< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
binaya turuncu telekom yer altı kablosu gelmiş. onu ufak kutuda sonlandırıp sarı fiber ek kablo ile fiber dağıtım kutusundaki "splitter" denilen fiber çoğaltıcıya bağlamışlar. buraya kadar normal. fiber dağıtım kutusundan çıkan 2 fiber kablo alttaki dolaptaki normal abonelerin kullandığı gpon ont ve wifi router cihazlara gidiyor. tahminimce birileri 1 veya 2 internet aboneliği açtırıp ortak kullanıyor o şekilde. senin evdeki cihaz dolaptaki routerlardan birine bağlı olabilir. eğer birileri o şekilde ortak internet kullanıyorsa, --senin adresini kullanarak internet aboneliği açtıran kişiyi bul, "nakil" işlemi ile farklı daireye/adrese taşıması lazım. --onların adresine atanan portlar zaten boşta demektir. nakil işlemi talep ederken adres olarak onlardan birinin adresini girebilirsin. eve fiber kabloyu çekip sonlandırmasını yaptırırsan (telekom yapmayabilir) eve gelen eleman senin aboneliğine ait gpon ve router'ı getirip nakil işlemini tamamlar. AMA adres karmaşası olur daireler arasında, ayrıca telekom elemanı farklı daireye işlem yapmak istemeyebilir. kutuda 16 çıkış var, daire sayısı daha az ise, kutudan eve fiber kablosu çektir, sonlandırmasını yaptır ve kutudaki boş bir port üzerinden AYNI ADRESE FARKLI FİRMADAN yeni internet aboneliği açtırabilirsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 9 Temmuz 2025; 23:41:55 > |
| _____________________________ |
|
son bir şey daha, eğer taşınacağın yer yakın ise, muhtemelen aynı telekom santralinden hizmet alırsın, kesin çalışır mı emin değilim. mevcut gpon ont cihazını ve router'ı yanında götür, alttaki dolapta elektrik var. oradaki gpon ont'ye bağlı fiber kabloyu söküp kendi gpon ont cihazına tak, wan çıkışını da kendi router cihazına bağla. internete bağlanabiliyorsan eğer, sadece eve fiber kablo çektir, fiber dağıtım kutusundaki boş bir portu kullanıp nakil işlemi YAPTIRMADAN da kullanabilirsin ama bu seferde eski adresindeki port üzerinde hâlâ abonelik var gözükecek. Eğer sana ait adresteki aboneliğin kime ait olduğunu bulamazsan dolaptaki gpon ont ve router cihazlarını söküp al yanına, oraya not bırakıp abonelik kimdeyse iletişim kurmasını iste. aranızda çözün sorunu o şekilde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 9 Temmuz 2025; 23:53:8 > |
|
Hocam benim bildiğim kadarı ile port yok demeleri sizin binanın girişteki kablolar değil, o kabloların bağlı olduğu santralde ki cihazda belli bir kapasite var o kapasite dolunca internet veremiyorlar ek cihaz eklemeleri gerekiyor onuda belli periyotlarla yapıyorlar ondan size boş port yok demişlerdir, büyük ihtimal kapasitesi dolmuş size 1000 verseler diğer kullanıcılar sıkıntı yaşayabilir o santralde ki, bunun en kolay çözümü türktelekom müdürlüğü'nde bir tanıdık bulırsanız sizin portu kapasitesi yüksek olan bir portla değiştirirler o zaman çözerler, banada port yok dediler başvuru olışturduşar ama tarih veremediler sonra müdürlük ten birini buldum 1 gün içinde port bulundu :) teknik detayını bilmiyorum ama bu port işide kabloyu bir yerden söküp başka bir yere götürmüyorlar şuan herşey elektronik sistem üzerinden yapıyorlar diye biliyorum ama çok hakim değilim teknik yapıya < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şuan abonelik olduğundan dolayı bu hatayı verebilir. Detaylı sorgulama yapan sitelerden sorgulama yapın. Fiber görünüyor mu? Aslında tam dönüşüm yapılmış. Altyapı Sorgulama | Gigaspeed Fiber İnternet | Sınırsız Kotasız Taahhütsüz İnternet https://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulamaBuradan sorgulayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 15 Temmuz 2025; 18:41:20 > |
|
|
|
Rezerve fln mı yapıyolar bilmiyorum ama santralden birini bulmadan işin maalesef çözülmez gibi duruyor. Nerde olduğunu biliyorsan direkt santrale gidip görüş yetkili biriyle durumu anlat. Bi aralar mesela Turktelekom kendi harici başka firmadan başvuru yapanları VDSL e geçirmezken Telekom abonesi olup ADSL den VDSL e geçmek isteyenleri gayet güle oynaya geçişini yapıyordu. X firmadan talep giderse port yok diyolardı mesela. |