Şimdi Ara

Dairede altyapı olmasına rağmen port yok gözüküyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haftaya yeni bir adrese taşınacağım. Şu an kendi adresimde Türk Telekom 1000mbps İnternet kullanıyorum.
    Yeni adreste de şu an ev sahibi 100mbps Türk Telekom kullanıyor ve daireye cat6 kablo geliyor.

Asıl sorun burda başlıyor. İlk olarak İnternet altyapısı sorguladığımda dairede boş port yok görünüyor. Daire diyorum çünkü birkaç daireyi sorgulattığımda port var gözüküyor.

Apartmanın girişinde de Türk Telekomun kutusunda fiber kabloları görüyorum ve dairelerin önüne kadar da fiber kablolar çekilmiş gözüküyor.

Yan daireye baktığımda fiber kabloyu doğal gaz borusunun yanından daireye sokup fiber İnternet bağlamışlar ama benim dairede kablo içeri çekili değil ve ethernet kablosuyla bağlantı sağlanmış. Bu nasıl oluyor ilk olarak bunu anlamadım.

Diğer konu da port yok gözükmesi. Aşağıda fotoğraflarda gözüktüğü üzere 17 tane ben port görüyorum. Aktif olarak kullanan da sanırım 4 daire.

Ev sahibinden rica ettim kendi internetini kapattırmadı. Ben kendi adredimdeki İnterneti iptal ettirip onun aboneliğini devralmayı düşünüyorum. Olası bir port sıkıntısında İnternetsiz kalmamak için bu en garanti Yöntem gibi görünüyor.
    Müşteri hizmetlerini aradığımda dairede yeterli port görünmüyor ev sahibi iptal ettirsin sizin nakil işlemlerinizi başlatalım diyorlar ama hiç güvenemiyorum. Evde abonelik olduğu için port gözükmüyor diyorlar ama kendi adresimde ve diğer dairelerde sorgulatınca port görünüyor yani sebebi bu olamaz.

Komşunun söylediğine göre ilk apartman 4 yıl önce yapıldığında port sorunu vardı ben bir sürü yere gidip dilekçe yazıp fiber getirttim şu an sorun yok dedi. Acaba benim dairede ilk başta sınırlı sayıdaki eski altyapıya ait portlardan bağlanınca şu an hala eski altyapı üzerinden mi sorgulama yapılıyor? Daireye kadar çekilen fiber bu yüzden sistemde gözükmüyor mu?

Sizce nasıl bir yol izlemeyelim? Aşağıdaki fotoğraflara bakıp bu işten anlayan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
    Dairede altyapı olmasına rağmen port yok gözüküyor. Dairede altyapı olmasına rağmen port yok gözüküyor. Dairede altyapı olmasına rağmen port yok gözüküyor. Dairede altyapı olmasına rağmen port yok gözüküyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• binaya turuncu telekom yer altı kablosu gelmiş. onu ufak kutuda sonlandırıp sarı fiber ek kablo ile fiber dağıtım kutusundaki "splitter" denilen fiber çoğaltıcıya bağlamışlar. buraya kadar normal.

fiber dağıtım kutusundan çıkan 2 fiber kablo alttaki dolaptaki normal abonelerin kullandığı gpon ont ve wifi router cihazlara gidiyor. tahminimce birileri 1 veya 2 internet aboneliği açtırıp ortak kullanıyor o şekilde. senin evdeki cihaz dolaptaki routerlardan birine bağlı olabilir.

eğer birileri o şekilde ortak internet kullanıyorsa,

--senin adresini kullanarak internet aboneliği açtıran kişiyi bul, "nakil" işlemi ile farklı daireye/adrese taşıması lazım.

--onların adresine atanan portlar zaten boşta demektir. nakil işlemi talep ederken adres olarak onlardan birinin adresini girebilirsin. eve fiber kabloyu çekip sonlandırmasını yaptırırsan (telekom yapmayabilir) eve gelen eleman senin aboneliğine ait gpon ve router'ı getirip nakil işlemini tamamlar. AMA adres karmaşası olur daireler arasında, ayrıca telekom elemanı farklı daireye işlem yapmak istemeyebilir.

kutuda 16 çıkış var, daire sayısı daha az ise, kutudan eve fiber kablosu çektir, sonlandırmasını yaptır ve kutudaki boş bir port üzerinden AYNI ADRESE FARKLI FİRMADAN yeni internet aboneliği açtırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 9 Temmuz 2025; 23:41:55 >

• son bir şey daha, eğer taşınacağın yer yakın ise, muhtemelen aynı telekom santralinden hizmet alırsın, kesin çalışır mı emin değilim.

mevcut gpon ont cihazını ve router'ı yanında götür, alttaki dolapta elektrik var. oradaki gpon ont'ye bağlı fiber kabloyu söküp kendi gpon ont cihazına tak, wan çıkışını da kendi router cihazına bağla. internete bağlanabiliyorsan eğer, sadece eve fiber kablo çektir, fiber dağıtım kutusundaki boş bir portu kullanıp nakil işlemi YAPTIRMADAN da kullanabilirsin ama bu seferde eski adresindeki port üzerinde hâlâ abonelik var gözükecek.

Eğer sana ait adresteki aboneliğin kime ait olduğunu bulamazsan dolaptaki gpon ont ve router cihazlarını söküp al yanına, oraya not bırakıp abonelik kimdeyse iletişim kurmasını iste. aranızda çözün sorunu o şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 9 Temmuz 2025; 23:53:8 >
  • İnterneti bugün ev sahibinden devralıp 1000 mbps geçmek istedim ama apartmanda daireye kadar fiber kablo olmasına rağmen şu an maksimum 100 mbps alabilirsiniz şeklinde Türk Telekom genel müdürlüğünden bilgi aldım. Defalarca binaya kadar fiber varmış önceden, daireye kadar fiber sonradan yapılmış dedim ama hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Bu durumda ne yapabilirim

Arkadaşlar görseller ilk mesajda. Daireye kadar fiberde port yok sorunu olabilir mi?

Hocam benim bildiğim kadarı ile port yok demeleri sizin binanın girişteki kablolar değil, o kabloların bağlı olduğu santralde ki cihazda belli bir kapasite var o kapasite dolunca internet veremiyorlar ek cihaz eklemeleri gerekiyor onuda belli periyotlarla yapıyorlar ondan size boş port yok demişlerdir, büyük ihtimal kapasitesi dolmuş size 1000 verseler diğer kullanıcılar sıkıntı yaşayabilir o santralde ki, bunun en kolay çözümü türktelekom müdürlüğü'nde bir tanıdık bulırsanız sizin portu kapasitesi yüksek olan bir portla değiştirirler o zaman çözerler, banada port yok dediler başvuru olışturduşar ama tarih veremediler sonra müdürlük ten birini buldum 1 gün içinde port bulundu :) teknik detayını bilmiyorum ama bu port işide kabloyu bir yerden söküp başka bir yere götürmüyorlar şuan herşey elektronik sistem üzerinden yapıyorlar diye biliyorum ama çok hakim değilim teknik yapıya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ercan547 E kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni abonelik başvurusu gibi yapıp yan dairemin adresini verdiğimde 1000mbps desteklediğini söylüyorlar. Tamam diyorum ben de yan dairedeyim benimki niye 100 diyorum cevap yok.

Tek istediğim fttbden yani eskiden çekilmiş olan ethernet kablosu yerine daireye kadar fibere geçmek istiyorum ama yok göremiyorlar sistemde siz maksimum 100 alırsınız diyorlar.

Defalarca aradım uğraştım ama çözüm yok. Teknik ekibin gelmesi için ne yapmam lazım aşağıdan kabloları söküp internetim yok diye çağıracağım herhalde en son çare artık

Hocam mesajınız için teşekkür ederim ama sanırım siz yanlış anladınız konuyu. Ben şu an interneti ev sahibinden devraldım. Şu anda da aktif olarak kullanıyorum ve 100den 1000e geçmek istiyorum. Tek istediğim bu. Daireme kadar fiber de çekilmiş yani sistemsel olarak bu adreste bir sorun mevcut

Şuan abonelik olduğundan dolayı bu hatayı verebilir. Detaylı sorgulama yapan sitelerden sorgulama yapın. Fiber görünüyor mu? Aslında tam dönüşüm yapılmış.

gigaspeed.com.tr
    Altyapı Sorgulama | Gigaspeed Fiber İnternet | Sınırsız Kotasız Taahhütsüz İnternet
    https://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulama

Buradan sorgulayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 15 Temmuz 2025; 18:41:20 >

Daire no 2 benim daire ve boş port yok görünüyor.

Daire no 3 ise yan daire ve şu an fiber kabloyla bağlantı sağlıyor. Ayrıca bu dairedeki kişi apartmandaki port sorunu için başvuruyu yapan uğraşan kişi. Ardından FTTH kablo çekilmiş yaklaşık 1 sene önce.

Daire no 1 de ise hiç abonelik yok onda da yine 1000,mbps görünüyor hız.

• Diridiri06 kullanıcısına yanıt
    Apartmanda toplam 12 Daire mevcut. Evet biri benim daireye geliyor. Benim dairede de ucu boşta şekilde doğalgaz borusuna asılı bekliyor kablo. Sanırım sadece 1 Daire bu şekilde FTTH kullanıyor. Diğer dairelere baktığımda kabloyu içeri çektirmemiş.

Linkedin üzerinden Telekom CEO su Ümit Önal beye yazdım sorunumu.

2 gün önce telefon geldi müdürlüğe iletip dönüş yapacaklarını söylediler. Az önce telefon geldi tekrardan altyapı kapasite olmadığı için 100 olduğunu 2025 altyapı geliştirme çalışması içerisine dahil edeceklerini vs söyledi. Saha dolabında boş port olmayabilir dedi. Şimdi bilgisi olan biri lütfen cevaplarsa sevinirim.

FTTH Altyapıda apartmana ve dairelere fiber kablo geliyorsa ve apartmandaki fiber dağtıcısında boşta port mevcut ise santralden veya Saha dolabında boş port olmaması veya kapasite olmaması gibi bir durum olabilir mi?

Müdürlüğe gidiyorum sistemden bakıyor aynı şeyleri söylüyorlar. Sizinki zaten fiber diyorlar. Fttb ve ftthden bi haberler...

• emirozcpr E kullanıcısına yanıt
    Turktelekom sistemsel hatası. Düzeltilmesi için müdürlüğe uğramayı deneyin. Saha ekibini yakalarsan oda çözer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer 8 li fiber çoklayıcı koymuşlarsa ve hepsi dolu ise size fttb üzerinden hizmet veriyorlarsa düzelmez. Benimde aynı durum vardı. 29 ev 6 işyeri var. 32lik çoklayıcı koymuşlar. Yetmiyor. Ve hep port hatası aldık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

| Play Station 4 - Fifa 22 |
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Öncdden 8li fiber çoklayıcı varmış. Sonra bir kişi uğraşıp FTTH başvurusunda bulunmuş. 1 sene önce de tüm dairelere fiber kablo çekmişler. Ama sistem beni hala fttb de görüyor. Bunu müdürlüğe de ilettim. Sizinki fiber zaten diyip duruyorlar

Rezerve fln mı yapıyolar bilmiyorum ama santralden birini bulmadan işin maalesef çözülmez gibi duruyor. Nerde olduğunu biliyorsan direkt santrale gidip görüş yetkili biriyle durumu anlat.

Bi aralar mesela Turktelekom kendi harici başka firmadan başvuru yapanları VDSL e geçirmezken Telekom abonesi olup ADSL den VDSL e geçmek isteyenleri gayet güle oynaya geçişini yapıyordu. X firmadan talep giderse port yok diyolardı mesela.

| Play Station 4 - Fifa 22 |
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.