Şimdi Ara

Dahili Uydu Alıcısı Kullananlar Ve BİSS olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
38.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçenlerde hayırlısıyla 37 Ekran tüplü TV mi mutfağa transfer ederek heyecanla Samsung 48H6470 bir TV aldım. Dahili uydu alıcısını da şimdilik sorunsuzca kullanıyorum. Kanal D ile Star bilindiği üzere HD değil ama çokda sıkıntı yaratmıyor. Gelelim sorunuma geçen gün işten yorgun bir şekilde gelip koltuğuma uzandım TV mi açtım kanalları gezerken tabi spor kanallarını izliyorum genelde A spor HD de Bordeaux-Reims maçı vardı uzun zamandır büyük ekranda HD kanalda maç izlememenin verdiği özlemle maçı izliyordum. Aradan bir kaç dakika geçti yayın gitti ve Şifreli kanal veya CI modül bulunamadı şeklinde bir uyarı aldım.Bendeki bütün heyecan gitti. Baktım ki TRT deki Bundesliga da da aynı sorun var. Menüde bir süre BİSS şifresi girilecek bölüm aradım masum bir şekilde bulamadım. Netten araştırdım hayal kırıklığına uğradım çünkü samsung, Lg gibi tvlerin çoğunda BİSS olayı yok. Şİmdi:

    1-)D-Smart modül almayı düşündüm ama BİSS şifresini çözmüyormuş. Aslı var mı ? Bilmiyorum. BİSS çözüyorsa olabilir
    2-)BİSS özellikli Harici uydu alıcısı almam gerekmiş bunu istemiyorum.
    3-)Digital Platform üyeliği almam gerek (D-Smart- Digitürk) bunu da istemiyorum.

    Yeni model led TV si olan ve dahili uydu alıcısını kullanan forumdaşlarım. Canlı maç yayınlarını sevenler özellikle bu sorunu nasıl çözdüler ? Ben mecbur kalmadıkça modül haricinde harici uydu alıcısı veya dijital platfom üyeiliği olmadan şifresiz maç yayınlayan kanalları (TRT-ASPOR V.b) nasıl izleyebilirim ? D-Smart modül BİSS çözüyor mu ? (Çözüyorsa bile gerçi 2015 yılı için D-Smart ın için spor kanalları iyi olmayacak gibi) Veya başka bir Modül önerisi olan (BİSS çözen) var mı ? Beni şu BİSS olayından kurtarın arkadaşlar.



  • Bende Philips kullanıyorum bu dert gerçekten insanın canını sıkıyor en dandik Uydu cihazında bile Biss girme menüsü varken bu uydu cihazlarında olmaması gerçekten çok saçma bir olay sonuçta Biss şifresi İllegal bir durum değil aksine Legal bir durum bu şifreleri kanallar mecburiyetten koymak zorundalar ama kendi sitelerinde zaten koyuyorlar.D-smart durumunu felan bilmiyorum ama Komşum Digiturk kulllanıyor Digiturk cihazları çözüyor Biss şifresini ama zaten bu kanallar açık kanallar hani bir Lig tv yahut farklı kanallar izlemek istiyorsan alırsın Trt yada A-spor için gerek olmadığını düşünüyorum benim evde eski bir Goldmaster var izleyeceğim maçlarda genelde onu bağlıyorum öyle seyrediyorum yada zaten internetten takip ediyorum.
  • Meandroslu kullanıcısına yanıt
    Yabancı Markalarda maalesef biss key girilemiyor. Sorunun temelinde key girme olayının illegal bir şeymiş gibi algılanması var. Aslında legal ama, işte. Harici uydu alıcılarda biss key girebilme bir satın alma kriteri olduğu için mecburen bu özelliği koyuyorlar.

    Ayrıca Yerli TV lerde biss girme var.
    Programlama biliyorsan, boş bir modüle izleyeceğin kanalların biss keylerini yükler, öyle izlersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Mart 2015; 9:27:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef samsung,Lg,philips gibi tvlerde biss key bulunmamakta,harici uydu alici en mantiklisi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko markalı televizyonumda biss key şifre girişi mevcut.

    bunu bilerek almadım ama olduğunu görünce hem saşırdım hem de sevindim.

    resmen düşeşe geldi.
  • Vestel uydulu tv kullanıyorum (42PF7175) biss menüsü olsun, dlna,miracast, usb den oynatma olsun gayet iş görür bir ürün.

    Panel olarak Samsung kadar kaliteli değil ancak işgörür düzeyde diyorum ben.

    Sizin televizyonlar da linux tabanlı aslında, modifikasyon yapılabilir ama iyi linux bilgisi olan birilerinin el atması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCRiMiNaL.

    Bende Philips kullanıyorum bu dert gerçekten insanın canını sıkıyor en dandik Uydu cihazında bile Biss girme menüsü varken bu uydu cihazlarında olmaması gerçekten çok saçma bir olay sonuçta Biss şifresi İllegal bir durum değil aksine Legal bir durum bu şifreleri kanallar mecburiyetten koymak zorundalar ama kendi sitelerinde zaten koyuyorlar.D-smart durumunu felan bilmiyorum ama Komşum Digiturk kulllanıyor Digiturk cihazları çözüyor Biss şifresini ama zaten bu kanallar açık kanallar hani bir Lig tv yahut farklı kanallar izlemek istiyorsan alırsın Trt yada A-spor için gerek olmadığını düşünüyorum benim evde eski bir Goldmaster var izleyeceğim maçlarda genelde onu bağlıyorum öyle seyrediyorum yada zaten internetten takip ediyorum.

    Mesajınızda yanlış olarak nitelendirilecek bir bilgi var. Digiturk cihazları biss çözmez. Komşunuz muhtemelen Eutelsat üyesidir. Eutelsat'ta kanallar digiturk'e ait şifreleme sistemi kullanıyor. Eğer ki Türksat üyesiyse o da zaten biss sorunundan dert yanıyordur. Çünkü sporjoker kanalına biss şifreli maçlarda sadece 1 kanal ve o da SD olarak konuluyor.

    Konuyu açan arkadaşa da öneri olarak eğer ki ben illa tv'nin uydu alıcısını kullanacağım diyorsa diablo tarzı modüller var. Biss key girişi olan modüllerle ilgili araştırma yaparak onlardan birini satın alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ematrix1 E kullanıcısına yanıt
    Ben şu anda mutfakta eskiden digi ile birlikte kullandığım uydu alıcıyı normal çanağa bağlayıp türksattan bütün kanalları maçlar da dahil çatır çatır izliyorum ne biss key girdim ne de başka bir şey yaptım digi Türksat kurulumu yapınca bütün kanallar geldi

    İster eutelsat isterse Türksat olsun digi aboneliğiniz süresince biss sorunu yaşamazsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aragorn20

    Ben şu anda mutfakta eskiden digi ile birlikte kullandığım uydu alıcıyı normal çanağa bağlayıp türksattan bütün kanalları maçlar da dahil çatır çatır izliyorum ne biss key girdim ne de başka bir şey yaptım digi Türksat kurulumu yapınca bütün kanallar geldi

    İster eutelsat isterse Türksat olsun digi aboneliğiniz süresince biss sorunu yaşamazsınız

    Teşekkürler mesajınız için. Benim digiturk türksat üyeliğim hiç olmadı. Birebir kullanan biriyle de tanışmadım. Kendim de hiç yakından görmedim. Yani bilgi kaynağım kullanıcıların görüş ve paylaşımları. Ancak benim bildiğim Türksat üyelerinin yazmış olduğu mesajlarda sporjoker kanalının biss şifreli maçlarda devreye girdiğinden bahsetmesi. Siz mesajınızda "eskiden" dediğinize göre kutu şu anda digiturk üyeliğine bağlı değil. Yani üyeliğiniz sonlandı ama kutu sizde kaldı, doğru mu?Acaba eski bir kutu mu? Marka modeli nedir? Kutunuz HD ise örneğin Cuma akşamları TRT HD Bundesliga maçlarını sorunsuz mu izliyorsunuz? Kutunuz SD ise 11958 V 27500 TP'sindeki TRT Haber ve TRT-3 Spor kanalları Bundesliga maçlarında açık oluyor mu? Merakımdan ve en doğru bilgiye ulaşabilmek adına soruyorum. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ematrix1 E kullanıcısına yanıt
    Evet 10 yıl boyunca digi üyesiydim sonra vazgeçtim elimdeki cihaz vestel üretimi dcr 9001b sd alıcı herhangi bir şekilde TP girmem gerekmiyor digi menüsü hala açık Türksat kurulumu yapınca digideki sırayla bütün kanallar geliyor örneğin show 22 ntv 41 numarada maçlarda da herhangi bir sorun yok selamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu dağıtıyorum ama alternatif seçimler üzerinde duruyorum. Sırf BİSS olayı beni nerelere sürükledi :D Şöyle ki:

    Şuan ki internet tarifem Yalın kamuluya hersey dahil sınırsız 50 GB AKN 8Mbps-16Mbps arası hız 62 TL Fakat bulunduğum yerdeki hız 3.50 Mbps hız alıyorum. AKN dolsa da dolmasa da fark etmiyor. Müşteri hizmetlerini arıyorum. 1 Haftalığına 7- 8 Mbps leri görüyor. Fakat sonra yine aynı 3 Mbps civarına düşüyor. Düşünün paketim 8-16 Mbps arası Dün BTK ya şikayet yazdım. Birde taahhüttü bozmak interneti kapatmak istediğimi söyledim bugün TTnet'e 140 TL fatura hariç cezası olduğunu öğrendim niye mi iptal ettiriyorum ?

    D-Smarta uğradım az önce aynı internet tarifesi + Süper paket 85.50 TL fiyat verdi. Şimdi tahahütü bozdurunca 140 TL tahahhüt bozdurmadan kaynaklanan ücretin 120 TL sini karşılıyoruz ayda 5 TL faturanıza yansıtıyoruz dediler. O Şekilde 80.50 TL yapıyor. Birde eski uydu alıcısını getirince 5 TL daha indirim yapıyordu sanırım tam anlayamadım orasını ama birde böyle hesaplayınca 75 TL civarında yalın 50 AKN internet + D-Smart Süper paket üyesi olacağım orada yeni şık bir uydu cihazları vardı. D-Smartın hızı düşük diyor kullanan arkadaşlarım. Zaten 5Mbps yi göremiyorum düşük olsa ne olmasa ne. Böylece D-Smarta gerçersem şu anki tarifem cezanın 120 TLsini veriyor 140 TL ceza oradan fit oluyor gibi. Yani eski 30 TL lik eski uydu alıcımı götüreceğim 85 yerine 80 TL lik fiyat alacağım. 120 tl de D-Smarttan tahahhütden gelecek ama TTnete 140 ödeyeceğim için hesaba katmıyorum.

    Yukarıdaki paragrafı okudum da ben bile bir şey anlayamadım. Bu yüzden özür diliyorum. Kısa ve Kabaca hesap edersem: 80 TL - 62.50 TL :17.50 TL gibi bir fiyata süper paket sahibi olacağım 24 ay tahahütle. Zaten TRT ve Aspordaki BİSS olayı Star ve Kanal D nın SD oluşu yeni aldığım TV de sıkıntı yaratıyor. Bunun dışında Smart sporun ispanya ligi dışında bir artısı yok gerçi Avrupa ligi Ş.ligi malüm TRT de seneye Böyle bir çözüm nasıl olur arkadaşlar ? D-Smartın bu yeni uydu alıcılarından boyutu küçük ama öyle (next lerin küçükleri gibi de değil onlardan büyük) kullanan var mı ?

    Seçimim mantık lı mı ? Geçeyim mi D-Smarta buradaki internet hızı yavaş olduğu için düşündüm birazda. Nasılsa yavaş ha TTNet ha D-Smart
  • Dahili uydu alıcıları bu yüzden hep başımı ağırttı, en iyisi harici bir alıcı kullanmaak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı dert bende de var. Tüplü TV açarken hayvan gibi akıllı TV açamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sırd Biss yuzunden Vestel tv aldim. Hic biss sorunum olmadi. Ayrica DSmart modulumde var. Bendeki modul CI.

    Dsmart in yeni modulleri CI+ ve biss destegi var deniliyor. Istersen Dsmart Modul Kullananlar basligindan bir sor bakalim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ederim.
    Bugün uğradım D-Smarta modüller sıkıntılı dedi. Hiç önermem dedi. Bir arıza olunca burada müdahale edemiyoruz. Servise gönderiyoruz 20 günde gelmiyor vs vs dedi. Bana harici uydu alıcılı paketleri önerdi yukarıda anlattığım gibi.Satış strajesi mi bilemedim. Bende internetten memnun olmadığım için netli paketlere baktım. O yüzden modülü de sorgulamaya başladım. Bakalım yeni sezonu da bekleyeyim diyorum. D-Smart Digiürk ne yapacak bir bakayım diyorum.
  • Meandroslu kullanıcısına yanıt
    Tabiki satış stratejisi. cihazlı paketler modüllü olanlara göre daha yüksek ve kendi cihazında kanal sıralamasını değiştiremiyorsunuz ki bu kanal sıralamaları platformlar için rant kapısıdır.
  • Biss sorununu cı+ D-Smart Modülü, dragon modülü veya 25 tl'lik Biss çözme özelliği olan mini uydu alıcısı ekleyerek çözebilirsiniz. Yazdığım modüller masraflıdır. Bir de x-dream Modülü var eskiden popülerdi. Bütün bissleri Çözen yazılımı var. Ucuza bulup yüklerseniz işe yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye yükleyeceğim bende kart yok ? Bu modül katları alıp ayrıca üzerine yükleme mi yapılıyor ? Yoksa dsmart modül gibi hazır yülü mü satılıyor ? Ayrıca BİSS çözem mini HD uydu alıcıları 25 TL falan değil elimde bir tane var jameson mu ne arkasına takılan küçüklerden onda yok mesela. BİSSçözen 25 Tl öeriri misiniz ? Teşekkürler ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meandroslu

    Nereye yükleyeceğim bende kart yok ? Bu modül katları alıp ayrıca üzerine yükleme mi yapılıyor ? Yoksa dsmart modül gibi hazır yülü mü satılıyor ? Ayrıca BİSS çözem mini HD uydu alıcıları 25 TL falan değil elimde bir tane var jameson mu ne arkasına takılan küçüklerden onda yok mesela. BİSSçözen 25 Tl öeriri misiniz ? Teşekkürler ...

    Yok yazdıklarımı yanlış görmüşün hd demedim mini uydu alıcısı diye yazdım zaten. bir ara o fiyata görmüştüm. Daha da düşüğü sanal pazarda var. ama onlar da eski klasik büyük kutulardan. Biss meselesini hd olarak değil de maç izleyememe sorununu çözmek için değerlendirin. maç sırasında bissli cihazı açarsın diğer zamanda TV'nin kendi hd uydu alıcısını kullanmaya devam edersin. Öteki türlü Yüksek fiyatlı hd uydu alıcısı almak durumunda kalırsın. en düşük hd mini uydu alıcısı da en son Hatırladığım kadarıyla a101'de 69 tl'ye satılıyordu. gitti gidiyorda da aşağı yukarı fiyatlarda satılan var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C18F35D20 -- 5 Mart 2015; 0:58:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d-smart modülü direk tvye takıp yayın alanlar yardımcı olabilir mi ? bende bir çok d-smart kanalı (örneğin smart spor ) çıkmıyor , ne sd yayın ne hd yayın

    bazı kanalların sadece sd yayınları oluyor bazılarının da hd yayını, bu sorunu nasıl çözebilirim ? tv lg 47la660s
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.