Şimdi Ara

Darboğaz Sorunu - i7 2600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İmzamda mevcut olan sisteme sahibim, ekran kartını çok araştırarak aldım fakat sanırım araştırmamdaki "darboğaz" sorununu biraz atlamış olabilirim.

    -Bu arada bu sistemi 1080p, 60hz monitörde kullanıyorum.

    İnternetten araştırdığımda herşey çok basit ve sıradan gözüküyodu açıkçası i7 2600 ve GTX 1080 Ti ikilisini bir arada kullanınca bu kadar sıkıntı yaşiyacağım aklıma gelmemişti çünkü benim gözümde 1080 Ti oldukça iyi bi karttı ama işlemcinin buna yetemiyeceğini düşünememiştim. Kartı aldım herşey normal derken artık klasikleşmiş olan GTA V'i açma zamanım gelmişti fakat ayarları yükselttikçe oyunun daha performanslı olmasını bekliyo insan. Tam tersi oldu ve 40 - 55 fps arası çalışmaya başladı. İnternetten okuduğum ve yabancı forumlardan da araştırdığım kadarıyla 1080p'de darboğaz olma olasılığı çok daha yüksekmiş 2k veya 4k'ya geçin en olmadı DSR kullanın belki bi nebze iyi gelebilir gibisinden. DSR'ı 2k için denediğimde GTA V açılırken bilgisayar kendi kendini kapattı ve en son baktığımda işlemci kullanımı %100 oranındaydı fakat sıcaklıkta hiçbir sorun yoktu 45-60 derece arası seyrediyodu.

    İşin ilginç yanı Need for Speed Payback oynarken oldu, yine 1080p oynadığım zamanda grafikler ultra ayarda yarışı kazandıktan sonra bilgisayarn kendini kapatıp başlatmasıyla oldu. Takip edebildiğim kadarıyla 63 derece işlemci ısısı, %98 kadar işlemci kullanımı vardı. (Tüm bu verilere MSI Afterburner programı ile bakıyorum belirtmemde fayda var.)

    Artık ne yapsam şaşırdım pc kendini kapatmasın diye yüksek grafikli oyun oynamaya korkar oldum, öncesinde kullandığım GTX 970 ile hiç böyle bi sıkıntı yaşamamıştım. İlk aklıma gelen acaba dedim işlemcinin termal macunu mu bitti, çünkü biliyorum aldığım 1080 Ti hem temiz bi kart hemde garantili bi kart. PSU'da sıkıntı varmıdır diye düşünüyorum ama daha öncesinde de hiç bi sıkıntı olmadan kullandığım PSU sonuçta yine sıkıntı olmaması gerekiyo çünkü eski ekran kartını kullanmayı bırakalı 2-3 gün kadar oldu. Tek seçenek işlemcinin ekran kartına yetersiz kalıp yüksek kullanımdan dolayı koruma durumuna geçip kendini kapatmasında kalıyo.

    Şuan açıkçası 1080 Ti'ı verip yüksek bütçeli bi anakart + ram + işlemci kombinasyonu yapmayı düşünüyorum. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum, akıl danışmak istiyorum umarım güzel bi çıkış yolu vardır..







  • PSU değişmeli kart 300watt a kadar güç çekebiliyor psunuz çift kanal 12v hattına sahip ve kalitesiz bir psu 12v hatlarından biri en fazla 360watt güç verebiliyor gtx 970 in çektiği güç 190watt civarıydı.
    Alttaki ürünü öneririm.
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-750w-80plus-bronze-56aat12v-guc-kaynagi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starborn

    PSU değişmeli kart 300watt a kadar güç çekebiliyor psunuz çift kanal 12v hattına sahip ve kalitesiz bir psu 12v hatlarından biri en fazla 360watt güç verebiliyor gtx 970 in çektiği güç 190watt civarıydı.
    Alttaki ürünü öneririm.
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-750w-80plus-bronze-56aat12v-guc-kaynagi.html
    Hocam dediğinizi yaptım verdiğiniz linkteki PSU'yu sipariş ettim bugün geldi ve montajını da yaptım. Son derece sağlıklı çalışıyo hiç bi sorunu yok maşallah taş gibi

    Fakat fps problemi devam etmekte şuanda GTA V ve Wildlands oyunlarında baktığım kadarıyla DSR ile hem 2K hemde 4K çözünürlükte AA, FXAA,Anisotropic Filter tamamen kapalı bi şekilde maksimum 43 - 57 fps arası almaktayım ne yaptıysam 60+ fps alamamaktayım ve bu durum biraz can sıkıcı, akıcı bi şekilde oynayamama uğraştırıyo. Ayrıyetten özellikle GTA'da arada fps dropları oluyo 42-45 arası seyrederken fps bi anda 25-27 falan oluyo 1 saniye içinde düzeliyo sonrasında. İşlemci kullanımı genellikle %60 - %65 arasında, ekran kartı özellikle 4k'ya geçtiğimde %90'ları buluyo rahatlıkla. Buna bi çözüm bulmak lazım sebebini çözemedim bi türlü




  • Bu videodaki değerleri 1080p de alamıyormusunuz kart 2080ti ama sizinkide yakın fps almalı 8. dakikada ghost recon ve gta v var high detail demiş ultra ve extreme ayarda olmasın.




    Videoda işlemciyi 4.5ghz e overclock etmişler ve 15-20 fps artış olmuş bazı oyunlarda 30fps ye kadar çıkıyor fark ama siz stock değerleri karşılaştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Haziran 2019; 14:44:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starborn

    Bu videodaki değerleri 1080p de alamıyormusunuz kart 2080ti ama sizinkide yakın fps almalı 8. dakikada ghost recon ve gta v var high detail demiş ultra ve extreme ayarda olmasın.




    Videoda işlemciyi 4.5ghz e overclock etmişler ve 15-20 fps artış olmuş bazı oyunlarda 30fps ye kadar çıkıyor fark ama siz stock değerleri karşılaştırın.
    Hocam videodaki değerler High ve Very High değerler için hemen hemen uyuşur şekilde fakat yalnızca benchmark için geçerli, oyunun içindeyken Very High ayarlarda genellikle 49 - 57 fps arası oynatıyo GTA V'te yine yukarısına çıkartmıyo. Ayrıyetten öncesinde belirtmemişim fakat VSYNC ayarı söylediğim tüm ayarlarda kapalı belirtmemde fayda var.

    Wildlands'deki sorun Very High yapmamla düzeldi hocam bi sıkıntı yok.

    Fakat şuan her oyunda ortalama bi 30 veya 40 saniyede bir fps dropları mevcut 30fps'e düşüyo birdenbire 1-2 saniye sonra normale dönüyo ama bu devamlı olunca insanın canını sıkıyo uyuz olmuş vaziyetteyim.




  • Ram kullanımı ne durumda 12gb doluyormu bu droplar olduğunda?
  • Dolmuyo hocam en fazla 7.5gb kullanılıyo, keşke dolsaydı da en azından sorunun ne olduğunu bilseydim
  • Şimdi sistem kapanması düzeldi video ile karşılaştırdığınızda benzer fps ler alıyorsunuz o işlemciye bi overclock yapma imkanınız olsa bir süre daha götürürdü ama o anakart ile mümkün değil işlemcide 2600K değil heralde oc olmuyor.
    Tek sorun arada fps drop olması kaldı işlemci en fazla 63 derece oluyor onda sorun yok sanki yazılımsal bir sıkıntı var sistemde yakın zamanda temiz format attınızmı son çıkan windows 1903 ile.
  • Hocam en son formatı geçen sene yine bu dönemlerde atmıştım, sanırım yine atmam gerekicek çünkü dediğiniz gibi biçok sorun halloldu fakat bu fps drop sıkıntı devam ediyo. Yazılımsal bi sıkıntı varsa giderebilmek adına bi format atsam iyi olucak en azından şansı denemem gerekiyo
  • Hocam ramler de sorun yaratabilir.4+8 yerine 8gblık modelden 1 tane daha alın çift kanal 16 gb yapın birde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Hocam ramler de sorun yaratabilir.4+8 yerine 8gblık modelden 1 tane daha alın çift kanal 16 gb yapın birde.
    Hocam kartı ilk aldığımda hiç bi sorun yokken bi anda böyle bi sıkıntı yaşamaya başladım, 1 gün anca olmuştur. En başta bi format atmayı deniyim hem format içinde bahane olmuş olur kartı aldığımda atmaya üşenmiştim, olmadı tek slot 8gb ram ile denerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Hocam ramler de sorun yaratabilir.4+8 yerine 8gblık modelden 1 tane daha alın çift kanal 16 gb yapın birde.
    Hocam formattan sonra bi rahatlama oldu ama tamamen çare değil tabii hala droplar devam ediyo, 80fps oynadığım oyunda bi anda saniyelik olarak 45'e düşürüyo sonrasında kaldığı fps'ten devam ediyo gibi. Söylediğiniz tek slot ram çözümünü de denedim fakat o da sonuç vermedi. Şu anda hemen hemen tüm oyunlarda DSR ile 2K çözünürlüğe alıp oynuyorum ultra ayarlarda vsync kapalı bi şekilde bu biraz çözüm oldu gibi bide biraz ayarlarla oynadığım zaman idare eder bi duruma geliyo, ama hala beklediğim gibi değil maalesef.

    Çok tuhaf ama, ayarları düşürdüğümde de ekran kartı derecesi 75-80, %75 - %90 arası kullanımı var keza işlemci de ayarları düşürdüğümde sabit seyrediyo gerek kullanım gerek sıcaklık açısından, ayarları yükselttiğimde de bi değişiklik olmuyo değerlerde sanki görüntünün hiç bi etkisi yokmuş gibi..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.