Şimdi Ara

Dana Akciğer 13TL/kg (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.645
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Biz insan değiliz zaten.
    Akciğeri severim.

Bu arada üre böbrekte bulunur.

Alıntıları Göster
    böbrekte çok olur doğru ama üre kan ile taşındığı için kaara ciğerde akciğerde kokusu siniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baristatales

kurbanı kesen işi biliyor ise bu ciğerin bir kaç yerine bıçak ile delik açıp ağzıyla şişirince 1 çay bardağına yakın kan akıyor kanı alınan ciğer pişer iken daha az üre kokusu yayıyor ben yemediğim için tadını bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Aynen. Bu şekilde yapıldıktan sonra ince doğranıp soğanla kavurulursa(karaciğerde eklenerek) oldukça lezzetli bir yemek olur.
  • Çocukken bahçeli bir evde oturuyorduk, dışarda beslediğimiz kedi ve köpeğimiz vardı. Eskiden böyle yaygın olarak satılan kedi köpek mamaları yoktu, hoş satılsada almazdık sanırım. Ciğerciden haftalık olarak çok ucuz bir fiyata dana akciğeri alırdık ve haşlayıp parça parça kediye verirdik. Köpek içinde müşteri olduğumuz mahalle kasabından ücretsiz olarak et kırpıntısı ve kemik alırdık. Onu da koca bir tencerede haşlayıp içine bayat ekmek doğrayarak köpeğe verirdik. Bu işlemlerden sonra evin içi mis gibi kokardı Sözün özü dana akciğer normal şartlarda açlıktan ölmüyorsanız yenmez, kedi köpek yemi içindir. Kuzu akciğer yenebilir. Bir kere rahmetli annem kurbanda yapmıştı, pek hoş bir şey değildi diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllForYouX

Alın arkadaşlar ne kadar alabilirseniz alır çevrenizdeki sokak hayvanlarına verirsiniz. Kilosu 2 TL bunu düdüklüde kaynatıp içine ekmekti dilimleyip çok güzel mama olarak verebilirsiniz.
    Hayvanlara sorun falan oluşturmaz değil mi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johny Constantine

Hayvanlara sorun falan oluşturmaz değil mi hocam?

Alıntıları Göster
    Hayır hocam kısa vadede zararlı olmaz. Sürekli verilmediği sürece hiç bir sorun olmaz. Mamadan daha ucuza geliyor. En ucuz 15 kiloluk mama 70-90 arası. Ekmekde olacağı için içinde doyuruculuğu fazlaca olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler akciğeri asla yemezler her kurbanda direk çöpe atılır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Ok tercih etmem acikkasi taşlık yemeyi, ama şimdi baktım tavuk etinde protein%27 iken, taşlık%17 protein içeriyor.

Fiyatı ne kadar su anda bilmiyorum, eğer fiyat/protein oranı mantıklı ise, ucuz protein kaynağı olarak düşünülebilir.

Ancak, akciğerin de %20 proteine sahip olduğunu görünce şaşırdım doğrusu.. bu anlamda akciğer f/p ürünü oluyor... 😁

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Edirne'de tava ciğer ye, sonra gel konuşalım İstanbul usulü Arnavut ciğeri de nefis olur. Antep cartlak kebabını da unutmamak lazım

• A350-900 kullanıcısına yanıt
    Aynen hastalık olabilir diye gomerdik

• Ülke olarak billuru yemişiz akciğer vız gelir tırıs gider

• Stokta yok diyor. Geçen sene kurbanda çıkan akciğer ben almıştım. Temizleyip doğrayıp buzluğa atmıştık. Uzunca süre makarnaya katarak sokak kedilerimi beslemiştim. Olsaydı iyi olurdu ama stokta yokmuş.

• Arkadaşlar dana akciger nefistir. Türkiyede hiç alıp yapmadım veya sakatatcıda yemedim ama Batum a gittiğim zaman bir lokantada defalarca karaciger akciger karışımı yemiştim ve çok güzeldi. Yalnız ben dana böbrek hariç tüm sakatatları seven biriyim bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artvan

Arkadaşlar dana akciger nefistir. Türkiyede hiç alıp yapmadım veya sakatatcıda yemedim ama Batum a gittiğim zaman bir lokantada defalarca karaciger akciger karışımı yemiştim ve çok güzeldi. Yalnız ben dana böbrek hariç tüm sakatatları seven biriyim bilginize.
    Yediğiniz yemeğin adı bumu ?
    Beuschel
    Dana Akciğer 13TL/kg

• Akciğer tantuni.................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 2 Eylül 2020; 16:52:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllForYouX

Alın arkadaşlar ne kadar alabilirseniz alır çevrenizdeki sokak hayvanlarına verirsiniz. Kilosu 2 TL bunu düdüklüde kaynatıp içine ekmekti dilimleyip çok güzel mama olarak verebilirsiniz.
    Helal sana dostum !
  • Denk getirdikçe her zaman alırım, siz de alın. Hazır mama çuvalı 80 lira olmuş. 20 kilo akciğer daha iyi oluyor. Kaynatın, soğuyunca dilimleyip dondurma kaplarında buzluğa atın. Her akşam bir tanesini çıkarıp verin. Ben öyle yapıyorum. Suyunu da bayat ekmeye doğrayın baya baya 20 sokak köpeği doğar 2 kilo akciğer suyuyla.
  • Vay be küçüklüğümde para yokken tüketirdik. Kızartması ve Güneşte kurutması çok yapılırdı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.