Şimdi Ara

DARK SOULS / Prepare To Die Edition (2012) [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
21
Favori
151.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FIRTINA

quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

quote:

quote:

FIRTINA sakın seriyi durdurma, çok iyi gidiyorsun anlatımın keyif verici tereddütün olmasın, lakin Humanity'den sanırım hiç bahsetmedin şuana kadar oysa birçok şeye etkisi var, ve öldüğünde onu da kaybediyorsun.

Teşekkürler BoBaFeTT. Açıkçası devam etmeyi düşünmüyorum. Pek fazla feedback alamıyorum video'lar ile ilgili.

Ayrıca forumda okuduğum kadarıyla kimse pek fazla izlemiyor video'ları sorulan soruların çoğu video'da cevaplanmış. İnsanların video izlemeye niyeti yok sanırsam.

Ama gene de kesmemelisin. Sonuçta içinden gelerek yaptığın her halinden belli ve oyun çok taze, çoğu kişinin oyundan haberi bile yok (Skyrim sarmalından kopamamış yüzlerce oyuncu mevcut) her ne kadar konsol kökenli de olsa. Demek istediğim hemen birşeylerin gelişmesini beklemek doğru olmaz kanımca, lakin uzun vadede etkisi hissedileceğini umuyorum.

Bu arada sorum olacak, oyunu PS2 koluyla oynayabilirim değil mi, usb çevirici edinmem haricinde bir sıkıntı kalır mı ?

PS 2 koluyla oynanabileceğini zannetmiyorum. X-box 360 wireless kol destekliyor. Bir de piyasadaki snopy vs.ler. PS2 kolu biraz eskide kaldı. Desteklemeyebilir %100 emin değilim.

Destekler.

Bende hem çevirici hem snopy kol var.

İkisinide xbox 360 controller emülatörüyle kullanabiliyorum.

Çeviriciyle bağlayacak arkadaşlar tereddüt etmesin ben 5 liralık twin adaptor'le kullanıyorum, hiç
    sorun yaşamadım ama elim alıştığı için şu anda snopy'le devam ediyorum oyuna.

• Dark Souls ile ilgili faydalı bir site.

http://darksouls.wikidot.com/
  • GAMEPAD de lock tusunu bir türlü ayarlayamadım boşta gamepad tuşum var fakat
    oyun sadece klavye kabul ediyor,ayarlamanın bir yolu var mı?

@FIRTINA ; hocam takipteyim , videolarınız cok başarılı.
  • Start tuşuna basınca lock yapıyor bende. Tekme nasıl atılıyor arada atıyor da tam nasıl yapıldığını bilen varsa söylesin lütfen. Bi de ne işe yarıyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

Start tuşuna basınca lock yapıyor bende. Tekme nasıl atılıyor arada atıyor da tam nasıl yapıldığını bilen varsa söylesin lütfen. Bi de ne işe yarıyor. :)

tekme rakibin kalkanını indiriyorda bende bilmiyorum nasıl yapılıyor,rastgele oynuyoruz rastgele
  • Kablosuz XBox 360 controller im oyunda calısmıyor. Bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Repercussion

quote:

Orijinalden alıntı: withindarkness

quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

esc tusuna basıpta bir ana menuye gelemedim
    hayatımın en hızlı yükleyip kaldırdığım unistal ettiğim oyunlardan biri oldu

+1 :D oyunu pc ye çıkarıyorsun madem biraz uğraş adamlar simgelere bile dokunmamış görüntü desen fallout 2 sandım ilk görünce para verip alsam içim yanardı şu oyunu

Ya oyunun başladığı ilk yer zaten oyunda en kötü görünen yer. Açıklığa çıktığınız zaman grafikler yine üst düzey olmasa bile göze güzel geliyor. Zırhın üzerindeki yansımalar falan gayet hoş. Ayrıca ayarları biraz karıştırırsanız menüye end tuşuyla ulaşıldığını bulmanız pek zaman almaz. esc yerine de end tuşuna basıverin bir zahmet yani menüye çıkış esc değil diye oyunu silmek pek mantıklı değil. Evet portlanması sorunlu olmuş. Firmanın ilk pc deneyimi bu. Bir yamayla çoğu sorun hallolur. Böyle şahane bir oyuna yazık etmişsiniz.

menu tuşu bulamama silme nedenleri biridir ama
    oyun baslarında iskelet bir vuruşta canın yarısı gidiyor sen vurunca %8 gidiyor yanında manada azalıyor olması birtek burda gördüm kılıc sallarken mana azalması büyümü yaptıkta azalsa anlarım block yapacam RS bas diyor hangi tus kombine yampışsın klavyedeki tusu belirt
    salla gitsin ne yazık olmadı bosa harcadığım zamanı geri kazaandım küfür edipte strese gireceginize unistal edip rahatınıza bakın

darksiders 2 oynarım keyfime bakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey45 -- 26 Ağustos 2012; 0:03:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Kablosuz XBox 360 controller im oyunda calısmıyor. Bir yolu var mı?

Düzelttim. 2. bir controller daha takılıydı sisteme. Onu cıkartınca kablosuz xbox 360 kontrolcü oyunda aktif oldu.
  • Kılıç sallarken mana azalması mı? Stamina olmasın o? Dayanma gücü yani...Oyunda mana yok çünkü.

Piyasada kabul görmüş en iyi dövüş mekaniklerinden birine sahip oyundur Dark Souls, ondan iyi bir Blade of Darkness vardır.
    Şuna kısaca beceremedim, öğrenmeye de 15 dakika ayırmadım diyin bir daha ki sefere bari.
  • Oyun eski oyunları anımsatıyor zorluk bakımından (eski dediğim 90lar) o bakımdan hoşuma gitti. Muhtemelen bir oyundaki en iyi dövüş mekanikleri bu oyunda, uğraşmak gerekiyor. Öyle arka arkaya durmadan x tuşuna bas devam et yok bunda. Herkese hitap etmemesi normaldir. Yeni jenerasyonda iş yok. :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

Start tuşuna basınca lock yapıyor bende. Tekme nasıl atılıyor arada atıyor da tam nasıl yapıldığını bilen varsa söylesin lütfen. Bi de ne işe yarıyor. :)

tekme rakibin kalkanını indiriyorda bende bilmiyorum nasıl yapılıyor,rastgele oynuyoruz rastgele

Arada atıyor tekme, bir yerde yazıyordu sol çubukla R1 tuşu diye de anlamadım beceremedim. Önüme geleni indiriyorum oyunda NPC filan dinlemeden de dur bakalım nereye kadar gidecek böyle baştan başlayacağım gibi bir yerden sonra. :)

• arkadaşlar mouse klavye ile ok kullanırken nasıl nişan alıyoruz? birde iki farklı ok türü var ben bendekine uymayan türden almışım iki saat görünmüyor diye kafayı yiyecektim

birisi detaylı bir rehber hazırlasa iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychonauts

quote:

quote:

Bu arada sorum olacak, oyunu PS2 koluyla oynayabilirim değil mi, usb çevirici edinmem haricinde bir sıkıntı kalır mı ?

PS 2 koluyla oynanabileceğini zannetmiyorum. X-box 360 wireless kol destekliyor. Bir de piyasadaki snopy vs.ler. PS2 kolu biraz eskide kaldı. Desteklemeyebilir %100 emin değilim.

Destekler.

Bende hem çevirici hem snopy kol var.

İkisinide xbox 360 controller emülatörüyle kullanabiliyorum.

Çeviriciyle bağlayacak arkadaşlar tereddüt etmesin ben 5 liralık twin adaptor'le kullanıyorum, hiç
    sorun yaşamadım ama elim alıştığı için şu anda snopy'le devam ediyorum oyuna.

Bu çok iyi oldu öğrendiğim ! Motionjoy diye bir emulatör varmış ve onunla çok kolay çalışıyormuş, senin kullandığın emülatör nedir örneğin ?

=============================
    Ayrıca bu güzelim oyundan zerre anlamamış, anlamayacağını da bu kadar belli eden bazı zatlar oyuna çamur attıklarını sanıyorlar zira kendi kusurlarını su yüzüne çıkardıklarının farkında değiller. Başarılar dilerim onlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 26 Ağustos 2012; 1:51:28 >

• vay arkadaş yok böyle oyun ya,sabahtan beri harıl harıl oynuyorum doyamadım ölmeye en son fırtınanın videodan görüp o güzelim kılıcı alınca kolaylaşır belki dedim ama nerdeee büyük ihtimal bitireceğim oyunu ama bende biteceğim bu arada

6 saat civarı olmuş,bu sürede ne oyunlar biterdi be,bu daha 2. bölümde
  • Hayırlı olsun PC alemine Ben de bir bakayım bilgisayarda zevkli olabilir. İlk defa oynayanlar çok şanslı çünkü çözülecek inanılmaz fazla sır var. Covenantlar, büyüler, miraclelar, güç yollarla alınabilecek eşyalar, kompleks duran silah reinforce sistemi falan. Haritadaki onlarca gizli yeri saymıyorum bile.

Ama en çok yeni içeriği merak ettiğimden oynayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wiedźmin

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: Devil01

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

pc de oyun oynamak böyle bir şey işte. Bir oyun sadece pc ye çıkmadıktan sonra mutlaka optimizasyon sorunları oluyor. En güzeli konsol.

Anasını satim sanki çok müthiş über grafikleri var ya oyunun, millet 1080p peşine düşmüş bi de.

pc oyunculuğu ferrariye binip köy yolunda arabayı sürmek gibi... Ve bu hiç bir zaman değişmeyecek.

bir dark souls oynamak için konsol mu alınır, kanser yahu o cihazlar.. ayda yılda bir iyi oyunu çıkar geri kalan kütüphanesi ölmemek için x'e bas gerizekalılığında oyunlarla doludur.. köy yolunda araba sürmek gibiymiş, adam kısacık sürede bir modla senin konsolun verdiği dandik netliğin 5 katını verdirdi, boşuna pc master race demiyoruz.. ****a console peasant derler ki haklılar yani.

Senin "KANSER" diye tâbir ettiğin cihazlar en az 5 YIL piyasada kalıyor ve sana fazladan 5 kuruş harcatmadan (umarım bu lafımdan kopya-orjinal oyun masraflarını karşılaştırmazsın) en son çıkan oyunları bile kasma olmadan oynama imkânı sunuyor.

Ayda-yılda 1-2 oyun dediğin yılda en az 10 baba oyun ve PC'ye çıkmadan önce çıkan + exc. oyunlardan oluşuyor. Bana saydırma şimdi hepsini... PC'de 2 yıl öncesine kadar "ben dâhil" oyun eksikliği çekiyordu herkes.

Aslında doğru söylüyorsun, konsol sâdece Dark Souls oynamak için alınmaz.
    Ama bu oyunun babası Demon Souls'u PS3 dışında hiçbir cihazda oynayamazsın.
    Diğer exc. oyunları saymıyorum bile...
    Grafik kıyaslamasına girersen hâlâ konsollara yapılan exc. oyunların grafik+parçacıkefektini yakalayabilen oyunlar tek-tek parmakla sayılır.

Elin değmişken bi God Of War aç bakalım very-very-very-Easy mod olsun, bakalım geçebiliyor musun sürekli X tuşuna basarak?
    Güldürme beni arkadaş :D

"PC Master Race" gibisinden acayip sloganlar kullanıp havalı bir şeymiş gibi davranabilirsin ama sen de farkındasın ki 5-6 yıl önceki hiç bir PC sistemiyle bu oyunu doğru-düzgün oynayamazken gelip de 6 yıllık NextGen (bak bu da havalı) konsoların sana bu özgürlüğü sunması tartışmaya kapalıdır.

Elbette ben de isterim daha güzel grafiklerle oynamayı!
    Ama gel gelelim mâliyeti ne?
    Git 600TL verip aldığın PC'de oynamayı denesene bi!
    Sırf anne-babalarına konsol aldıramadığı için PC oyunculuğuna mâhkûm olan ve konsolara doğru "bu ciğer mundar" havasında miyavlayan ergenler tanıyorum ben.
    Ne kadar para o kadar çokomel...
    Ver daha çok parayı, al daha iyi grafiği...

@kubilian'ın değindiği noktada hakkı var!
    Koy konsola oyunu 10sn içinde karşında.
    Fakat elinde 10.000$'lık PC bile olsa 2 saat ayar-optimizasyon yapıyorsun.
    Yetmiyor yavaşlamalar oluyor patch indiriyorsun vs...
    Konsol = Optimize Grafik = Rahatlık
    PC + Para = İyi Grafik = Rahatlık
    PC - Para = Kötü Grafik = Sıkıntı

Son Xbox'umu bütün oyunları PC için çıktığından dolayı sattım.
    Emin ol ki bu konsol olmasa, PC için son yılarda çıkan oyunları hiçbiri çıkmazdı.
    Hâlâ elimde PS3 ve Wii var.
    Evet Wii hani şu "Grafikleri Kötü" denilen cihaz.
    Fakat tüm Resident Evil v.s. tarzı oyunları bünyesinde barındıran eğlenceli cihaz...

Yanlış anlaşılma olmasın, ben oyuncuyum arkadaş.
    X araba yarışında son hızda giderken, yok canım şu konsol veya PC'de kenardaki sokak lambasının AA'sı daha iyi yok ışığı daha parlak falan gibisinden takıntılarım yok.
    Zevkime bakarım, açar SNES Emu ile Ninja Gaiden veya Shadow Dancer bile oynarım.
    Böyle takıntıları olan arkadaşları da hiçbir zaman anlayamadım.
    Oynasana arkadaş, oyun işte, 1985 yılındaki oyuncular ne yapsın?

Bakın arkadaşlar, şu yabancıların "Graphic Po***rn" dedikleri etkiden kurtulabilirseniz, belki bir gün demek istediklerimi anlarsınız...

god of war tamamen QTE boss savaşlarına dayalı kanserin önde gidenlerinden hatta öncülerindendir. ne ps3 ne xbox360 eski nesil konsolların yanından geçemez kalitelik ve kalıcılık olarak.. gün geçtikçe sığ ve kısa oyunların mantar gibi patladığını hepimiz biliyoruz.. pc master race'dir çünkü adamın 2 sigara içimi süresince hazırladığı modu görüyoruz. tek dark souls'a imreniyordum o da daha kaliteli bir şekilde tamamen elimizde.. bunun dışında gerek geçmişten günümüze oyunların tümünü oynatması, gerek mod destekleri, gerek komunitesi olsun daha büyük ve daha sağlıklıdır.. 6 yıl hiç bir şey gerekmeden oyun oynatıyormuş da tırı vırı, mal mal sığ oyunlar etrafta kol geziyor konsollar yüzünden. ben de 5 yıldır pc upgrade yapmıyorum hadi ne olacak şimdi, sanki her sene son model ekran kartlarına işlemcilere para yatırmak zorundaymışız gibi çarpıtıyorsunuz olayı (her yıl upgrade ihtiyacı duyanlar anca 3d markta skor yarıştıran donanımhaber ergenigillerdir, oyun bile oynamazlar).. aç bakalım o konsol portu vanilla mal gibi skyrim modlarla ne hale getirilebiliyor... fps en iyi pc'de oynanır, keza rpg ile rts'ler de öyle.. iki yarış oyunu oynayacağım diye (çoğu pc'de de var) dövüş oyunu veya ne bileyim gears of war, god of war oynayacağım diye konsola para mı verilirmiş. ps1-ps2-snes efsanelerinin ve oyun kalitesinin yanına bile yaklaşamaz ps3-xbox ikilisi.. pc'ye zaten yaklaşamazlar. grafik meraklısı da değilim ama senin konsollarının görsel gelişimi tıkadığı da aşikar, yoksa bana de hala doom2 kuruludur bilgisayarımda, daha bir kaç gün önce unreal classic'e yeniden başladım grafik takıntım olsa ergenler gibi crysis konularına üşüşürüm. ama burada kısacık sürede dark souls'a çıkan bir çözünürlük fixi bile böyle bir fark bindiriyorsa bu tamamen pc'lerin üstünlüğüne bağlıdır.. 2 saat ayar yapıyormuşuz, abartmakta üstünüze yok

demon souls yokmuş da çok da umrumda, benim heyecanla beklediğim dark souls'u bile ne zaman oynayacağım meçhul keza tribes'ı bırakamıyorum (o da yok değil mi sizde, olsa bile beceremezsini zaten hızlı gitmek için x'e bas tuşu beklersiniz canavar konsollarınızda)

bundan sonraki konsol nesilleri giderek mallaşacak, o mal konsolların mal ve sığ oyunlarından multiplatform ayağına pc'ler de nasibini alacak ama pc'de geçmişe erişim olduğu için yine master race olarak kalacak..

Haklı olduğun yerler var ancak yeni oyunların mal olmasının suçunun konsollar olduğunu(en azından tamemen suçun konsollarda olduğuna) düşünmüyorum, eskidende konsollar vardı, yeni nesil mal bence

Bende bu tartışmaya katılayım dedim ,dayanamadım.

Ben hiç konsol sahibi olmadım (arada bir kuzenler playstationlarını getırırler oynarız vs.r ) C64/Amiga500 zamanından kalmayım , Hep pc de oyun oynadım ,çünkü pc sahibiydim ve konsol almayı aklımdan geçirmiş olsam da pc ile idare ettim.
    Konsol mu ,Pc mi tartışmasının galibi kanaatimce konsoldur.

çünkü bir oyun oynamak için adeta mesai harcanmakta şöyle ki ,

oyunu hdd e yukle ,driverları kontrol et, patch,update,donanım optimizasyonu vb.ıvırzıvır hazırladıktan sonra anca gir ve oyna....
    oysa ki konsollarda dvd'yi haznesine yerleştir ve başla ,ne ekran kartı yeter mi ,ne de benzeri detaylarla ugrasma yok...Hassle free (kasmadan)

Sakın yanlış anlaşılmasın bir pc daima konsoldan daha iyidir ,çünkü üretkenlik tarafı vardır, ofis-programlar vb.video düzenleme ,internet deneyimi vsr.
    Pc de oyun oynanmaz mı tabi ki de oynanır hem şahane bir şekilde, pc'nin yapısından dolayı oyun modlama,oyunları farklılastırma ımkanı daha yuksektır.
    Ben ta C64/amiga500 zamanından kalmayım , commodore'daki oyunlar gunumuz oyunları her turlu ezer gecer
    cunku oyunların hemen hemen cogu refleks ve tepkı vermeye dayalıdır.SIZI ALGILADIGINIZ GORUNTU KARSISINDA TEPKI VERME BASARINIZI YUKSELTIR ,OYLE ŞELALE ,DUMAN,SU EFEKTLERIYLE HDR GRAFIKLERIYLE MEST ETME DERDI YOKTUR....
    Ustelık Commodore da evlerımıze gırmıs ucuz kısısel bılgısayarların godfather ıdır ,
    basic a ile az mı program yazmadım! amıga500 deluxe paintte resim editörlüğü yapılabılmekteydı ,
    kısaca harıkaydı ...

Lakin konsollar gerıye kalan tum platformlardan daha konforludur. Bu münazarada konsolu öven arkadaslara hak vermek lazım , ayrıca tespıtlerı yerınde.

Tekrar edıyorum hıc konsol sahıbı olmadım ,kuzenlerımın konsolu var ve haftasonu bıze geldıklerınde cıhazları da getırırler bazen aılece eglenırız ...Buradan konsol deneyımı sahıbıyım.

Dıkkatınızı cekmek ıstedıgım konu ise su ,

Pc daima oyun program vs.r ıcın temel platform olacak dusuncesındeyım. Lakin yeni bir platform ortaya cıktı ,

ve bu platform hem konsol hem de pc yi domine edecek gibi durmakta .Bu yeni platformun adı TABLETLER !

yavaş yavaş da grafık olarak konsol sevıyesıne gelıyorlar.

Tablette en fazla 5-10 dolara oyun alıp pc ve konsoldakı tat ve dokuyu bulabılıyorsunuz, konsolda yenı bır oyun 150tl ,pc de 100tl ...

Sonuç olarak bu konuda elbette otorıte degılım nacizane fıkrımı paylasmak ve konsolu öven arkadaslara katıldıgımı belırtmek ıstedım.

ŞİMDİ FORUMU FAZLA MESGUL ETMEDEN SORULARIMA GECMEK ISTIYORUM.
    YAKLASIK 7-8 AYDIR PC YI ACMADIM BİLE ,
    NETBOOK VE TABLETLE IDARE EDIYORUM.
    LAKIN BU OYUN DIKKATIMI CEKTI ,

Bu oyunu tavsıye eder mısınız ,
    1-stress atmak ıcın ıyı mıdır? dert sahıbı yapacaksa gerek yok.
    2-oyun zıp dıye bıter mı? ugrastırması tercıhımdır.
    3- oyunu oynamak ıcın klavye ve mouse yeterlı mıdır?
    4-oyunun konusu ,mesajı nedir yoksa börtü böcek içinde gezin dur mu?

herkese kolay gelsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Repercussion

quote:

Orijinalden alıntı: withindarkness

quote:

esc tusuna basıpta bir ana menuye gelemedim
    hayatımın en hızlı yükleyip kaldırdığım unistal ettiğim oyunlardan biri oldu

+1 :D oyunu pc ye çıkarıyorsun madem biraz uğraş adamlar simgelere bile dokunmamış görüntü desen fallout 2 sandım ilk görünce para verip alsam içim yanardı şu oyunu

Ya oyunun başladığı ilk yer zaten oyunda en kötü görünen yer. Açıklığa çıktığınız zaman grafikler yine üst düzey olmasa bile göze güzel geliyor. Zırhın üzerindeki yansımalar falan gayet hoş. Ayrıca ayarları biraz karıştırırsanız menüye end tuşuyla ulaşıldığını bulmanız pek zaman almaz. esc yerine de end tuşuna basıverin bir zahmet yani menüye çıkış esc değil diye oyunu silmek pek mantıklı değil. Evet portlanması sorunlu olmuş. Firmanın ilk pc deneyimi bu. Bir yamayla çoğu sorun hallolur. Böyle şahane bir oyuna yazık etmişsiniz.

menu tuşu bulamama silme nedenleri biridir ama
    oyun baslarında iskelet bir vuruşta canın yarısı gidiyor sen vurunca %8 gidiyor yanında manada azalıyor olması birtek burda gördüm kılıc sallarken mana azalması büyümü yaptıkta azalsa anlarım block yapacam RS bas diyor hangi tus kombine yampışsın klavyedeki tusu belirt
    salla gitsin ne yazık olmadı bosa harcadığım zamanı geri kazaandım küfür edipte strese gireceginize unistal edip rahatınıza bakın

darksiders 2 oynarım keyfime bakarım

Başlarda elinizde kırık kılıç var. Normal kılıç bulursanız iskelet 2 vuruşta halloluyor. Ve evet yukarıda arkadaş da belrtmiş o mana değil stamina. Klavyedeki tuşların belitilmemiş olması beni de rahatsız etti ama denenip de bulunmayacak gibi değil. Kalkanı Shift ile kaldırıyor mesela. Ama ne söylesek boş galiba kafanızdan silmişsiniz oyunu bir kere :)

• Allah rızası için biri save sorununa yardım etsin GFWL EKRANI ÇIKMIYO YAHU bende acaba gfwl ekranı silinmişmi nasıl olabilir
  • @sendemail oyunu şiddetle tavsiye ederim zorluk istiyor iseniz fazlası ile var,açık dünya değil gideceğiniz yerler belli öyle dolaş dur vs. yok,dert sahibi ediyor ama sabah sabah gene girdim girmez olaydım

yalnız keşke konsolum olsaydı dedirtti,ne oyunlar oynuyormuş bu konsol sahipleri
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.