Şimdi Ara

DANİMARKADAN MACBOOK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayın 24'ünde danimarkaya gideceğim , oradan macbook almayı düşünüyorum , nasıl ve nereden alabilirim , mesela amazon ve ebay , oralarda ingiltereden satılan macbooklar danimarkaya ücretsiz kargoyla geliyor , mesela oradan almamı önerir misiniz ?
    Amazon ve ebay değil heryerden önerilerinizi bekliyorum.

• Danimarkaya kadar gidip ebay ya da amazondan mı alacaksınız? Apple Store`ları tercih edin. eBay`dan almanızı pek önermiyorum, Amazon`dan satın aldığınız ürünün ortalama 10-15 günde teslim edilebileceğini ve gümrük vergisine tabi tutulabileceğini unutmayın..

Dediim gibi Apple Store`ları tercih edin.
  • avrupadaki apple store'lar euro bazında satış yaptıkları için US'ya göre daha pahalı oluyor. yani türkiyeden almayla çok fazla farketmiyor. Amazon dan gönderildiğinde is kargo ücretsiz olsa bile gümrük vergisi girebilir işin içine. yani çokda emin değilim ama türkiyedeki birisine göre avrupadan almak çok karlı değil gibi. sonuçta bizdede amerika fiyatlarının dolar yerine euro hesabı yapılıyor avrupadada.
  • Avrupa Birliği ülkeleri arasında gümrük sorunu olmuyor , sorun olmaz diye düşünüyorum.
    Apple store'dan almak iyi diyorsunuz yani ?
  • kargo problemi olmasa bile deminde söylediğim gibi avrupa fiyatları USA fiyatlarının euro cinsinden olanı. mesela 2000 dolar olan 15 inch macbook pro avrupa ülkelerinde 2000 euro. Türkiye'de de aynı şekilde 2000 euro + vergi. Belki avrupa ülkelerinde vergi daha az ise onu bilemem. ama sonuçta vergileri düşünmezsek tr ile aynı fiyatta oluyor. dediğim gibi avrupadaki vergilerden haberim yok ama. o yüzden kargo ücreti olmasa bile kur dan dolayı tr ile aşagı yuları aynı oluyor
  • Arkadaşlar benim ağbim norveçte,arada çok fark var,bana verdiği fiyat 3900 lira ben aynı macbook pro yu,istanbul bilişim den 5300liraya anca alabiliyorum.Aradaki farkı siz hesap edin,kısmetse 1 ay sonra bilgisyarım geliyor..
  • oxiabit`in dediğine katılmıyorum. Fiyatların gerek Apple Store`da gerek Amazon`dan Danimarkaya istenmesinde ya da Amerika ile TR hariç diğer Avrupa ülkelerinde yüksek fiyat farkının olacağını düşünmüyorum. Çünkü ırt vergisi, bırt vergisi, ot vergisi derken Türkiyede fiyatlar uçuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerikandan İpad almak
    13 yıl önce açıldı
    22 Devir Apple Macbook Air
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Danimarkadan almamalımıyım yani ?
    Benim düşüncem ingiltereden falan sipariş verip danimarkadan almak , mesela 24'ünde gideceğim ya ayın 20'sinde sipariş veririm benim geldiğim zaman gelir.
    Avrupa Birliği ülkeleri arası vergi politikasını tam bilmiyorum ama çok sıkı değil bildiğim kadarıyla ?
  • Alacağın Macbook, Türkiye'dekinden ucuz, Amerika'dakinden pahalı olacaktır. Kısacası, fiyat olarak: Amerika < Avrupa < Türkiye. Buna göre kararını verip alabilirsin.
  • Ornek olarak MacBook Pro 13-inch: 2.26GHz fiyat karsilastirmasi:

Ingiltere fiyati
    899 Pound (~1500 dolar - Vergiler dahil)

Irlanda fiyati
    1149 Euro (~1630 dolar - Vergiler dahil)

Danimarka fiyati
    8899 Kron (~1690 dolar - Vergiler dahil)

Amerika fiyati
    1199 Dolar (Eyalet vergisi dahil degil)

Fiyatlar Apple Store internet sayfalarindan alinmistir.
  • Gideceğim yerde değişti zaten , hollandaya gideceğim artık , hollanda da fark yok herhalde ?
    En iyisi yurtdışından almamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.