Şimdi Ara

Erasmus uzatma ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erasmus programı ile avrupada bir universitede ogrenim goruyorum. Bu ogrenimi Bahar donemi icin de uzatmak istiyorum ancak kendi okulum hibe cıkmaması durumunda (paranın herkese yetmemesi) kalamayacagımı, ulusal ajansın yeni kuralının bu sekilde oldugunu soyluyor.

Sorun su ki; buradaki bazi arkadaslar (tr de farkli universitede okuyorlar) istediğim taktirde kendi param ile hibesiz bir sekilde erasmus hakkımı bir yila uzatabilecegimi, kendi okullarındaki sistemin bu sekilde işledigini soyluyorlar. Benim universitem ise ısrarla para cıkmazsa kendi paranla bile olsa kalamazsın diyor.

Şimdi ben ulusal ajansın sitesinde boyle bir bilgi bulamadım. Kendi universiteme de pek guvenmiyorum acıkcası cunku uluslararası ilişkiler ofisi ile cok buyuk bi sorun yasamıstım buraya gelmeden once, adamlar da benim gelmemi engellemek icin ne yapabiliyorlarsa yapmıslardı. Hâla da yardım etmemeye calısıyorlar caktırmadan.

Soru su ki: Erasmus ogrencisi bir insan yarım yıl(bir donem) icin kazandıgı erasmus hakkını 2 donem e uzatırken(ki boyle bir hakkı var) okulun hibe adı altında verecek parassı kalmadıysa, hibesiz olarak erasmus programını 1 yıla uzatabilir mi?

Acaba bu konu hakkında bilgisi olan varmı? Ya da en azından dogru yone yoneltebilecek birisi var mı? Fikri olan yardımını esirgemesin lutfen,
    Teşekkurler.

• Üniversitenizin ismi nedir bilmiyorum ama bence şöyle bir taktik yapabilirsiniz. Başka bir üniversitenin adam gibi bilgi veren öğrenci işlerine sorun. Sakın rasgele bir üniversiteye açıp sormayın,üniversite adını bile yanlış söyleyebilirler. Örneğin herhangi bir arkadaşınızın okuduğu ve öğrenci işleriyle arası iyi olan,tercihen ingilizce eğitim yapan bir üniversitenin öğrenci işleri sorunuza cevap verecektir. Siz cevabı aldıktan sonra sizin üniversitedeki öğrenci işlerine "Bak burası böyle yapıyor" şeklinde cevabınızı kesin olarak verirsiniz.
  • Bende şuan Fransa'da erasmus yapıyorum. Bir dönem hibeli bir dönem hibesiz olmuyor, yasak. Ama hibesiz bir dönem daha kalmayı kabul ediyorsan, erasmus dışında bir anlaşma yapıyorlar, misafir öğrenci oluyorsun aynı erasmus gibi farkı yok, derslerini saydırıyorsun sadece burs almıyosun.
  • şu anda bulunduğum üniversite free-movers kabul etmiyor maalesef =(

Bilgiler için teşekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 22 Kasım 2008; 13:27:02 >
  • Bizim üniversite hibesiz olarak uzatmamı kabul etti ama gelecek dönem tekrar başvurup hibeli olarak tekrar gelme imkanım var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukat var mı iş ile ilgili
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.