumaya hazırım.

Tamam ama, bu bilgilerin çarpıtılıp çarpıtılmadığını bilemeyiz ki. Dediğim gibi, eğer "Din" kullanılıyorsa pekala " Bilim " de kullanılabilir. Çünkü ben, evrim teorisi söz konusu olduğu zaman pek çok şaklabanlıkla karşılaştım.

Pek çok fake fosil olması bunun en büyük kanıtı. Yıllardır aranan ara geçiş formlarıyla ilgili, türlü türlü rezillikler var. Onlar olmasaydı daha farklı yaklaşılabilirdi ama Evrim Teorisini destekleyen insanların bir bölümü buna fanatik derecede inanmış durumda.

Kaldı ki aslında tek bir ara formda gerekmiyor. Yani canlıların geçirdiği değişimler göz önünde olunca, çok fazla ara form ihtiyacı var fakat bunların çoğu hala ortalarda yok.

• " asıl sorun evrim teorisine yöneltilen eleştirilerin bilimsel bir tabanı olmaması. "

ya ara geçiş formu deniliyor, bir tane ortada yok! üstelik öne sürülenler içerisinde de hep sahteler ortaya çıkmış durumda. bir tane diş üzerinden hareketle, garip haberler manşet yapılıyor. milyonlarca fosil var gerçek fosil, dün ne ise bug,üğn de o. yani tek bir tane gerçek ara geçiş formu yok bunu söyleyen de darwin' in kendisi iken ve hala araştırmalara deva ederken de milyonlarca fosili saklayan ama bir anda meydanda o gizlenen fosilleri bulunca da uzaylılara sığınanlar varken, yani bunun neresinde bilim var? bir inançtır onlarınki bilimle alakası yok. hatta önlerine bilimsel delil de sunulsa, reddedeceklerini alenen belirten katı düşüncede olanları var. bilim bile onları kurtarmaya yetmez. tabi hepsini tenzi ederim, aralarından o teoriyi terkedecek olanlar da var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 14 Temmuz 2011; 12:58:15 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.