Şimdi Ara

Daha Duyurulmamış PC Bileşenleriyle İlgili Tavsiyeler Neye Göre Veriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha kendisinin piyasaya çıkmasını geçtim kendisi duyurulmamış donanımlar ilgili sorular soruluyor, yanıtlar veriliyor. Bunları neye dayanarak yapıyorsunuz acaba? Turing mimarisi duyurulmadan sistem tavsiyesi isteyenler oldu. "Hangi PSU/İşlemci RTX 2070 ile daha iyi olur?" gibi sorular soruldu şimdi de aynısının bir benzeri AMD' nin Zen2 mimarili işlemcileri için yapılıyor. Benim bilmediğim bir şey mi var acaba? Bu bileşenlerin hepsi tanıtıldı, testleri yapıldı da ben mi görmedim? Tahminler üzerinden yorum yapılsa ona bir şey demem ama bazı konularda oldukça kesin şeyler söyleniyor bu da tuhafıma gitti. O nedenle konu açıp sorma ihtiyacı hissettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu açman gereken bir soru değil. Söz konusu tavsiyeyi verenlere ilgili konu içerisinde sorabilirsin ya da tepkini dile getirebilirsin.

"Daha Duyurulmamış PC Bileşenleriyle İlgili Tavsiyeler Neye Göre Veriliyor?" sorusunun cevabı eksik bilgiyle üstünkörü veriliyor.

Bilmediğin bir şey yok. Henüz resmi olarak özellikler ve testler yayımlanmadı.

Sakin ol bir çay, kahve iç temiz hava al. Açık platfrom istediği herkes istediği öneriyi versin:>
  • Konu açman gereken bir soru değil. Söz konusu tavsiyeyi verenlere ilgili konu içerisinde sorabilirsin ya da tepkini dile getirebilirsin.

"Daha Duyurulmamış PC Bileşenleriyle İlgili Tavsiyeler Neye Göre Veriliyor?" sorusunun cevabı eksik bilgiyle üstünkörü veriliyor.

Sakin ol bir çay, kahve iç temiz hava al. Açık platfrom istediği herkes istediği öneriyi versin:>
  • quote:

Orijinalden alıntı: g3nj

Konu açman gereken bir soru değil. Söz konusu tavsiyeyi verenlere ilgili konu içerisinde sorabilirsin ya da tepkini dile getirebilirsin.

Şöyle ki acelesi olmayan bir kişi ise tavsiye isteyen, ona diyoruz ki istersen biraz bekle yeni seri geliyor şu kadar ay sonra. Eğer yeni seri geldiğinde alacak kişiyi tatmin etmemiş, beklediğini verememiş ise, kişi yeni seriyi almıyor ama şu an piyasada olan bileşenin fiyatı düşmüş oluyor ve onu alıyor.

• Katiliyorum. Ben de ayni sekilde tavsiye verdigim.oluyor o noktada bir sorun yok. Arkadasin kasttetigi daha somut oneri verenler heralde. 3600x almalisin vs tarzinda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya o da bir şey mi geçen youtube da bi kasa toplama videosu altında gtx 1660ti ve ryzen 3600 lü sistem toplar mısın yazan veletler gördü bu gözler. ama acelen yoksa bekle vs. önerilere katılıyorum amd 2. nesilde gayet iyiydi üzerine koydu ve muhtemelen 3. nesil çok daha iyi olacak ama yukardaki gibi ayrıntılı şeyleri isteyenler zaten ya velet oluyor ya cahil takılma.
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dediğiniz gibi, bir fikri(Genelde uçuk bir fikri) somutlaştırmalarından şikayetçiyim. Her şey bir netlik kazanmış gibi yorum yapıyor insanlar. Daha kendisinin piyasaya çıkmasını geçtim kendisi duyurulmamış donanımlar ilgili sorular soruluyor, yanıtlar veriliyor. Bunları neye dayanarak yapıyorsunuz acaba? Turing mimarisi duyurulmadan sistem tavsiyesi isteyenler oldu. "Hangi PSU/İşlemci RTX 2070 ile daha iyi olur?" gibi sorular soruldu şimdi de aynısının bir benzeri AMD' nin Zen2 mimarili işlemcileri için yapılıyor. Benim bilmediğim bir şey mi var acaba? Bu bileşenlerin hepsi tanıtıldı, testleri yapıldı da ben mi görmedim? Yeni nesil anakart ve işlemciler duyurulmadan Zen2 sistem dizecek insanlar ar bu forumda ve insanları da yanlış bigilediriyorlar. Tahminler üzerinden yapılan yorumlara dediğim gibi hiçbir şey demiyorum ki ben de tahminlerimi paylaşırım fakat bazı insanlar bunlar somut gerçeklermiş gibi insanları yanlış yönlendiriyor. Mesela normal birisinin diyeceği şudur:

-Bence bu cihaz bu fiyata buna yakın performans verecek bu cihaza rekabet olsun diye a firması fiyat düşüşüne gidebilir. Bu nedenle aciliyetin yoksa biraz sabretmeni tavsiye ederim.

Bahsettiğim kimselerin yorumları:

-Bu cihaz bu performansta ve bu fiyatta olacak. A firması kesinlikle fiyat düşüşüne gidecek! Kesinlikle bu yeni seriyi bekle.

Bu kadar kesin konuşarak insanları yanlış bilgilendiriyorlar eğer salladıkları tutarsa ne alâ ama genelde 4/5 ihtimalle tutmuyor ve insanları mağdur ediyorlar.

• g3nj kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız fakat burası açık bir bilgi paylaşım platformu insanları yanlış yönlendirmeleri hiç hoş değil. Ek olarak oldukça sakinim, sinirli göründüm galiba

EKLEME: Aynı kişinin farklı bir yorumuna yanıt vermişim şimdi fark ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 6 Şubat 2019; 15:7:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Tahminleri doğrultusunda kulağa tutarlı gelen mantıklı önerilere can feda ama çıkmamış ekran kartına PSU ve işlemci önerisi isteyenler ek olarak bu kimselere de ciddi bir şekilde uydurma bilgilerle tavsiye veren başka kimseler de var. Beni rahatsız eden nokta bu

Hatta daha yeni gördüm, "Sizce Ryzen 7 1700 İşlemcimi 3700x' e Yükseltmeli Miyim?" diye bir konu açmış arkadaşın biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 6 Şubat 2019; 15:24:6 >
  • Bromton B kullanıcısına yanıt
    Konuyu açarken de söylemiştim, dayanaklarla mantıklı bir tahminde bulunup bunu insanlarla paylaşmanızda hiçbir sorun yok, olamaz da neticesinde bu sizin tahmininiz fakat bu tahmini somutlaştırıp somut gerçekler gibi insanları yönlendirmek, kandırmaktan başka da bir şey değil. Bu kadar uzun ve açıklayıcı bir yazı yazmanıza gerek yoktu benim söylemek istediğim en başından beri tahminlerin, öngörülerin, varsayımların kesinlik belirtmediğiydi. Tek söylediğim bu. ZEN2 mimarisinin ne olacağını az çok tahmin edebiliyoruz CES 2019 fuarındaki paylaşımlardan ve AMD' nin diğer işlemcilerinde de kasten yaptığı sızıntılardan ama tekrar söylüyorum bu sadece tahmin. Belki bekleneni ve hatta daha iyisini insanlara sunacak belki de beklentileri karşılayamayacak bile. 7nm üretim süreci ne kadar verimli? Buna bağlı olarak yeni çıkacak işlemcilerin fiyatlandırması nasıl olacak? Şayet fiyatlandırma olarak eski neslin yerini almayıp çıtayı yükseltirlerse ne olacak? Bu konularda kesin bilgiler adı altında tahminleriyle insanları yanlış yönlendirmiş olacak bu tavsiyeleri veren insanlar. Yine söylüyorum benim şikayetim kendine göre mantıklı dayanaklarıyla yorum yapan ve öneride bulunan insanlara değil. Çünkü bu insanlar söylediklerinin öngörüden ibaret olduğunu ve bunun bir kesinlik taşımadığını biliyorlar ve bunu da bilerek öneride bulunuyorlar, bunda hiçbir sorun yok.

Yani demek istediğimin özeti şudur, tahminleriniz üzerinden bir öneride bulunmak başka şey ve o tahminlerinizi kesinlik içerisinde insanlarla paylaşmanız başka şey. Muhtemelen kendimi düzgün ifade edemediğimden ayrıyeten yazma ihtiyacı hissettim. Yaptığınız yorumun üstünde de bunu belirttim.

Yukarılardaki yorumumdan bir örneği de alıntı yaparsam demek istediğimi daha da iyi bir şekilde anlatabilirim diye düşünüyorum:

"-Bence bu cihaz bu fiyata buna yakın performans verecek bu cihaza rekabet olsun diye a firması fiyat düşüşüne gidebilir. Bu nedenle aciliyetin yoksa biraz sabretmeni tavsiye ederim.

Bahsettiğim kimselerin yorumları:

-Bu cihaz bu performansta ve bu fiyatta olacak. A firması kesinlikle fiyat düşüşüne gidecek! Kesinlikle bu yeni seriyi bekle."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 6 Şubat 2019; 18:57:22 >

• 9900k 520 dolara satılıyor şuanda 5 ay sonra ona eş değer 7 nm amdyi yarı fiyatına alınacağını tahmin ediyorum 260 dolara ve şuanda da zaten hali hazırda 8c 16t ryzen 2700 o fiyata satılıyorhttps://www.amazon.com/AMD-Ryzen-Processor-Wraith-Cooler/dp/B07B41717Z/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1549473989&sr=1-1&keywords=ryzen+2700

o halde kimse o fiyata olmaz diyemez
  • Ryzen 3000 serisine alternatif 2000 serisi işlemciler.

Ryzen 3 3300 . 6 / 12 . 3.2 / 4.0Ghz
    Ryzen 3 3300X 6 / 12 . 3.5 / 4.3Ghz

Alternatifler
    Ryzen 5 2600 . 6 / 12 . 3.4 / 3.9Ghz
    Ryzen 5 2600X 6 / 12 . 3.6 / 4.2Ghz

aralarında performans farkı olmayacak gibi

-----

Ryzen 5 3600 . 8 / 16 . 3.6 / 4.4Ghz
    Ryzen 5 3600X 8 / 16 . 4.0 / 4.8Ghz

Alternatifler
    Ryzen 7 2700 . 8 / 16 . 3.2 / 4.1Ghz
    Ryzen 7 2700X 8 / 16 . 3.7 / 4.3Ghz

Ryzen 5 3600 ile Ryzen 7 2700X arasında performans farkı olmayacak gibi

1920x1080 çözünürlükte ve yenileme hızı 72, 75Hz gibi monitörde oyun için. Core İ5-9400, Ryzen 5 2600, 2600X işlemciler zaten yeterli. Ekran kartı ve işlemcinin üst seviye olması gerekmez.

2560x1440 çözünürlükte (monitörde) yüksek görüntü ayarlarlarında Ryzen 5 26xx, Core İ5, Ryzen 7 Core İ7 işlemciler arasında performans farkı yoktur.

Yenileme hızı yükek (144hz gibi) monitör (1080p, FHD) de mümkün olan en iyi kare hızlarını (FPS) isteyen AMD taraftarları; Ryzen 5 3600X işlemciyi bekleyebilirler.

İntel tarafında aynı performansı sunan İ5-9600K / İ7-9700K işlemciler zaten var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 6 Şubat 2019; 21:59:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.