Şimdi Ara

Darboğaz Yalanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaldı ki fx8350ye oc uygulamadım sadece msi oc genie açık ve 4.30 ghz olarak çalışıyor.

Oc tuşu açikken oc nasil olmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim 8300 kullanıcısıyım 4.2 Ghz 1.35 V stabil gören bi işlemci.

1.4V'da çok rahat 4.4-4.6 Ghz görür.

FX 8XXX serisi işlemcisi olan GTX 970 - R9 390 - GTX 1060 6GB - RX 480 8GB

Üstüne çıkmasınlar. Çıkacaksanız bile en az 2K hatta 4K monitör bakın ki işlemci önemi minimal düzeye düşsün.
  • AMD bile Intel işlemciler kullanırken testlerinde bu konuyu açmandaki mantığı anlayamadım.
  • gtx1070'i i7 6700'den aşağısı kurtarmaz.
    i5 6600 bile kaldıramaz.
    milleti kandırmayın.
  • phenom X4 955BE 4 ghz hız aşırtılmış halde GTA V' de R9280' i dahi besleyemiyor, grafik ayarlarını ne kadar kısarsam kısayım belli bölge ve durumlarda fps anlık 45-50 aralığından 30 - 35 lere düşüyordu.
    i5 kullanmaya başladıktan sonra GTA V de bu sefer R9280 işlemciyi sınırlamaya başladı 2xAA yı kapatmak zorunda kalmıştım.
    velhasıl ekran kartı ve işlemci nin birbirlerini kısıtlama ki darboğaz diye adlandırılmış bu durum abartı değil gerçektir.
    sizde işlemci bağımlı oyunlarda ekran kartınızın tam performansını alamayacağınız durumlar yaşayacaksınız.
  • hocam hiçbirzaman kimsenin dediğini kesin olarak inanıp hareket etmeyin.benchmark testlerine bakabilirsiniz meselahttp://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page5.html
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    ben o lafı yaptığım işlemi küçümseme amaçlı dediğimi belirttim. kaldı ki bios'a girip bir sol click yapmak enikonu oc yapmak olmasa gerek. yoksa tek tek ayar yapıp 4.7'lere 4.8'lere çıkaran insanların yaptığının yanında oc genie'nin pek bir esamesi okunmaz değil mi?
  • o kadar yazıya ve cevaba bunu diyorsan boş ver dağınık kalsın
  • İsmailYamans İ kullanıcısına yanıt
    peki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıymalıBaklava -- 23 Temmuz 2016; 2:08:53 >
  • Boş yere birbirinizi yiyip durun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne gerek var i7 6700k o kadar işlemci napicaksin onun yerine paranı ekran kartına yatır i5 6600k al .

2012 forum sistem tavsiye göndermedir bu.

i7 2700k gtx 680 alayım diyenleri burda i5 2500k larla uğurladınız.

i7 2700k cok rahat takoz bile 4.5 ghz görüyordu az düzgünü 5k goruyordu ki sicaklik sabit voltaj öyle daha dorusu 2000 serisi efsane .

i7 2700k olan adam kafasında cok soru olmadan kullanırdı istedi ekran kartını .

konuya değinirsek şuan istemeye istemeye fx series alınmaz fiyaskomu belki öyle belki değil.

elinde amd sistem varsa işlemci upgrade yapıp ocla yoluna bakarsın anakart masrafı yapmamak için.

ama yoksa intel yönelin.

zen için i7 6700k kadar performans vericek tepe model diyolar bence amd burda çita yükseltmeleri zira yetişmiyor işlemciler dedikosu başladı bu ne zamanmı başlar?

yazılımcılar işlemciden ne kadar kısarsa ekran kartına yük biner bindikçe fps düşer genel itibariyle sonuçta bir hadi hududu var bu işin.

yani her türlü lades.

• quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

i5-2500k kullanıyorum@4.3 OC . HD6950 kullanıyordum artık tat vermemeye başlayınca r9 390 aldım 2.el. Bende tereddüt içerisindeydim ama şu ana kadar rahatsız edecek bir şey yaşamadım. Bence de abartılıyor bu mesele biraz.

gtx970oc var i5 2500k özel soğutucu ile halen overclock yapmadan stock hızda kullanıyorum darboğazın d sini yaşatmadı halen 120 127 fps rahat görüyorum, max ayarda oynuyorum

belkı oynadıgım oyundan olabilir wot harici pek oyun sarmıyor arada bir h1z1 açıyorum yıne ayarlar fullde fps yine tavan işlemci kısıtlamıyor hiç bir şekilde ekran kartını

gtx 1070 alıcaktım hatta i7 6700 k almayı düşündüm. 2k- 4k monıtor fıyatlarını gorunce vazgectım

https://www.amazon.com/Samsung-28-Inch-Definition-Monitor-U28D590D/dp/B00IEZGWI2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 23 Temmuz 2016; 12:28:31 >

• bu darboğaz yalanlarını i3 fanbotları yapıyor bununla ilgili bir test videosuda hazırlamıştım bir yalan dillerine dolanmış gidiyor fx9590 da kullansanız bunlar gelir darboğaz yapıyor der

• quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

yahu hala gtx 1070 e i7 6700 k öneren var gtx 1070 alan 2160p de oynamayacaksa almasın. ekran akrtına yazık eder

2k ve ustu işlemciye yuk bınmeyecek ki. gtx 1070 gtx 1080 alanda 1080pde oyun oynamaz zaten. yüksek çözünürlükte oynanmayacaksa o kartları almak mantıksız 2k ve ustu çözünürlükte orta seviye bir işlemci yeterli.

illa i7 6700k almaya hiç gerek yok.

Ben 6700 k önermedim. Konu sahibi darboğaz yalanı diye konu açmış, 8350'ye hiç dokunmadan 1070'e yeter demiş. Ben de işlemcisinin O.C. yapılmadan o karta asla yetmeyeceğini söyledim. O.C. yapmadan o 1070'i besleyebilmen için ya susacan ya da 6700K alcan dedim.

Yani konu sahibine 6700K aldırmak istemedim. Önermedim. Okumadan yanlış anlarsınız az okumayı öğrenin ya her defasında bu forumda aynı sorunu yaşıyorum bi okumadan atlamayın ya. Bi ne yazmışım orda, iyice okuyun lütfen ya.

Biz de biliyoruz bu fiyatlar varken 6700k önerilmeyeceğini.

• arkadaş haklı darboğaz mevzusunu büyütüyorsunuz gerçekten mesela i3 6100 ile 970 in darboğaz yapacağını belirtmişsiniz. redditte , tomshardwareda,linustechforumsda da herkes diyor gta tarzı cpu based larda 6-7 fps düsüs yasayabilirsiniz geri kalan oyunlarda sorun yaşamayacağınızı temin ederiz, altındada testler var

bir diğer konu ise yeni çıkan kartları çok büyütüyorsunuz eski kartları cidden çöpe atıyorsunuz mesela gtx950nin safe oc edilmiş haldeki versiyonları stok 960a esitdir bu yuzden coğu kişi 960 yerine ya 950 alır yada r9 380 alır gibi .

ayrıca 8320 yabana atılacak kadar kötü bir işlemci değil ha eski biraz cidden çok güç tüketiyor ancak o işlemci zamanındaki en güçlü işlemcilerden biriydi fiyatına göre
    bir diğer şey i3 6100 bile 1070 %93 performans ile çalıştırabiliyorken siz neyin kafalarını yaşıyorsunuz
    büyütmeyin şu konuları 1 elinizdekilerle yetinin 2 çözüm üretin

• 8320 nin o.csiz halinin yetmeyeceğini belirtmişsiniz işlem kapasitesi 1070in hızına yetişebilmekte ayrıca 8320de güzel o.c alan bir işlemcidir neden kücümsedinki bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

o düdüklere göre 3~4 yılda 1 işlemci çöpe atılır... o mal kıymetinden nasibini almamış baba parası yiyicilerini muhatap almayın... Don't Buy INTEL!...

intel harici katılıyorum evine kendi parasıyla askerden gelince internet bağlatmış biri olarak 3 asgarı ucret parasına doğru durust pc toplanıyor. baba parası a.ş olanlar liseliler kendını belli edıyor.

ekran kartında amd çok kullandım da işlemcide nedense ısınamadım bir türlü fiyat performans olarak iyide 5 yıl önceki amd işlemciler ile ıntel işlemcileri karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor. aynı klasmanda ki bir çok amd işlemci bir intel olamaz ama f/p gore fena değil. stok fanla kesinlikle calismaz. Asiri isiniyorlar genelde bazı amd işlemciler. bir türlü geliştiremediler.

• rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    intel trolleri çok para verince iyi sanıyor halbuki intel ile AMD kurucuları aynı evet aynı adamlar kuruluştan 1 yıl sonra istifa etmiş AMD'yi kurmuş... sonra ortaklaşa IBM için çalışmış bugün bile ortaklıkları var... intel trolleri rakip sanarken çok güzel rekabet ortamı kurmuşlar... bu şartlarda intel alınmaz...
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    mariodamı daha yüksek pirformans alican

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.