Şimdi Ara

DALİ İKON MK 2 KULLANICI YORUMLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
2
Favori
16.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle Gandalf yakıştırmasını sizin için değil hoparlörün eski bir dizayn olduğunu belirtmek için yapmıştım sanırım 1946 senesinde üretimine başlanmış dediğiniz gibi 3 yollu bir dizaynın devamı olduğundan. Bu sebeple sizi kırdıysam özür dilerim.
    Fullrange konusundaki tartışmaya girdim nedeni ise yanlış bilinenleri düzeltmeye çalışmaktı.HI-FI endüstrisinde Crosoverless olarak bilinen tek sürücülü ve tek yollu hoparlörlere FULLRANGE Drivers / Speakers denildiği aşikardır. Zaten 2- 2,5 -3 yollu dizaynların entegrasyon problemlerini bertaraf edebilmek amacıyla üretildiler ve üretilmeye devam ediyorlar. Bu Jargon'u tüm dünya kullanıyor. Denemek için Google 'a Fullrange Speaker yazıp çıkan sonuçlara bakabilirsiniz
    Eğer Stereophile dergisinin 20hz-20khz bandında flat response veren hoparlörlere taktığı isim olarak Full-Range kullanılıyorsa (ne yazık ki talihsiz bir betimleme olmuş Stereophile 'e göre bence) Klipsch Legacy serisi hoparlörlerin bu frekans bandında çalışabilmesinin zor olduğu belirtmek istemiştim.
    Bu hoparlörlerin hala tercih edilebilir olmalarının sebebi olarak da yüksek hassasiyetleri (96 + db ) ile kolay sürülebilirlikleri gösterilir ve bu sebeple Luxman Power 'ın yerine Lambalı tercih edilirse daha iyi sonuç verebilir diye düşündüm. Zaten SS güçlü amfiler yerine lambalı SE amfilerle daha iyi çaldığını sadece ben söylemiyorum çoğu audiophile 'in kanaatidir.
    Sizi kırdıysam tekrar özür dilerim.
    Altuğ

• Sevgili atalayalper, kapali kutu dizaynlarin burn in sureleri cok uzun oluyor. Dizaynin dogasi geregi alt frekanslar ile ilgili soylemler var ancak tasarimin ana ilkelerinden ziyade uggulamasi onem tasiyor. Bir kac mesaj once yg carmel, magico mini gibi ufak veya standmount kabinli hoparlorlerin alt frekans cevaplarini duydugunuzda sasiriyorsunuz dememin sebebide buydu. Harbeth ler ile ilgili bir genel gordugum yanilgida guc istedikleri ve uygun elektroniklerle desteklenmedikleri icinde alt frekans cevaplari ile ilgili elestiriler yapildigi. Denemek, dinlemek lazim, iyi ornek sistemlerde analiz etmek lazim diye dusunuyorum.
  • Teşekkürler altanpsx, dediğin gibi denemek lazım ben geçtiğimiz aylarda bir dostumda kapalı kutu tabir edilen yapıda orta boy bir canton standmount dinlemiştim farklı bir tad aldım gayet güzeldi her anlamda kontrollüydü..

Peki arkadaşlar hazır konu kaymışken buralara kadar sürücü konilerinde kullanılan malzemelerin sese olan etkileri hakkında düşünceleriniz neler? Kağıt, kevlar, polypropylene, seramik, ağaç lifi, vs..vs..??
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Teşekkürler altanpsx, dediğin gibi denemek lazım ben geçtiğimiz aylarda bir dostumda kapalı kutu tabir edilen yapıda orta boy bir canton standmount dinlemiştim farklı bir tad aldım gayet güzeldi her anlamda kontrollüydü..

Peki arkadaşlar hazır konu kaymışken buralara kadar sürücü konilerinde kullanılan malzemelerin sese olan etkileri hakkında düşünceleriniz neler? Kağıt, kevlar, polypropylene, seramik, ağaç lifi, vs..vs..??

Hazır konu kaymışken ; kullanılan malzemin kağıt olması eski hoparlörlerde olduğu gibi bence sese doğallık katıyor,dinleme izlemimim! Diğer kullanılan malzemeler için yorum yapmıyorum, biligilerini deneyimlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOST RECON -- 2 Eylül 2012; 0:45:19 >
  • Hoparlörün diyaframını oluşturan malzemenin üretiminde kağıt dışında başka malzemelere yönelinmesinin ana amacının hız olduğunu düşünüyorum. Daha hafif , daha hızlı , daha etkili. Özellikle seramik diyaframlı bir hoparlör dinlediğinizde başka hiçbir sürücünün üretemeyeceği bir transparanlıkla karşılaşıyorsunuz ancak çok kırılgan (neredeyse yumurta kabuğundan daha kırılgan) ve amfi seçmek zor olabiliyor.

Özellikle bu hoparlör(Kharma exquisite midi) KARAN Pre-Power ve Moon Reference CD ile beni çok etkilemişti.

DALİ İKON MK 2 KULLANICI YORUMLARI

• Marten coltrane dinlemenizi oneririm.
  • Merhaba,

Dali ikon 2 Mk 2 hoparlorler hakkinda yorumlarinizi alabilir miyim?

Evimde ps3, apple tv ve tv yi av receiver a baglayacagim. Ama 5.1 hoparlor su anda almayacagim. Sadece frontlari baglamak istiyorum bir sure. Tabi guzel de ses alabilmek istiyorum.

Av receiver olarak da denon 1612 almayi dusunuyorum. Umarim secimlerim dogrudur. Yani amfinin gucune uygundur diye umuyorum.

Overall da soylediklerimi guzel de bir ses kalitesiyle gerceklestirebilir miyim bu cihazlarla?

Evimin salonunda kullanacagim.

Simdiden yorumlariniz icin tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, ben de bir Ikon2 MK2 - Bots AV711 - Pikap birlikteliğini düşünüyorum. Salondan ayrı oturma odamda bir köşeye bunun gibi sıcacık plak çalacak bir sistem fena olmazdı. Arkadaşlar, ve özellikle bookshelflerin ve botsların kurdu Alper kardeşim STEREO olarak ne dersiniz böyle bir eşleşmeye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 3 Ocak 2013; 14:32:42 >
  • Merhaba,

Dali ikon MK2 Sub almayı düşünüyorum. Yamaha 567 model reveiverım ve iki tane de stereo bağladığım Klipsch RF-62 kolonlarım bulunuyor. Kısık seslerde güzel bas almak istiyorum. Definitive 1000 modeli ile Dali Ikon MK2 Sub arasında kaldım.

Her iki model için yorumlarınızı alabilir miyim?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Merhaba,

Dali ikon MK2 Sub almayı düşünüyorum. Yamaha 567 model reveiverım ve iki tane de stereo bağladığım Klipsch RF-62 kolonlarım bulunuyor. Kısık seslerde güzel bas almak istiyorum. Definitive 1000 modeli ile Dali Ikon MK2 Sub arasında kaldım.

Her iki model için yorumlarınızı alabilir miyim?

Teşekkürler...

Sizede merhaba,iki subwoofer arasında ihtiyacınıza yani dinletinize göre seçim yapmak daha doğru olur sinema için definitive subwoofer, şeciminiz müzik ağırlıklı olacaksa dali tavsiye ederim.....
  • Tesekkur ederim. Ikisi icin de gerekiyor. Tercihimi Daliden yana kullandim. Eve geldim kurdum ama henuz kablo alamadim. Yakinda baglayacagim. Malzeme kalitesini cok begendim.

• hayırlı olsun size iyi dinletiler bende bir sub alacağım bakalım monitor audio bronz yada dali nin uygun fiyatlı modellerinden....
  • quote:

Orijinalden alıntı: GHOST RECON

hayırlı olsun size iyi dinletiler bende bir sub alacağım bakalım monitor audio bronz yada dali nin uygun fiyatlı modellerinden....

Ben Dali'yi Tamsaatinde.com dan 1.590 TL ye aldim. Ertekin garantili. Buldugum en uygun yerdi. Tavsiye ederim.

Selamlar...

• fiyat konusunda bilgilendirme için teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar,
    ikon 6 mk2 ile kef q500 arasında kaldım amfim yamaha a-s700 ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: togi2

Arkadaşlar,

İkon varken gerisi teferruat

• Madem secenekler bunlar İkisini de dinleyin oyle karar verin q500'ün cok guzel bir vokal performansi var ayni zamanda ses oldukça uc boyutlu ben seviyorum kef'in bu yapidaki modellerinin seslerini Dezavantaj olarak düşük hassasiyetli olmalarini verebiliriz galiba dali ikon serisi daha yuksek hassasiyetteydi

• quote:

Orijinalden alıntı: togi2

Arkadaşlar,
    dali ikon!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOST RECON -- 3 Ağustos 2013; 20:23:45 >
  • Dali Helicon 400 MK2 aranıyor.
    Satmak isteyen arkadaş olursa duyurulur.
    Teşekkürler,
  • Arkadaşlar herkese merhaba;

1 ay önce evdeki sinema sistemim için surround olarak dali ikon 2 mk 2 almıştım.

Fakat oda bu hoparlörler için çok küçük kalınca kutusundan çıkarmam ile tekrar kutusuna koymam bir oldu.

Siyah renklidir. Hiç kullanılmamıştır. Kutusu, köpükleri vs herşeyi tamdır.

İstediğim fiyat: 1300 TL

İletişim için: PM atmanız yeterli anında dönüş yaparım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.