Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
118.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lektor 8 lerle ilgili bir inceleme okumayan varsa:

http://www.prokare.com.tr/basinbizdetay.asp?kod=8
  • Herkese selamlar,

Dali İkon 6 hoparlörlerimi biwire bağlantı ile denemek istiyordum ancak hem net bir kazanç olmadığı konusundaki yorumlar, hem de mevcut single wire Qed Revelation kablolarımdan memnun olduğum için yeni kablo masrafından vazgeçtim. Almayı düşündüğüm Atlas Equator 2 biwire kablonun metre fiyatı şimdiki kablomun yarı fiyatı idi. Sırf biwire denemek için daha ucuz kabloya dönmek istemedim. Makul bir tutar ödeyerek biwire jumpers denilen köprü kablolardan satın aldım ve bunu seçerken mevcut kablomun özelliklerini taşımasına dikkat ettim ( jumper kabloları da yine Qed'in gümüş/bakır karışımlı bir modeli ). Jumper'lar henüz elime ulaşmadığı için deneme fırsatım olmadı.

Sorum şu;

Nordost veya Audioquest kabloların web sitelerinde bu bağlantılarda alternatif olarak +/- girişlerin hoparlör alt veya üst portlardan yapılması yanında çapraz varyasyonlarla da yapılabileceği, hatta bu şekilde en iyi sonucun alınabileceği yazıyor. Çapraz varyasyonları uygulayan ve öncekinden daha iyi sonuç alan var mıdır ve önerir misiniz? Dali İkon'lar sanırım 3,5 yollu sayılıyor. Hoparlörün 2 way/3 way oluşuna göre uygulama fark eder mi? Uygulama sırasında mevcut köprüleri çıkartmam gerektiğini biiyorum ama yanlış birşey de yapmak istemiyorum.

Dali İkon6 ve Marantz PM7004 birlikteliği için farklı kablo alternatiflerinizi de öğrenmek isterim ( interconnectim: Atlas Equator Integra, temiz/tiz ses seviyorum ve sadece müzik amaçlı kullanıyorum)

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar bende Dali ikon 6 2 mk almayı düşünüyorum. ugun fiyata temiz 2. el buldum 1500tl civarı. yanına amfi önerebilirmisiniz. ve aldığımda sadece ses sistemi için kullanamyı düşünüyorum başka model ve markada center yada sub alsam uyum sorunu olurmu yada uyacak daha uygun fiyatta başka marka bulabilirmiyim.
  • boztepe61 B kullanıcısına yanıt
    ses sistemimi sinema mı?
  • direk ses sistemi için arıyorum. bu konularda daha yeniyim bi kaç seçenek arasında kaldım . bunlardan biri dali . diğeri kef c7 Magnat Vector 207 Magnat Monitor Supreme 2000 gibi bi kaç model var aklımda bu 2. el ve temiz olduğu için 1 sırada düşünüyorum.

http://market.yandex.ru/model.xml?modelid=6839051&hid=90548&suggest=1 dali olan bu

tabi ses sistemi olarak başka tavsiyeniz varsa onlarıda dinlemek isteerim dediğim gibi daha yeniyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

ses sistemimi sinema mı?

http://forum.donanimhaber.com/m_79757934/tm.htm burda aarada kaldığım modeller var.

dali alacak gibiyim ama kesinlikle ses sistemi arıyorum. ilk önce amfi ve 2 hoparlör gerekrse gerini almayı düşünüyorum.
  • boztepe61 B kullanıcısına yanıt
    ikonlar iyidir
  • Merhaba arkadaşlar,

Dali nin Lektor hektor mektor zensor mentor ikon vs vs bir suru çeşidi var. Bunlardan hangileri hangi amaç için daha iyidir? Hangisi sinema için iyi hangisi müzik için iyidir.

Bunları özellik ve kullanım amacına göre sıralayacak tecrübeli birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Ben daha çok sinema ağırlıklı bir sistem kuracağım, müzik ikinci planda olacak. Teşekkürler.
  • genelde sinema amaçlı ise dali'den uzak durun
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

genelde sinema amaçlı ise dali'den uzak durun

Neden biraz açıklar mısınız? Dali müzik ağırlıklı ürünler mi üretiyor?

Sinema için tavsiye verebilir misiniz?

Teşekkürler.
  • Ignorius kullanıcısına yanıt
    Lektörler, mektörler, hektörler, Dali markasının giriş seviyesinden başlayıp orta üst seviyeye varan ürün yelpazesidir.
    Zensor ve Lektör serisi Dali'nin giriş seviye hoparlörleri olup Çin'deki Dali fabrikasında üretilirler. İkon serisi Dali'nin Giriş-orta seviye ürünü olup, Danimarka'daki fabrikada üretilir. Dali İkon serisinin çok tutulmasının sebebi tam bir F/P ürünü olmasıdır. Mentor serisi ile birlikte orta üst seviye ürünler başlar, malzeme ve sürücü kaliteleri üst seviyededir, helicon , Euphonia, Epicon diye devam eder.
    Genelde bu foruma takılan arkadaşlar, müzikte çok iyi sinemada performansının düşük olduğunu belirtirler, anlaşılacağı gibi bu düşünceye katılmıyorum ben.

İyi hoparlör hem sinema hem de stereo performansı iyi hoparlördür. Kullanıcı, modeller arasında doğru seçim yaparsa herhangi bir sıkıntı olmaz.

Küçük örnekler vereyim; mesela dali ikon serisini sinema sisteminde kullanacaksanız aktif bir subwoofer kullanmalısınız. Eğer lektör serisi kullanıyorsanız Lektor 6 yerine lektör 8 tercih etmelisiniz.

Mentor serisinde ise eğer oda hacminiz 30-50 m2 ise mentor 6 dışında hiç bir şeye ihtiyacınız yok. Hem müzik performansı hem de sinema performansı çok iyidir.
    Üst serileri anlatmaya gerek yok, o kadar para verdikten sonra beğenmekten başka seçeneğiniz yok.

• simsek07 S kullanıcısına yanıt
    size katılıyorum sn şimşek07, giriş seviyesi olan concept6 ve concept center kullanıyorum, sub olmadığı ve sesini fazla açmadığım halde sinemada izlermiş gibi keyif alabiliyorum (sub olunca muhakkak çok farkedecektir inş bir süre sonra dahil edeceğim), tabii bu kişiye göre değişebilir kimi sinemada beğenir kimi müzikte beğenir, zevkler değişkendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 22 Ağustos 2013; 10:52:49 >
  • Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim.

Kafamdaki karışıklığı giderdiniz :)
  • Dali ikon alın ama 6 degil 7 alin driver farki ve ebat farki cok fazla fiyat performansta şaşıracaksınız hem muzikal hemde iyi bir subla on numara sinema kurarsınız ha benim hic müzikle isim yok derseniz paradigm v11 alın sinema icin cok iyi cihazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 22 Ağustos 2013; 11:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dali'de epey bir süre lektor8 ve kısa bir süre ikon6 kullandım, dönüşümlü olarak jamo sub 200, jamo sub 210 ve jbl e150 subwoofer da kullanmıştım, şu an triangle esprit antal ex kullanıyorum, bunla film izledikten sonra diğer 2 hoparlörün sinemada vasat kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim, şu an sub dahi kullanmadan gayet keyifli sinema izliyorum, sinema için belki üst dali modelleri düşünülebilir ancak o kadar paraya daha uygun ürünler bulunabilir
  • daha öncede bahsi geçmişti söylemiştim.benim fikrimdir bu.katılan katılır.bana göre sinema için kule tipi hoplara para vermek tamamen israftır.boşuna ve gereksizdir.raf tipi olabilir ama sadece sinema ve oyun için yoğunlaşacaksanız eğer dali fazon 5.1,canton movie 125 mx,Paradigm 100ct 5.1,monitor audio apex 5.1,monitor audio vector 5.1,focal dome 5.1,focal sib 5.1,boston 5.1 soundware gibi seçeneklere bakmak daha mantıklıdır.
    bu hazır sistemler olmaz ise raf tipi tek tek alıpta yapabilirsin.
    mesele monitor audio rx 2 önler arkalar rx 1 sub ve center gibi.veya bx tarafından veya polk autio tsi 200,tsi 100 gibi.bu şekilde daha az para ödemiş olursun.yerden kazanırsın.benim fikrimdir.yazdıgım hazır sistemlerin hepsini dinledim ve bence hepsi birbirinden başarılı.manitor audio radius da var bu arada onu unuttum.çok begenmiştim.onu ayrı tavsiye ederim.raf tipi olanları tek tek denemedim sinema için ama zaten kule alacagına aynı model raf tipi olanını alman sana bir sey kaybettirmez.dedigim gibi sinema ve oyun için dusunuyorsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

dali'de epey bir süre lektor8 ve kısa bir süre ikon6 kullandım, dönüşümlü olarak jamo sub 200, jamo sub 210 ve jbl e150 subwoofer da kullanmıştım, şu an triangle esprit antal ex kullanıyorum, bunla film izledikten sonra diğer 2 hoparlörün sinemada vasat kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim, şu an sub dahi kullanmadan gayet keyifli sinema izliyorum, sinema için belki üst dali modelleri düşünülebilir ancak o kadar paraya daha uygun ürünler bulunabilir

Merhaba, esprit antal ex fiyatı nedir ve TR de nerede bulabilirim? Dali'nin üst modelleri ile fiyat açısından farkı nasıldır? Espiriti sadece 2 kule olarak mı kullanıyorsunuz? yanında SUB veya suround olarak kullandığınız hoparlor var mı?
  • ben ikinci elini 3000 liranın biraz üzerinde almıştım, sıfırı 2000€ civarı olması lazım, actuel power ve fil elektronikte bulabilirsiniz, ben şimdiye kadar kullandığım sony fcr6000, jamo s606, ikon6, lektor8, bw 704'lere göre sinemada daha başarılı buldum, 3000-5000 fiyat skalasında çok daha iyi alternatifler elbet vardır, bunları da diğer kullanıcılar bildireceklerdir

antal'ları sadece kule olarak kullanıyorum, sürekli film izlemediğim için sub ve surround kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum, herbirinin üzerinde 2şer adet 20cmlik bas sürücü fazlasıyla yetiyor, dali'de mentor'dan itibaren belki iyi olabilir, ancak sayın @asefik mentor6 almış beğenmemişti,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turushanovgu -- 22 Ağustos 2013; 12:25:37 >
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Mentor 6'ları Asefik'in beğenmediğine bakmayın siz, çok güzel hoparlörlerdir.

Mentor 6'yı en az 200 saat dinleyip ondan sonra değerlendirmek gerekir. İkon 6'larda pişme süresi daha kısa olmasına rağmen durum böyledir.

Mentor 6 ilk dinlendiğinde kapalı çalıyor hissi verir. Özellikle kulağınız İkon serisine alışıksa. Özellikle tizler kullandıkça açılıyor, baslar dengeli hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 22 Ağustos 2013; 14:09:30 >
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.