Şimdi Ara

D sınıfı alman arabası;bütçe=35-50Bin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle sakin olalım millet,çok acelem yok,yaza kadar güzel bir araç alsam yeterli,dolayısıyla özellikle 1. ağızdan tecrübeleri olanların konuya iştirakini bekliyorum.Lütfen "şu arabadan al yolda gördüm acayip birşey" felan demeyin.2. araç olacak,şehir dışı ve keyif arabası olacak.Performanslı olacak,ya turbo benzinli ya da turbo dizel olacak,asla atmosferik 1.4-1.6-1.8-2.0-3.0-8.0 vs olmayacak.Mümkünse LPG takılabilir ve düz vites olsa çok çok daha iyi olur.Mesela şöyle seçeneklerim var:

2005 Audi A4 1.8T 163 ya da 190 hp 100.000km civarı LPGli;aşağı yukarı 44.000 tl civarı olabilir.(B6 kasa)

2004 Passat 1.8T 150 hp LPGli 100.000km civarı;donanıma göre 30-40 bin tl arası aranabilir.(B5.5 kasa)

2006-2008 Passat 2.0TDI comfortline 140 hp 100.000km civarı;fiyatları çok değişken şirket çıkması çok;42-52bin tl arasına aranabilir.(B6 kasa)

2009-2011 İnsignia 1.6T 180hp baz donanım,40.000 km civarı;42-52 bin tl arasına aranabilir.

2006-2007 Volvo S60 2.0T 180hp (LPG sistemi takması pahalı) (şanzıman performansı mahvedeninden)100.000km civarı;40.000 tl civarına aranabilir.

2008 Passat 1.8TSI comfortline LPG takılamaz,30.000 km;48.000tl yazan var.

2004 Skoda Superb 2.5TDI 163hp,100.000 km;39.000 yazan var.

2010 Skoda Superb 1.4TSI 125hp,30.000km civarı diyelim;44.000 tl civarı yazıyorlar donanımına göre değişiyor.

Öncelikle benim fikirlerim:

Bir kere bu fiyatlar çok uçuk.Yukarıdaki araçlar benim olsa o fiyatlardan satabileceğimi hayal edemiyorum.Ona rağmen satıcılar pazarlığa yanaşmıyor,aracını da satamıyor.Favorilerime aldığım yukardaki araçların satılma oranı % 5-10.
    ikincisi LPG takılamayan benzinli araçlardan çekiniyorum.

Üçüncüsü Chip Tuninge varım,yukardaki araçları chipletebilirim bilmem siz ne dersiniz.125lik Superb de karar kılarsam kesinlikle chipletirim,çok yetersiz kalır çünkü.

Bir de Volvoyu almanların yanına ekledim,atlamayın Volvo ne ayak diye.

Tahminime göre çoğunuz yeni araçları tavsiye edeceksiniz.Araçların herşeyi benim için çok önemli ancak şu anda performans,sürüş zevki isteği bir adım önde.

Lütfen konu fanatiklik sahasına taşınmasın.

Edit:Bold.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan Aras -- 6 Mart 2012; 19:08:33 >

• Aklıma gelen ilk 2 araba passat ve superb fakat o fıyata alacağın model dizel araclarda common-rail teknolojisi olmadığı için tavsiye etmiyorum pompa-meme motorlu dizeller traktor sesi çıkarıyor cok rahatsız edıyor hele ki uzun yolda kullanacaksanız pişman olursunuz. B5.5 1.9TDi 2004 passat kullandı gecen sene amcam, veterıner oldugu için sık sık araç değiştirir bende veterıner hekimlik okumaktayım amcamın yanında staj yaptıgım için şoforluğunu de bana yaptırıyor :) neyse B5.5 passat dış gorunus olarak en hoşuma gıden kasa + 1.8 Turbolu motordan da guzel performans alırsınız ;)
  • performanslı olacak-lpg olacak-v.s v.s

şimdi imzamdaki araçtan bakın yazacağım beğenmeyeceksiniz işiniz zor yüksek kmli arabalara bu paraları vermeniz pek doğru olmaz gibi alın bitane avensis binin milletin suyunu çıkardığı 2.0 tdi lardan felan bence uzak durun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 4 Mart 2012; 17:58:59 >
  • Keyif arabasi, ikinci araba, uzun yol araci, performans demissiniz. O bakimlardan bence LPG ile ugrasmaya degmez. LPG fakirin dizeli sonucta.

Bu sinifin lideri Passat. Butcenize uygun cok farkli varyasyonlari da var. Ben Passat'a yogunlasirdim.

Ilk tercihim 2009-2010 Passat 1.4 TSI olurdu. 50 bin TL civarina temiz 1.4 TSI Exclusive modelleri var. Son derece dolu bir arac. Chip kismini bilemem ama stok versiyonu bile bence yeterince performansli. 1.4 TSI artik kendini sorunsuzluk anlaminda da kanitladi. TSI serisinin en stabil olani.

Ikinci tercihim ise temiz bulunabilirse 2007-2008 Passat 2.0 TDI olurdu. Hem daha performansli, hem daha az yakar. Ama temizini bulmasi cok zor olur bence, ve periyodik bakimlar disinda cikarabilecegi sorunlar daha tuzluya mal olacaktir.

Digerlerine yanasmazdim acikcasi. D sinifinda deger kaybi cok oluyor. Listedeki diger araclarin bir kismi yas olarak dezavantajli, bir kismi da ikinci elde pek oturmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

performanslı olacak-lpg olacak-v.s v.s

şimdi imzamdaki araçtan bakın yazacağım beğenmeyeceksiniz işiniz zor yüksek kmli arabalara bu paraları vermeniz pek doğru olmaz gibi alın bitane avensis binin milletin suyunu çıkardığı 2.0 tdi lardan felan bence uzak durun....

Bu fikir bende de var,şöyle 20-30bin km tertemiz bir arabaya binmek çok farklı olur.

Her seçeneğin avantajları ve dezavantajları var hepsini değerlendirmek gerek.

Yaklaşık 3,5 yıl 102lik 1.6 Passat kullandım memnuniyetle ancak artık biraz da güç istiyorum o yüzden bir hayli seçenek kafadan gidiyor.
  • superb 2.5 tdı alırsan hayatta satamazsın zaten o araba 300 binden aşağı olmaz. bence daha genç olanlarına yönel bu sınıfta araç alanlar genelde zengin oldukları için tpe tepe biniyorlar.
  • Tespitleriniz doğru arkadaşlar,keşke anket açabilseydim.Çünkü bu seçeneklerin herbirinin avantaj ve dezavantajları var.

Yukardaki araçları kullananları konuya merakla bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Passat alacaksanız Highline veya Exclusive bakmanızı öneririm (Deri koltuk farkından dolayı).

Birde kesinlikle 1.8 TSI 160hp seçeneğine odaklanmalı ancak LPG takılamıyor.

Bunun yanısıra, 2001 model Volvo s60 2.0 turbo 180hp otomatik ile uzun yol tecrübem var. Konfor olarak bu arabaya yaklaşabilen araç sayısı cidden yok denecek kadar azdır, motorun performansı da yeterli, LPG uyumlu ama tüketim her türlü çok yüksek.

Ailenin 2. aracı olacağı ve uzun yol dediğiniz için 1. tercihiniz Volvo olsun diyorum ki benim kullandıgım araba 10 senelikti neredeyse düsünün
  • Volvonun otomatik şanzımanından da çekiniyorum,düz viteslisi yok ve az da olsa arıza riski taşıyor ve olası bir arıza ağır masraflar açıyormuş.Yine de düşünüyor ve araştırıyorum.

Passat Highline 2.0TDI bütçemi aşıyor.
  • 125lik Superb'ye Ankarada sorunsuz chip attırabilir miyim acaba mesela?
  • 2008 vectra 1.9 cdti elegance kesmez mi? 2004 passat'a göre daha yeni bi araba..
  • 2006-2007 Ford Mondeo 2.0TDCI Ghia. Tiptronik şanzumanlı seçenekleri de var.

Elektrikli koltuk ayarları, CD changer'lı Sony müzik sistemi, ısıtmalı ön cam, Cruise Control, vs. oldukça zengin donanımlı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-servis-bakimli-tek-kisi-tarafindan-kullanilmis-genel-mudur-araci-74236211/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

2006-2007 Ford Mondeo 2.0TDCI Ghia. Tiptronik şanzumanlı seçenekleri de var.

Elektrikli koltuk ayarları, CD changer'lı Sony müzik sistemi, ısıtmalı ön cam, Cruise Control, vs. oldukça zengin donanımlı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-servis-bakimli-tek-kisi-tarafindan-kullanilmis-genel-mudur-araci-74236211/detay

tek kişi kullanmış diyo da, bence o aracı bi tek o müdür kullanmamıştır
    şaka şaka...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnlgn

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

2006-2007 Ford Mondeo 2.0TDCI Ghia. Tiptronik şanzumanlı seçenekleri de var.

tek kişi kullanmış diyo da, bence o aracı bi tek o müdür kullanmamıştır
    şaka şaka...

İlanı örnek olarak verdim, aracı görsün diye...

• Hocam 35 bin civarına çok temiz exelusive donanım (highline serisine 40 bin isteyen var,bence aradada solar sanruf dışında ahım şahım fark yok tercihinize kalmış orası) bulabilirsiniz. çift kırmızılı 130 bg.lik b5.5 kasa 2004 2005 modelleri temizi alınabilir.İçlerindede 2.el piyasası en iyilerindendir.120 130 BİN km. civarlarında bulabileceğini umuyorum.
    Bu chip olayında sıkıntı yaratırmı bilemem,ama bahsettiğim aracın chipli 170 bg. olanını kullanmıştım torku 500 e yakındı ve uçak gibiydi.Bundan sonra o güçte bir arabaya denk gelirmiyim bilmiyorum.
  • skoda superb
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

skoda superb

Neden ?
  • Hocam bu araclardan yazdiginiz kmleri bulmakta zorluk cekersiniz gibi geliyor imkaniniz varsa ve km onemliyse 2008 civari bir arac bakin
  • Yinede 1.8T passat cok basarili lpg durumuda dusunuldugunde km onemli deil ise cok mantikli olur
  • çok kaliteli. passatla aynı kalitede.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.