Şimdi Ara

DAIKIN 18000 Inverter de sona doğru son yorumlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzmir'de oturuyorum. Isıtma amaçlı olarak klima satın almak istiyorum. Daha önce Electra ve Alarko üzerinde araştırmalar yaparken, bu markalar fazla içime sinmediği için Ömürlük bir cihaz almaya karar verdim. 3 tane klimayı (teknik servis verilerine göre 18000+9000+9000) 3000 YTL ye mal etme hesapları yaparken, bu parayı şimdilik tek bir cihaza yatırıp, en iyisini almayı planlıyorum. öncelikli olarak 18.000 btu luk inverter bir cihaz almayı planlıyorum. Sitede yaptığım incelemede hemen hemen herkesin 1 numara dediği DAIKIN üzerine yoğunlaştım.

DAIKIN servisi yaptığı inceleme sonucunda 21 m2 olan salonuma 12000 lik bir cihaz ile konforlu bir şekilde ısıtabileceğimi belirtti. Ancak, ısıtma amaçlı olarak kullanacağımdan dolayı 18.000 lik bir cihaz almam durumunda (Daikin 18.000 inverter) salonu yeterince ısıtması haricinde evin genel havasını yumuşatacağını iddia etti. (Diğer iki odanın kapısını kapattığım taktirde) Salondaki klima ile ısıtlacak olan toplam koridor yaklaşık 7 m*1m ebatlarında ve birde 3*5 m ebatlarında bir mutfak var. Servis 18.000 lik inverter DAIKIN ile salonuma ilave olarak bu kısımları da ıstıabileceğimi belirtti. Orta seviye bir klima tercih edeceksem de 24.000 lik olanını tercih etmem gerekitğini söyledi. Bu farkın DAIKIN in performansından kaynaklandığıını ifade etti.

Kafalarınızı biraz karıştırmış olabilirimi o yüzden hemen sorularımı sorayım:

1- Daikin 18.000 inverter bir cihaz ile servisin sölediği gibi iyi sonuç alabilir miyim? Yoksa orta seviye (Electra, Alarko Carrier, Airwell tarzı 3 adet (12000+9000+9000 ya da 18000+9000+9000) 3 cihaz alıp tüm ısıtma işlemini sonuçlandırmalıyım? (Carrier da inverter olmayan 3 cihaz için 3000-3200 YTL fiyat almıştım samimi olan bir arkadaşımdan)

2- Uuru Sarara (yanlış yazmadım umarım) cihazların normal inverterler ile farkı nedir? Fiyatları nasıldır?

3- Daikin 18.000 btu inverter için peşin 2800, 12 ay taksitli 3200 olarak verilen fiyat nasıl?

4- Sizce Daikin 18.000 inverter cihaza M.Electric, Sharp, Toshiba, Panasonic, Hitachi gibi markalardan alternatif araştırmasına girmeme gerek var mı? Fiyatlar aşağı yukarı aynı gibi. Önereceğiniz bir marka/model olur mu? Yoksa Daikin varsa başkasına bakmaya gerek yok mu?

5- Bahsettiğim cihaz İzmir şartlarında bana kaç yıl hizmet verir (2 haftalık ve yıllık bakımlarını yaptırmam durumunda) , birkaç arkadaşın forumlarda ortaya attığı gibi elektirk problemlerinden etkilenme durumu nedir? Böyle bir arıza garanti dışı bir durum olduğundan onarımı kaça malolur?

6- Daikinin inverter modelleri Japon yapımı mıdır?

Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: mskartal@gmail.com

Sevgili Arkadaşlar,

İzmir'de oturuyorum. Isıtma amaçlı olarak klima satın almak istiyorum. Daha önce Electra ve Alarko üzerinde araştırmalar yaparken, bu markalar fazla içime sinmediği için Ömürlük bir cihaz almaya karar verdim. 3 tane klimayı (teknik servis verilerine göre 18000+9000+9000) 3000 YTL ye mal etme hesapları yaparken, bu parayı şimdilik tek bir cihaza yatırıp, en iyisini almayı planlıyorum. öncelikli olarak 18.000 btu luk inverter bir cihaz almayı planlıyorum. Sitede yaptığım incelemede hemen hemen herkesin 1 numara dediği DAIKIN üzerine yoğunlaştım.

DAIKIN servisi yaptığı inceleme sonucunda 21 m2 olan salonuma 12000 lik bir cihaz ile konforlu bir şekilde ısıtabileceğimi belirtti. Ancak, ısıtma amaçlı olarak kullanacağımdan dolayı 18.000 lik bir cihaz almam durumunda (Daikin 18.000 inverter) salonu yeterince ısıtması haricinde evin genel havasını yumuşatacağını iddia etti. (Diğer iki odanın kapısını kapattığım taktirde) Salondaki klima ile ısıtlacak olan toplam koridor yaklaşık 7 m*1m ebatlarında ve birde 3*5 m ebatlarında bir mutfak var. Servis 18.000 lik inverter DAIKIN ile salonuma ilave olarak bu kısımları da ıstıabileceğimi belirtti. Orta seviye bir klima tercih edeceksem de 24.000 lik olanını tercih etmem gerekitğini söyledi. Bu farkın DAIKIN in performansından kaynaklandığıını ifade etti.

Kafalarınızı biraz karıştırmış olabilirimi o yüzden hemen sorularımı sorayım:

1- Daikin 18.000 inverter bir cihaz ile servisin sölediği gibi iyi sonuç alabilir miyim? Yoksa orta seviye (Electra, Alarko Carrier, Airwell tarzı 3 adet (12000+9000+9000 ya da 18000+9000+9000) 3 cihaz alıp tüm ısıtma işlemini sonuçlandırmalıyım? (Carrier da inverter olmayan 3 cihaz için 3000-3200 YTL fiyat almıştım samimi olan bir arkadaşımdan)

2- Uuru Sarara (yanlış yazmadım umarım) cihazların normal inverterler ile farkı nedir? Fiyatları nasıldır?

3- Daikin 18.000 btu inverter için peşin 2800, 12 ay taksitli 3200 olarak verilen fiyat nasıl?

4- Sizce Daikin 18.000 inverter cihaza M.Electric, Sharp, Toshiba, Panasonic, Hitachi gibi markalardan alternatif araştırmasına girmeme gerek var mı? Fiyatlar aşağı yukarı aynı gibi. Önereceğiniz bir marka/model olur mu? Yoksa Daikin varsa başkasına bakmaya gerek yok mu?

5- Bahsettiğim cihaz İzmir şartlarında bana kaç yıl hizmet verir (2 haftalık ve yıllık bakımlarını yaptırmam durumunda) , birkaç arkadaşın forumlarda ortaya attığı gibi elektirk problemlerinden etkilenme durumu nedir? Böyle bir arıza garanti dışı bir durum olduğundan onarımı kaça malolur?

6- Daikinin inverter modelleri Japon yapımı mıdır?

Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım 21 metre kare yere alacagınız 18000 btu klima ile ne kadar başka yerlere faydası olur bunu görmeden burada hiç bir şey söyleyemem ama şunu söylerim 12000 btu daıkın ile 21 metre kare yerde çok iyi verim alırsınz yeriniz ara katsa yalıtım iyi ise.

Bende size bir servis vereyim onalad görüşün dürüst insandır siz oluru olmazı söyler satmak için yalana başvurmaz olmazsa olmaz der.

serhat klima:0 232 373 30 40 bornova daıkın,hitachi zibro,elektra servis satış bir görüşün .

ururu sarara daıkınlarda digerleirnden fark içeri nem verme odanın havasını temizleme ve -20 derecede çalışma özelligi ve cop oranı 5 gibi çok yüksek performans var bunu diger klimalarda zor bulursunuz (toshiba da var cop oranı).

Çok iyi cihaz seçmişsiniz bence araştırsanızda daıkın iyidir dünya lideridir,fiyatı ise sağa sola sorarak bitraz daha pazarlık edin.

daıkını 20 sene kullanan var ,voltajlarınızda sorun varsa bence şimdide evinize regülatör alın sonra daha fazla masrafa girersiniz,her klimanın kartı yandımı sizin cebinizi yakar.

Daıkın japonyadan gelmiyor diger klimalar gibi,ama zibronun ,hitachinin orjinal japon olanları var,

daıkının ururu sarara modelini verdigim numaradan ögrenebilirsiniz japonmu diye

son olarak ben olsam sadece ilk olarak salona klima alırdım 12000 btu ınverter.

iyi geceler

• Sayın Tribıl,

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim...

Alacağım cihazın büyüklüğü konusunda servisin söylediğine güvenerek 18.000 btu/h kapasiteli bi cihaz almayı düşünüyorum. Bu cihaz ile istediğim ısıtmayı sağlayamazsam ek olarak bir cihaz daha alabilirim, ama 18.000 lik cihaz ile tüm evin soğutma işini büyük ölçüde karşılarım diye düşünüyorum. Bu yazın DAIKIN alan bi arkadaşım (gerçi o uuru sarara almış) 120 m2 civarı olan evini 18.000 lik cihazla soğuttuğunu söyledi bana.

Son olarak da; "ben olsam 12.000 btu inverter alırdım" derken odaları bağımsız ısıtmak gerekir mantığı ile mi söylediniz? Yoksa 18.000 lik cihaz oda dışını ısıtırken yeterli olmaz diye mi?
    Isınan havanın yükselmesi mantığı ile diğer odalara etki etmeyeceği ya da az etki edeceği mantığı mı yani.

Tekrar teşekkürler...

• quote:

Sayın Tribıl,

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim...

Alacağım cihazın büyüklüğü konusunda servisin söylediğine güvenerek 18.000 btu/h kapasiteli bi cihaz almayı düşünüyorum. Bu cihaz ile istediğim ısıtmayı sağlayamazsam ek olarak bir cihaz daha alabilirim, ama 18.000 lik cihaz ile tüm evin soğutma işini büyük ölçüde karşılarım diye düşünüyorum. Bu yazın DAIKIN alan bi arkadaşım (gerçi o uuru sarara almış) 120 m2 civarı olan evini 18.000 lik cihazla soğuttuğunu söyledi bana.

Son olarak da; "ben olsam 12.000 btu inverter alırdım" derken odaları bağımsız ısıtmak gerekir mantığı ile mi söylediniz? Yoksa 18.000 lik cihaz oda dışını ısıtırken yeterli olmaz diye mi?
    Isınan havanın yükselmesi mantığı ile diğer odalara etki etmeyeceği ya da az etki edeceği mantığı mı yani.

Tekrar teşekkürler...

Her odaya ayrı ayrı almak daha mantıklı ,18000 btu klimanın diğer odalara fazla fayda sağlayacagı tam anlamında söylenemez,o 18000 btu ururu sarara alan arkadaşnızın yazın evini gördünüzmü o arkadaşınıza az serinlemek yeterken isze yeterli gelmeyebilir,18000 btu klimayı gereksiz 24 saat tam güç çalıştırcagınıza ayrı ayrı klimayı minimum seviyede ınverter öçzeliligini tam kullanarak açlıştırmak daha mantıklı.

Ve size berdiğim arkadaşım çagırın o görsün amacı zorla klima satmak değildir.

Her odaya ayrı almak mantıklı olmasa bende ayrı ayrı almazdım

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribıl -- 19 Eylül 2007; 11:56:36 >

• Sayın Tribıl,

Bir de regülatör bana kaça malolur yaklaşık olarak?
  • quote:

Sayın Tribıl,

Bir de regülatör bana kaça malolur yaklaşık olarak?

Alacagınız KW göre degişir ben 10 KW 800 ytl sordum ama 10Kw eve tam yatmez evdeki cihzları sırayla mantıklı şekilde kullanırsanız yeter,çankayaya gidin sorun orası ve gıda çarşısı bunun yeri,ama şöylede bir söylenti var istanbul malları yaramaz diye karar sizin,(istanbul malları baya ucuz)
  • Peki salona 12.000 lik inverter bir cihazı taksitli olarak yaklaşık (DAIKIN) kaça alabilirim?

Birde diğer iki odaya orta halli bişey alsam (salona 12.000 lik aldığımı varsayarak), Malum, İzmir'de havaların çok soğuk olmaması nedeniyle. 9000 lik orta seviye cihaz olarak bana ne tavsiye edersiniz? Airwell, Electra, Carrier vs...Yaklaşık fiyatları ne olur?

Yada DAIKIN ın inverter olmayan daha uygun modellerini tercih etsem ne kadar maliyeti olur (9000 btu/h) ?
    DAIKIN'ın R22 gazlı olanları da varmış galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki salona 12.000 lik inverter bir cihazı taksitli olarak yaklaşık (DAIKIN) kaça alabilirim?

Birde diğer iki odaya orta halli bişey alsam (salona 12.000 lik aldığımı varsayarak), Malum, İzmir'de havaların çok soğuk olmaması nedeniyle. 9000 lik orta seviye cihaz olarak bana ne tavsiye edersiniz? Airwell, Electra, Carrier vs...Yaklaşık fiyatları ne olur?

Yada DAIKIN ın inverter olmayan daha uygun modellerini tercih etsem ne kadar maliyeti olur (9000 btu/h) ?
    DAIKIN'ın R22 gazlı olanları da varmış galiba.

Daıkın getirticisi o konuda çuvalladı siesta diye kötüb bir model getirdi almayın R22 olanını paraya yazık.

Şimdi bana diger odaların gerçek ölçülerini verim sanırım 120 metre yapıyor dogrumu.

12000 btu daıkını 1900-2000 ytl civarı vriyorlar siz dedigim gibi o arkadaşı
    ve.

daıkın cumhur bey edda klima:0 232 382 10 55
    serhat klima: 0 232 373 30 40

bu arkadaşları arayın size yardımcı olacaklar,buradan tavsiye ettiklerini söyleyin.

elektra R22 gazlı aynı aırwell gibieger olur derseniz elektra alabilirsiniz iyi klimadır ısıtması sogutması ama R 410 derseniz hitachi,sharp,sanyo gibi klimaların klasik ve ınverter modellerine bakın zaten serhat klimad ahepsi var zibro,elektra,hitachi,daıkın,ve sizde başka yerlerede sorun aklınızda şüphe kalmasın bazı arkadaşlar bana sen klimamı satıyorsun insanalrı yanlış yönlendiriyorsun diyorlar araştırın içinize şüphe girmesin,zamanını olsa beraber bakardık ama zamanlarımız uyuşmayabilir.

iyi günler

• Şu an bende Daikin klimalar üzerine yoğunlaştım.

12 btu luk inverter marka klimayı taksitle 2000 ytl ye peşin olarak (ya da 2 taksit) 1750 ytl ye veriyorlar.

Fiyatı biraz daha düşürürlerse alamayı düşünüyorum.

Acaba Ekim başı klima satışlarındaki azalmadan dolayı daha fazla indirim alabilirmiyim diye düşünüyorum.

Ancak Satıcı klimaları Euro ile aldıkları için euro daki artış fiyatları değiştirir dedi.

bu aralar Euro da düşüş var klimayı sorduğumda euro 1.770 ytl idi. Şimdi ise 1.730 ytl.

Göztepede oturduğum için en yakın bayi Poligonda İnönü caddesi üzerindeydi ... bu fiyatları oradan aldım.

Bende senin gibi Hitachiyede bakıyorum. onun inverter fiyatı 1500 ytl idi. Amerikan koleji aşağısında bir bayi var.
    Neyse kısa zamanda karar verip almayı düşünüyorum inşallah...

Hayırlısı İzmirden Selamlar

• Sayın Tribıl,

Bahsettiğiniz arkadaş ile görüştüm, görüşmemizin de faydalı olduğunu düşünüyorum.
    Görüştüğüm arkadaş, çözüm önerisi olarak şöyle bir şey sundu:
    Salona 1 adet 18.000 inverter (Salon, koridor ve mutfağın ısınmasını sağlamak için)
    Diğer iki odaya da 9.000 luk inverter olmayan iki ayrı klima

Soğutma için 18.000 lik olan tüm evi rahatlıkla soğutur dedi.

Ayrıca Daikin a alternatif olarak da Hitachi ve Zibtoyu önerdi (Daha uygun fiyatlarından dolayı)
    Ama Elektra, Airwell tarzı cihazları Daikin, Hitachi ve Zibroya alternatif olarak kesinlikle önermedi.
    Onların kategorileri farklı dedi.

Sessizlik konusunda da Hitachi'nin gayet iyi olduğunu belirtti. Yatak odaları için özellikle sessizlik çok önemli.

Servisin birkez de yerinde inceleme yapması talebinde bulunacağım, kararımı da bu görüşmeden sonra netleştirebileceğimi düşünüyorum.

Yardımlarınızdan ve ilginizden ötürü teşekkür ederim.

• quote:

Sayın Tribıl,

Bahsettiğiniz arkadaş ile görüştüm, görüşmemizin de faydalı olduğunu düşünüyorum.
    Görüştüğüm arkadaş, çözüm önerisi olarak şöyle bir şey sundu:
    Salona 1 adet 18.000 inverter (Salon, koridor ve mutfağın ısınmasını sağlamak için)
    Diğer iki odaya da 9.000 luk inverter olmayan iki ayrı klima

Soğutma için 18.000 lik olan tüm evi rahatlıkla soğutur dedi.

Ayrıca Daikin a alternatif olarak da Hitachi ve Zibtoyu önerdi (Daha uygun fiyatlarından dolayı)
    Ama Elektra, Airwell tarzı cihazları Daikin, Hitachi ve Zibroya alternatif olarak kesinlikle önermedi.
    Onların kategorileri farklı dedi.

Sessizlik konusunda da Hitachi'nin gayet iyi olduğunu belirtti. Yatak odaları için özellikle sessizlik çok önemli.

Servisin birkez de yerinde inceleme yapması talebinde bulunacağım, kararımı da bu görüşmeden sonra netleştirebileceğimi düşünüyorum.

Yardımlarınızdan ve ilginizden ötürü teşekkür ederim.

Görüşüp fikir almanıza sevindim,serhat klima ilemi görüştünüz bende arayıp görüşeyim sizin için acele cevap verin,

arkadaş dogru söylemiş elektra,aırwell asla daıkın ve hitachiye alternatif olamaz onların katagorisi daha alttadır,sadece daıkın gibi kaliteli klima almaya maddi gücü yetmeyen arkadaşları yönlendiriyoruz ,ve bizim şirkette de elektrada var kendi katagorisinde arçelik vestelden çok üstündür,

Arkadaşa servis yazdırın gelsin yerinde görsün ben buradan evinizi ,mekanınızı tamn görmeden net b,iligi vremiyorum o yüzden hep bir kaç odanın iklimderilmesi soruldugu zaman,

hitachi klimalardan çok taktık gayet sessiz ve kalitelilerdir

• Evet Serhat Klima ile görüştüm
  • DAIKIN PANASONIC VE MITSUBISHI ELECTRIC KLİMALAR YUKARIDA DA YAZMIŞSINIZ BU İŞİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPAN 3 FİRMA...
  • Servisin keşfi sonucunda salona bir adet 18.000 btu inverter cihaz, diğer iki odamdan birine de 9.000 btu (klasik model) takmak suretiyle, evin ısıtma problemini gidermeyi planladık.

Fiyatlatının daha uygun olması bakımından da Hitachi daha uygun geldi, Elbette DAIKIN daha kaliteli ama, iki cihazda yaklaşık 600-700 YTL fark ediyor.

Sormak istediğim şu;
    Hitachi'nin 18.000 btu/h inverter olarak tek modeli mi var? (Yanılmıyorsam RAS-S18H2)
    Ayrıca R410 gazlı inverter olmayan 9.000 btu modeli tek mi? (RAS-10KH2)

Servisin söylediğine göre bu modeller Malezya üretimi imiş (Hitachi'nin fabrikası imiş)
    Yani, aynı ürünün Malezya ve Japon üretimleri var mı? İkinci kalite vs... var mı diye merak ediyorum.

Malezya malı Hitachi'ler in kalitesi Japon Hitachi lere denk midir? Güvenerek alınabilir mi?
  • quote:

Servisin keşfi sonucunda salona bir adet 18.000 btu inverter cihaz, diğer iki odamdan birine de 9.000 btu (klasik model) takmak suretiyle, evin ısıtma problemini gidermeyi planladık.

Fiyatlatının daha uygun olması bakımından da Hitachi daha uygun geldi, Elbette DAIKIN daha kaliteli ama, iki cihazda yaklaşık 600-700 YTL fark ediyor.

Sormak istediğim şu;
    Hitachi'nin 18.000 btu/h inverter olarak tek modeli mi var? (Yanılmıyorsam RAS-S18H2)
    Ayrıca R410 gazlı inverter olmayan 9.000 btu modeli tek mi? (RAS-10KH2)

Servisin söylediğine göre bu modeller Malezya üretimi imiş (Hitachi'nin fabrikası imiş)
    Yani, aynı ürünün Malezya ve Japon üretimleri var mı? İkinci kalite vs... var mı diye merak ediyorum.

Malezya malı Hitachi'ler in kalitesi Japon Hitachi lere denk midir? Güvenerek alınabilir mi?

Arkadaşım dün harun bey evinize keşife gelmiş ve gerekli açıklamaları size yapmış güvenilir dürüst insandır ve dedikleri doğrudur,

Evet ınverter 18000 btu tek model var ve iyi cihazdır,

(RAS-10KH2) modeli R410 gazlıdır ve tektir ,bu klimaları iki firma getiriyor onlarda kod numarası farklı olabilir bunlara fazla takılmayın iyi klima alıyorsunuz o fiyata,

japon olanlarda azda olsa farklılıklar var bunu yanlış anlamayın daıkında japon degil ve sizin alacagınız klimanın aynı filtresi daıkında da var (klasik filtre)

biraz evvel görüştüm serhat klima ile ,size yardımcı olacaklar her konuda

• Tribıl,

Yardımların için çok teşekkürler...

c.tesi günü bi aksilik olmazsa iki klimayı da taktırmayı düşünüyorum.

Yaptığım araştırmalar, farklı servislerin keşifleri, farklı firma satıcıları, kullanıcılar ve en son olarak da bu forum sayesinde (özellikle Tribıl'ın yardımları) 1 adet Hitachi 18.000 btu inverter ve 1 adet de 9.000 btu (R410 inverter olmayan) klima almaya karar verdim.

Öncelikle Electra ya da Carrier olarak düşünmüştüm (maliyetlerinin daha uygun olduğunu düşündüğüm için), sonra uzun vadede bana sorun çıkarmayacak bir cihaz almayı planladım, o mu bu mu derken hedefimi DAIKIN olarak belirledim. Ancak araştırdıkça DAIKIN kadar olmasa da üst düzey kalitede, yüksek performanslı, sessiz ve ekonomik oluşu ayrıca DAIKIN ile arasında iki cihazda 600-700 YTL daha ucuz olması nedeniyle, kalitesine de güvenerek Hitachi'de karar kıldım. Uzun bi araştırma dönemi oldu umarım memnun kalırım.

Klimayı kullanmaya başladıktan sonra da düşünce ve yorumlarımı bu forumda paylaşacağım zaten. Bu kadar para vermeyi planlayan arkadaşlara bende katkıda olabilirsem ne mutlu bana.

Herşey gönlünüzce olsun...

• quote:

Tribıl,

Yardımların için çok teşekkürler...

c.tesi günü bi aksilik olmazsa iki klimayı da taktırmayı düşünüyorum.

Yaptığım araştırmalar, farklı servislerin keşifleri, farklı firma satıcıları, kullanıcılar ve en son olarak da bu forum sayesinde (özellikle Tribıl'ın yardımları) 1 adet Hitachi 18.000 btu inverter ve 1 adet de 9.000 btu (R410 inverter olmayan) klima almaya karar verdim.

Öncelikle Electra ya da Carrier olarak düşünmüştüm (maliyetlerinin daha uygun olduğunu düşündüğüm için), sonra uzun vadede bana sorun çıkarmayacak bir cihaz almayı planladım, o mu bu mu derken hedefimi DAIKIN olarak belirledim. Ancak araştırdıkça DAIKIN kadar olmasa da üst düzey kalitede, yüksek performanslı, sessiz ve ekonomik oluşu ayrıca DAIKIN ile arasında iki cihazda 600-700 YTL daha ucuz olması nedeniyle, kalitesine de güvenerek Hitachi'de karar kıldım. Uzun bi araştırma dönemi oldu umarım memnun kalırım.

Klimayı kullanmaya başladıktan sonra da düşünce ve yorumlarımı bu forumda paylaşacağım zaten. Bu kadar para vermeyi planlayan arkadaşlara bende katkıda olabilirsem ne mutlu bana.

Herşey gönlünüzce olsun...

Hayırlısı olsun arkadaşım Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin,takılınca burada düşüncelerinizi bizimle paylaşın kış performansı özellikle herkes merak ediyor,

iyi günler

• Değerli Arkadaşlar,

Dün iki adet klimanın montajı yapıldı.
    3 fan hızlı cihazlarda özellikler 18.000 lik inverter de debi çok yüksek.
    Klimanın sıcak ve soğunu çalıştırdım, önce buz gibi, sonra da hamam gibi oldu salonum kısa bir süre içerisinde.
    Kapısı ve koridordaki balkon kapısı da açık olduğu halde. Ancak, ses konusunda çok sessiz bir cihaz diyemeyeceğim.
    Cİhazdan en ufak bir ses gelmemesine rağmen, üflenen havanın sesi fan hızı arttıkça rahatsız edici olabilir. Gerçi en düşük ayarda çok azalıyor ama gene de üfleme sesi algılanabiliyor, acaba oda sıcaklığı istenen dereceye ulaştığında mı düşecek bu ses seviyesi. (Uyku modu nasıl aktif hale geliyo bilen var mı?)

Bu normal mi, yani üflenen havanın yarattığı ses.

Daikin, Sharp, Mitsubishi Elekrik gibi markalarda bahsedilen sessizliği merak ediyorum, hava üfleme sesi de mi hissedilimyor?

İyi akşamlar...

• quote:

Değerli Arkadaşlar,

Dün iki adet klimanın montajı yapıldı.
    3 fan hızlı cihazlarda özellikler 18.000 lik inverter de debi çok yüksek.
    Klimanın sıcak ve soğunu çalıştırdım, önce buz gibi, sonra da hamam gibi oldu salonum kısa bir süre içerisinde.
    Kapısı ve koridordaki balkon kapısı da açık olduğu halde. Ancak, ses konusunda çok sessiz bir cihaz diyemeyeceğim.
    Cİhazdan en ufak bir ses gelmemesine rağmen, üflenen havanın sesi fan hızı arttıkça rahatsız edici olabilir. Gerçi en düşük ayarda çok azalıyor ama gene de üfleme sesi algılanabiliyor, acaba oda sıcaklığı istenen dereceye ulaştığında mı düşecek bu ses seviyesi. (Uyku modu nasıl aktif hale geliyo bilen var mı?)

Bu normal mi, yani üflenen havanın yarattığı ses.

Daikin, Sharp, Mitsubishi Elekrik gibi markalarda bahsedilen sessizliği merak ediyorum, hava üfleme sesi de mi hissedilimyor?

İyi akşamlar...

Ses konusunda kafanızda soru işareti kalmasın,süper sessizlik sadece 9000 btu klimalarda ve ınverter serilerinde var,fanıda otomatikte çalıştırırsanız ayarlanan dereceye yaklaşınca fan hızı azakır sesde azalır,uyku konumu ise kullanma kulavuzunda olması lazım yoksa ,servis biliyordur.

• Bende size 1995 yilindan beri Daikin kullanan biri olarak bazı bilgiler vereyim. 1995 yılında 5+1 45.000 BTU Daikin klima aldık cihaz japon yada imal edilmiş. 1995 yılından beri bakımsız yaz kış kullanmaktayız. 1999 yılında çeşmedeki evimize 12.000 BTU Daikin inverter klima aldık ama bu klimalar artık Tayland ta montaj yapılmaktaydı. Sadece yaz aylarında kısa süreli kullandık ve geçen yıl klimanın dış ünitesinin ana kartı yandı. Yaklaşık 3 ay parça fiyatı bekledik sonra Daikin yetkili servislerini Isısan aldı. Bu kez oraya müraacat ettik ve bize 1 ay sonra anakart ın fiyatı geldi 887 YTL. bu fiyata servis ücretide dahil degil, yani bu fiyata 2 tane A sınıfı olmayan 12.000 BTU luk klima alabiliyorsunuz. Yada A sınıfı 7 yıl garantili bir klima fiyatı. Ben bu yanan ana kartı uzman bir elektronikçiye gösterdim ve bana ilginç bir sey söyledi bu kartın üzerine korozyondan korumak için lak sıkılmamış dedi. Burada klima konusunda karar verirken garanti süresi, servis imkanları ve yedek parça fiyatlarınıda dikkate almak lazım. bakın şunu kesin olarak bilin ki Daikin iyi bir klima ama arıza yapabiliyor yaptımıda çok pahalıya mal oluyor. Bende anakartı yanan Daikin klimamı hurdaya çıkarttım. 887 YTL verecegime 7 yıl garantili yeni bir klima alacagım..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.