Şimdi Ara

Dark (2017-2020) | Netflix (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
30
Favori
76.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewe34

    Darkta en sevdiğim şey muhtemelen senarist 3 sezonu en baştan tasarladı ve senaryoyu öyle yazmaya başladı ilk sezon yazıp dizi tutunca devam edelim 3.sezon mu olacak
    yap bir paralel evren
    falan diye anlık gelişen bir senaryo değilde ilk baştan beri böyle kurgulanmış bir senaryo var ortada böyle olunca çok iyi bir iş ortaya çıkıyor
    Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum hocam. Dizinin bütün sezonları ilmek ilmek işlenmiş. Dizinin bütün sezonları buram buram emek kokuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.sezonunun bölüm puanları bu şekilde. İlk bölümler biraz durgun ve kafa karıştırıcı geçtiği için puanlardan kırmışlar belli ki.
    Dark (2017-2020) | Netflix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BurakBey

    Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum hocam. Dizinin bütün sezonları ilmek ilmek işlenmiş. Dizinin bütün sezonları buram buram emek kokuyor.

    Alıntıları Göster
    Aynısını bende düşündüm senarist tüm aforizmalarını senaryosuna dökmüş 27 haziran da sezonu başlatma ws. Bide böyle bir döneme denk gelmesi kasıtlı mı çektiler böyle bi diziyi diyor insan hele son sezonu daha vurucu yaklaştıkça başa gidiyorsun o zaman dedim böyle planlanmış diye yine de çok fazla karmaşıklık var düğüm var yorumları okuyup onları anlamaya Çalışcaz şimdi 😂
    Kitabı var mı bilmiyorum olsa sanki daha anlaşılır olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon




    Doğru diyorsun geçmişte hamile kalıp aldırmaya gitmiş madalyonu bırakıp vazgeçmişti. Şimdi hatırladım. Ben Eva nin evrenindeki hamile Hannah Eva tarafından gönderildi diye düşünmüştüm.



    Alıntıları Göster

    Bende sizin yorumu okuyunca dedim nasıl kaçırdım bu detayı acaba öyle mi diye kafayı sıyırmaya başlıyordum neden olmasın ya yoksa anasını neden öldürsün Bi insan dedim çok mantıklı [8D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 1 Temmuz 2020; 2:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz önce final bölümünü izledim de tek kelimeyle mükemmel . Daha detaylı yorumlar yapmak için en baştan detaylı ve sakin kafayla izlemem lazım ama şunu diyebilirim ki , uzun zaman önce lost , yakın zaman da got finalinin yaşattığı büyük hayal kırıklığından sonra final sezonuna başlamadan önce aklım hep bu dizilerin yaşattığı hayal kırıklığı ve final bölümlerini izledikten sonra ettiğim küfürler aklıma geldi

    Ama dünya diziler tarihinde izlediğim diziler arasında final olarak beni en tatmin eden dizi oldu diyebilirim . Senaristin zekasına , yaratıcılığına sağlık diyorum . Popüler kültüre , fanlara bakmayıp , sanırım daha dizinin ilk sezonunu yazmadan final sezonunu yaratıp daha sonra diğer sezonları yazmış olan bu senarist , popülariteye boyun eğmeyerek saçma sapan şeyler eklememiş .

    YA TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL 😀 valla uzun zaman sonra aşırı mutlu oldum izlerken özellikle bi dizinin finalini izlerken genelde hep hayal kırıklığı yaşarız sonunda ama benim en sevdiğim diziler arasında top 1 oldu direk .

    Akılda hiçbir eksik soru işareti de kalmadı . Son bölümde herkes tek tek yerine oturmuş oldu . Son sahnede ise tamam dedim ya işte bu .

    Abi yapacaksanız şöyle siziler yapın işte oh be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir yanda bize özel netflix dizileri diğer yanda Almanların dark dizisi.

    Bizim senaryo yazanlarımız ne zaman böyle bir şey yapabilecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nibelungen27


    Hocam son sahnedeki Hannah'nın Jonas ismini koyacak olması bence yaşadığı dejavudan dolayı. Bazı yerlerde de böyle okudum ve mantıklı geldi. Çünkü orada bi dejavu yaşadığını söylemişti. Dejavudan dolayı Jonas ismi aklına geldi. Sonuçta Jonas bi paradokstan doğmuştu ve aslında hiç var olmamalıydı. Ayrıca babası olan Mikkel de olmadığına göre, Hannah'nın çocuğu bizim bildiğimiz Jonas değil bence. Ayrıca Ulrich de ana dünyada olmadığına göre, Martha'nın olması da imkansız gibi.

    Wöller'in gözü ise senaryodan bağımsız olarak ilk sezon çekimlerinde yaşanan bir kaza zaten Bi gizem olarak diziye katmak istemişler.

    hannah zaman kırılmasından kaynaklı bir dejavu yaşadı. Kıyamet mi kopacak sözünden dolayı. Yanlış hatırlamıyorsam mikkel'in doğum günü partisinde ulrich ile yaşanmıştı bu konuşma salıncakta,yağmurlu bir havada.

    Açıkçası çok korkmuştum son sezonu izlemeden. Birçok büyük dizinin kötü final yapması ile büyük hayal kırıklıkları yaşadık.Bu dizi de onlardan biri mi olacak diye düşündük fakat öyle olmadı. Çok güzel toparladılar ve açıklayıcı güzel bir final sezonu oldu. Bazı ufak detayları açıklamadılar gerçi.





  • benim aklıma takılan charlotte noah ve Elizabeth in kızı, Elizabeth onu kaçırıyor o ya da Claudia saatçiye götürüyor sonra Peter ve charlotte birlikteliği Elizabeth mi oluyo yoksa evlatlık mıydı? Für charlotte saati zamanın her yerini gördü herhalde ya olayın özünü anladım da Claudia nın oluşmasını istediği döngüyü tam kafamda oturtamadım bide Regina trontonun kızıydı hani son bölümde ters köşe yaptılar beynim yandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 1 Temmuz 2020; 10:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Dark (2017-2020) | Netflix



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi constantine05 -- 1 Temmuz 2020; 17:59:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: constantine05


    izahı olmayan şeylerin mizahı oluyor işte




  • Dark (2017-2020) | Netflix

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: constantine05


    Oha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4 bölüm izledim çok sıkıldım 3. Sezondan niyeyse devam edemiyorum diğer 2 sezonu max 2 günde izlemiştim çıkalı beri bitiremedim hala imdb puanlara bakayım dedim 9.2 falan almış ilk 4 bölüm anlamadım ben de mi sıkıntı 9.2 alacak ne var ilk 4 bölüm mesela biri açıklayabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnk

    4 bölüm izledim çok sıkıldım 3. Sezondan niyeyse devam edemiyorum diğer 2 sezonu max 2 günde izlemiştim çıkalı beri bitiremedim hala imdb puanlara bakayım dedim 9.2 falan almış ilk 4 bölüm anlamadım ben de mi sıkıntı 9.2 alacak ne var ilk 4 bölüm mesela biri açıklayabilir mi?
    Zaman yolculuğunu gerçek anlamda işleyen eşi benzeri olmayan bir dizi olduğu için olabilir çok fazla detay var takip etmesi zor geliyor buna rağmen izletiyor ve en sonunda kafanda ne kadar soru kalırsa kalsın asıl cevabı alınca bir huzura eriyorsun. O değil de dizi ülkeyi karıştırdı siyasiler atışıyor 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane soru geliyor, ipucu: charlotte ve elizabet ile ilgili.
    Bunu aciklayabilecek varsa diziyi kavramis demektir, er kisinin alnini bile operim.



    Eva’nin dunyasinda elizabeth babasini kaybediyor. Noah ile yasamaya basliyor. Charlotte doguyor. Adam’in dunyasinda 2019’daki Charlotte ve 2052’deki Elizabeth Eva’nin dunyasinda kundaktaki Charlotte bebegi kaciriyor. Bebek Charlotte Tannhouse’un oglu ve gelinine birakiliyor. Son sahnede Jonas ve Marta yok oluyor. Charlotte nasil ana dunyada yok olmadan kaliyor? Onun da toz olmasi gerekmiyor muydu? Dizi hayatimda izledigim en basarili diziydi ama Charlotte Elizabeth bir turlu aklim basmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herr18 -- 2 Temmuz 2020; 16:14:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • ya nasıl tanhaus ailesi kazada ölüyor charlotte dahi daha sonra artık hayatla bağı kalsın mıdır diye bilmem charlotte u tanhaus a veriyorlar ki bu kız üvey. Son sahnede gördüğümüz bebek bizim bildiğimiz charlotte değil paradoks hiç yaşanmadı ama orda izleyiciyi şüphede bıraktılar bebek uzun gösterildi. Birde charlotte un kaderi iki dünyada da aynı değil mi? Neden diğer dünyadan kaçırıldı. Son sezonu tekrar izlemem lazım kafam çok karıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 2 Temmuz 2020; 7:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Şimdi tekrar bakındım da.
    tanhaus un torununun cesedi yok bu kız nerde tanhaus ailesi de aslında paradoks olmasın? Tanhaus un dedesinin karısının adı da Charlotte ve malum saat kendisinde. Bu biraz uçuk Bi teori ama zaman yolculuğuna bu aile nasıl bu kadar hakim? Belki çok öncesinden zaman yolculuğu yapıldı bu sadece teori ama charlotte gizemini hep koruyacak. Gelelim ana evrene tanhaus un torunu kazada kaçırılmadı bu yüzden paradoksun bir parçası değil of beynim yandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bremen Bv-244 kullanıcısına yanıt

    Kazada ölen Tannhaus'un torunu Charlotte ile Elizabeth'in kızı Charlotte aynı kişi değil. Yanlış hatırlamıyorsam Tannhaus 80'li yıllarda küçük Charlotte'ye torunu da dahil ailesini kazada kaybettiğini anlatıyordu. Elizabeth gelecekte kendi çocuğunu kendisinden çalarak geçmişe dönüp çocuğu Tannhaus abimize getiriyor. Tannhaus'da kıza kaybettiği torununun ismini veriyor.
  • herr18 kullanıcısına yanıt

    Bebeğin kaçırılması olayının Eva'nın evreni ile ilgisi yok hepsi Adam'ın olduğu evrende yaşandı. 2052'deki Elizabeth ve Charlotte geçmişe giderek kaçırdılar bebeği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schadenfreude666 -- 2 Temmuz 2020; 14:17:46 >

  • Hocam gerek Eva gerek Adam’in dunyasinda yasananlar bir yerde ayni sona cikiyor. Ulrich’in cocuk ya da yetiskin Helge’yi dovdugu gibi. Dolayisiyla hem Eva’da hem Adam’da bebek Charlotte oyle ya da boyle kacirilip gecmise gonderilmek zorunda. Bremen hocam’in dedigim gibi Tannhaus’un kendi torunu da kazada oluyor ve Tannhaus olusturdugu paralel evrenlerde kapisina birakilan bu gizemli bebege yine ayni adi koyuyor. Aslinda bu olay gercek olmayan Adam ve Eva’nin dunyasi. Tannhaus’un dunyasinda Marta ve Jonas kazayi engelleyince ogul gelin ve torun esas Charlotte hayatta kaliyor. Zaten son yemekte ne Ulrich ne de 2019 model Adam&Eva’daki Charlotte paradoks sebebiyle gorunmuyordu. Hanno yani Noah ve Agnes Bartosz’un cocuklari. Noah Agnes Bartosz da paradoks urunu. Tannhaus makineyi kuruyor. Noah gelecege gidiyor 2040’a. Elizabeth Adam’in evreninde 2020’deki kiyametten kurtuluyor ve genç Elizabeth 2040’da Noah ile evleniyor. Çocuklari Charlotte doguyor. 2052’deki Elizabeth ve 2019’daki Charlotte bebegi Tannhaus’a 1970 lere goturuyor. Daha sonra da Charlotte Elizabeth’i doguruyor. Bunlar paradoks halinde devam ediyor.
    Her sey anlasildi gibi, kiymetli yorumlariniz icin cok sagolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.