Şimdi Ara

Daha önce migrosta kasiyer olarak çalışmış olan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
32.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarı zamanlı iş için başvurmuştum. Bayramdan sonra Migros'ta kasiyer olarak çalışacağım. Gelecek hafta eğitim varmış. Daha önce Migros, Tansaş, Carrefour gibi alışveriş mağazalarında çalışmış olan tecrübeli arkadaşlar belki deneyimlerini paylaşabilirler. Kasiyerliğin zor olduğunu sanmıyorum ama yine de birkaç tavsiye iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Ayrıca böyle bir işte çalışmak isteyen arkadaşların sorularını da yanıtlayabilirim elimden geldiğince.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Migros'ta Kasiyer Olarak Çalışmak Hakkında Bilgi

Migros'ta kasiyer olarak çalışmak, müşteri memnuniyetini sağlamaktan sorumlu, hızlı tempolu ve zorlu bir iştir. Bu rol için başvuran kişilerin kasiyerlik eğitimine katılmaları, kasa kullanımını öğrenmeleri ve Migros'un kasa sistemine aşina olmaları gerekir.

Migros Kasiyer Eğitimi

Migros kasiyerleri, işe alındıktan sonra kapsamlı bir eğitim programına tabi tutulurlar. Bu eğitim, müşteri hizmetleri tekniklerini, kasa kullanımını ve Migros'un kasa sistemini kapsar. Eğitim, hem teorik hem de uygulamalı bileşenleri içerir ve yeni kasiyerlerin işe hazırlanmalarına yardımcı olur.

Migros Kasa Eğitimi

Migros kasiyer eğitiminin önemli bir parçası, kasa kullanımını öğrenmektir. Kasiyerler, barkodları nasıl tarayacaklarını, ödemeleri nasıl işleyeceklerini ve müşterilere makbuz vereceklerini öğrenirler. Ayrıca, nakit, kredi kartı ve banka kartı dahil olmak üzere farklı ödeme yöntemlerini nasıl kabul edecekleri konusunda eğitilirler.

Migros Kasa Sistemi

Migros, kasiyerlerin görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olan gelişmiş bir kasa sistemine sahiptir. Kasa sistemi, barkodları taramayı, ödemeleri işlemeyi, makbuzları yazdırmayı ve envanteri yönetmeyi kolaylaştıran özel yazılım ve donanımdan oluşur. Kasiyerler, kasa sisteminin nasıl kullanılacağı konusunda eğitim alırlar ve müşterilere hızlı ve verimli hizmet sunmak için bu sistemi kullanırlar.

Migros Meyve Sebze Kasa Kodları

Migros kasiyerleri, meyve ve sebzelerin tartılması ve fiyatlandırılması için kullanılan kasa kodlarını bilmelidir. Bu kodlar, ürünün türüne ve ağırlığına göre değişir. Kasiyerler, doğru kodları kullanarak müşterilere doğru faturalar sağlamaktan sorumludurlar.

Migrosta Kasiyer Olmak

Migrosta kasiyer olmak, müşterilerle etkileşime geçmekten ve onlara yardımcı olmaktan hoşlanan kişiler için ödüllendirici bir iş olabilir. Kasiyerler, Migros'un itibarını temsil eder ve müşterilere olumlu bir alışveriş deneyimi sunmaktan sorumludurlar.

Sonuç

Migros'ta kasiyer olarak çalışmak, müşteri hizmetlerine adanmış, hızlı tempolu bir iştir. Bu rolü üstlenmeyi düşünen kişilerin, Migros'un kasiyer eğitimi, kasa kullanımı ve kasa sistemine aşina olmaları gerekir. Migros kasiyerleri, müşterilere sorunsuz ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmaktan sorumludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eksik ve fazla para vermede gerisi kolay
  • Kipa'da kasiyerim ben. 1 ay oldu başlayalı. Pek fazla sorun yaşamıyorum. Kasadaki açıklardan sorumlu tutulmuyorsun Kipa'da.. Diğer marketlerde nasıldır bilemem. İşin fazla bir zorluğu yok. Sadece, meyve - sebze kodlarını ezberlemek gerekiyor ( meyve ve sebzeler kasada tartılıyor ve tartıldığı sırada kodunu giriyorsun. Örn. Elma : 123456 gibi. ).. Ortam iyi olursa ve işine severek gidersen, yaşayacağın sorunları da kafana takmazsın. Kolaylıklar..
  • incisözlük te vardı, başlığı falan vardı soru soruyolardı çocuğa. :))
  • Tansaş da çalşıyorum reyoncu olarak ama genelde tansaş migros gibi yerlere sosyete yada evinde karısına söz geçirmeyen cins erkekler ;emekli olmuş işe yaramayn ihtiyarlar; hobi olsun die gelen karılar ;egolarını tatmin etmeye çok gelir.
    sabret fazla diyaloğa girme derim.
    Gizli müşteride oluyo bi nevi ajan migrosun tuttuğu dikkatli ol
  • Tansaş'ta reyoncuyum ama kasiyerliğimde var (destek oluyorum). Çoğu zaman kasadan kafanı kaldıramayacaksın. En önemli şey Money kart satmak ve kullandırmak. Gerisi zaten sıradan kasiyerlik. Arkadaşın dediği gibi meyve sebze kodlarını ezberlemen gerek ama fazla sorun değil. Zaten kodlar çok kısa örnek: domates 114, mandalina 48, armut 4 vs. vs.. Onun dışında aylık belli bir kasa tazminatı var. Kasiyerliğin zor tarafı ise, kasada olduğundan müşteri muhattap olarak seni alacak beni değil çünkü parasal işlere sen bakıyorsun ve çıkış işlemini gerçekleştirip malı satıyorsun. Yani kurumsal anlamda birşeyde olsa müşteri sana patlayacak, büyük ihtimalle 6 aydan sonra sinirlerin bozulmaya başlayacak. Ama müşteriye karşı her zaman saygılı ve hoşgörülü olmak zorundasın çünkü burası Migros, Tansaş. En önemli şey müşteriyi memnun etmek bu şirkette. Ayrıca hırsızı çakalı tırnakçısı çok olur, dikkat et yoksa maaşı kaptırırsın.

@Sihirbaz,
    Mağaza neresi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 4 Kasım 2010; 19:35:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Tansaş'ta reyoncuyum ama kasiyerliğimde var (destek oluyorum). Çoğu zaman kasadan kafanı kaldıramayacaksın. En önemli şey Money kart satmak ve kullandırmak. Gerisi zaten sıradan kasiyerlik. Arkadaşın dediği gibi meyve sebze kodlarını ezberlemen gerek ama fazla sorun değil. Zaten kodlar çok kısa örnek: domates 114, mandalina 48, armut 4 vs. vs.. Onun dışında aylık belli bir kasa tazminatı var. Kasiyerliğin zor tarafı ise, kasada olduğundan müşteri muhattap olarak seni alacak beni değil çünkü parasal işlere sen bakıyorsun ve çıkış işlemini gerçekleştirip malı satıyorsun. Yani kurumsal anlamda birşeyde olsa müşteri sana patlayacak, büyük ihtimalle 6 aydan sonra sinirlerin bozulmaya başlayacak. Ama müşteriye karşı her zaman saygılı ve hoşgörülü olmak zorundasın çünkü burası Migros, Tansaş. En önemli şey müşteriyi memnun etmek bu şirkette. Ayrıca hırsızı çakalı tırnakçısı çok olur, dikkat et yoksa maaşı kaptırırsın.

@Sihirbaz,
    Mağaza neresi hocam ?

eskişehir panpa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssihirbazzz -- 4 Kasım 2010; 19:41:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalışmadım ama kasada tanışıp kaynaştığım ve çıktığım kızlar var. Gerçekten güzel kızlar denk geliyor bazen. Yalnız çıkmaya başlayınca çalıştığı günler yanına bile yaklaşmamak gerekiyor; kızcağızların iflahı kaymış oluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssihirbazzz

Tansaş da çalşıyorum reyoncu olarak ama genelde tansaş migros gibi yerlere sosyete yada evinde karısına söz geçirmeyen cins erkekler ;emekli olmuş işe yaramayn ihtiyarlar; hobi olsun die gelen karılar ;egolarını tatmin etmeye çok gelir.

migros da reyoncu olarak çalıştım 2 bucuk yıl bu yazının altına imzamı atarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creative_Director

quote:

Tansaş da çalşıyorum reyoncu olarak ama genelde tansaş migros gibi yerlere sosyete yada evinde karısına söz geçirmeyen cins erkekler ;emekli olmuş işe yaramayn ihtiyarlar; hobi olsun die gelen karılar ;egolarını tatmin etmeye çok gelir.

Gizli müşterinin görevi ne oluyor hocam? Ayrıca part-time benimkisi 18:00-22:00 arası olacak. Sanırım o kadar da yoğun olmaz. Gelecek hafta eğitim var zaten. Gerçi eğitime 3 gün gidebileceğim ama olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

quote:

quote:

Gizli müşterinin görevi ne oluyor hocam? Ayrıca part-time benimkisi 18:00-22:00 arası olacak. Sanırım o kadar da yoğun olmaz. Gelecek hafta eğitim var zaten. Gerçi eğitime 3 gün gidebileceğim ama olsun.

Migros adam tutuyo yolluyo marketelere müşteri gibi bunları . bUnlarda müşteri ilişkileri nasıl kampanyalar hakında bilgileri sorarlar bilmez gibi denetliyolar bi nevi çok da önemli değil yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

Migros adam tutuyo yolluyo marketelere müşteri gibi bunları . bUnlarda müşteri ilişkileri nasıl kampanyalar hakında bilgileri sorarlar bilmez gibi denetliyolar bi nevi çok da önemli değil yani

Sağol. Eğitimin tamamına katılamayacak olmam bir problem yaratır mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağol. Eğitimin tamamına katılamayacak olmam bir problem yaratır mı?

Eğitim zaten 2 gün + 5 gün staj var. Gitmek zorundasın zaten sigortan işlemeye başlayacağı için.

• 3 ay çalışmıştım yaz tatilini değerlendirmek maksadıyla. Tavsiyelerim sıralayayım sana:

- Müşteriyle tartışma

- Yöneticilere karşı mesafeli ol, kendini sakın ha sakın ezdirme envanter kitlemeye çalışırlarsa gitme.

- Envanter geceleri olur, bir gece çalışırsın 2 gün izin ve 17 tl para alırsın sanırım. İzinleri hemen vermezler, aylar sonra verirler işine gelirse git tabi de ben hiç gitmedim o nedenle 3 ayda 3 mağazaya sürüldüm

- Kasada dikkatli olman çok önemli, açık verme sakın.

-Kampanyalardan haberdar ol.

Ayrıca ben çalışırken hafta içi 18:00-22:00, cumartesi 16:00-22:00 Pazar ise tam gün yani 14:00-22:00 çalışılıyordu. (Hafta içi bir gün izin)

Migros iyi para verir. Öğrenciysen öğrenci olduğunu söyleme yol parasını aylık öğrenci kartı parası kadar verirler. 3 ayda bir de bi maaş veriyorlar fazladan, ben almayı beklemiyordum üç ayım dolmadığından ama yatırmışlardı. Ben de part çalıştım ve 3 aydan 3 gün eksik çalıştım ve 1950 lira aldım migrostan toplam. Yol falan her şey dahil buna. Aylık 66 liralık alışveriş çeki veriyorlardı bu hariç. Onunla birlikte 2150 lira falan. Piyasaya göre iyidir migros. Kendini ezdirme bu önemli, yoksa tepene binerler. Sorun olursa cevaplarım. Ben Halkalı Ihlamur mağazasında, Yenibosna Airport Mağazasında ve Bahçeşehir mağazasında çalıştım. Özellikle bahçeşehirin müşterisi kıldır. Ben çıkacağım için yöneticisinden müşterisine kimseden lafımı esirgemedim. Sen o kadar abartma.

• Mecidiyeköy'den Ataşehir'e nasıl gidebilirim?
  • quote:

Mecidiyeköy'den Ataşehir'e nasıl gidebilirim?

Hocam metrobüs kullan. Ben bizim müdürü dinledim 2 vesait dedi taksimden git dedi 12 de çıkıp 4 de ataşehire vardım.
    Taksim ataşehir çift katlı otobüsler sanırım stadın önünden geçiyor.

Bende migrosa başvurmuştum şok'a verdiler. Part time çalışıyorum iş çok rahat. Kasadayım zaten sürekli fazla iş olmuyor. Tek problem şu sakal bıyık olayı. Yaş daha 19 doğru düzgün çıktığı bile yok ama en ufak birşeyde sorun oluyor her gün traş olmaya başladım bu yaşta daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru3acava -- 8 Kasım 2010; 22:35:29 >
  • Migros,real,kipa vs marketlere örnek vereyim.. bunların işi hepsinde hemen hemen aynıdır kasada para işini kontrol edeceksin sahte para geldimi,müşteri ürün çaldımı ürün iptal edilirken bir gözün müşterinin elinde olmalı bazen sigraa bazen bir iki parça ürün çalıyorlar.. bunu yapan çok o yüzden bu konuda aşırı derecdee dikkat istiyor tırnakçısı,el çabukluğu ile para çalanlar aşırı derecede çok o yüzden çok dikkatli olmak lazım.. sana ürünleri verir ama arabada unutmuş bahanesi ile bir gazoz,kola veya tatlı paketi gibi birşey çalar haydi yallah bazen iki paket sigarayı cebine atıyor örnek misalı.. verirken.. arabasına dikkatli bakmak lazım.. bu esnada kasa kapalı durumda olmalı.

bir sorun yoksa sorunsuzca geçebilirsiniz..

müşteriyle uğraşmak çoookk zordur.. her gün kavga,sinir,stres.. bol.. hiç bişi değişmez.. her gün sinir stres 6-8 aydan sonra sinirlerin bozulur tamamen her gün durup dururken küfretmeye ve daha aşırı derecede sinirli bir insana dönüşebilirsiniz bedne öyle oldum sonuç tansiyonum fiırladı şu anda iyi durumda.

Ben carrefourda reyonculuk yapıyorum ve kasayıda her gün görüyorum ne oluyor ne bitiyor o yüzden tecrübelerim var.. durup dururken müşteri 0,50 kuruş veya 1 lira için fırca bile atıyor yada niye poşet yırtıldı fırca neden ayakabı yok fırca durup dururken fırca.. egosunu tatmin etmek için gelenler.. bayağı çok aralarında iyi ve anlaşıylı olanlarıda var ama nadirdir..

allah kolaylık versin

• quote:

Orijinalden alıntı: ru3acava

quote:

Mecidiyeköy'den Ataşehir'e nasıl gidebilirim?

Hocam metrobüs kullan. Ben bizim müdürü dinledim 2 vesait dedi taksimden git dedi 12 de çıkıp 4 de ataşehire vardım.
    Taksim ataşehir çift katlı otobüsler sanırım stadın önünden geçiyor.

Bende migrosa başvurmuştum şok'a verdiler. Part time çalışıyorum iş çok rahat. Kasadayım zaten sürekli fazla iş olmuyor. Tek problem şu sakal bıyık olayı. Yaş daha 19 doğru düzgün çıktığı bile yok ama en ufak birşeyde sorun oluyor her gün traş olmaya başladım bu yaşta daha.

Hocam dün aradılar bugün gitmem gerekiyordu. Ancak hiçbir bilgi verilmedi. Kaçta gitmem gerekiyor, ne kadar sürüyor bilmiyordum. Buna gidemediğimiz zaman iş başı yapamıyor muyuz? Ben bayramdan sonra başlayacağım diye bilgi girdiler sisteme zaten.

• Bende Satış Temsilciliği yaptım, fazlasıyla kasiyer tanıdığım var zaten içiçeydik.

Öncelikle müşterilerle diyaloğun çok önemli güleryüzlü olacaksın ama laubali değil tabii ki.

Kasada heyecan yapmaman lazım zamanı gelir çok fazla sıkışırsın kart okumaz, fiyat farkı olan ürün gelir, vs vs birsürü aksilik çıkabilir.

Çoğu yerde kasiyerlerin kendi arasında kikirdemeleri sorun yaratır mesai saatlerinde fazla göze batmamaya çalışın.

Müşterinizin ismini öğrendiktan sonra da ismiyle hitap edin. (Kredi kartlı alışverişlerde vs.)

Kart taksitlerinde dikkatli olun 6 ay isteyen müşteriye 12 ay yaparsanız ve aksi bir müşteriye denk gelirseniz sorun çıkartabilir.

Ürünler, kampanyalar, taksitlendirmeler hakkında mutlaka bilginiz olsun müşteri soru sorduğunda mahçup olmayın.

Not : Kasiyer arkadaşlarımda yaşanan genel problemler bunlardı umarım sorunsuz rahat bir çalışman olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impact_24 -- 9 Kasım 2010; 17:25:03 >

• iYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR,MAAŞ HAKKINDA BİRAZ BİLGİ VERVİRİMİSİNİZ,MAAŞ HAFTALIK OLARAK MI ÖDENİYOR YOKSA AYLIK VE TOPLAM NE KADAR,ayrıca yol parası ve yemek parası verşyorlar mı bilgisi olan arkadaslar aydınlatırsa sevınırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.