Şimdi Ara

LC WAIKIKI Şikayet!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Bu konuyu öne çıkarırsanız çok sevinirim.

Az önce Lc waikiki sitesi üzerinden bir takım giyisi sipariş vermeye çalıştım. Adres ve kart bilgilerini girdikten sonra 3d secure ekranı geldi. Gerekli kod kayıtlı olan cep telefonuma geldi, ve o kod'u siteye girdikten sonra site de tuhaf bir hata uyarısı aldım. Tam olarak hatırlamıyorum ama "siparişiniz gerçekleşemedi. lütfen daha sonra tekrar deneyin" gibi bir şey yazıyordu.
    Daha önce benzer sorunlar yaşadığım için hemen hesabımı kontrol ettim. Belirtilen fiyat hesabımdan çekilmiş. Ama site üzerinden "siparişlerim" kısmına baktığım zaman yeni bir siparişim yoktu. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradım. Karşıma çıkan ilk bayan bana "sitemiz 3d secure de sorun yaratıyor" dedi. Ben de o zaman neden var diye sordum. "O koruma bizimle değil, sizin kendi bankanız ile alakalı" dedi, ve bankamı aramam gerektiğini söyledi. En geç 7 iş gün içinde param geri yatacakmış, bunuda ekledi bayan :)

Bankayı aradım, ve banka da bizimle alakası olsaydı her site de alışveriş yaptığınızda size güvenlik için kod gönderirdik, site nin kendi koruması ile alakalı dedi.
    Daha sonra ki lc waikiki müşteri hizmetleri ise bu sorunu 3 gündür yaşadıklarını, ve bir çok mağdur olan müşteri olduğunu söyledi.

Arkadaşlar işte bazı insanlar paramızı bu şekilde kullanıyorlar. Düşünün, bu şekilde bile rahatça insanlar köşeyi dönebilirler. 3 gündür sorun nasıl devam eder ? Hayır bir de 3d secure penceresi otomatik kendi çıkıyor karşıma, ben ne yapabilirim yani ? Bu işin parasından çok manevi boyutunu düşündüğüm için sinirlerim tepeme çıktı.
    Şu günlerde bile insanlar virüs olayını fırsat bilip kullanmaya çalışıyorlar. Bu kadar mı fırsatçılık olunur ?

LC WAIKIKI'den de alışveriş yaparken artık dikkat mi edersiniz yapmaz mısınız bilemiyorum.

Lütfen konumu öne çıkarın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 14 Mart 2020; 16:54:47 >

• Hayat bize vaykiki vay vay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hakkımda ne düşünüyorsan, Allah sana 10 katını versin inşAllah
  • quote:

Orijinalden alıntı: the__executioner__

Hayat bize vaykiki vay vay
    Neden adamla dalga geciyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim 7 gün içinde param yatacak mı oldu mevzu ? Senin de mi büyük firman var ve anlayışı benden bekliyorsun ? Bunu anlamak çok zor olmamalı. Bu sorunları yaşayan eminim bir tek ben değilimdir. Bu şekilde binlerce müşterinin parasını 7 gün içinde yatırdıklarını düşünür müsün. O şekilde bile insan köşeyi dönebilir. En basit şekilde düşünsen bile ben neden beklemek zorundayım da firma beklemiyor. Ve sen hiç hayatında bu sistemlerin tüketiciye değil de, bir kez olsun satıcıya açık yarattığını gördün mü ?

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Neden adamla dalga geciyon

Alıntıları Göster
    Niye böyle dedin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LC Waikiki para basıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LC Waikiki nin bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Firmayı yakından tanıyorum ki tanımasam bile Türkiye’nin en büyük hazır giyim markası olan bir firma kimsenin 3-5 kuruş parasına tenezzül etmez. Ortada bir sıkıntı olduğu kesin ama bu sıkıntı kimdedir onu bilemiyorum.

Aynı durum Türk telekomla başıma geldi. Uygulama üzerinden Tl yüklemesi yaptım ama işlem başarısızdır demesine rağmen paramı çekmişlerdi. Mh aradım durumu anlattım sorunun bankayla olduğunu söyledi. Yanlış hatırlamıyorsam iade yerine sanırım hediye tl yüklemişlerdi. Buda benim böyle bir saçma ve uğraştırıcı bir anımdır.

Orijinalden alıntı: Kotyora

LC Waikiki nin bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Firmayı yakından tanıyorum ki tanımasam bile Türkiye’nin en büyük hazır giyim markası olan bir firma kimsenin 3-5 kuruş parasına tenezzül etmez. Ortada bir sıkıntı olduğu kesin ama bu sıkıntı kimdedir onu bilemiyorum.

Aynı durum Türk telekomla başıma geldi. Uygulama üzerinden Tl yüklemesi yaptım ama işlem başarısızdır demesine rağmen paramı çekmişlerdi. Mh aradım durumu anlattım sorunun bankayla olduğunu söyledi. Yanlış hatırlamıyorsam iade yerine sanırım hediye tl yüklemişlerdi. Buda benim böyle bir saçma ve uğraştırıcı bir anımdır.
    3-5 kuruşa tenezzül etmez mi? Dostum sen kendini benim yerime düşün iki dakka zamanını ayırıp...Sen de dedin Türkiye'nin en büyük giyim firması degil mi? Ben de bu konuda hemfikirim. Ama bu demek degildir ki 3-5 kuruşa tenezzül etmeyecektir diye. Bildiğin gibi bu sitelerin koruma sistemleri var. Mesela 3d secure sistemleri soz de müşteriyi ilgilendiriyor degil mi? Sen hayatın boyunca lcwaikiki olsun ya da bu kadar büyük olmasa bile yine büyük diye bildiğimiz hangi bir site de para vermeden bir urun satın aldın? Kendilerine kusursuz olan bu sistem bize gelince neden açık yaratıyor? Sen bu tür büyük firmaların işçi maaşlarını devlete bir şekilde faiz sistemini kullanarak ödettiğini biliyor musun ? Millet bankaya para yatırıp faiz alıyor :) Sen kalkıp bana 3-5 kuruşa tenezzül etmez demeye çalışıyorsun. Sen kendin gibi görme mümkünse, çünkü zaten elinde para tutamayan insanların en büyük yanlışı hesap anlayışı olmamasıdır. Bu arada ben devletin faizleri ile işçi maaşlarını ödeyen kişilerin olduğunu sallamıyorum. Gidip bu bilgiye internetten ulaşabilirsin. Ayrıca mevla 3-5 kuruş değil 100 Türk lirası. Ben para delisi değilim. Burada hakkımı savunuyorum. Şimdi sana savunmaya çalıştığın o büyük firmanın müşteri temsilcileri ile aramda geçen diyalogları anlatayım;

Kendilerine kusursuz olan sistemleri bana açık yaptı, ve site üzerinden bununla ilgili bir uyarı gelmedi. Bana verilen uyarı "siparişiniz gerçekleşmedi. lütfen daha sonra tekrar deneyin"
    Bu konuda şahsen de deneyim sahibi olduğum için hemen hesabımı kontrol ettim, ve hesabımdan para çekilmişti. 1 saat boyunca beni ne arayan oldu, ne de site üzerinden hiçbir şey gelişmedi. Ben de sinirlendim ve doğal olarak hakkımı aramak için kendilerini aradım. Karşıma çıkan kadın sanki babasının firmasıymış gibi, ve hiçbir zaman tüketici olmamış gibi saçma sapan savundu lcwaikiki firmasını. Ben de normal bir şekilde anlatmaya çalıştım derdimi, sinirliyim ama ses tonum sakin. Kadın bana dönüp demez mi; "sitemiz 3d secure de sorun yaratıyor" dedi. (ilk mesajımda da yazdım bunları) Bunun üstüne o zaman böyle bir sistem sitelerinde neden var diye sordum, kadın bu sefer bana yine dönüp "O koruma bizimle değil, sizin kendi bankanız ile alakalı" dedi. Sonra başladı kaseti başa sarmaya.. Sanki karşımda robot var. Hiçbir şey e mantık yürütemeyen, karşında ki size 1000 çeşit kelime ile cümle kurup bir şey anlatsanız bile o size dönüp "bankanız 7 iş gün içinde size paranızı yatıracaktır" diye tekrar eder. Bankayı aradım ve hiçbir alakası yoktu lcwaikiki müşteri temsilcisinin bana söyledikleri ile. Karşımda ki bankacı bile benim bunu sayıklamam üzerine bunaldı ve sanki karşısında idiot varmış gibi "beyfendi bakın böyle saçmalık olamaz. lütfen firma ile görüşün....." 2. kez yine aradım firmayı. Bu sefer karşıma çıkan kadına bankayı da aradığımı söylediğim zaman level atladım 1 tık. Yani bankayı aradığımı söylemesem adım gibi eminim ilk konuştuğum kadın gibi bana aynı şeyleri sayıklayacaktı. Bu sefer de bana dönüp 3 gün boyunca koruma sisteminde açık varmış felan da, bana bunları geveliyor. Yahu bu durumda ben neden anlayışlı olmak zorundayım ? Koskoca 3-5 kuruşa tenezzül etmeyen firma anlayışlı olsun ? Madem tenezzül etmeyen bir firma ise o zaman nasıl 2 saniye de benim 100 Türk lira mı çektiyse, 2 saniye içinde de yatırsın aynı şekilde. Banane onların olağan durumlarından. Cumartesi günü benden bir şekilde para çekebiliyor. Finansman gruplarından bahsediyor bana, madem bu kadar kusursuzlar, o zaman finansman ekipleri benim hesabımdan ne kadar para çekildiğini görebilir, ve siparişi mi gerçekleştirebilir daha sonra.

Bundan önce de Gittigidiyor sitesinde buna benzer bir olay yaşadım. Ve yine aynı şekilde Türknet internet sağlıcısıda yaptı aynı şeyleri. İşin aptalca tarafı ben bu lcwaikiki firmasını aradım Allahtan. Ama daha önce Gittigidiyor sitesinde de şöyle olay yaşamıştım. 300 TL değerinde bir klavye alacaktım. Mekanik kırmızı switch. Gittim satıcı olan kişiye özellikle yazdım. Merhaba, bu ürün hiçbir site de stok bulunmuyor, siz de var değil mi, lütfen yanlışlık olmasın.....Evet efendim canım efendim var stoğumuz da olmaz olur mu ....Gittim satın aldım. Adam ertesi gün bana mesaj atıyor. Beyfendi elimizde kırmızı switch kalmamış, mavi switch var. Buna da bir onay vermedim. Adam bana bu bilgiyi verdi sadece. Daha sonra gittigidiyor merkezi aradım. Bu sefer müşteri hizmetleri bana dönüp "beyfendi kargonuz saat xxx verilmiş. Ben de şaşırdım nasıl olur ki ben onay falan vermedim, satıcı olan kişi bana elinde kırmızı switch kalmamış, mavi olan olduğunu soyledi. Sonra kadına da dedim ben böyle bir şeyi kabul edemem. Peki efendim hemen satıcı ile görüşeceğim ve ben bizzat satışı iptal edeceğim, paranız 7 iş gün içinde yatacaktır. Neyse dedim...Aradan 3 gün falan mı ne geçti, babam geldi eve ve sinirli sinirli söyleniyor...Bir baktım adamlar kredi kartından ertesi gün yine 300 TL çekmişler :D İlk gün çektikleri parayı da geri iade etmişler. Yahu bu nasıl olabilir ? Ben bir kere işlem yapıyorum, hayır lanet olası sistemleri hata mata da vermiyor bu sefer, ama nasıl oluyorsa bizzat kendim onayladığım alışverişten 1 gün sonra yine para çekiyor aynı miktar da. Tamam kardeş bu firmalar büyük ve 3-5 kuruşa tenezzül etmiyor. Kendilerine kusursuz olan sistemleri böyle şeyler yapıyor arada müşteriye karşı hep. Biz malız ki kasıt arıyoruz, doğru biz fesatız. 3-5 kuruşa tenezzül etmez bu firmalar.

• Ayrıca Türknet denilen int sağlayıcı firmasıda benden 2 defa fazladan fatura parası kesmişti. 1 ay içinde toplam 3 adet. O değil beyfendiler bana neredeyse 1 ay boyunca dönüş yapmadılar. Babamın kredi kartını kullanmıştım. Hatırlıyorum kusursuz sistem yine hata vermişti. Ben de ödemek için cebelleşiyordum. Sonra telefon üzerinden arayıp ödemiştim. Hayır bu insanlara dönüp anlatıyorsun durumu, bir de utanmadan seni zahmete sokma kafasına giriyorlar. Gidip bankamızdan dekontun görüntüsünü çekip atacakmışım kendilerine. Kendilerini ilgilendiren bir konu olsa eğer ki 1 kuruşun bile haddi hesabı sorulur her şekilde senin ananın kızlık soyadını babanın burcunu tc kimlik numaranı felan herşeye ulaşırlar yeri gelince...

Düzen kötü o kötü şu kötü bu normal değil, herşey pahalı bilmem ne diye konuşuyoruz hergün. Sadece maddi açıdan da değil ki konuştuklarımız manevi açıdan da çok, ama icraat a gelince geveleyip birbirlerini pekiştiren insanlar icraat a gelince böyle firmaları bile savunurlar :))) Ne diyeyim ki hak ediyoruz her türlü şeyi...

• Rezalet nerde göremiyorum ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu bu kadar uzatmak istemiyorum ama şunları söylemeden edemeyeceğim. LC waikiki yüzbinlerce personeli olan bir firma. Senin girdiğin o siteyi tasarlayan koruyan geliştiren vs. başka, ürünü üreten başka, ürünü depoya getiren başka, ürünü siteye ekleyen başka, kargoya veren başka, mağaza personelleri başka, müşteri hizmeti başka bir arkadaş diye böyle uzuyor bu liste. Kısaca önceki mesajda dediğim gibi ortada bir sorun var ama kimdedir bilmiyorum. Çünkü bu 3d ödeme, banka ödemeleri vs. Konularına hakim değilim. Benim demek istediğim LC Waikiki gibi firmanın kimsenin KASTEN parasına göz dikmeyeceğidir. Nerden biliyorsun dersen. Uzun yıllar Lcw de çalıştım da ordan biliyorum. Hiçbir zaman personelinin maaşını geciktirdğine vs. Şahit olmadım. Senin parana göz dikseler emin ol seninkinden daha kolay olan personellerin parasına göz dikerler. Ayrıca her firma 3-5 kuruş için faizde daha fazla para tutayımda daha çok kazanayım diye maaşı geç yatırırken lcw gününden önce maaş yatırıyor. Verdiği sosyal destekleri, yardımları , ikramiyeleri saymıyorum bunu çoğu kurumsal zaten yapıyor ama şunu söyleyim. Bankalar böyle büyük firmalara kendilerini tercih ettiği için ikramiye tarzında para öder. LCW bu paraya tenezzül etmem diyerek bu parayı personellerine dağıtmayı tercih ediyor. Bunu acaba ülkede hangi firma yapıyordur söyler misin?

• Kotyora kullanıcısına yanıt
    Dostum bazı söylediklerinin aksini zaten iddaa edemem. Fakat bazı kurduğun cümleler resmen müşteri temsilcilerin bana ilettiği sözlerle birebir aynısı. Firma'nın tabi ki birden fazla kolu var. Yalnız şöyle basit bir mantık kurabilirsin. Yani yüzbinlerce personeli olduğu kadar, daha fazla da müşteri sahibi. Ben bu siteden bir alış veriş yapıyorum öyle değil mi ? Ve böyle bir açık oluşuyor, müşteri hizmetleri ve sen de dahil olmak üzere bana gelip;

"siteyi tasarlayan koruyan geliştiren vs. başka, ürünü üreten başka, ürünü depoya getiren başka, ürünü siteye ekleyen başka, kargoya veren başka, mağaza personelleri başka, müşteri hizmeti başka bir arkadaş diye böyle uzuyor bu liste" diyorsun.

Kardeşim bu olay benim değil de firmanın başına gelseydi milyon tane işlemin içinden çıkıp beni bulurdu. Örneğin kargo ile bir sorun mu oldu ? O zaman firma gereğini yapardı. Örneğin 1 ürün yerine (böyle bir olasılıkta tanımıyorum aslında) 2 ürün mü yolladılar bana, o zaman da satış departmanı devreye hemen girerdi. Buna benzer kendileri ile alakalı bir sorun olunca anında sorun çözülürdü bir şekilde. Söz konusu müşteri olduğu zaman neden uzuyor bu iş bu kadar ?

Söz konusu "benim param" diye bir şey değil. Direkt olarak paraya göz dikmektir böyle firmaların tek derdi. Ticaret'in amacı nedir ? Öyle bir konuştun ki kardeşim sanki bu firma bu işi kazanç için değil de babasının hayrına ziyan için yapıyor gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 16 Mart 2020; 3:32:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.