Arkadaşlar selamün aleyküm. Sorum olacak şuan 15 yaşındayım biliyorum biraz ufağım ama hatlı bi vücuda sahip olmak istiyorum küçüklükten beri hayalimdir. Aslında fitnessa gidebilirim ama çok vakit ve param yok bu yüzden şöyle bişey yapmaya karar verdim sizce nasıl olur tavsiyelerini alıyım dedim
Şimdi abilerim ben bunlarla 3-4 ay boyunca çalışsam düzenli olarak yememe felan dikkat ediyorum zaten günde 3-4 yumurta yerim tavuk, göğüs eti falan eksik olmaz evimizde çok şükür. Ve artı olarak hergün koşuyorum 500 metrelik bir stadda günde 5-6 tur atarım. Sizce güzel bir vücuda sahip olur muyum yoksa fitnessa mı gidiyim ama gitmemem maddi açıdan daha iyi. Kendimden de bahsediyim bu arada 15 yaşındayım, 160 boyum var :/ . 52 kiloyum göbeğimde biraz yağ var yani oturunca kat olur. Ne yapmam lazım hangi hareketleri yapmam lazım günde 30 barfiks 100 mekik ve 40 şınav çekmem yeterlimidir ( mekik ve şınavı düzenli olarak yaparım ). Şimdiden teşekkürler:)
EnesAydogduE
kullanıcısına yanıt
Aleyküm Selam kardeşim .
Tam gelişim çağındasın . Bu çağda düzgün ve basit bir antremanla gelişim çağını en güzel şekilde değerlendirebilirsin inşallah .
Sana haftada 3 kez antreman öneriyorum .
Pazartesi - Çarşamba - Cuma .
Geride kalan günlerde dinlenip vücuduna toparlanması için gereken zamanı verebilirsin .
Vücuttaki yağ kitlesi tamamen doğuştan yağlı yada yağsız bir genetiğe sahip olduğunla alakalı .
Yağlarını yakma çabasına girerken kas kaybetmen kaçınılmaz olur bu yaşta .
Koşu yerine sana ip atlamanı tavsiye ederim . Zıplamak hem boyuna destek vericek hemde vücut yağ oranın bir miktar düşecektir .
Antremana gelince :
Pazartesi
3x12 Vücut Ağırlığı ile Squat 3x12 Şınav 3x7-8 Barfiks 3x10 Alternate Dumbell Curl
Çarşamba
3x12 Lunge 3x7-8 Barfiks 3x12 Şınav 3x10 Hammer Curl 3x10 One Arm Dumbell