Şimdi Ara

Dambıl İle Evde Vücut Geliştirme | ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
81
Favori
33.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kara344 kullanıcısına yanıt
    Faydamızın dokunmasına sevindim.

    Ne kadar sürede kilo verdiniz? Bir de yeşil çay olarak marketlerde satılan sallama çayları mı kullanıyorsunuz, yoksa aktarlardan felan mı alıyorsunuz?
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    iki buçuk ayda 7 kilo verdim. Yeşil çay olarak bim de satılan doğadan markalı 20 li paket olanı kullanıyorum. Ama ilerde aktarlardan alıcam. Orjinali biraz pahalı yeşil çayın. Yeşil çay benim metobolizmamı hızlandırmada çok yardımcı oldu. Ben iki öğün yiyorum. Herhangi bir diyet listem yok, önemli olan ölçülü yemek. Bir de sabahları ekmek olarak sadece tam buğdaylı iki dilim ekmek yiyorum, başka da ekmek yemiyorum. Şeker, tuz, reçel, kola, çikolata, kahve, siyah çay vb. ürünleri bu süre boyunca tüketmedim, asla tüketmeyeceğim. Tekrar teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 13 Kasım 2015; 23:27:12 >
  • bende champix le sigarayı bıraktım ve 1 buçuk sene geçti.yediklerime dikkat ederek kilo almadım ama karnım çok acıkıyor.

    yaşım 35 ve 19 sene sigara içtikten sonra kurtuldum.işin kötü tarafı masabaşı iş.kilo almamak için çok çaba sarf ediyorum.

    boyum 180 kilom 80. dört sene önce 89 kiloya çıkmış ve kendime kızıp 80 kiloyu geçmeyeceğim demiştim.sigarayı bırakmama rağmen geçmedim.

    benim çok üzen şey kendimi aç hissetmem ve bu açlıkla baş etme duygusu.kendimi bir bıraksam 95 kilo olurum.

    kendime 15 kg delta ayarlı dambıl aldım ve evde bir şeyler yapmaya çalışıyorum.irademi kıran şey açlık hissi.

    şeker yada insülin direnci ile ilgili sıkıntı varki bu açlık hissi ve göbek yağları gitmiyor.bu konu çok güzel olmuş,bu konuyu takip edelim.

    yaklaşık 2 aydır kendi çapımda çalışıyorum kollardaki gelişmeyi gördükçe seviniyorum ama o göbek erimiyor.

    yaş 35 ve koşup kardiyo yapıp yağ yakacak ne vakit nede istek var.malum hayat şartları.ben pes etmeyeceğim ama bu açlık hissi çok sinir bozucu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crywolf35 -- 18 Kasım 2015; 3:31:28 >




  • Konu 1 çok kişiye faydalı olacağı aşikar, Evde ağırlık çalışmak salonda çalışmak gibi olmayacağında bir süre sonra isteksizlik olabilir.
    Öneri olarak 1 süre belirleyin 2-3 ay gibi haftada 3-4 günlük periyodlar ile önce büyük adale sonra küçük adale...
    Örnek: Göğüs-Biceps... 1 gün dinlen sonraki gün Kanat yada Omuz-Triceps gibi,
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim dostum . Ben de kısaca başımdan geçeni anlatmak istiyorum.Herşey geçen yaz trafik kazasından sonra başladı. 2014 temmuz ayında Motorsikletle kaza geçirdim, omurgam kırıldı. Belime 8 tane titanyum vida yerleştirildi. Çelik korse kullandım 4 ay. Çok hareketsiz kaldım. Evde geçirdim zamanımı mecburen. 191 boyum var kaza yaptığımda 93 kiloydum. Tabi sonrasında hızlıca kilo almaya başladım. Psikolojim bozuldu sürekli yiyordum. 110 kiloya çıktım 1 senede. 4 ay önce spora başladım. Bu ayın 15inde tam 4 ay oldu ve 95 kiloydum tartıldığımda. Hedefim 85 kg inmek. Sıkı fit vucuda sahip olmak. Haftanın her günü yürüyüş yapıyorum yarım saat bayır yukarı hızlı tempoda. Hemen yuruyuşun ardından 200 tane yana esneme 5er kgluk damblla, 3*35 yarı mekik, bir de bel hareketi 3*15. Haftanın 5 günü yürüyüşten bel hareketlerinden sonra ağırlık çalışıyorum.1 gün göğüs ve on kol göğüs press 3*12 göğüs birleştirme 3*12,sandalyede on kol ayakta on kol 3*12 1 gun omuz arka kol. Sırt kanat çalışmıyorum belimde vidalar olduğu için zorlamamak adına. Bunu haricinde ekmeği tamamen kestim. Sigarayı bıraktım 3 ay oldu. Yumurta, süt, tavuk vb tamamen protein ağırlıklı besleniyorum. Haftada 1 gün kaçamak yapıyorum 2dilim baklava yedim bugun mesela, ödüllendiriyorum kendimi. Gece yatarken hiç bişe yemiyorum. Gazlı içecekler, cips gibi zararlı yiyecekleri çıkardım hayatımdan. Ben aklıma gelenleri yazdım. Bu arada şu anda sağlığım yerinde çok şükür. Doktorum kilo almamam gerektiğini söylemişti. Ben de doktorumu dinliyorum. Sorum şu yaklaşık 15 kilo verdim fakat basen bolgesi belden daha şişkin kaldı yani gobegın çoğu gitti yuzum küçüldü göğüsler küçüldü basen buyuk kaldı diğer bolgelere gore. Basen en zor eriyen bolge mi? Onerileriniz nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brhncglr B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok geçmiş olsun, büyük kaza atlatmışsınız. Uzman olmadığım için sağlık sorunları olanlara tavsiyede bulunurken çok çekiniyorum aslında. Uyguladığınız egzersiz programları gayet makul ve mantıklı, aynı şekilde beslenmeniz de öyle.

    Tek tavsiye edebileceklerim;

    1 - Basen bölgesi için yokuş yukarı değil, normal düz yolda yürüyüş yapmanız. Yokuş yukarı yaptığınızda kalbi gereksiz yere zorlarsınız. Düz yolda yürüyüp, daha uzun süre yürümeyi deneyin; 30 dakika yerine 45/60 dakika.

    2 - Bridge dediğimiz hareketi evde uygulayabilirsiniz:



    3 - Bunun haricinde her gün en az 100 squat yapın, 25 tekrarlı 4 set halinde olabilir. Ağırlıklı veya ağırlıksız olabilir.

     Dambıl İle Evde Vücut Geliştirme | ANA KONU


    4 - Bir de parklardaki, ilk mesajda da bahsettiğim aletlerden varsa etrafınızda, bunların bacak için olanlarını kullanmaya gayret gösterin, hiç ummadığınız şekilde faydasını göreceksinizdir.

    Bunların haricinde Lunge hareketi var. Ancak ben bunu tavsiye etmiyorum. Yanlış yapılması durumunda bele yük bindirir, fıtığa kadar yolu var.




  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Bridge ve squatı yapıyorum mekikten sonra. Ama bu kadar sayıda yapmıyordun. Önerilerinizi dikkate alacağım sayı ve seti arttıracağım. Geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim dostum eksik olma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçerik ve resimler sanki bodybuilding.com dan alınma. Emek harcanmış ama teşekkürler. bu siteden bünyenize ve çalışma aletlerinize uygun programları bulabilirsiniz. tavsiye ederim.
  • bu protein tozu kafamı kurcalıyor.herkes belli bir yere kadar ilerlersin ondan sonra takviyeye ihtiyaç var diyor.

    takviyelerin fiyatına bakıyorum da çok pahalı.günde 1 ölçek içsen bile 40-50 gün gidecek şekilde.bu durumda heves kaçırıyor.

    tavuk,yumurta ve et yesen yine çok maliyetli.80 kilo birinin 80 gr protein alması lazım deniliyor.siz bu duruma ne diyorsunuz
  • crywolf35 kullanıcısına yanıt
    Protein tozlarının sağlığa zararları tartışmasına hiç girmeden, benim şahsi görüşüm günlük hem protein bazlı beslenmek, hem de antrenmandan sonra protein tozu almak yönünde. İlk mesajda üç aşağı beş yukarı bir maliyet çıkarmaya çalıştım protein konusunda. Özellikle de tavuk eti, büyük bir nimet sporcu için. Dışarıda bir restoranda tavuk dönere bir öğünde vereceğiniz parayla, bir marketten üç büyük parçadan oluşan tavuk göğsü alabiliyorsunuz. Bunlar da size 3-4 gün yetebiliyor. Antrenman sonrasında da protein tozu kullanmanız durumunda, günlük protein ihtiyacınızı fazlasıyla karşılamış oluyorsunuz. Protein tozlarıyla ilgili forumda Sıcak Fırsatlar bölümünde bir konu var. İndirimler yakalayıp, çok ucuza kapatabilirsiniz.
  • Bel fıtığı olanlar hangi hareketleri yapmamalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık.
  • Emeğinize sağlık harika bir derleme yapmışsınız. Eminim birçok arkadaş faydalanacaktır.

    Daha önce yıllarca sporla uğraşmış ve hemen hemen tüm besin takviyelerini kullanmış biri olarak yeni arkadaşlara naçizane tavsiyem protein tozu olarak Dymatize ISO 100 kullanmanız.

    Bundan evvel Optimum, Muscletech, Hardline ve BSN markalarını da tükettim. Tat olarak en iyisi açık ara BSN'dir ancak Dymatize'dan aldığım verimi diğerlerinden alamadım. Özellikle Optimum'un tamamen pazarlama başarısı olduğunu düşünüyorum. Ve lütfen protein tozunun 'takviye' olduğunu unutmayın. Et, tavuk, balık ve yumurta dörtlüsünden günlük ihtiyacınız olan (minimum 100gr) proteini almadığınız takdirde protein tozu hiçbir işe yaramayacaktır. Boşuna para harcamış olursunuz.
  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    Squat ve deadlift başta olmak üzere ağır olan tüm hareketlerden kaçının. Ben squat yaparken kasık fıtığı olmuştum.
  • Emeğe sağlık. Gerçekten evde yapmakta işe yarıyor ama bırakmamak kaydìyla yoksa salıveriyor vücut kendini. Ara sıra dinlenmelik birkaç gün bıraktığınız olsun oda kendinizi çok yormamanız açısından. Zamanında yapmıştım çok takıntılıydım kas ve spor konusuna sonraları bıraktım yoğun stresten vs... birde bel ağrım var zorlamış oluyordum kendimi zaten yapan arkadaşlar zamanla bırakmak istesede vücut spor spor diye sanki ona komut verecek vücut istiyor yarıda kesilen birşeyi bir zaman sonra. Yapan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum kendinizi fazla yormayın tadında bırakın zira herşeyin fazlası zarardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhncglr

    Öncelikle bu değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim dostum . Ben de kısaca başımdan geçeni anlatmak istiyorum.Herşey geçen yaz trafik kazasından sonra başladı. 2014 temmuz ayında Motorsikletle kaza geçirdim, omurgam kırıldı. Belime 8 tane titanyum vida yerleştirildi. Çelik korse kullandım 4 ay. Çok hareketsiz kaldım. Evde geçirdim zamanımı mecburen. 191 boyum var kaza yaptığımda 93 kiloydum. Tabi sonrasında hızlıca kilo almaya başladım. Psikolojim bozuldu sürekli yiyordum. 110 kiloya çıktım 1 senede. 4 ay önce spora başladım. Bu ayın 15inde tam 4 ay oldu ve 95 kiloydum tartıldığımda. Hedefim 85 kg inmek. Sıkı fit vucuda sahip olmak. Haftanın her günü yürüyüş yapıyorum yarım saat bayır yukarı hızlı tempoda. Hemen yuruyuşun ardından 200 tane yana esneme 5er kgluk damblla, 3*35 yarı mekik, bir de bel hareketi 3*15. Haftanın 5 günü yürüyüşten bel hareketlerinden sonra ağırlık çalışıyorum.1 gün göğüs ve on kol göğüs press 3*12 göğüs birleştirme 3*12,sandalyede on kol ayakta on kol 3*12 1 gun omuz arka kol. Sırt kanat çalışmıyorum belimde vidalar olduğu için zorlamamak adına. Bunu haricinde ekmeği tamamen kestim. Sigarayı bıraktım 3 ay oldu. Yumurta, süt, tavuk vb tamamen protein ağırlıklı besleniyorum. Haftada 1 gün kaçamak yapıyorum 2dilim baklava yedim bugun mesela, ödüllendiriyorum kendimi. Gece yatarken hiç bişe yemiyorum. Gazlı içecekler, cips gibi zararlı yiyecekleri çıkardım hayatımdan. Ben aklıma gelenleri yazdım. Bu arada şu anda sağlığım yerinde çok şükür. Doktorum kilo almamam gerektiğini söylemişti. Ben de doktorumu dinliyorum. Sorum şu yaklaşık 15 kilo verdim fakat basen bolgesi belden daha şişkin kaldı yani gobegın çoğu gitti yuzum küçüldü göğüsler küçüldü basen buyuk kaldı diğer bolgelere gore. Basen en zor eriyen bolge mi? Onerileriniz nelerdir?

    Simdi tartildim 91kg dustum arkadaslar. totalde 18 19 kg verdim. Tam 6 ay oldu bugun. Hedefim 85lere inmek yag oranini en aza indirmek. Git gide yag yakmak zorlastigindan yag yakici kullaniyorum. Powersystem 3600(alman) bir ay kullandım başarılıydı. Yine almaya gittim aynısını fakat kalmamış. Hardline 3000 aldım. 3 gündür kullanıyorum oldukça etkili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhncglr -- 18 Ocak 2016; 21:58:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam hafif eğik durduğumu söylüyorlar bu sırt kasları ile mi alakalı acaba

    peki ne yapılabilir.


    bu aletleri bende alacağım kısmet olursa o zaman bu proğrama birebir uymayı düşünüyorum 8 saatlik uyku hariç belki 6 - 7 olabilir.
  • 4 -5 aydır evde düzenli olarak çalışıyorum.yaklaşık 1 aydır protein tozu kullanıyorum.1 haftadır da cla ve karnitin kullanıyorum.

    yediklerime,içtiklerime de dikkat ediyorum.3 haftadır kola da içmiyorum.79 kilo başladığım bu yolculukta şuan 84 kiloyum.

    nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.ben kilo vereyim göbek biraz erisin ve sağlıklı olayım diye başladım ama bu kilo alma olayı canımı çok sıktı.

    acaba protein tozumu kilo aldırıyor.yada biraz kas kazandığım için kasla beraber vücud su tutmayamı başladı.motivasyonum çok düştü.

    kaç aydır uğraşıyorsun ama eline geçen bir şey yok demeye başladım .sadece kollar 3 cm falan gelişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crywolf35

    4 -5 aydır evde düzenli olarak çalışıyorum.yaklaşık 1 aydır protein tozu kullanıyorum.1 haftadır da cla ve karnitin kullanıyorum.

    yediklerime,içtiklerime de dikkat ediyorum.3 haftadır kola da içmiyorum.79 kilo başladığım bu yolculukta şuan 84 kiloyum.

    nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.ben kilo vereyim göbek biraz erisin ve sağlıklı olayım diye başladım ama bu kilo alma olayı canımı çok sıktı.

    acaba protein tozumu kilo aldırıyor.yada biraz kas kazandığım için kasla beraber vücud su tutmayamı başladı.motivasyonum çok düştü.

    kaç aydır uğraşıyorsun ama eline geçen bir şey yok demeye başladım .sadece kollar 3 cm falan gelişti.

    Bu işlerden hiç anlamam fakat zayıf olduğumda dr. gitmiştim doktor bana vücut geliştirmeye gitmemi önermişti o zaman 7 kg almıştım daha sonra ne kadar ugrastımsa üzerine koyamadım gerçi aldığım kilolar görünürde yoktu hocaya sorduğumda kaslarımın sıkılaştığı cevabını almıştım. (sizin durumda böyle olabilir) salonda gördüğüm kadarı ile kilo vermeye çalışanlar sağlam giyinip iyice terlemeye çalışıyorlardı.


    gerçi sorunuza cevap olmadı ama sporun kilo aldırdığına dair bir onayıda ben dile getirmiş oldum




  • Aynı hacimdeki kas dokusu, yağ dokusundan daha ağırdır arkadaşlar. Çünkü kütlesi daha fazladır, bunun da sebebi daha sıkı olmasıdır. O yüzden spor yaptıkça daha ağırlaşmanız sizi korkutmasın. Önemli olan yağ ve kas oranıdır. Tartıdaki rakamlara çok da kafayı takmayın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.