Şimdi Ara

Tam İnverter - Yarı İnverter Klima. Denedim farkını anladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

klima alacakları ve kullananları da bilgilendirmek amaçlı bu konuyu açıyorum.

Yanlışım varsa düzeltin.

Tam inverter(sanırım diğer adı 3D) ve yarı inverter klima arasındaki farkı ısıtma modunda deneyerek anladım.

Nedir aralarındaki fark:
    Tam inverter: İç fan, kompresör ve dış ünite fanı inverter kontrollü.
    Yarı inverter: Sadece kompresör inverter kontrollü.

Evimde 4,5 yıldır Zibro 7535 model tam inverter klima kullanıyorum.
    Dayım Mitsubishi Heavy SRK 35 ZMP-S yarı inverter klima kullanıyor.

İki klimayı da 25 C'de ayarladım, ısıtma olduğu için en hızlı fan moduna aldım.
    Ön kapakları en altta doğru yönlendirdim.

Tam inverter klima;
    -25 C dereceye yaklaştığında iç ünite fanını ve kompresörü kısıyor.
    -Sıcaklığa ulaşınca iç ünite fanını min hıza alıyor, ama durmuyor. Kompresör kısılıyor ama sıcak üflemeye devam ediyor. Ön kapaklar biraz yukarı doğru kalkıyor.

Yarı inverter klima;
    -25 C dereceye yaklaştığında kompresör kısıyor. İç ünite fanı ayarlanan yüksek hızda çalışmaya devam ediyor.
    -Sıcaklığa ulaşınca kompresör kapanmaya yakın derecede kısılıyor. iç ünite fanı ayarlanan yüksek hızda çalışmaya devam ediyor. Ön kapaklar ayarlanan şekilde an altta duruyor
    Bu yüzden içinde geçen havayı ısıtmadığı için hızlı fan seviyesinde soğuk bir hava üflüyor, insanı rahatsız ediyor.

Bu sebeplerden ötürü inverter klima soğuk hava üflüyor şikayeti çok oluyor.

Klima alırken sadece inverter diye en kaliteli markaların en alt ve giriş modelleri yerine tam inverter diğer markalar tercih edilebilir.

Umarım doğru bir tespit yapmışımdır ve sizlere doğru bir bilgi aktarmışımdır.

• peki bu klima sizce yarı invertermi tam invertermi nasıl anlarım.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Daikin N serisi ve Tegora serileri yarı inverter klimalar.

Yazımdaki gibi iyi markaların ucuz modellerini önermem.
    Dikkat ettiyseniz daha üst modellerinden fiyat artıyor ve tam inverter modeller başlıyor.

Klimada dikkat etmeniz gerekn bir noktada
    -Soğutma Enerji Verimliliği
    -Isıtma Enerji Verimliliği

Bu değerlerin yüksek olması klimanın seçiminde önemli unsurdur.

Daikin N serisi ve Tegora serilerinin bu değerleri düşüktür. Yarı inverter klimalarda bu değerler düşük çıkmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 1 Şubat 2018; 16:12:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/N-Serisi-Klimalar/Atxn35nb7-Inverter-Klima#Urun_Ozellikleri_4

peki bu klima sizce yarı invertermi tam invertermi nasıl anlarım.

Rezil klima sakın almayın. 3-4 yıl sonra kompresörü elinizde kalır.
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    abi 5 yıl kompresor garantisi var diyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

abi 5 yıl kompresor garantisi var diyor...

Onlar tam bir safsata. Satış politikası. Ürünlerinin ne kadar arkalarında duracakları da tartışılır konu. Daıkın ın bu serisini tavsiye etmiyorum kesinlikle. Tanıdığım aldı dış ünitenin kompresörü ben gidiciyim diye zarıl zarıl ötüyor. Ayrıca değerleri çok düşük. Siz sadece marka algısı için boşuna para veriyorsunuz. MHİ veya LG nin yeni smart serisi güzel onları alın bu Daikın a beş basar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.