Şimdi Ara

DARK SOULS / Prepare To Die Edition (2012) [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
21
Favori
151.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun bir RPG olarak güzel (karakter gelişimi, eşya, level up, vs.), dövüş sistemi de iyi. Fakat oyunun konusu ve atmosferi o kadar iç karartıcı ki, 2. bölümde bıraktım. Ruhum sıkıldı.
  • esc tusuna basıpta bir ana menuye gelemedim
    hayatımın en hızlı yükleyip kaldırdığım unistal ettiğim oyunlardan biri oldu
  • 2. bölümde öyle küfürler ettim ki başım çatlıyor şuan

kaç kez öldüm sayamadım bile,son mesaj saatinden beri oynuyoruym işte ve hala aynı yerdeyim,allahın cezası taurus demon ölmek bilmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Oyun bir RPG olarak güzel (karakter gelişimi, eşya, level up, vs.), dövüş sistemi de iyi. Fakat oyunun konusu ve atmosferi o kadar iç karartıcı ki, 2. bölümde bıraktım. Ruhum sıkıldı.

Oyun zaten hem gaddar hem de daraltıcı bir oyun, tabiiki iyi anlamda, neşeli ve çocuksu yeni jenerasyon akımına kapılmayan, tamamen eski kafa rpg ciler için tasarlanmış bir oyundur DS, vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

esc tusuna basıpta bir ana menuye gelemedim

+1 :D oyunu pc ye çıkarıyorsun madem biraz uğraş adamlar simgelere bile dokunmamış görüntü desen fallout 2 sandım ilk görünce para verip alsam içim yanardı şu oyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: wither

Oyunun abartı bir zorluk seviyesi var ve bir çok insan bu yüzden ilk 1 saatte oyundan soğuyup bırakıyor.Bir boss ta ölüp tekrar yarım saat önceki check pointten başlamak gibi.Ama bu zorluğu oyunun diğer oyunlardan farkı olarak görüp baştan kabullenirseniz , oyunun başında geçirdiğiniz saatler ileride inanılmaz bir atmosfer ve oyun zevki olarak size geri dönüyor.Zaten karakter biraz gelişip kendine geldiğinde başlardaki o eziyet durumundan yavaş yavaş kurtuluyorsunuz.
    Combat sistemi olarak gördüğüm en iyi oyunlardan biri , savaşlarda sürekli strateji belirlemek zorundasınız,öyle düşmana dan dun girip kafa dağıtmayı sevenler aman uzak dursunlar aksi halde sinir hastası yapar bu oyun adamı

Ha bir de konsol oyunu deyip geçmeyin baya baya derin bir oyun bu , tek eksisi adam gibi bir senaryosu , kurgusu yok.

Valla çok güzel anlatmışsın oynıyasım geldi

• Oyunu gamepad'le oynamaya çalışıyorum ama start'la select tuşu çalışmıyor, onların yaptığı içi sol ve sağ çubuğu tıklayınca yapıyor, o yüzden de kilitlenme, tekme atma gibi şeyleri yapamadım. Gamepad ayarlarını nasıl değiştiririz fikri olan var mı?
  • işin kötü tarafı oynadıkça oynayasın geliyor,ölmek zevk veriyor hazır evde boşken söve söve şu taurus u geçmeye çalışayım

koalylıklar dileyin beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: Devil01

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

pc de oyun oynamak böyle bir şey işte. Bir oyun sadece pc ye çıkmadıktan sonra mutlaka optimizasyon sorunları oluyor. En güzeli konsol.

Anasını satim sanki çok müthiş über grafikleri var ya oyunun, millet 1080p peşine düşmüş bi de.

pc oyunculuğu ferrariye binip köy yolunda arabayı sürmek gibi... Ve bu hiç bir zaman değişmeyecek.

bir dark souls oynamak için konsol mu alınır, kanser yahu o cihazlar.. ayda yılda bir iyi oyunu çıkar geri kalan kütüphanesi ölmemek için x'e bas gerizekalılığında oyunlarla doludur.. köy yolunda araba sürmek gibiymiş, adam kısacık sürede bir modla senin konsolun verdiği dandik netliğin 5 katını verdirdi, boşuna pc master race demiyoruz.. ****a console peasant derler ki haklılar yani.

Senin "KANSER" diye tâbir ettiğin cihazlar en az 5 YIL piyasada kalıyor ve sana fazladan 5 kuruş harcatmadan (umarım bu lafımdan kopya-orjinal oyun masraflarını karşılaştırmazsın) en son çıkan oyunları bile kasma olmadan oynama imkânı sunuyor.

Ayda-yılda 1-2 oyun dediğin yılda en az 10 baba oyun ve PC'ye çıkmadan önce çıkan + exc. oyunlardan oluşuyor. Bana saydırma şimdi hepsini... PC'de 2 yıl öncesine kadar "ben dâhil" oyun eksikliği çekiyordu herkes.

Aslında doğru söylüyorsun, konsol sâdece Dark Souls oynamak için alınmaz.
    Ama bu oyunun babası Demon Souls'u PS3 dışında hiçbir cihazda oynayamazsın.
    Diğer exc. oyunları saymıyorum bile...
    Grafik kıyaslamasına girersen hâlâ konsollara yapılan exc. oyunların grafik+parçacıkefektini yakalayabilen oyunlar tek-tek parmakla sayılır.

Elin değmişken bi God Of War aç bakalım very-very-very-Easy mod olsun, bakalım geçebiliyor musun sürekli X tuşuna basarak?
    Güldürme beni arkadaş :D

"PC Master Race" gibisinden acayip sloganlar kullanıp havalı bir şeymiş gibi davranabilirsin ama sen de farkındasın ki 5-6 yıl önceki hiç bir PC sistemiyle bu oyunu doğru-düzgün oynayamazken gelip de 6 yıllık NextGen (bak bu da havalı) konsoların sana bu özgürlüğü sunması tartışmaya kapalıdır.

Elbette ben de isterim daha güzel grafiklerle oynamayı!
    Ama gel gelelim mâliyeti ne?
    Git 600TL verip aldığın PC'de oynamayı denesene bi!
    Sırf anne-babalarına konsol aldıramadığı için PC oyunculuğuna mâhkûm olan ve konsolara doğru "bu ciğer mundar" havasında miyavlayan ergenler tanıyorum ben.
    Ne kadar para o kadar çokomel...
    Ver daha çok parayı, al daha iyi grafiği...

@kubilian'ın değindiği noktada hakkı var!
    Koy konsola oyunu 10sn içinde karşında.
    Fakat elinde 10.000$'lık PC bile olsa 2 saat ayar-optimizasyon yapıyorsun.
    Yetmiyor yavaşlamalar oluyor patch indiriyorsun vs...
    Konsol = Optimize Grafik = Rahatlık
    PC + Para = İyi Grafik = Rahatlık
    PC - Para = Kötü Grafik = Sıkıntı

Son Xbox'umu bütün oyunları PC için çıktığından dolayı sattım.
    Emin ol ki bu konsol olmasa, PC için son yılarda çıkan oyunları hiçbiri çıkmazdı.
    Hâlâ elimde PS3 ve Wii var.
    Evet Wii hani şu "Grafikleri Kötü" denilen cihaz.
    Fakat tüm Resident Evil v.s. tarzı oyunları bünyesinde barındıran eğlenceli cihaz...

Yanlış anlaşılma olmasın, ben oyuncuyum arkadaş.
    X araba yarışında son hızda giderken, yok canım şu konsol veya PC'de kenardaki sokak lambasının AA'sı daha iyi yok ışığı daha parlak falan gibisinden takıntılarım yok.
    Zevkime bakarım, açar SNES Emu ile Ninja Gaiden veya Shadow Dancer bile oynarım.
    Böyle takıntıları olan arkadaşları da hiçbir zaman anlayamadım.
    Oynasana arkadaş, oyun işte, 1985 yılındaki oyuncular ne yapsın?

Bakın arkadaşlar, şu yabancıların "Graphic Po***rn" dedikleri etkiden kurtulabilirseniz, belki bir gün demek istediklerimi anlarsınız...

god of war tamamen QTE boss savaşlarına dayalı kanserin önde gidenlerinden hatta öncülerindendir. ne ps3 ne xbox360 eski nesil konsolların yanından geçemez kalitelik ve kalıcılık olarak.. gün geçtikçe sığ ve kısa oyunların mantar gibi patladığını hepimiz biliyoruz.. pc master race'dir çünkü adamın 2 sigara içimi süresince hazırladığı modu görüyoruz. tek dark souls'a imreniyordum o da daha kaliteli bir şekilde tamamen elimizde.. bunun dışında gerek geçmişten günümüze oyunların tümünü oynatması, gerek mod destekleri, gerek komunitesi olsun daha büyük ve daha sağlıklıdır.. 6 yıl hiç bir şey gerekmeden oyun oynatıyormuş da tırı vırı, mal mal sığ oyunlar etrafta kol geziyor konsollar yüzünden. ben de 5 yıldır pc upgrade yapmıyorum hadi ne olacak şimdi, sanki her sene son model ekran kartlarına işlemcilere para yatırmak zorundaymışız gibi çarpıtıyorsunuz olayı (her yıl upgrade ihtiyacı duyanlar anca 3d markta skor yarıştıran donanımhaber ergenigillerdir, oyun bile oynamazlar).. aç bakalım o konsol portu vanilla mal gibi skyrim modlarla ne hale getirilebiliyor... fps en iyi pc'de oynanır, keza rpg ile rts'ler de öyle.. iki yarış oyunu oynayacağım diye (çoğu pc'de de var) dövüş oyunu veya ne bileyim gears of war, god of war oynayacağım diye konsola para mı verilirmiş. ps1-ps2-snes efsanelerinin ve oyun kalitesinin yanına bile yaklaşamaz ps3-xbox ikilisi.. pc'ye zaten yaklaşamazlar. grafik meraklısı da değilim ama senin konsollarının görsel gelişimi tıkadığı da aşikar, yoksa bana de hala doom2 kuruludur bilgisayarımda, daha bir kaç gün önce unreal classic'e yeniden başladım grafik takıntım olsa ergenler gibi crysis konularına üşüşürüm. ama burada kısacık sürede dark souls'a çıkan bir çözünürlük fixi bile böyle bir fark bindiriyorsa bu tamamen pc'lerin üstünlüğüne bağlıdır.. 2 saat ayar yapıyormuşuz, abartmakta üstünüze yok

demon souls yokmuş da çok da umrumda, benim heyecanla beklediğim dark souls'u bile ne zaman oynayacağım meçhul keza tribes'ı bırakamıyorum (o da yok değil mi sizde, olsa bile beceremezsini zaten hızlı gitmek için x'e bas tuşu beklersiniz canavar konsollarınızda)

bundan sonraki konsol nesilleri giderek mallaşacak, o mal konsolların mal ve sığ oyunlarından multiplatform ayağına pc'ler de nasibini alacak ama pc'de geçmişe erişim olduğu için yine master race olarak kalacak..

Haklı olduğun yerler var ancak yeni oyunların mal olmasının suçunun konsollar olduğunu(en azından tamemen suçun konsollarda olduğuna) düşünmüyorum, eskidende konsollar vardı, yeni nesil mal bence

• quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Oyun bir RPG olarak güzel (karakter gelişimi, eşya, level up, vs.), dövüş sistemi de iyi. Fakat oyunun konusu ve atmosferi o kadar iç karartıcı ki, 2. bölümde bıraktım. Ruhum sıkıldı.

Oyun zaten hem gaddar hem de daraltıcı bir oyun, tabiiki iyi anlamda, neşeli ve çocuksu yeni jenerasyon akımına kapılmayan, tamamen eski kafa rpg ciler için tasarlanmış bir oyundur DS, vesselam.

Bir oyun, undead, hayalet, zombi, iskelet, öbür dünya vs. gibi konulara "çok fazla" odaklanırsa sıkılıyorum. Belli ölçüde gerçekçilik arıyorum, gerçek düşmanlar ve town gibi. (Bu bir tercih meselesi tabi)... Bunun dışında oyun güzel. Öyle "çok kaliteli" bir oyun da değil ama düzgün çalışan bir RPG sistemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

2. bölümde öyle küfürler ettim ki başım çatlıyor şuan

kaç kez öldüm sayamadım bile,son mesaj saatinden beri oynuyoruym işte ve hala aynı yerdeyim,allahın cezası taurus demon ölmek bilmedi

Konsol oyuncuları hiç ölmeden speedrun yapıyor, PC oyuncuları ise ölme rekoru kırıyor veya ruhu sıkılıyor.
  • en son sıkıldım kapattım,taurus öldü şimdide karşımıza metal domuz çıktı

yok arkadaş yok,silmezsem kanser olacağım

ama deli gibide oynamak istiyorum
  • FIRTINA sakın seriyi durdurma, çok iyi gidiyorsun anlatımın keyif verici tereddütün olmasın, lakin Humanity'den sanırım hiç bahsetmedin şuana kadar oysa birçok şeye etkisi var, ve öldüğünde onu da kaybediyorsun.
  • quote:

FIRTINA sakın seriyi durdurma, çok iyi gidiyorsun anlatımın keyif verici tereddütün olmasın, lakin Humanity'den sanırım hiç bahsetmedin şuana kadar oysa birçok şeye etkisi var, ve öldüğünde onu da kaybediyorsun.

Teşekkürler BoBaFeTT. Açıkçası devam etmeyi düşünmüyorum. Pek fazla feedback alamıyorum video'lar ile ilgili.

Ayrıca forumda okuduğum kadarıyla kimse pek fazla izlemiyor video'ları sorulan soruların çoğu video'da cevaplanmış. İnsanların video izlemeye niyeti yok sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRTINA -- 25 Ağustos 2012; 20:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRTINA

quote:

FIRTINA sakın seriyi durdurma, çok iyi gidiyorsun anlatımın keyif verici tereddütün olmasın, lakin Humanity'den sanırım hiç bahsetmedin şuana kadar oysa birçok şeye etkisi var, ve öldüğünde onu da kaybediyorsun.

Teşekkürler BoBaFeTT. Açıkçası devam etmeyi düşünmüyorum. Pek fazla feedback alamıyorum video'lar ile ilgili.

Ayrıca forumda okuduğum kadarıyla kimse pek fazla izlemiyor video'ları sorulan soruların çoğu video'da cevaplanmış. İnsanların video izlemeye niyeti yok sanırsam.

Ama gene de kesmemelisin. Sonuçta içinden gelerek yaptığın her halinden belli ve oyun çok taze, çoğu kişinin oyundan haberi bile yok (Skyrim sarmalından kopamamış yüzlerce oyuncu mevcut) her ne kadar konsol kökenli de olsa. Demek istediğim hemen birşeylerin gelişmesini beklemek doğru olmaz kanımca, lakin uzun vadede etkisi hissedileceğini umuyorum.

Bu arada sorum olacak, oyunu PS2 koluyla oynayabilirim değil mi, usb çevirici edinmem haricinde bir sıkıntı kalır mı ?

• Oyun iyi güzelde, bıktım artık pc oyunlarında tuş konfigürasyonu kısmında joystick düğmeleri görmekten.
    Tüm oyunu port ediyorsun da birader 1 saat daha uğraşta hangi tuş klavye de hangi tuşa denk geliyo göster bi allah rızası için.Hala çözemedim tuşları cinnet geçireceğim.
  • quote:

quote:

quote:

Ama gene de kesmemelisin. Sonuçta içinden gelerek yaptığın her halinden belli ve oyun çok taze, çoğu kişinin oyundan haberi bile yok (Skyrim sarmalından kopamamış yüzlerce oyuncu mevcut) her ne kadar konsol kökenli de olsa. Demek istediğim hemen birşeylerin gelişmesini beklemek doğru olmaz kanımca, lakin uzun vadede etkisi hissedileceğini umuyorum.

Bu arada sorum olacak, oyunu PS2 koluyla oynayabilirim değil mi, usb çevirici edinmem haricinde bir sıkıntı kalır mı ?

PS 2 koluyla oynanabileceğini zannetmiyorum. X-box 360 wireless kol destekliyor. Bir de piyasadaki snopy vs.ler. PS2 kolu biraz eskide kaldı. Desteklemeyebilir %100 emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: withindarkness

quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

esc tusuna basıpta bir ana menuye gelemedim

+1 :D oyunu pc ye çıkarıyorsun madem biraz uğraş adamlar simgelere bile dokunmamış görüntü desen fallout 2 sandım ilk görünce para verip alsam içim yanardı şu oyunu

Ya oyunun başladığı ilk yer zaten oyunda en kötü görünen yer. Açıklığa çıktığınız zaman grafikler yine üst düzey olmasa bile göze güzel geliyor. Zırhın üzerindeki yansımalar falan gayet hoş. Ayrıca ayarları biraz karıştırırsanız menüye end tuşuyla ulaşıldığını bulmanız pek zaman almaz. esc yerine de end tuşuna basıverin bir zahmet yani menüye çıkış esc değil diye oyunu silmek pek mantıklı değil. Evet portlanması sorunlu olmuş. Firmanın ilk pc deneyimi bu. Bir yamayla çoğu sorun hallolur. Böyle şahane bir oyuna yazık etmişsiniz.

• quote:

Güzel hazırlamışsın dostum 3-4 tanesini izledim. Geri dönüş olmaması normal, böyle bir beklentin de olmasın zaten. Oyun çok ufak bir kesime hitap ediyor görünüşe göre.

Bu arada yarın oyunu alırım muhtemelen, biraz da ben gelip söverim oyuna.
    Haa unutmadan PvP olayında lag/delay sorunu var mı net bir cevap bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.