Şimdi Ara

Dahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
8
Favori
10.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1999-2000 yıllarında fiili olarak ilk kişisel bilgisayarım ile tanıştım ve çalışma sistemini merak edip bir heves bilgisayar servisinde okul saatleri dışında ayak işleri yapmaya başladım, sevisten, dergilerden, teknikerlerden, iş hanında bulunan diğer teknikerler ve bilenlerden birşeyler öğrenmeye başladık sonra DonanımHaber girdi hayatımıza bilginimize bilgi kattı, edindiğimiz bilgileri elden geldiğince öğrendiğimiz yerde paylaşmak istedik ama olmadı,

    Derler ya at izi ile it izi birbirine karıştı diye o misal işi bilenle ve işi bilmeyene aynı kıymet verilen bir ortama dönüştü burası,


    Alta bir ekran görüntüsü bırakıyorum, bu konuşma geçtiğimiz hafta bir üye ile yaşandı, ekran kartı fırınlama ile ilgili, anlayacağı şekilde basit bir şeklide anlatmaya çalıştım, konu altına yazıp gereksiz insanlara uğraşmak yerine özelden bilgi verdim çünkü; bilmeden, fikir sahibi olmadan yorum yapmak ata sporu olmuş bizde.
    İlk mesaj ve son mesajım konunun özü niteliğinde sanki



    Dahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ?

    Dahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ?


    Dahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ?




  • özet geçiyorum;
    forum=para

    çok da değer görmeyi beklemeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adet olduğundan günde bir kaç kez girip bakıyorum kayda değer bir şey görmediğimden de ne yazıyorum ne de cavap veriyorum. Artık insan kendisine bir cevap yazıldığından hemen kavga edilecekmiş gibi gardını alıp savunmaya geçiyor ya da sataşıyor. Fikir öne sürerek tartışma ortamı kalmamış fazla ...

  • abim dedigim gibi yazı orda okursa eger mantıklı bulursa ne ala yoksa bizimde beklentimiz yok maglesef evet sorun/çözüm dedigm gibi benim şahsi fikrimdi öyle kalır herhalde :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    İsmail dostum birçok kez konuştuk beraber müzakere yaptık ve düşüncelerimiz yazıya dökmüşsün. Ellerine sağlık. Ben özellikle Gun @gun abiden Serkan Abi @rds ve Gürkan @powerstorm abiden yorum bekliyorum. Düşünceleri nedir diye..


    Birçok kez yardım etmeye hazır olduğumuzu Ismail inde belirttiği gibi söyledik lakin SLACK de pek kaale alınmıyor sanırım. Dahili bileşenlerin işi çok, yapmamız gereken çok iş var. Bügün başlasak aylar sonra bitiririz.


    Benim Gürkan abiden bir talebim var.. Allah Rızası için forumun gelmiş geçmiş en mide bulandırıcı STOK TAKİBİ konusunu kapatsın.


    Bu konunun ve içindeki aç gözlü insanların vereceği sebebiyet hepimizi yakacak. ( vergi vs)


    Herkesin değerli yorumlarını bekliyorum

    o mide bulandirici konuda onlarca karti kurdugu bot ile nasil ballandira ballandira aldigini nispet yapan uyeye sitem ettigim icin uzaklastirma ve ceza puani almistim. Konuyu ve bolumu trolleyenler ise laylay lom geziyor. Bu bolume hic alakasi olmayan kisiler yonetici yapilirsa olacagi bu. Bu bolume bu saatten sonra hicbir sey paylasmam, asla da katki yapmam boyle foruma. Dahili bilesenler mi Alsatcilar bolumu mu oldu burasi belli degil!

    Burasi forum degil mi? Hakaret ve asagilama icermeyen, sadece elestiri yaptigimiz icin ceza alacaksak bu foruma hicbir sey yazmayiz, millet gibi troller dururuz biz de eglencesine o zaman!


    @powerstorm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 6 Mart 2021; 14:56:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadece bu bölümün böyle olduğu düşünülmesin televizyon otomobil konularıda aynı durumda...

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    baksana yönetıcılere gore bır sorun yokmusDahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ? 


    mantıklı olabılır. ceza yetkısı degıl fakat bolum uzaklastırması. saatlık gunluk gıbı yetkıler verılebılır.

    ama zaten "sorun olmayan" bır bolum ıcın bosa konusuyoruzDahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ? 

  • Hocam bahsettiğiniz sebeplerden ötürü forumu bırakmış bulunmaktayım. Araştırma ve bilgi almak için genellikle başka yollara başvuruyorum artık. Az çok temel bilgiye sahip olunca araştırmak kolaylaşıyor ve araştırdıkça da daha çok teknolojik konuda bilgi sahibi olup artık eskisi kadar sorma gereği duymuyorum. Forumda başı boşluk olunca vakit geçirmenin de zevki kalmıyor zaten. O yüzden forumdan uzaklaştım ve soğudum diyebilirim. Tamamen haklısınız bu konuda ve sizi sonuna kadar destekliyorum. Saçma kişilere kalıcı çözümler bulup, iyi bir moderasyon sistemi ile üstesinden gelinebilir.


    Çok uzun bir zaman sonra sizin sayenizde bir mesaj atma gereği duydum, düşüncelerimizi yazıya döküp forum yönetiminin önüne gerçekleri sermişsiniz. Bunun için ayrıca tebrik ederim.

    Bundan sonra da muhtemelen başka mesajım olmayacak bu forumda, çünkü gereksiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 6 Mart 2021; 15:17:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Herkese günaydın, fikir belirten herkese teşekkür ederim. Bu kadar çok kişinin benzer sorunları yaşaması gerçekten üzücü, aynı üzüntüyü yönetimin yaşamadığını hissediyor olmam daha da üzücü. Herneyse, ben bu konunun gerekli herkes tarafından okunduğunu , herkesde bir kaç çağrışım olduğunu biliyorum.



    Bir kaç gün önce dahili bileşenler / ekran kartı bölümüne bir notebook fırsatı konusu açıldı, bu konunun buraya açılmasının sebebi , aynı bölümdeki NVIDIA RTX 3000 Serisi Fırsatları ve Stok Takibi [ANA KONU] isimli fırsat konusuydu. Konunun ben hangi bölümde dahi olduğunu bilmeden '' satmak isteyen olursa pm atsın  '' gibi bir mesaj yazdım. Mesajımın ilan bölümünün burada olmaması sebebiyle temizlendiğiyle ilgili bir yönetici mesaj attı , mesajımın kaldırılması sorun değil , zaten içi dolu bir mesaj değildi , ama yanlış yerde olan konu içerisinde mesajlarıda olan yönetici , konuyu kaldırmıyor, kuralları uygulamıyor, bizim mesajımıza hassas davranıyor. Ne hikmetse bunu söyleyince de unuttum aklımdan çıktı diyor.


    Yukarıda bahsettiğim konu , Dahili bileşenler bölüm kurallarına göre, kural dışı.


    15] Donanım fiyatları(indirim, kampanya, yeni çıkan ürünlerin fiyatları vs.) hakkındaki konuları lütfen ilgili bölüme açınız, bu tür konular Dahili Bileşenler bölümüne uygun olmadığı için silinecektir. Bunun amacı bölümün pazar yerine dönüşmesini ve fırsattan istafade eden reklamcı üyeleri engellemektir.


    Bu madde ile konuyu şikayet edip kaldırılmasını talep ettiğimde, bir sorun göülmedi diyip şikayet anında kapatılıyor , ama 15 gündür bekleyen şikayetlere aynı hassasiyetle bakılmıyor.


    Bu sadece basit bir örnek, kimseyi şikayet için yazmadım. Bu gibi durumları yaşayan okadar çok kişi olduki forumda, şu mesaj yazanların hepsi yalan mı söylüyor sizce ? Daha yazmayan ne kadar çok üye var, bana özelden yazıp içini döküp yazmak istemeyende.. Burada ciddi eksiklik sorun olduğunu kabul etmiyoruz ki çözüm üretelim, her konuda iyi olduğunu düşünen birisi bir sorunun olduğunu farkedemez ki çözüm üretsin.


    Burada Dahili Bileşenlerden birisinin yönetici olması gerektiğini söylemem, bu ve bunun gibi nedenlerdendir. Tescilli trolleri biz tanıyoruz biliyoruz bu forumun kullanıcıları, yönetim bilmiyor. Vakitlerleri olursa sadece şikayetlere bakıyorlar. Bu ve benzeri konuları dile getirdiğimizdeyse, olumlu bir profilde mesajalr atılıyor ama, ben buna benzer durumları 5 senede en az 5 kere konuştuğumuzu ve bir gıdım yol alınmadığını biliyorum ? Çok özür dilerim ama merak ediyorum yöneticiler bizim hiç birşeyi algılayamadığımızı filan mı sanıyor :)



    Kanaatim şudur ki, yönetimin dahili bileşenler bölümü için ciddi bir çabası olmadı, olacağa da benzemiyor.. Yöneticilik için başvuran, bizimde önerdiğimiz bir arkadaşımız oldu , olumlu olumsuz dönüş bile yapılmadı, ama yöneticiler şikayetlere yetişemiyor deniliyor. Gönüllülük esas farkındayız ama burada yöneticiler de birer üye ve hiç bir yöneticinin başka bir üyeye üstünlüğü yok.


    Bu konu vasıtasıyla bu kadar insanın desteğini görmek güzeldi, bundan sonrasında süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama, ilk iş hazırladığım 20.000TL lik kasa yarışmasını iptal ettim, buna benzer yorucu konular vardı onları da iptal ettim, üst konuları güncellemek için çalışmaya başladık, TR nin en büyük ram overclock rehberini hazırladık , onu da iptal ediyoruz muhtemelen, ve en güzel bütün bunların yönetimin hiç umrunda olmamasının artık benimde umrumda olmaması  


    Sağlıcakla kalın, herkese selam   


    NOT : Yazdığım mesajları herzaman ılımlı tonlama ile yazıyorum, yani size kin nefret filan besleğimi düşünmeyin yönetici arkadaşlar, böyle birşey yok, en başından beri sadece istişare etmeye, fikir beyan etmeye çalışıyorum :)

    Çok fazla yazılacak bir şey kalmadı be İsmail...


    Herkes olayı farklı bir boyutta algılıyor, hiçbir çözüm yolu sunulamıyor.


    Bu konu da öncekiler gibi 1-2 gün sonra unutulup gidecek zaten...





  • https://forum.donanimhaber.com/nvidia-amd-ekran-karti-stok-takibi-ana-konu--147631216


    İletmiş olduğun forum kurallarının 15. maddesine göre yukarıdaki konunun Dahili Bileşenler bölümünde halen duruyor olması da ayrı bir soru işareti?


    Anladığım kadarıyla forum kuralları güncellenmiş durumda fakat bu henüz yazılı olarak yayına alınmamış?


    @Muten Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Mart 2021; 16:32:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE

    https://forum.donanimhaber.com/nvidia-amd-ekran-karti-stok-takibi-ana-konu--147631216


    İletmiş olduğun forum kurallarının 15. maddesine göre yukarıdaki konunun Dahili Bileşenler bölümünde halen duruyor olması da ayrı bir soru işareti?


    Anladığım kadarıyla forum kuralları güncellenmiş durumda fakat bu henüz yazılı olarak yayına alınmamış?


    @Muten Baba

    Forum kuralları, yönetici o an nasıl hissediyorsa ona göre belirlenir bu forumda. Paşa keyfi konunun kurallara aykırı olmadıgını düşünüyorsa tabiki degildir !





  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    İkinci elde adamlar malını sıfır fiyatından pahalıya koymuş, bunu yazdığın zaman siliyorlar.

    Balık baştan kokmuş.
  • Forumda rütbesi yüksek, mesaj sayısı çok ama bir o kadar da boş kullanıcı var ki bunlara yetki verilip düzen sağlanmasını beklemek ne kadar mantıklı olduğu tartışılır. Rütbe kasmak için içeriği boş yazılar yazanları takip etmektense faydalı ve bilgilendirici, az ve öz yazan eski üyelere daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten de bu forumun eski tadı kalmadı. Konu açıyorsun cevap gelirse öp başına koy, din, Atatürk vs. düşmanlarına doğru düzgün bir şey yapılmaması, deli gibi reklam fışkırması, troller, fake üyeler çok vb.

    Daha çok yazardım da parmaklarımı yormaya değmez. Konuyu da öne çıkardım. Ben de mecbur kalmadıkça buraya gireceğimi zannetmiyorum. Herkese de iyi günler.
  • Çöplük yeri burası artık, ancak işnize yarayacak bilgi kırıntıları varsa faydalanır gidersiniz, boşu boşuna emek verip konu acıp kendinizi helak etmeyin, hayatta hiç bir amacı ve hedefi olmayan insanlarıda onlara pirim yaparak fayda sağlamayın sebeblendirmeyin bence, hatta ingilizceniz iyi ise yabancı forumlarada geziniz, şahsen ben öyle yapıyorum. Dahili Bileşenler Bölümü İle Alıp Veremediğiniz Nedir ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codered1983 -- 7 Mart 2021; 20:5:27 >
  • vay be... 2011-2015 yıllarında en çok aktif olduğum bölüm dahili bileşenlerdi burada çok güzel bilgiler öğrendik, paylaştık bana çok şey kattı. 2016 dan sonra sonra forumun sürekli çökmesi ve reklam delisi olmasıyla ara sıra girmeye başladım ve şimdi de dahili bileşenler bölümünün bu vaziyette olması beni üzdü. dh'nin özvatanı dahili bileşenlerdir ve bence sahip çıkılması gerekmektedir.

  • Zamanında sabah akşam telefon tavsiyeleri, sistem tavsiyeleri, teknik arıza başlıklarında takılırdım. Bilgi birikimimin çoğu belki de bu foruma ait. Şu an çalıştığım yerde bile teknik arızaları anlık olarak çözebilmemin sebebi belki de bu forumda zamanında bu kadar uzunca bir süre takılmamdı.


    O zaman da hiçbir şey bilmediği halde ezbere boş boş konuşan tipler vardı ama bilen insanların gölgesinde kalıyordu, şimdi ise forumda "yardım" başlığı altına gelen yorumlar çok az, gelenler de genelde bomboş, troll oluyor. Şu an internette bir sorun aratsanız çözümü daima DH'den çıkmıştır ama 10 sene öncesinin konusudur. Şimdi burada bir yardım başlığı açmak yerine yardımı Allah'tan dilerseniz 7 milyar kulu arasından size dönüşü DH'den hızlı olacaktır.

  • Buranın helvası kavrulalı çok oldu. Herkese hayırlı traşlar.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.