Şimdi Ara

Darty DELL XPS 15z H511 G41P67 %40 İNDİRİM 29.06.12 2099 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ürünün normal satış fiyatı 3499 TL dir,%40 indirim ile 2099 TL den satışa sunulacaktır.Ürün detaylarını veya görsellerini internetteden araştırabilirsiniz.

    i5-2410
    6GB DDR3
    750 GB HDD 7200 RPM
    2GB GT525 NVİDİA
    Win7 Premium
    1920x1080 FULL HD

    falan falan özellikleri var.%40 fiyatı oldukça iyidir arkadaşlar.



  • Hangi parçasına o kadar ,hele indirimsizken, para istiyor bunun dell, gayet yüzüne bakmayacağım özellikte bir bilgisayar. Ekran ve hdd yi hariç tutuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkerden

    Hangi parçasına o kadar ,hele indirimsizken, para istiyor bunun dell, gayet yüzüne bakmayacağım özellikte bir bilgisayar. Ekran ve hdd yi hariç tutuyorum.

    Darty nin sitesine baktım, bir tane dell xps var 3100 lira fiyat verilmiş. Ama anlam veremediğim bu ürünün özelliği ne ? Şarjı mı uzun gidiyor yoksa titanyumdan falan mı yapıl mı ? Bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.








    Bende samsung laptop var. Çok merak ettim bu ürünü.
  • Kasa kalitesi, panel kalitesi gibi özelliklerden ötürü biraz fazla pahalı XPS serisi. HDD'nin nesi var da ayrı tutuluyor bu arada arkadaş yazmış da merak ettim. SSD varken HDD 7200 olsa ne 5400 olsa ne?
  • Ekranda full HD olmasının yanı sıra çok farklı bir panel var.Cihazı yakından gördüğünüzde sadece yanında bulunan farklı bir cihaz ile aynı masaüstü ekran resmni yapıp bakın,farkı göreceksiniz.Çok canlı ve sıcak renkler var.Bunun dışında cihazda yanılmıyorsam pil ömrü 6 saat falan olması gerek.Aynı macbook gibi üzerinde entegre pil var.DVD sürücüsü slot olarak eklenmiş,diski ufak çizgiden itiyorsunuz otomatik alıyor.

    Bunların dışında kasa görüntüsü ve kalitesi oldukça iyidir.Zaten çok şık bir dizaynı var.XPS serisi zaten yüksek fiyatlıdır.Adamların özel olarak üretip piyasaya sürdüğü ürünlerden biri işde.Piyasada 1.6 motor 30-40 milyar civarında arabada var 100-150 milyar arabada var.Nedir bunların farkı ikiside 1.6 motor demiyoruz heralde.Konfor kalite farkı diyelim.Belki cihaz 3500 tl etmez ama cihaz 2099 tl eder arkadaşlar.Yani bu benim kişisel fikrim.Cihazı görerek yorumlamak daha sağlıklı olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan

    http://www.mormani.com/urun/88cdfc950a814b973f125cc7bf0c84be/-DELL-XPS-15Z-G41P67-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2410M-2.30GHz-6GB-750GB-15.6-inc-Notebook/?ref=akakce&v=1.34.3

    %40'ı görünce ben de gerçek indirim sandım.

    Fos çıktı indirim aslında %5'miş.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ooo süper o zaman mormaniden daha pahalıya alalım :):)
  • En azından 3499 TL fiyattan insanları kandırarak %40 indirim yapmıyorlar.
  • Tipi çok çirkin yav ilk çıkan IBM lere benziyor; disket okuyucusu da var mı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    ooo süper o zaman mormaniden daha pahalıya alalım :):)

    ben oranı için konuştum,yüzde 40 felan yok yani ortada o manada.
  • laptopa ihtiyacım olsa bunu alırdım.
    2670qm işlemcili. eskidimi bilmiyorum ama bence hala çok iyi.


    http://www.pcdepo.com/dell-xps-502x-s67f65-notebook-urun7262.html
  • önce bindirim sonra indirim :)
  • Bu Dellin ivy bridgel olani cikacaktir yakin zamanda paranizi bosa saçmayin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Kasa kalitesi, panel kalitesi gibi özelliklerden ötürü biraz fazla pahalı XPS serisi. HDD'nin nesi var da ayrı tutuluyor bu arada arkadaş yazmış da merak ettim. SSD varken HDD 7200 olsa ne 5400 olsa ne?

    Şu anda piyasada kullanılan 7200 dönüşlü diskler arasında en yüksek kapasiteli olanlardan ve gerçekten iyi bir disk. 5400 olsa ne 7200 olsa ne demişsiniz ama SSD ile HDD arasındaki kadar olmasa da işe yarar bir fark var. Ayrıca buna 120 gb SSD takması ile 750 gb 7200 dönüşlü disk takması arasında maliyet açısından pek bir fark yok. 256 yada 512 gb kaliteli bir SSD takmadığı sürece her görülen SSD de harikadır denemez. Benim şu an düşündüğüm ideal sistem 15" boyutlarında bir laptopta 2 disk yuvası olması ve birisi 120 gb SSD diğeri de 750 GB veya 1 TB hdd olmasından yana.

    Bu arada böyle ekranı, kasası vb. kaliteli bilgisayarları gerçekten görüp, belli süre kullanıp ondan sonra karar vermek lazım herhalde. Çünkü iş kağıt üstüne döküldüğünde mantıklı gözükmüyor. Ama kullanımdan sonra insanların fikirleri değişebilir. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 29 Haziran 2012; 13:48:53 >




  • SSD her koşulda açık ara iyidir. Bilgisayara katacaklarından bahsediyorsak, HDD ve hibrit HDD'lerin alayı para israfı şu saatten sonra.

    Kapasite dediğiniz nedir? Alırsınız bir harici disk, olur biter. HDD'lerde kapasite arttıkça kullanılan plaka sayısı da artar. Bu da titreşim ve gürültü olarak geri döner. 500'lük diskleri kullandım. Gerek Scorpio Black, gerekse de Momentus serileri için; aşırı ısınmaları mı dersiniz, motor gibi çalışmaları mı dersiniz, gürültüleri mi dersiniz, hepsi ayrı dert. Böyle bir bilgisayarım olsa, HDD'yi yaklaştırmam bile.

    5400 ile 7200 arasında kayda değer bir fark yoktur. Dededen kalma bir teknoloji neredeyse. SATA 6 Gbps destekleyen üst sınıf bir cihazda HDD olması bence kabul edilebilir değil. Bu fiyat etiketi en azından 120'lik bir SSD'yi de içeriyor olmalıydı.
  • SSD'nin bilgisayara kattıkları hakkında haklısınız ama taşınabilir pozisyonda harici HDD takmak her zaman mümkün değil. Keşke SSD'ler 500gb-1TB SSD rahatça takılabilse ama benim için bilgisayarda yeterli kapasitede en az 120 gb hızlı bir alan ve büyükçe de depolama alanı olmalı içine entegre şekilde. Ben de momentus serisi kullanıyorum sesi gerçekten çok, ama el mahkum. Benim ihtiyaçlarıma göre şu an için kendi yaptığımız SSD+HDD kesinlikle israf değildir. İleride sadece SSD her kullanım amacına uygun şekilde ucuzladığında iş değişir.
  • Vatanda %25 indirimli hali ile 2428 TL şuan..DELL XPS 15Z-G45P67

    Dolayısı ile Darty fena sayılmaz fiyat olarak ama bu kadar para verdikten sonra ultrabook almak daha mantıklı geliyor bana..
  • SSD disk performansı kesinlikle tartışılmaz ve oldukça iyi.Darbe koruması,hızı oldukça hat safhada fakat yazarken bir yandan da üretici firmaların 500 750 SSD fiyatlarına bakmanızı isterim.En azından vatanbilgisayar fiyatlarına bakın.Tabi bulabilirseniz.Corsair sayfasında 500 750 SSD ler 2bin tl üzerinde neredeyse,kusura bakmayın ama hiçbir üretici şu anda o kadar pahalı diski cihazına koymaz.Şimdilik kabul gören fiyat derecelendirmesinde 128 ve 256 GB lar var,şu an için daha üst SSD kullanımı fiyatdan dolayı olmayacak.Ayrıca SSD olsa daha iyidir demişsiniz,kaç cihaz SSD kullanıyor yazın bilelim bizde.

    Bu fiyata ultrabook alırısn ama bu grefik performansınıda ultrabookdan alamazsın.Ayrıca ultrabook lar 2500 üzeri fiyatlardan başlıyor.Acer 1600 tl civarında sattığı dandik ultradan söz etmiyorum bile,gidin bi mouse kullanın neden 1600 tl olduğunu görürsünüz.Darty de ultrabook 13z 2399 dan satıldı,en düşük bu rakamdan görmüştüm ben geçenlerde,şu anda 2880 tl civarında.Birde samsung 9 serisi ultra var,oda dell ile birebir aynı fiyattaydı.Özellikler ise aynı.

    5400 ile 7200 arasında ciddi büyük fark olmasada sonuç itibarı ile bir fark var,2099 tl satılan cihazda bence 7200 olması artı olur.Eğer 2099 tl ye hatta ve hatta 2500 tl ye 750 SSD li makina varsa biz neden oturuyoruz kalkıp gidip alalım,muhtemelen 3500 den satarız da :)

    Yorumlama yaparken herşeyi eksi göstermeniz pek mantıklı değil,sonuç itibariyle fiyat ve özellik oldukça iyi bana kalırsa.Mesela arkadaş dmeişki vatanda aynı makina 2400 tl,bunu yorumlayın,kalkıp bana SSD falan bahsetmeyin.Dediğim gibi bi gidip bakıp SSD fiyatlarından haberdar olun sonra konuşalım.

    Amacım ihtiyacın olursa yada birilerinin haberi olsun diye buraya yazdım,sonuçda dell babamın oğlu değil.Yarın samsung görürüm hp görürüm onuda yazarım.Haberim olursa.Umarım birilerinin işini görür...

    Saygılar.

    Not olarakda Corsair SSD fiyatlarını yazayım,corsair web sayfasından yurtdışı satış rakamları yani,türkiye bile değil.

    Force 3 Serisi
    240 GB SSD SATA 3 6GB/s = 294.99$
    180 GB SSD SATA 3 6gb/s = 194.99$
    480 GB SSD SATA 3 6gb/s = 619.99$ (Fiyata bakın)

    750 GB - 1 TB SSD diskleri bulamadım ama yazmasamda olur.bilgisayar fiyatı neredeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 29 Haziran 2012; 21:27:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    SSD disk performansı kesinlikle tartışılmaz ve oldukça iyi.Darbe koruması,hızı oldukça hat safhada fakat yazarken bir yandan da üretici firmaların 500 750 SSD fiyatlarına bakmanızı isterim.En azından vatanbilgisayar fiyatlarına bakın.Tabi bulabilirseniz.Corsair sayfasında 500 750 SSD ler 2bin tl üzerinde neredeyse,kusura bakmayın ama hiçbir üretici şu anda o kadar pahalı diski cihazına koymaz.Şimdilik kabul gören fiyat derecelendirmesinde 128 ve 256 GB lar var,şu an için daha üst SSD kullanımı fiyatdan dolayı olmayacak.Ayrıca SSD olsa daha iyidir demişsiniz,kaç cihaz SSD kullanıyor yazın bilelim bizde.

    Bu fiyata ultrabook alırısn ama bu grefik performansınıda ultrabookdan alamazsın.Ayrıca ultrabook lar 2500 üzeri fiyatlardan başlıyor.Acer 1600 tl civarında sattığı dandik ultradan söz etmiyorum bile,gidin bi mouse kullanın neden 1600 tl olduğunu görürsünüz.Darty de ultrabook 13z 2399 dan satıldı,en düşük bu rakamdan görmüştüm ben geçenlerde,şu anda 2880 tl civarında.Birde samsung 9 serisi ultra var,oda dell ile birebir aynı fiyattaydı.Özellikler ise aynı.

    5400 ile 7200 arasında ciddi büyük fark olmasada sonuç itibarı ile bir fark var,2099 tl satılan cihazda bence 7200 olması artı olur.Eğer 2099 tl ye hatta ve hatta 2500 tl ye 750 SSD li makina varsa biz neden oturuyoruz kalkıp gidip alalım,muhtemelen 3500 den satarız da :)

    Yorumlama yaparken herşeyi eksi göstermeniz pek mantıklı değil,sonuç itibariyle fiyat ve özellik oldukça iyi bana kalırsa.Mesela arkadaş dmeişki vatanda aynı makina 2400 tl,bunu yorumlayın,kalkıp bana SSD falan bahsetmeyin.Dediğim gibi bi gidip bakıp SSD fiyatlarından haberdar olun sonra konuşalım.

    Amacım ihtiyacın olursa yada birilerinin haberi olsun diye buraya yazdım,sonuçda dell babamın oğlu değil.Yarın samsung görürüm hp görürüm onuda yazarım.Haberim olursa.Umarım birilerinin işini görür...

    Saygılar.

    +1




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.