Şimdi Ara

Daha ilk dönem 4 dersten büte kalmak nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kötüyüm ya Zaten 9 ders var ben 4 dersten bütteyim.

Geçme notu 65

İngilizce Dönem başı muaf olmak için sınava girdik muaf oldum.
    İnkılap Geçtim
    Türk Dili Geçtim
    Bilgisayar Mühendisliğine giriş İlk sınav 65-70 beklerken 35 aldım. Tüm sınıf beklediği notun yarısını aldı. (hocanın yaz okuluna bırakmak için yaptığını düşünüyoruz) finalden 100 alsam bile geçemiyorum

Programlama geçtim
    Bilgisayar Laboratuvarı geçtim
    Fizik ilk sınav 30 fakat fizik labrotavırndan 100 aldığım için 65 e çıkıyor. Finalden en fazla 65 ve üstü almam lazım ki çok zor. Kaldım.

Matematik vize 60 fakat finalden 70 ve üstü almam gerekiyor. O da çok zor. İleri seviye türev integral limit ten 5 soruluk klasik sınav yapacak ve sınav yarın.

Lineer Cebir Vizeden 75 beklerken 65 aldım. Finali de bugün olduk 50 veya 60 alacağım. Yani Kaldım.

Ne yapacağım bir öneri verin ya

EDİT: ARKADAŞLAR BANA KAPASİTESİZSİN, SALAKSIN DİYENLERİN HEPSİ KISKANÇLIĞINDAN YAPIYOR BUNU. 1 DERS HARİÇ ORTALAMAMIN 60 DAN DÜŞÜK OLDUĞU DERS YOK. AMA GEÇME NOTU YÜKSEK OLDUĞU İÇİN KALIYORUM. İNSANLARI AŞAĞILAMAYA ÇALIŞMAK ÇOK HOŞUNUZA GİDİYOR

Edit: Arkadaşlar büte kaldığım ders sayısı 2 ye düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 19 Ocak 2016; 11:35:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Daha İlk Dönem 4 Dersten Büte Kalmak Nedir?

Üniversitede "büte kalmak", bir veya daha fazla dersten başarılı not alamamak ve bu derslerin final sınavına ek olarak girmek zorunda kalmak anlamına gelmektedir. Büte, "bütünüleme sınavı"nın kısaltılmış halidir.

Herhangi bir dersten büte kalmak durumunda, öğrenciler dönem sonu final sınavına ek olarak genellikle yaz okulu döneminde yapılan büt sınavına girmek zorundadırlar. Büt sınavı sonucunda, öğrenciler o dersten başarılı veya başarısız olabilirler.

4 dersten büte kalmak, öğrencilerin akademik performanslarında ciddi bir düşüşe işaret edebilir. Bunun nedenleri arasında, derslere yeterince çalışmamak, devamsızlık yapmak, sınavlara iyi hazırlanmamak gibi faktörler bulunabilir.

4 dersten büte kalmak durumunda, öğrencilerin bir sonraki döneme geçebilmeleri için yaz okulu döneminde büt sınavlarına girmeleri ve bu sınavlardan başarılı olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, bu dersleri tekrar almak veya üniversiteden ilişikleri kesilmek gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

Öğrencilerin 4 dersten büte kalmamaları için, düzenli olarak derslere çalışmaları, derslere devam etmeleri, sınavlara iyi hazırlanmaları ve gerektiğinde öğretim üyelerinden yardım almaları önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Okula eğitim yerine karı kız meseleleri için gidiyorsan eğer doğal bu sonuç. Bazı arkadaşlar en çok hangi bölümde kız kaldırabilirim diyerekten tercih yapıyor şaşırtıcı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Okula eğitim yerine karı kız meseleleri için gidiyorsan eğer doğal bu sonuç. Bazı arkadaşlar en çok hangi bölümde kız kaldırabilirim diyerekten tercih yapıyor şaşırtıcı değil.

La ne kızı bari bu notların karşılığı kız olsa. Yani en azından derslerim kötü ama gençliğimi karıyla kızla orada burada takılarak geçiriyorum desem
  • Geçtiğin dersler ya lab yada uyduruk kıydırık (geçme bakımından) bölümünle alakası olmayan dersler. Kusura bakma da Türk Dili ile İnkılap derslerini de geçemeseydin okulu bırakmalıydın

Genel kültür olsun diye verilen dersler onlar

Bölüm ne bilmiyorum ama daha 1.sınıftan böyleysen ileride ayvayı yersin söyleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çarşı_kartal

quote:

Okula eğitim yerine karı kız meseleleri için gidiyorsan eğer doğal bu sonuç. Bazı arkadaşlar en çok hangi bölümde kız kaldırabilirim diyerekten tercih yapıyor şaşırtıcı değil.

La ne kızı bari bu notların karşılığı kız olsa. Yani en azından derslerim kötü ama gençliğimi karıyla kızla orada burada takılarak geçiriyorum desem

haha "gidiyorsan" dedim. Bu ekin önemi anlatılmaz yaşanır

• Bosver kardes degisik biri o takma

Hangi üniversite bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya 4 dersten bute kalmak nedir ahahaha biz ilk dönemde 3,99 yapanı okuldan attırıyorduk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Geçtiğin dersler ya lab yada uyduruk kıydırık (geçme bakımından) bölümünle alakası olmayan dersler. Kusura bakma da Türk Dili ile İnkılap derslerini de geçemeseydin okulu bırakmalıydın

Genel kültür olsun diye verilen dersler onlar

Bölüm ne bilmiyorum ama daha 1.sınıftan böyleysen ileride ayvayı yersin söyleyeyim

Programlama ve Bilgisayar labratuvarı bölüm dersi zaten. O kıytırık dediğin labda sınav olarak program yazdırıyorlar.
  • Eğer daha da moralini bozduysam kusura bakma ama gerçekler bunlar

Erman Toroğlu bahaneler zayıfların işidir demişti onun asıl lafı mı bilmiyorum ama doğru laf

Yok yaz okuluna bırakmak içinmiş yok 70 almam lazımmış da o da çok zormuş ileri seviye türev integral varmış bunlar hep bahane.

Bu da başka laf: İnsanın önündeki en büyük engel KENDİSİDİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

Bosver kardes degisik biri o takma

kocaeli üni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çarşı_kartal

quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

Bosver kardes degisik biri o takma

kocaeli üni

Olur hocam takmayın bu kadar kafaya halledersin iz burda liseli arkadaslarıda takmayın

• quote:

yine gelmiş, bomboş bir yorum atmış; gitmiş..
  • Aynı bölüm aynı durum bölüme 4. girdim sondan 4. Falanım

• Bil.muhendisligi okuyosun galiba. Yukarda sinav olarak program yazdiriyolar demissin avrupa sanat tarihi soracak halleri yok o yuzden boyle bahaneler bulma.

Eger bu bolumde gercekten zorlandigini dusunuyosan ilk yilin daha bence tekrar sinava girip baska bolume gecmeyi dene. Ama illa bu bolumde okuyacagim hayalimdeki meslek diyorsan eksiklerini kapatmak icin normalden cok daha fazla calisman lazim. Umarim duzeltirsin

• büt bir şey değil kalırsan sıkıntı. ben de ilk defa hiçbir dersten kalmadan dönem bitirdim mutluyum gururluyum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeartQuake -- 18 Ocak 2016; 11:18:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

Bil.muhendisligi okuyosun galiba. Yukarda sinav olarak program yazdiriyolar demissin avrupa sanat tarihi soracak halleri yok o yuzden boyle bahaneler bulma.

Eger bu bolumde gercekten zorlandigini dusunuyosan ilk yilin daha bence tekrar sinava girip baska bolume gecmeyi dene. Ama illa bu bolumde okuyacagim hayalimdeki meslek diyorsan eksiklerini kapatmak icin normalden cok daha fazla calisman lazim. Umarim duzeltirsin

Bölüm de zorlanmıyorum dikkat ettiysen.

Programlama Bilg lab ve bilg müh giris bölüm dersleri. İlk ikisini çok yüksek notla geçtim. 3. sü ise çok basit sözel bir ders. Hoca yaz okuluna bırakmak için kasti olarak tüm sınıfı bıraktı. İster inanırsınız ister inanmazsınız.

Matematik, Fizik, Lineer Cebir fakülte ortak dersi. Üçünden de ortalamam 60 ın üzerinde Eğer geçme notu 50 olan bir üni de olsaydım üçünü de geçecektim ama malese geçme notu 65.

Yukarıda bana kapasitesizsin, salaksın diyen arkadaşların hepsi kıskançlığından öyle yapıyor adım gibi eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 18 Ocak 2016; 11:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

quote:

yine gelmiş, bomboş bir yorum atmış; gitmiş..

• Welcam tu bilgisayar mühendisliği, ilk dönem olur...

• Geçme notu yüksek olsa herkes kalır, biz nası geçiyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Good Feeling

Geçme notu yüksek olsa herkes kalır, biz nası geçiyoruz

Olabilir hocam. Siz çok zekisinizdir. Ama kocaeli üniversitesi özellikle ee ve makina da okuyan öğrenci/mezun sayısı en yüksek olan ünilerden birisi yani her sene çok az öğrenci mezun olabiliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.