Şimdi Ara

Daha önce DAYSON silikon uygulaması yapan arkadaşlar var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

oturduğum bina 60 yıllık. pis su tesisatı döküm borulardan oluşuyor, yani eski tip demir pik boru. yaklaşık 1 ay önce benim asma tavanımın içinden geçen üst katın klozetinin gider borusu çatladı ve üst kat klozeti kullandıkça damlama yapıyordu. çatlak hayli büyük yani 20 cm uzunluğunda neredeyse. tesisat borularını değiştirmek hem aşırı masraflı hem de bütün banyo tavanını kırıp dökmek anlamına geleceği için bir usta çatlaklara ve etrafına dayson silikon sürmemizi önerdi. alçıpan asma tavanı spiral ile borunun döşemeden çıkan kısmından itibaren 1 metre uzunluğundaki kısmına komple dayson sürdük kalın bir tabaka halinde. resimdeki gri ve beyaz kısımlar hep dayson :) henüz test etmedik kurumasını bekliyorum. sizce bu ürün çatlağa iyice nüfuz edip damlamayı durdurur mu, çok uzun ömürlü olur mu , ve de çatlak büyürse hala su yalıtımı sağlamaya devam eder mi ? bu silikonla farklı uygulamalar yapmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Daha önce DAYSON silikon uygulaması yapan arkadaşlar var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 10 Kasım 2022; 17:16:17 >

• abi o ürünü uygulamak için yüzeyin kuru olması gerektiğini biliyorum,eğer ki kuru yüzeye uyguladıysanız ve öyle kurutursanız işe yarayabilir.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

evet hocam , yaklaşık 10-12 saat sifon hiç kullanılmadı, boru kurumuştur o süreçte diye düşünüyorum. o sürenin sonunda uygulama yaptık

• Hocam dayson silikonların kralıdır. Doğru uygulama ile hayat kurtarır. Epey de sağlam olur. Araba da vesayre kullandığımdan biliyorum. Fakat kalın bir tabaka 12 saatte falan kurumaz. Tavsiyem 2 gün hiç dokunmayın. Eğer yüzey temiz iken uygulayıp her çatlağa güzelce yedirmişseniz en az 2-3 yıl götürür.

• pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

hocam sürdüğümüz ilk yeri 30 saat sonra test etmiştik, herhangi bi sızma yoktu. fotoğraftaki gri silikonlu kısımların uygulaması da sonradan yapıldı. onları da 36 saat civarı bekletip öyle test etmeyi düşünüyorduk. ortam sıcaklığı 22-24 derece civarı. kalın tabaka 36 saatte kurumaz mı bu sıcaklıkta hocam ?

@Abdullah_C@N : hocam bina 60 yıllık. bu uygulama bi 5-10 yıl götürse yeter. belki 3-5 yıla kentsel dönüşümle binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılma ihtimali var. bir de üst kat klozeti çok fazla kullanmıyor. avukatlık ofisi var ama genelde şehir dışındalar. aylarca hiç gelmedikleri oluyor. bu uygulama 5-10 sene götürür diye düşünüyorum bu yüzden :)

Daha Fazla Göster
  • Dyson çok sağlam kemik gibi oluyor kuruyunca genelde cam balkoncularda görüyorum onlar da kullanıyor ama yine de 2-3 seneye tekrarlar diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.