Şimdi Ara

Daha iyi bir yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çoğu kişi bunun farkındaymış gibi görünüyor ama yaptıklarına bakınca aslında hiç farkında olmadığını anlıyoruz şöyle ki; Bu dünyaya 1 kere geliyoruz.Ve bize verilen bu yaşamı değerlendirmek bizim elimizde işte ben size kısaca nasıl daha iyi değerlendirebileceğiniz hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

İlk olarak beyinde salgılanan bir kimyasal olan 'dopamin'den bahsetmek istiyorum.Dopamin kısaca mutluluk hormonu olarak bilinir mutluluğun yanında Hareket,hafıza,kavrama,dikkat,öğrenme gibi işlevlere sahiptir.Dopamin haz alınan işler yapılırken salgılanır (cinsel ilişki,tatlı birşey yemek gibi) böyle olduğu için beyin bu aktiviteleri sürekli yapmak ister.Fakat dopamin bağımlılığın temel sebebidir.Sigara,uyuşturucu,mastürbasyon (hatta internet ve oyun) sırasında dopamin reseptörlerinde dopamin birikiyor ve buda bağımlılığa yol açıyor.Reseptörler bir nevi tıkandığı için hayattan daha az zevk almaya başlıyoruz anlıyacağınız o yüzden bağımlılıklardan kurtulmak iyi bir yaşam için çok büyük önem teşkil ediyor.

Dopamini doğal yollardan arttırmak için hobi bulmak,spor yapmak,sağlıklı beslenmek gibi şeyler var ve bunlar klasik daha iyi bir yaşama sahip olmak için yapabileceklerimizden.

Ve lütfen aklınızın hakkını verin.Çünkü gerçekten düşünebileceğimiz binlerce yararlı konu var fakat toplum olarak çok gereksiz şeyler üzerine kafa yoruyoruz bunu konu dışındaki konulardanda görebilirsiniz tipim nasıl ve karı kız konuları bunun başında geliyor.Artık bu konulardan ziyade kendimizi geliştirmeye çalışmalıyız.Beden ve zihin olarak kendimizi daha iyi hissedebiliriz.İlgimizi çeken konular üzerine makaleler kitaplar okuyabilir videolar izleyebiliriz.Öğrenciysek ki neredeyse konu dışının tamamı öğrenci;derslere daha fazla yoğunlaşmalı şu kız benim hakkımda ne düşünüyor,nasıl açılmalıyım gibi konuları bırakmalıyız diye düşünüyorum.

Umarım birazda olsa birşeyler anlatabilmişimdir Allah hayırlı ömürler nasip etsin

• Neyse gece gece ben görsem bende okumazdım heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: YoLCu_05

Evet arkadaşlar herekez önce şu pc yi kapatmanı söylüyor ben kapadım ve olanları size söyleyeyim

06:45 gibi yattım
    11:00 da kalktım
    11:30 a kadar egzersiz falan yaptım
    12:30 a kadar gitarla uğraştım ( Çalmayı gram bilmiyorum sadece tellere vuruyorum :) )
    13:00 a kadar Zeka küpüyle uğraştım
    14:00 da dışarı çıktım yürüdüm sadece ve eve geldim
    15:00 da çay demledim sabah kahvaltısnı yaptım
    16:00 da balkano çıktım kendimi çayladım
    17:00 da Kitap okudum ve çay içtim
    18:00 da yattım
    19:30 da kalktım hazırda çay buldum onu içtim
    20:00 yemek yedim ve dışarı çıktım
    22:00 dışarıda oturdum bir yere tek başıma 2 bardak çay içtim
    23:00 eve geldim çay demledim balkona çıktım yine kendimi çayladım

Devamı da aynı şekil neredeyse çayla bi ilişkiye giricem Feym arkadaşlar napmak lazım siz bilirsiniz :)

• Genel olarak katılıyorum söylediklerinde ekleme yapmak gerekirse sosyal medya dediğimiz sanal ortamında buna etkisi oldukça büyük bence.İnsanlar sürekli beğenilme çabası içindeler bu yüzden kendileri olmaktan çok insanların beğendiği kişiler olamaya başladılar bu da depresyon, kişilik bozukluğu ve daha değişik bir sürü psikolojik rahatsızlıklara sebep oldu. Burada takılan ergenlerinde asıl sorunu bu farkında değiller olayın yani nasıl bir travma içinde yetiştiklerinin ve medyanın onlara sürekli dayattıkarını halen idrak edemiyorlar bazıları hariç onlara kurtarılmış kısım diyorum ben.

Olayın sadece karı-kız, seks, eğlence değilde daha derin olduğunu idrak ettiğimiz an zaten olduğumuzdan 10 kat daha güçlü bir ülke olacağız.

Biraz uzun yazdım konuyu görünce bende bir şeyler karalıyayım dedim kusura bakmayın

• FakirHerif kullanıcısına yanıt
    Kendini caylayan adam, forumun idolu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Clash of Clans ID : Ejderya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FakirHerif

Okumadınız galiba hocam ?

quote:

Evet arkadaşlar herekez önce şu pc yi kapatmanı söylüyor ben kapadım ve olanları size söyleyeyim

12:30 a kadar gitarla uğraştım ( Çalmayı gram bilmiyorum sadece tellere vuruyorum :) )

Devamı da aynı şekil neredeyse çayla bi ilişkiye giricem Feym arkadaşlar napmak lazım siz bilirsiniz :)

Kral ya

• takam kafana

Daha iyi bir yaşam

Orijinalden alıntı: MonkeyDGarp

Eline saglik guzel yazmissin. Sence bilgisayar oyunlari tamamen zaman kaybimi.

Tamamen değil tabiki ama sen gün içinde kendini gelistirmek için birsey yapmiyorsan gereksiz bir hal alır

Orijinalden alıntı: FakirHerif

Okumadınız galiba hocam ?

quote:

Okumustum Bence gayet güzel bir gün geçirmiş pc başında dolanmaktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hit The Road Jack

Genel olarak katılıyorum söylediklerinde ekleme yapmak gerekirse sosyal medya dediğimiz sanal ortamında buna etkisi oldukça büyük bence.İnsanlar sürekli beğenilme çabası içindeler bu yüzden kendileri olmaktan çok insanların beğendiği kişiler olamaya başladılar bu da depresyon, kişilik bozukluğu ve daha değişik bir sürü psikolojik rahatsızlıklara sebep oldu. Burada takılan ergenlerinde asıl sorunu bu farkında değiller olayın yani nasıl bir travma içinde yetiştiklerinin ve medyanın onlara sürekli dayattıkarını halen idrak edemiyorlar bazıları hariç onlara kurtarılmış kısım diyorum ben.

Olayın sadece karı-kız, seks, eğlence değilde daha derin olduğunu idrak ettiğimiz an zaten olduğumuzdan 10 kat daha güçlü bir ülke olacağız.

Biraz uzun yazdım konuyu görünce bende bir şeyler karalıyayım dedim kusura bakmayın

Lanet olsun sosyal medyaya.Wp grubunda yazılan tek şey son twit ve insta like.Tam bir rezillik bu sosyal medya hayattaki tek amaclari ne yazsakta fav alsak beğeni alsak..

• Alayını okudum abi. Kesinlikle hakılısın. Bu tarz bağımlılıkları bırakıp daha güzel şeyler yapmaya başladığında zevk almaya başlıyor insan hayattan

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.