Şimdi Ara

Dark (2017-2020) | Netflix (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
27
Favori
78.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diziyi bitirdim an itibariyle. Izledim bitti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harika bir dizi izlemeyen varsa kesinlikle başlasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Off kaç ay oldu hala bi gelişme yok

Orijinalden alıntı: OxMetrics

Harika bir dizi izlemeyen varsa kesinlikle başlasın
    izledik bitti de 10 bölüm bişeye yaramadı diziyi unuttum kaç ay oldu yeni bölüm yok böyle iyi dizi yapıyorlar sonrası yok ne salakça durum ya
  • john connor döngüsü diye biliyoruz bunu sinema dünyasında ( terminator serisinde john connor babasını geçmişe yollar ve orda babası annesi ile tanışır, john böyle ortaya çıkar yani anne ve babasının tanışma nedeni yine john un kendisi oluyor hangisi başta geliyor anlayamıyoruz ) bir çeşit kısır döngü var ancak bazı durumlarda bunun içinden çıkılabiliyor oda başka bir boyutta paralele evrenler olduğu gerçeğini kabul etmekle olur...

yani bu filme uyarlarsak sonrası spoiler ....

2019 da Mikkel in tamamen doğal olarak zamanda geri gitmesi ve onu arayan babasınında 66 sene geriye gitmesi ile başlayan yeni bir paralele evren olmalı, sonrasında bu evrene geçmişte yapılan her mudahale yeni bir evren yaratıyor ve sonunda bu gördüğümüz döngüsel evren oluşuyor yani en başta belkide sadece bir mağrada gerçekleşen zaman anomalisi ve mikelin korkup mağrada kaybolması ile başlayan bir yolculuk

yanlız bu filmde merak ettiğim o mağradaki zaman tüneline açılan kapıları kim yaptı döngü işinin bir ucu onu yapana dokunuyor çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Mart 2019; 22:8:24 >

• o değil de 2019 dediler ne zaman başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: furandor

10 bölümü bir anda yayınla 2 günde bitir .2 yıl ara ver sonra diziyi hatırla .boyle saçma şey mi olur ?
    Almanlar işte Türkleri kızdırmak için yapıyor

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Arkadaş tavsiyesiyle geçen gün başladım be bir solukta 5 bölüm izledim.
    2 zamanlı zannederken 3 zamanda geçtiğini
    farkettim. Gizem çok iyi işlenmiş. Gözden kaçırmışız bu diziyi ama yakaladık bir ucundan bakalım

Dark (2017-2020) | Netflix

bu konunun diğer bir efsane örneği de 12 monkeys filmidir onunda dizisi mevcut zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Mart 2019; 22:12:38 >

Orijinalden alıntı: evohan

diziyi beğenenler arada şu filmi izlesin mutlaka izleme dilerse

bu konunun diğer bir efsane örneği de 12 monkeys filmidir onunda dizisi mevcut zaten
    Hafta sonu bakarım hocam. Severim böyle filmleri.

Birde çözemediğim bir olay var. Mikkel nasıl jonasın babası oluyor

Mikkel tünelden geçerken bir de ileriye mi gitmiş acaba. İleri gittiyse hannah nasıl aynı kalmış. Vallahi yıldım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: ne_demek

Mikkel tünelden geçerken bir de ileriye mi gitmiş acaba. İleri gittiyse hannah nasıl aynı kalmış. Vallahi yıldım ya

Alıntıları Göster
    Dark'ı zor anlamak veya kabullenememek genelde zamanı hep çizgisel olarak düşündüğünüz/düşündüğümüz için ki ilk bölümün ilk sahnesinde zaten zamanın döngüsel olduğunu yazıp öyle başlatıyor diziyi. Kabullenmek zor tabii ki sizi bilmem ama ben ne dahiyim ne aptalım çoğu insan gibi sıradan bir zekam var. Bu zeka ile de bazı şeyleri kabullenmek başta zor oluyor. Yine de bir bilim insanı olmasak da biz de bazı şeylerı okuyup anlıyoruz

Şimdi ben izleyeli baya oldu kim kimdir onu da unuttum ama Mikkel günümüzde kaçırılıyor ve geri dönemediği için orada yaşayıp büyüyor bu sırada Hannah ile evleniyorlar. Günümüze gelince de kaçırılan Mikkel yine çocuk halinde kaçırılıyor. Yani her şey döngüsel. Mikkel hem şu anda 70-80 yaşında biri hem de kaçırıldığı andaki çocuk

Kağıda bir çember çizip kalem ile hep dönerseniz aslında pratik olarak daha iyi anlaşılıyor.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam mikkel zamanda geri gidince orda saplanıp kalıyor ve hanna ile tanışıyor geçmiş zamanda olduğu için hannada çocuk ve beraber büyüp evleniyorlar çocukları oluyor bu çocukta jonas oluyor☺️☺️E haliylen jonasın babası mikkel oluyor☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evohan kullanıcısına yanıt
    Eyvallahta mikkel nasıl nielsenlerin oğlu oluyor o zaman hahahahaha delirecem
  • Günümüzden kaçırıldığı için ben karıştırdım. Geçmişte tanışıp evleniyorlar. Ben hep günümüzü de içine katıyorum. Jonas ın 2052 den gelen halide benim yaşadıklarımı yaşayacaksın demişti. Yeni sezonda 4 zaman birimini izleyeceğiz herhalde.

Eyvallahta mikkel nasıl nielsenlerin oğlu oluyor o zaman hahahahaha delirecem
    mikkel 2010 larda doğuyor o ultrich in oğlu olarak dünyaya geliyor sonra geçmişe gidip orada yaşıyor çok basit aslında

yani mikkelin zaman çizgisi

2011 doğum - 2019 zamanda geri gidiş ( ebeveyleri için öldüğü tarih )
    1986 - 2019 yaşam ve ölüm ( mikkelin oğlu ve karısı için öldüğü tarih )
    Dediğim gibi hocam. Ben sürekli git geller de onuna gidip geldiğini varsaydığım için karıştı. Gidişi olmuş ama dönüşü olmamış o aslanın Ben hiçbir yerde okumadan izledim diziyi. Bitirdikten sonra gelmediğini o zamanda yaşadığını okuyunca anladım. Herkes girip çıktığından onun da gelmiş olabileceğini var saydım. Saygılar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.