beyler kit olarak satılan d40 ile almayı düşünüyorum ancak merak ettiğim bu alet ile ağız içi çekim yapılabilir mi? diş hekimliğinde kullanmaya kalksak ağız içinde net bir görüntü alabilirmiyiz bu lens ile? bu arada yeni olduğum için lens olayından anlamıyorum ve makro çekim için lensin hangi değerinin nasıl olması lazım? bunuda söylerseniz öğrenmiş olurum
Yerinde olsam Sanyo'nun kompakt modellerine bakardım d-slr yerine. Hem kompakt olduğundan ve lcd üzerinden görüntü alabildiğinden daha rahat çekim yapabilirsin hem de makrosu inanılmaz d40'la 60mm micro lens iyi giderdi ama bildiğim kadarıyla o da AF; D40'ta otomatik odaklama yapmaz...
Kompaktlara bi göz at; ağız içi çekimde d-slr zor
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Yerinde olsam Sanyo'nun kompakt modellerine bakardım d-slr yerine. Hem kompakt olduğundan ve lcd üzerinden görüntü alabildiğinden daha rahat çekim yapabilirsin hem de makrosu inanılmaz d40'la 60mm micro lens iyi giderdi ama bildiğim kadarıyla o da AF; D40'ta otomatik odaklama yapmaz...
Kompaktlara bi göz at; ağız içi çekimde d-slr zor
eyvallah dostum saol. aslında ben kendime almak istiyorum dslr ama kzı arkadaşa da makina lazım olucak gibi diş hekimliği için o yüzden çift fonksiyon olsun dedim ama neyse saol
Benim de eski kız arkadaşım diş hekimliğindeydi () , alcak olsam dediğimi alırdım yine; kendimde d-slr var ne olsa
peki dslr makine alsak ve börtü böcek gibi yakın çekimler yapmak istesek nasıl bir lense sahip olmamız gerekli? bu lesnlerin özellikleri ile ilgili bilgi edinebileceğimiz bir site varmı. şimdi kit olarak satılan bir makina alsak bu aletin hangi değerlerine bakıcaz. dostum bu işte yeniyim ve öğrenmek istiyorum teorik bilgiyi alıp sonra makine avına çıkmak istiyorum. bir yarım etseniz şu gariban kardeşinizie
macro çekimler için benim bildiğim 60mm 100mm macro özellikli lensler idealdir. 17-70 veya farklı lenslere de macro özelliği koyuyolarlar. Biri zoom yapıp odaklıyor diğeri yakından odaklıyor gibi bişey oluyor galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: Rouvax
macro çekimler için benim bildiğim 60mm 100mm macro özellikli lensler idealdir. 17-70 veya farklı lenslere de macro özelliği koyuyolarlar. Biri zoom yapıp odaklıyor diğeri yakından odaklıyor ibi bişey oluyor galiba.
Sanırım o durumda zoom yaparak uzaktan çekmenin DOF üzerine etkisi çok fazla. Uzaktan yapılan çekimler daha hoş fotolar oluşturur.
BÜYÜK BİR KISMI ALINTIDIR FK dan bir abinin yazısı aylar öncesi inşallah yardımcı lur
kompaktlar çok yetersizler ağı içi çekimlerde,sonuçları tatmin edici değil
Tavsiyem dişhekimliğinde fotoğraf çekmek için mutlaka üzerine ayrıca bir makro objektif takabileceğiniz DSLR bir makine alman ayrıca gerekli keskinlik ve derinlik için kabaca 16-22 diyafram aralığında kullanman, hem bunun hem de gün ışığı etkisini yakalayabilmek için ring flaş kullanabilirsiniz Elinizdeki makine ile bir süre idare edebilmeniz için size tavsiyelerim:
1.Makinenin üzerinde flaşın gücü için - li bir değer seçerek flaşı kısmanız ya da reflektör ışığını kullanmanız size aydınlık olarak değilde netlemeniz için ışık sağlayacaktır, yoksa flaşsız fotoğraflardan hayır beklemeyin kompaktlardan
3.Manuel ya da diyafram öncelikli modda, diyaframı kısmanız yani en yüksek değere getirmeniz, bu da 8-9 gibi bir rakam olur
4. Zum ya geniş açıda bozulmalar ve objektifin gölgesinin düşmesi gibi sorunlardan kurtulmanız, çok fazla da zum yapmamanız ki elinizdeki makine de makro çekimlerde distorsiyonlar yaşayabilrsiniz.
5. Bütün bu ayarlar yapılmış iken ayarladığınız zum aralığında tam olarak kadraj yapmanız, ki bu durumda kareniz istediğiniz gibi çıkarsa bu ayarları ve yaptığınız zum miktarını bir yere not etmeniz ki her seferinde yakın bir etki yakalayın,
Bu şekilde çok parlak çıkarsa biraz geri çekilerek kadrajınıza fazladan ekartör ve dudakları da almanız, bu şekilde de beğenmezseniz biraz daha geri çekilerek, daha başarılı sonuç alabilirsiniz, fakat bu durumda da bir sürü gereksiz dudak yanak çene vb. dokuları da işin içine almış olacaksınız ki, bunların hepsini PC de croplayarak sadece ağız içine kadar inmeniz, elinizdeki 6mp kamera için size 3mp lik bir görüntüye takriben denk gelecektir, ki bu da detaylar için işinizi görür.
6. Bu kadar uğraşıp vasat sonuıçlar elde etmek yerine DSLR ye geçip rahat edin :))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme