Şimdi Ara

Darboğaz hakkında önemli bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben yakında yüksek seviye bir ekran kartı almak istiyorum fakat işlemcim eski olduğu için ne kadar darboğaza neden olur onu öğrenmek istiyorum. Alacağım ekran kartı rx 470 4gb, fakat işlemcim amd phenom 2 x4 3.0ghz.. Bu ekran kartıyla bu işlemci ne kadar darboğaz yapar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 14 Kasım 2016; 15:20:9 >

• Çok yapar gerek yok boşa masraf alma yani.Daha düşük modellere bakmanı öneririm.
  • çok darboğaz yapar onun yerine rx460 falan alın boşuna masraf yapmayın . şimdi benim i3 6098p bile bazen darboğaz yapıyor
  • Mesela ortalama kaç fps darboğaz yapar?
  • Black Hand X kullanıcısına yanıt
    mesela ben fx6300 ile kullanıyorum gta5'te 35-45 fps alıyorum.i5 işlemcisi olanlar 60-75 alıyor.Bu işlemci gerektiren bir oyun olduğu için böyle.Normal oyunlarda'da 20 fps kadar yapar.
  • Taktiksel olarak olay biraz paraya bakiyor.

Sistem eski. Ekran kartin eski. Bottleneck arastiran insanlarin ortak sorunu komple sistemi yenilemeye paralarinin yetmiyor olusu. Karar vermeleri lazim. CPU+anakart+ram mi? Yoksa bottleneck yapsa da yeni bir GPU mu?

Bence izlenilmesi gereken yol su.

FULL HD monitor varsa (1920x1080)
    1. GPU yu guncelle (En iyi neye guncelleyebiliyorsan)
    2. CPU+RAM+ANAKART guncelle (Su an Inteli sec)

FULL HD monitor yoksa
    1. GPU yu guncelle (x4 icin 750ti max)
    2. Monitor guncelle
    3. CPU+RAM+ANAKART guncelle (Su an Inteli sec)
    4. GPU yu guncelle (en iyi neye guncelleyebiliyorsan)

Ben FX8350 4.7ghz gunluk OC ile (su sogutma), Eyefinity(5760*1080) GTX 1070 kullaniyorum. Bariz bottleneck yasiyor olsam da R9 280x den GTX 1070 e upgrade ederek FPS i 1.5-2 kati artirdim. (Witcher 3(ultra) 15fps den 25 fps ye cikti - ortalama)

i5 Intel sistem olsaydi ortalama 30-35 arasi olurdu diye tahmin ediyorum.

Kisacasi cozunurluk yuksekse direk GPU upgrade e abanin. Dusukse GPU yu orta siklete cekip monitor e abanin. Sonra anakart+ram+cpu yapip ikinci elde gpu yu satip guzel bir gpu almaya odaklanin.

• Anladım hocam rx 460 al rahat et diyorsunuz yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Konusu Hakkında Her Şey
    2 yıl önce açıldı
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Monitörüm full hd fakat hdmi monitör değil malesef, sorun olur mu?
    Benimde değil ama ben display port to vga ile kullanıyorum.Yani 460 olabilir
    Cozunurluk burada onemli faktor. Dolayisiyla sizin yerinizde olsam elimdeki parayla alabilecegimin en iyisini GPU olarak alip kisa zamanda sistemin diger parcalarini guncellemeye devam ederdim.

Eger ki 3 aylik bir sure icerisinde anakart+cpu+ram guncellemesi yapamayacaksaniz o zaman orta seviye GPU ya odaklanabilirsiniz (rx 460 - 1050ti gibi)

Bir de tabi nasil oyunlar oynuyorsunuz? Bu da onemli. Farkli oyunlar, farkli cozunurlukler, farkli butceler dogru karari almanizda en onemli etkenler.
  • Oynadığım oyunlar çok çeşitli yani fps den tutun strateji veya araba yarışına kadar uzanıyor
    Bu arada 3 aya kadar diğer parçaları değiştiremeyeceğim için mecburen rx 460 alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 14 Kasım 2016; 17:14:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.